plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
gdzieś też wyczytalam w necie, że do 2 dni po owu można zaciążyć.
zosia-ktosia, gadgeta lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Powiem szczerze, że nie podoba mi się ten model wyznaczania płodności stosowany przez OVU... Przecież człowiek to nie jest maszyna. Dziewczyny zachodzą przecież w ciążę współżyjąc parę dobrych dni przed skokiem, lub po nim. A tutaj - laseczki widzą, że nie pali się zielone światełko i uznają to za pewnik, że mają niepłodne dni. Można się tylko domyslać ile owulacji zostało w ten sposób zmarnowanych... Te detektory to porażka.
AGA 30, gadgeta, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
tylko mi nie dmuchajcie na monitor chorobami.. żebym sie nie zaraziła..
no chyba że za waszym przeziębieniem kryje się jeszcze coś, no to ewentualnie mogę Wam pozwolic na malutkie dmuchnięcie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2012, 09:38
AGA 30 lubi tę wiadomość
-
Ja też słyszałam niejednokrotnie i czytałam, że po owulacji można zajść w ciążę. W wielu tych zwykłych internetowych kalkulatorach zawsze wam pokaże, że nawet dwa dni po owulacji są jeszcze płodne. Przecież to wypuszczone jajeczko ileś tam żyje sobie jeszcze:)
-
ZOSIA oby z pozytywem:)
MAUYSIA zgadza się, że jak za bardzo zasugerujemy się tymi detektorami to może być lipa. I ja dlatego nie mam wykupionego pakietu i nie mam sygnalizacji świetlnej.mauysia lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
agga84aa wrote:Malvinka wrote:Ja tam od zawsze testy za szybko robiłam. I jak jeszcze nie chciałam dzidziusia, to ze strachu i teraz jak go chce to z nadzieją
Kurcze, znowu trochę plamię... Mam nadzieję, że to się nie rozkręci bardziej, ale tracę nadzieję jużTym bardziej, że temperaturka u mnie ledwo ledwo ciągnie, a na pewno nie rośnie
(
A miałaś już wcześniej takie plamienia tak szybko? Iludniowe masz cykle?
No właśnie nigdy tak nie miałam. Zwykle mi się okres zaczyna takim jednoniowym, ciągłym, brązowym plamieniem. Ale teraz to tak: wczoraj rano tylko trochę jasnej krwi, potem cały dzień nic. Dzisiaj rano trochę jasnej krwi znowu, przy badaniu szyjki zauważyłam też trochę brązowego śluzu, ale tak to znowu od rana nic. Cykle mam 26-27 dni zazwyczaj, więc to wczorajsze plamienie to w ogóle nijak...
Kurczaki zamiast pracować, to siedzę i przeglądam wykresy ciążowe w galerii, żeby jakieś podobne do mnie znaleźć i jeszcze nadziei nie tracić... Spójrzcie na mój wykres jak możecie. Robiłybyście sobie jeszcze nadzieję? Ja się obserwuję dopiero drugi cykl, ale w poprzednim to tempka mi spadła dopiero pierwszego dnia okresu. A tutaj tak nisko cały czas
I znajdzcie mi jakąś motywację co bym się za pracę wzięła w końcu zamiast tu siedzieć -
agga84aa wrote:Ja też słyszałam niejednokrotnie i czytałam, że po owulacji można zajść w ciążę. W wielu tych zwykłych internetowych kalkulatorach zawsze wam pokaże, że nawet dwa dni po owulacji są jeszcze płodne. Przecież to wypuszczone jajeczko ileś tam żyje sobie jeszcze:)
Raczej dwa dni po skoku temperatury, bo owulacji nie jesteśmy w stanie wyznaczyć. Czasem owu zdarza się właśnie w dzień skoku. Komórka jajowa żyje ok. doby i stąd ta możliwosć zajścia do drugiego dnia skoku.Shagga_80 lubi tę wiadomość
-
mauysia wrote:agga84aa wrote:Ja też słyszałam niejednokrotnie i czytałam, że po owulacji można zajść w ciążę. W wielu tych zwykłych internetowych kalkulatorach zawsze wam pokaże, że nawet dwa dni po owulacji są jeszcze płodne. Przecież to wypuszczone jajeczko ileś tam żyje sobie jeszcze:)
Raczej dwa dni po skoku temperatury, bo owulacji nie jesteśmy w stanie wyznaczyć. Czasem owu zdarza się właśnie w dzień skoku. Komórka jajowa żyje ok. doby i stąd ta możliwosć zajścia do drugiego dnia skoku.
Aaaaa ja się na tych skokach jeszcze nie znam:)