X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2012, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandraa wrote:
    Hej dziewczynki:)
    Ja właśnie jestem po śniadaniu:) i taka zamulona jestem jakas przez ta pogodę, bo leje:(

Mauysia moje samopoczucie jakieś takie dziwne. A mianowicie glowa mnie boli, do tego bol prawego jajnika, bol podbrzusza i "swędzące piersi" hehe i sennnosc...mega sennnosc:)

Sandraa jak ja bym chciala mieć taki wykres i takie objawy jak ty!!!!

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2012, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandraa wrote:
    Ja właśnie jestem po śniadaniu:) i taka zamulona jestem jakas przez ta pogodę, bo leje:(

Mauysia moje samopoczucie jakieś takie dziwne. A mianowicie glowa mnie boli, do tego bol prawego jajnika, bol podbrzusza i "swędzące piersi" hehe i sennnosc...mega sennnosc:)

Sandraa, to chyba dobrze, że niezbyt dobrze się czujesz, co?:)))

AGA 30, gadgeta lubią tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2012, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinka wrote:
    Ja tam od zawsze testy za szybko robiłam. I jak jeszcze nie chciałam dzidziusia, to ze strachu i teraz jak go chce to z nadzieją :P

Kurcze, znowu trochę plamię... Mam nadzieję, że to się nie rozkręci bardziej, ale tracę nadzieję już :( Tym bardziej, że temperaturka u mnie ledwo ledwo ciągnie, a na pewno nie rośnie :((

A miałaś już wcześniej takie plamienia tak szybko? Iludniowe masz cykle?

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2012, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Sandruś masz taką ładną tą temperaturkę..

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Sandraa wrote:

Sandraa, to chyba dobrze, że niezbyt dobrze się czujesz, co?:)))

Ależ my sobie tu dobrze życzymy!!
    złego samopoczucia itp. jakby ktoś niewtajemniczony poczytał to by powiedział idiotki jakieś!!! :-)

gadgeta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry dziewczynki :) dziekuje Wam za wszystkie mile slowa i dobre mysli- nawet nie wiecie jak mi pomagaja :)
    wczoraj jeszcze przed noca pogadalam z m i troche sie uspokoilam- stwierdzilismy ze nie ma co sie az tak denerwowac bo bardziej jeszcze moge dzidzi zaszkodzic... co ma byc to bedzie... nawet jesli cos jest nie tak to przeciez nic nie poradze prawda...? moge tylko czekac i miec nadzieje ze wszystko jest na dobrej drodze... tez doczytalam sie jak muzarcia pisze ze minimalny przyrost to ok 60-70 % na 48h. Tyle mam... poza tym ta ciaza jeszcze taka wczesna ze przeciez beta moze jednak skoczyc- nawet teraz czy dzisiaj w nocy... poczekam do jutrzejszych badan i wizyty u lekarki. I tym sie bede sugerowac... poza tym kiedys babeczki bety nie robily i sie jakos ciaze rozwijaly i dzieci rodzily ( tak jak zoska pisze- nie miala bety) wiec nie chce sie niepotrzebnie denerwowac... a jesli jednak nie bedzie dobrze.... trudno-bedziemy sie dalej starac... tu- w naprawde doborowym towarzystwie :) (malutka-dziekuje za wiadomosc na priv :) )
    ale nadal trzymajcie kciuki kochane i pomodlcie sie troszke za mnie jesli mozecie...
    pocieszajace sa wyniki pozostalych badan:
    progesteron ponad 150 (norma jak dla 3 trymestru hihi ) wiec na szczescie jest go naprawde dosyc:)
    wyniki na cmv i toxo: nie wiem jak to zrobilam ale majac ponad 20 lat koty w domu nie mialam nawet najmniejszej stycznosci z toxoplazmoza... chyba mialam i mam superczyste koty :) tylko teraz obcych mi wara dotykac...
    a cmv- wyniki swiadcza ze mialam stycznosc i organizm sobie poradzil (pewnie gdzies w szpitalu musialo fruwac) bo sa przeciwciala.
    poza tym morfologia i inne biochemiczne wyniki ksiazkowe :)
    pozdrawiam was wszystkie serdecznie kochane moje :)

zosia-ktosia, Shagga_80, anna_w lubią tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2012, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka wrote:
    zosia-ktosia wrote:
    Mamuśka wrote:
    zwolnienie od ortopedy mam do 4.12. czyli mogę iść od 5.12 na chorobowe ciążowe i mieć je aż do końca ciąży?

no wg rozmowy z moja mamą TAK na 100000000% - ZUS nie czepia się zwolnień ciązowych. możesz spokojnie ciągnąc dalej od 5 grudnia ciążowe

A twoja mama w zusie pracuje?. NIe wiem już sama teraz bo dzwoniłam do zus i babka mi powiedziała, że musi być przerwa:(

Mamuśka, niejednokrotnie się przekonałam, że w ZUSach, PIPach, i innych urzędach w większości pracują ludzie niewiele wiedzący!!

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2012, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgetka trzymam kciuki!!!i to bardzo mocno!!:-)

• Mamuśka Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2012, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Mamuśka, zadzwoniłam do mamy, ona jest główna księgową w dużej formie, ale też zadzwoniłam do siebie do kadr. jedna i druga powiedziały mi to samo. nie musisz wcale brać dnia przerwy.. ciążowe to ciążowe, wazne by było wystawione przez gina. zmienia się po prostu kwalifikacja "choroby" o ile ciążę można nazwać chorobą:)

Dzięki za pomoc wielką-pomyślę jeszcze jak to zrobić:)

Czekam na Ciebie...
    akeurjjg1z97uaqx.png
  • Mamuśka Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2012, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Mamuśka wrote:
    zosia-ktosia wrote:
    Mamuśka wrote:
    zwolnienie od ortopedy mam do 4.12. czyli mogę iść od 5.12 na chorobowe ciążowe i mieć je aż do końca ciąży?

no wg rozmowy z moja mamą TAK na 100000000% - ZUS nie czepia się zwolnień ciązowych. możesz spokojnie ciągnąc dalej od 5 grudnia ciążowe

A twoja mama w zusie pracuje?. NIe wiem już sama teraz bo dzwoniłam do zus i babka mi powiedziała, że musi być przerwa:(

Mamuśka, niejednokrotnie się przekonałam, że w ZUSach, PIPach, i innych urzędach w większości pracują ludzie niewiele wiedzący!!

O to to ja wiem, oni zawsze zrobią tak żeby na ich wyszło:)

Czekam na Ciebie...
    akeurjjg1z97uaqx.png
  • Mamuśka Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2012, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zmykam robic obiadek, miłego dnia

zosia-ktosia, gadgeta lubią tę wiadomość

Czekam na Ciebie...
    akeurjjg1z97uaqx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2012, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka wrote:
    Dobra zmykam robic obiadek, miłego dnia

Papatki Mamuśka!! :-)

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2012, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebka odezwij się czy już te dreszcze ci przeszły? na wykresiku temp ci ładnie poszybowała:) mnie wczoraj wieczorem M się spytał czy nie mam temp bo jakaś rozpalona jestem:) to mu oznajmiłam że po owu zazwyczaj temp sie podnosi.. ale seks i tak był.

no i mam jeszcze pytanko do tych które prowadza też wykres na FF - czemu tam jest też brany pod uwagę dzień po owu jako mogący zapłodnić? bo tu tylko do owulki i koniec a tam jest ten jeden dzień dłużej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2012, 09:25

AGA 30, Woseba lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2012, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Wosebka odezwij się czy już te dreszcze ci przeszły? na wykresiku temp ci ładnie poszybowała:) mnie wczoraj wieczorem M się spytał czy nie mam temp bo jakaś rozpalona jestem:) to mu oznajmiłam że po owu zazwyczaj temp sie podnosi.. ale seks i tak był.

no i mam jeszcze pytanko do tych które prowadza też wykres na FF - czemu tam jest też brany pod uwagę dzień po owu jako mogący zapłodnić? bo tu tylko do owulki i koniec a tam jest ten jeden dzień dłużej...

Zosiu może twój M cię napalił !! :-) (Rozpalił)

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

• Sandraa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2012, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe:) dziewczyny bardzo się cieszę ze się zle czuje:) a najbardziej ciszy się mój M.:)
    Dzisiaj rano mi oznajmij ze powiększyły mi się piersi, chociaż ja sama tego nie zauważam. ;)
    też wam życzę złego samopoczucia hehe:)

gadgeta, AGA 30, zosia-ktosia lubią tę wiadomość

• jasmin Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2012, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :)

ja dziś zatestowałam - negatywny :(

relg2n0abn31771x.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2012, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:

Zosiu, widocznie tam przyjęto inną metodę. Np. ta, którą ja stosuję, mówi, że teoretycznie można zajść w ciążę od 6 dni przed skokiem, do drugiego/trzeciego dnia wyższych temperatur.
    Dlatego, żeby nie przepuścić potencjalnej okazji, chcę zadbać o to, zeby po skoku też z raz czy dwa razy poserduszkować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2012, 09:29

zosia-ktosia, gadgeta lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2012, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @gadgetko - bardzo dobrze mówisz. Nie denerwuj się, tylko poczekaj spokojnie. Na pewno wszystko się ułoży jak trzeba :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2012, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:

Zosiu dalej mi zimno..:(i do tego jakby brzuch zaczał boleć okresowo:(i głowa:(chyba tez musze sobie dzisjakies naturalne witaminki kupic:)bo wczoraj wypiłam tylko herbate z sokiem malinowym..
    no mi tez FF bierze pod uwge dzień po owu:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2012, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmin wrote:
    Hej kobietki :)

ja dziś zatestowałam - negatywny :(

Jasmin szkodaaaa :-(
    a kiedy spodziewasz się @??

‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ