X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Dziękuje Dziewczyny za wsparcie...

obecnie dopadło mnie zoobojętnienie a czas do środy będzie wegetacją...
    nie umiem mysleć co będzie w srode nie nastawiam się na nic, nastawiałam się na wczoraj przez co przepłakałam mnustwo czasu teraz już się nie nastawiam po prostu czekam...

miłego dnia

ja tez mam w srode wizyte o 18:00 i tez sie stresuje tylko troche inaczej- musi byc dobrze Fedrunia.Ja dlatego bylam ponad dwa tygodnie pozniej u gina jak zrobilam test zeby uniknac takiego wlasnie stresu ze nie ma zarodka, nie ma serduszka itp i jak bylam to juz widzialam wszystko na monitorze

ps piekny suwaczek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 13:43

gocha04, Fedra, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedrus teraz jak patrze na ten suwaczek to juz sie upewniłam ( bo niewiedziałm dokładnie czy to 5 czy 6 tydzien) ze za wczesnie na serduszko i zarodek jak ci wczesniej pisałam to na tym etapie wszystko jest prawidłowo

gocha04, Kaja, aisa, Fedra, anka_a, Dodi, plemniczka lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja musiałam iść wcześniej przy in vitro procedura wygląda troche inaczej niz przy naturalnej ciaży :)

Koczku już się naczytałam że dopiero przy pęcherzyku 14mm zarodek ma 2mm a więc mój 11 mm musi jeszcze urosnąć więc czekam z nadzieja na przyszła srode :D

a tym czasem czas na drzemke miłego dnia Kobitki :)

Kaja, magdzia26, aisa, sylwia1985, Selena, anka_a, Blondi22, Dodi, plemniczka, kiti, gocha04, Strażaczka90, Effcia28, Sandraa, mauysia, jeju lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Selena Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Fedra no cudo ten Twój suwaczek :) aż ja sie rozmarzyłam znowu o takim ;) tym razem napewno wszystko będzie dobrze :) <3
    Kacpi spi wiec mam chwile :)
    Blondi Plemniczka :) ale maluchy ładnie Wam śpia:) u nas jest pobudka z reguły pzred 6 rano :) a spać kładziemy Kacperka koło 22...Dzis będziemy próbowali kłaść go wcześniej :) zobaczymy jak będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 14:57

Fedra, Dodi, aisa, anka_a lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czesc/. kopciuszku czyli wychodzi na to ze to ten latopic wam pomógl, my juz podajemy prawie 2 miesiące i owszem jest lepiej ale i tak co chwile plamy na buzi wracają. Przez to tez mam opory przed rozszerzaniem diety malej, chociaz lekarz juz kaze... dzisiaj mam zamiar podac pierwszy raz ziemniaka.
    Mam nadzieje ze u nas bedzie tak jak u was, ze poprostu młoda wyrośnie z tego, zreszta tak twierdzi alergolog i dermatolog.

kurcze Shaggi niedobrze ze tak z mamą nie mozecie sie dogadac :/, no ale pewnie zawsze tak bedzie jesli bedzie sie wtrącala. Musi zrozumiec ze to ty decydujesz w sprawach swoich dzieci i swojego zycia.. znając Ciebie nie poddasz sie temu i dobrze, ale moze warto isc na kompromisy... z tym ze to dwie strony by musialy chcec.

Blondi piszesz ze Iza wstaje 'dopiero o 7', a dla mnie to jest 'juz o 7' ;) Nelka wstaje ok 8.30 ;)

Fedruś moze i dobrze ze sie na nic nie nastawiasz teraz, poprostu poczekasz. Zycze Ci z calego serca by winogronko z seruszkiem sie pojawilo. Zobacz dziewczyny mialy podobnie jak ty masz teraz i wszystko dobrze bylom, wiec szanse są i to spore! trzeba sie modlić i chociaz troszke wykrzesac z siebie pozytywne myslenie, chociaz wiem ze ciezko Ci. juz bety masz nie powtarzac?
    nom dopiero ale w nocy zazwyczaj sie nie budzi ;)

a.png
    a.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem....

Coś się nie mogłam ostatnio zebrać :/

Fedruś Słońce Ty wiesz, że czekam razem z Tobą i pewnie podobnie się denerwuję <3 ale tak jak dziewczyny piszą jest naprawdę wcześnie i na tym etapie tak to może niestety wyglądać :/ na następnej wizycie powinno być już wszystko ok :* swoją drogą teraz widzę jak to ciężko w sytuacji, kiedy człowiek szybko testuje i potem każdy dzień wydaje się wiecznością....

Rucia dobrze, że Twój poważny synuś się już ogarnął :P p.s. fota z kocurem zajebiaszcza a Leon cudny jak zawsze :)

Kaju współczuję po raz kolejny Marcelkowych dolegliwości i życzę by jak najszybciej minęły a z gazów to się uśmiałam nieźle :D

Gocha super, ze jesteś drożna :) teraz tylko trochę odpoczynku, wytchnienia od pracy i będzie grała gitara ;) a może kadarka z lidla do tego? :P

koczku, Gocha zluzujcie majty i do dzieła :D (cyt. jednej z naszych koleżanek, czyt. nie obciążajcie tak swojej psychiki <3 )

anka przeuroczy Twój Julian i brzuszek masz bardzo fajny :)

Blondi ładnie Ci w nowej fryzurze i faktycznie taka poważna się zrobiłaś ;)

Plemniczko dacie z Nelką radę :* pewnie smerfetka musi to poprostu przejść i mam nadzieję, że już niedługo będzie lepiej no i Ty przede wszystkim będziesz mogła jakoś normalnie jeść boroczku <3

Kopciuszku powiem Ci, że po części podziwiam Cię za odwagę i eksperymenty przy dzieciaczku ale z drugiej strony jak piszesz, że lekarza wogóle nie wzruszały Twoje uwagi odnośnie stanu Tymusia to nie wiem co bym w takiej sytuacji zrobiła?

Aisko cieszę się, że u Was wszystko dobrze :) całusy dla Janka :*

Mauysiu całe szczęście, że Henrix nie złapał ospy i to tylko albo aż trzydniówka :) może już Wam się ta sytuacja chorobowa ustabilizuje?
    mówiłam Ci, że świetnie wyglądasz w aktualnej fryzurze? ale jak to się mówi ładnemu we wszystkim ładnie :P

Shaagowska.... ja się teraz nie dziwię dlaczego Ty tak długo zwlekałaś z tą rozmową z mamą i może tu nie chodziło głównie o to czy Ona się zgodzi??? Widzę, ze nie macie za ciekawie i Twoje obawy były słuszne co do podejscia babci, ale może jakoś w końcu uda Ci się utemperować mamę i dojdziecie do jakiegoś porozumienia :/ tego Ci ogromnie życzę i nie denerwuj się kochana boś perfekcyjna babka i nie daj sobie wmówić nie wiadomo czego :* <3

Agaaaaaaaaaaa a Ty potem na modelkę będziesz startowała? :D no ja Cię proszę, Ty ważysz już mniej niż ja :( a tak wogóle to podziwiam Cię niemożliwie.... ;)

nie wiem czy odniosłam się do większości i do tego co chciałam, ale jak nie to sory winetu nie chciałam ;)

plemniczka, magdzia26, aisa, Fedra, kiti, gocha04, Blondi22, Selena, anka_a, mauysia lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o mnie to byłam na badaniach krwi, potem u diabetologa i narazie zostaję przy samej diecie. Lekarz powiedział, że takie pojedyncze skoki po posiłkach mogą się zdarzyć tym bardziej że to moje początki.
    robiłam jeszcze badanie glukozy z krwi i jakieś tam jeszcze i porównamy jak to na czczo wygląda żeby ewentualnie coś pomyśleć dalej a za 2 tygodnei kolejna wizyta.
    lekarz nie przyczepił się jakoś specjalnie do moich notatek i pomiarów, więc myślę, że narazie może być
    co najlepsze robiłam też badanie glukozy na czczo z krwi i mam wynik 71 czyli przy dolnej granicy a wg glukometru mam 94 czyli powyżej normy i bądź tu człowieku mądry. Chyba że rozbieżność wynika z czasu robienia pomiarów?...
    pozostałe wyniki też w porządku tzn. wątrobowe, hemoglobina glikowana, kreatynina, żelazo, krew, tylko mocz coś nie bardzo, ale był mały psikus i próbka była nie z 1 a z 2 porannego moczu i nie wiem czy to mogło mieć jakiś wpływ... najwyżej powtórzę jeszcze raz, by się upewnić :)

Z Amelką mam nadzieję, że wszystko ok i rośnie choć wszyscy mówią, że mam mały brzuch, ale póki co wymiary były prawidłowe, więc się tym nie przejmuję a kolejne "widzenie" z córcią mamy za 11 dni....

plemniczka, magdzia26, aisa, Fedra, kiti, gocha04, Blondi22, Selena, Effcia28, anka_a, Sandraa, Rucia, Pismak lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedrunia Twój suwaczek naprawdę ślicznie wygląda i JA CHCĘ ŻEBY JUŻ ZOSTAŁ!!!

plemniczka, magdzia26, aisa, Fedra, Selena, anka_a, mauysia lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, piękny suwaczek :D
    Kaja, fajnie że pospałaś dłużej, zabawnie że Marcello postanowił zagazować doktorka i otoczenie ;)
    Shagga, przykre to że mama działa wbrew Tobie i nie da wychowywać Ci dzieci po Twojemu. Niestety budowa potrwa jeszcze troche więc życzę by rozmowy z mamą coś jednak dały.
    Dodi, dzięki za buziaki. Pogłaszcz brzusio Amelkowy :)

Dżony skończył dziś 5 tygodni, z tej okazji zdjęcie pt "moje pierwsze wakacje" zgodnie z napisem na body ;)
    b062b02b36228e96m.jpg

Dodi, magdzia26, kiti, Fedra, plemniczka, Blondi22, Selena, Effcia28, anka_a, Sandraa, mauysia, Pismak lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisko dostalas kopniaka :*

Jaki Janek jest slodkiiiiiiii :)

magdzia26, aisa, Fedra, Selena lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Aisko dostalas kopniaka :*

Jaki Janek jest slodkiiiiiiii :)[/QUOTE
    To prawda :P Już się robi bardziej kumaty, uśmiecha się, obserwuje i nasłuchuje :) Fajny jest ;)
    A do tego trzyma kciuka na zdjęciu za wszystkie ovuciotki :)

Bardzo dziękuje za kopniaka :*

Fedra, Dodi, Selena lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra ja się zgadzam z dziewczynami, że to ciut za krótko, żeby oglądać swe dziecię. Będzie dobrze, a suwak bardzo ładnie się prezentuje :)

Dodi całe szczęście, że masz cukry pod kontrolą.
    Co do zluzowania to z dnia na dzień upewniam się w przekonaniu, że ta robota mnie wykończy i dopóki jej nie rzucę, albo nie zmienię to będę tkwiła w martwym punkcie, a czas będzie uciekał przez palce.

Shagga to masz średnio, że już po tygodniu dała ci się mama we znaki. Mam nadzieję jednak, że jest reformowalna i potrafi słuchać prośby. Powodzenia.

Aisa anioł ci się trafił nie dziecko :)

Fedra, magdzia26, Dodi, Selena, aisa, mauysia lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedrus odnalazłam swoją kartę ciąży i w 5 tygodniu miałam sam pecherzyk 10 mm a w 7 już było bicie serduszka także prawidłowo u ciebie idzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 20:59

magdzia26, Blondi22, Dodi, Fedra, Selena, anka_a, aisa, mauysia, kiti lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa ślicznego masz synka ;)

Fedrunia super suwaczek i wierze ze juz zostanie az do 40tyg ;)

Dodi, Fedra, Selena, anka_a, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    No to jestem....

Coś się nie mogłam ostatnio zebrać :/

Fedruś Słońce Ty wiesz, że czekam razem z Tobą i pewnie podobnie się denerwuję <3 ale tak jak dziewczyny piszą jest naprawdę wcześnie i na tym etapie tak to może niestety wyglądać :/ na następnej wizycie powinno być już wszystko ok :* swoją drogą teraz widzę jak to ciężko w sytuacji, kiedy człowiek szybko testuje i potem każdy dzień wydaje się wiecznością....

Rucia dobrze, że Twój poważny synuś się już ogarnął :P p.s. fota z kocurem zajebiaszcza a Leon cudny jak zawsze :)

Kaju współczuję po raz kolejny Marcelkowych dolegliwości i życzę by jak najszybciej minęły a z gazów to się uśmiałam nieźle :D

Gocha super, ze jesteś drożna :) teraz tylko trochę odpoczynku, wytchnienia od pracy i będzie grała gitara ;) a może kadarka z lidla do tego? :P

koczku, Gocha zluzujcie majty i do dzieła :D (cyt. jednej z naszych koleżanek, czyt. nie obciążajcie tak swojej psychiki <3 )

anka przeuroczy Twój Julian i brzuszek masz bardzo fajny :)

Blondi ładnie Ci w nowej fryzurze i faktycznie taka poważna się zrobiłaś ;)

Plemniczko dacie z Nelką radę :* pewnie smerfetka musi to poprostu przejść i mam nadzieję, że już niedługo będzie lepiej no i Ty przede wszystkim będziesz mogła jakoś normalnie jeść boroczku <3

Kopciuszku powiem Ci, że po części podziwiam Cię za odwagę i eksperymenty przy dzieciaczku ale z drugiej strony jak piszesz, że lekarza wogóle nie wzruszały Twoje uwagi odnośnie stanu Tymusia to nie wiem co bym w takiej sytuacji zrobiła?

Aisko cieszę się, że u Was wszystko dobrze :) całusy dla Janka :*

Mauysiu całe szczęście, że Henrix nie złapał ospy i to tylko albo aż trzydniówka :) może już Wam się ta sytuacja chorobowa ustabilizuje?
    mówiłam Ci, że świetnie wyglądasz w aktualnej fryzurze? ale jak to się mówi ładnemu we wszystkim ładnie :P

Shaagowska.... ja się teraz nie dziwię dlaczego Ty tak długo zwlekałaś z tą rozmową z mamą i może tu nie chodziło głównie o to czy Ona się zgodzi??? Widzę, ze nie macie za ciekawie i Twoje obawy były słuszne co do podejscia babci, ale może jakoś w końcu uda Ci się utemperować mamę i dojdziecie do jakiegoś porozumienia :/ tego Ci ogromnie życzę i nie denerwuj się kochana boś perfekcyjna babka i nie daj sobie wmówić nie wiadomo czego :* <3

Agaaaaaaaaaaa a Ty potem na modelkę będziesz startowała? :D no ja Cię proszę, Ty ważysz już mniej niż ja :( a tak wogóle to podziwiam Cię niemożliwie.... ;)

nie wiem czy odniosłam się do większości i do tego co chciałam, ale jak nie to sory winetu nie chciałam ;)

wiesz co wiewióra a do mnie ani nawet słówka ? wstydz się :P

Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Fedra, piękny suwaczek :D
    Kaja, fajnie że pospałaś dłużej, zabawnie że Marcello postanowił zagazować doktorka i otoczenie ;)
    Shagga, przykre to że mama działa wbrew Tobie i nie da wychowywać Ci dzieci po Twojemu. Niestety budowa potrwa jeszcze troche więc życzę by rozmowy z mamą coś jednak dały.
    Dodi, dzięki za buziaki. Pogłaszcz brzusio Amelkowy :)

Dżony skończył dziś 5 tygodni, z tej okazji zdjęcie pt "moje pierwsze wakacje" zgodnie z napisem na body ;)
    b062b02b36228e96m.jpg
    synuś to czysta mamusia :)

Dodi, aisa, Fedra, mauysia, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    wiesz co wiewióra a do mnie ani nawet słówka ? wstydz się :P

o żesz w dupę jeża dziarganą... tak się zestresowałam wpisem dedykowanym Tobie, że z wrażenia o nim zapomniałam.... wybacz <3
    Effciu Twoja córcia jak laleczka coraz śliczniejsza i rośnie jak na drożdżach. Trzymam kciuki, by rehabilitacja przyniosła zamierzony efekt a Madzialena była zdrowym, pogodnym dzieciaczkiem :* apropo pójścia do szkoły sześciolatka to się nie wypowiem dłużej, niż masakraaaaa normalnie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 22:48

Fedra, Effcia28 lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w piątek 13ego :P

Dodi, Fedra, Kaja, anka_a, Blondi22, magdzia26, Effcia28, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzin dybry :)
    Milego piateczku :*

Fedra, aisa, anka_a, magdzia26, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowie Wam dobry dzien i ide spac dalej...

I nie dajcie sie przesada, ja na wszelki wypadek ten dzien przespie ;)

Dodi, aisa, a-koczek, Kaja, anka_a, Blondi22, magdzia26, Effcia28 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 5484 5485 5486 5487 5488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ