plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySandraa wrote:Hej dziewczynki:)
Ja właśnie jestem po śniadaniu:) i taka zamulona jestem jakas przez ta pogodę, bo leje:(
Mauysia moje samopoczucie jakieś takie dziwne. A mianowicie glowa mnie boli, do tego bol prawego jajnika, bol podbrzusza i "swędzące piersi" hehe i sennnosc...mega sennnosc:)
Sandraa jak ja bym chciala mieć taki wykres i takie objawy jak ty!!!! -
Sandraa wrote:Hej dziewczynki:)
Ja właśnie jestem po śniadaniu:) i taka zamulona jestem jakas przez ta pogodę, bo leje:(
Mauysia moje samopoczucie jakieś takie dziwne. A mianowicie glowa mnie boli, do tego bol prawego jajnika, bol podbrzusza i "swędzące piersi" hehe i sennnosc...mega sennnosc:)
Sandraa, to chyba dobrze, że niezbyt dobrze się czujesz, co?))
AGA 30, gadgeta lubią tę wiadomość
-
Malvinka wrote:Ja tam od zawsze testy za szybko robiłam. I jak jeszcze nie chciałam dzidziusia, to ze strachu i teraz jak go chce to z nadzieją
Kurcze, znowu trochę plamię... Mam nadzieję, że to się nie rozkręci bardziej, ale tracę nadzieję jużTym bardziej, że temperaturka u mnie ledwo ledwo ciągnie, a na pewno nie rośnie
(
A miałaś już wcześniej takie plamienia tak szybko? Iludniowe masz cykle? -
nick nieaktualnyagga84aa wrote:Sandraa wrote:Hej dziewczynki:)
Sandraa, to chyba dobrze, że niezbyt dobrze się czujesz, co?))
Ależ my sobie tu dobrze życzymy!!
złego samopoczucia itp. jakby ktoś niewtajemniczony poczytał to by powiedział idiotki jakieś!!!gadgeta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydzien dobry dziewczynki
dziekuje Wam za wszystkie mile slowa i dobre mysli- nawet nie wiecie jak mi pomagaja
wczoraj jeszcze przed noca pogadalam z m i troche sie uspokoilam- stwierdzilismy ze nie ma co sie az tak denerwowac bo bardziej jeszcze moge dzidzi zaszkodzic... co ma byc to bedzie... nawet jesli cos jest nie tak to przeciez nic nie poradze prawda...? moge tylko czekac i miec nadzieje ze wszystko jest na dobrej drodze... tez doczytalam sie jak muzarcia pisze ze minimalny przyrost to ok 60-70 % na 48h. Tyle mam... poza tym ta ciaza jeszcze taka wczesna ze przeciez beta moze jednak skoczyc- nawet teraz czy dzisiaj w nocy... poczekam do jutrzejszych badan i wizyty u lekarki. I tym sie bede sugerowac... poza tym kiedys babeczki bety nie robily i sie jakos ciaze rozwijaly i dzieci rodzily ( tak jak zoska pisze- nie miala bety) wiec nie chce sie niepotrzebnie denerwowac... a jesli jednak nie bedzie dobrze.... trudno-bedziemy sie dalej starac... tu- w naprawde doborowym towarzystwie(malutka-dziekuje za wiadomosc na priv
)
ale nadal trzymajcie kciuki kochane i pomodlcie sie troszke za mnie jesli mozecie...
pocieszajace sa wyniki pozostalych badan:
progesteron ponad 150 (norma jak dla 3 trymestru hihi ) wiec na szczescie jest go naprawde dosyc:)
wyniki na cmv i toxo: nie wiem jak to zrobilam ale majac ponad 20 lat koty w domu nie mialam nawet najmniejszej stycznosci z toxoplazmoza... chyba mialam i mam superczyste kotytylko teraz obcych mi wara dotykac...
a cmv- wyniki swiadcza ze mialam stycznosc i organizm sobie poradzil (pewnie gdzies w szpitalu musialo fruwac) bo sa przeciwciala.
poza tym morfologia i inne biochemiczne wyniki ksiazkowe
pozdrawiam was wszystkie serdecznie kochane moje
zosia-ktosia, Shagga_80, anna_w lubią tę wiadomość
-
Mamuśka wrote:zosia-ktosia wrote:Mamuśka wrote:zwolnienie od ortopedy mam do 4.12. czyli mogę iść od 5.12 na chorobowe ciążowe i mieć je aż do końca ciąży?
no wg rozmowy z moja mamą TAK na 100000000% - ZUS nie czepia się zwolnień ciązowych. możesz spokojnie ciągnąc dalej od 5 grudnia ciążowe
A twoja mama w zusie pracuje?. NIe wiem już sama teraz bo dzwoniłam do zus i babka mi powiedziała, że musi być przerwa:(
Mamuśka, niejednokrotnie się przekonałam, że w ZUSach, PIPach, i innych urzędach w większości pracują ludzie niewiele wiedzący!!Shagga_80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zosia-ktosia wrote:Mamuśka, zadzwoniłam do mamy, ona jest główna księgową w dużej formie, ale też zadzwoniłam do siebie do kadr. jedna i druga powiedziały mi to samo. nie musisz wcale brać dnia przerwy.. ciążowe to ciążowe, wazne by było wystawione przez gina. zmienia się po prostu kwalifikacja "choroby" o ile ciążę można nazwać chorobą
Dzięki za pomoc wielką-pomyślę jeszcze jak to zrobić -
agga84aa wrote:Mamuśka wrote:zosia-ktosia wrote:Mamuśka wrote:zwolnienie od ortopedy mam do 4.12. czyli mogę iść od 5.12 na chorobowe ciążowe i mieć je aż do końca ciąży?
no wg rozmowy z moja mamą TAK na 100000000% - ZUS nie czepia się zwolnień ciązowych. możesz spokojnie ciągnąc dalej od 5 grudnia ciążowe
A twoja mama w zusie pracuje?. NIe wiem już sama teraz bo dzwoniłam do zus i babka mi powiedziała, że musi być przerwa:(
Mamuśka, niejednokrotnie się przekonałam, że w ZUSach, PIPach, i innych urzędach w większości pracują ludzie niewiele wiedzący!!
O to to ja wiem, oni zawsze zrobią tak żeby na ich wyszło:) -
nick nieaktualny
-
Wosebka odezwij się czy już te dreszcze ci przeszły? na wykresiku temp ci ładnie poszybowała:) mnie wczoraj wieczorem M się spytał czy nie mam temp bo jakaś rozpalona jestem:) to mu oznajmiłam że po owu zazwyczaj temp sie podnosi.. ale seks i tak był.
no i mam jeszcze pytanko do tych które prowadza też wykres na FF - czemu tam jest też brany pod uwagę dzień po owu jako mogący zapłodnić? bo tu tylko do owulki i koniec a tam jest ten jeden dzień dłużej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2012, 09:25
AGA 30, Woseba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzosia-ktosia wrote:Wosebka odezwij się czy już te dreszcze ci przeszły? na wykresiku temp ci ładnie poszybowała:) mnie wczoraj wieczorem M się spytał czy nie mam temp bo jakaś rozpalona jestem:) to mu oznajmiłam że po owu zazwyczaj temp sie podnosi.. ale seks i tak był.
no i mam jeszcze pytanko do tych które prowadza też wykres na FF - czemu tam jest też brany pod uwagę dzień po owu jako mogący zapłodnić? bo tu tylko do owulki i koniec a tam jest ten jeden dzień dłużej...
Zosiu może twój M cię napalił !!(Rozpalił)
zosia-ktosia lubi tę wiadomość
-
Hehe:) dziewczyny bardzo się cieszę ze się zle czuje:) a najbardziej ciszy się mój M.
Dzisiaj rano mi oznajmij ze powiększyły mi się piersi, chociaż ja sama tego nie zauważam.
też wam życzę złego samopoczucia hehe:)gadgeta, AGA 30, zosia-ktosia lubią tę wiadomość
-
zosia-ktosia wrote:Wosebka odezwij się czy już te dreszcze ci przeszły? na wykresiku temp ci ładnie poszybowała:) mnie wczoraj wieczorem M się spytał czy nie mam temp bo jakaś rozpalona jestem:) to mu oznajmiłam że po owu zazwyczaj temp sie podnosi.. ale seks i tak był.
no i mam jeszcze pytanko do tych które prowadza też wykres na FF - czemu tam jest też brany pod uwagę dzień po owu jako mogący zapłodnić? bo tu tylko do owulki i koniec a tam jest ten jeden dzień dłużej...
Zosiu, widocznie tam przyjęto inną metodę. Np. ta, którą ja stosuję, mówi, że teoretycznie można zajść w ciążę od 6 dni przed skokiem, do drugiego/trzeciego dnia wyższych temperatur.
Dlatego, żeby nie przepuścić potencjalnej okazji, chcę zadbać o to, zeby po skoku też z raz czy dwa razy poserduszkowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2012, 09:29
zosia-ktosia, gadgeta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzosia-ktosia wrote:Wosebka odezwij się czy już te dreszcze ci przeszły? na wykresiku temp ci ładnie poszybowała:) mnie wczoraj wieczorem M się spytał czy nie mam temp bo jakaś rozpalona jestem:) to mu oznajmiłam że po owu zazwyczaj temp sie podnosi.. ale seks i tak był.
Zosiu dalej mi zimno..:(i do tego jakby brzuch zaczał boleć okresowo:(i głowa:(chyba tez musze sobie dzisjakies naturalne witaminki kupic:)bo wczoraj wypiłam tylko herbate z sokiem malinowym..
no mi tez FF bierze pod uwge dzień po owu:) -
nick nieaktualny