X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniś ja swoje dziecko sama leczę bo nasza pediatra nie da sobie wmówić słowa alergia!!!!!!!!!!!!!!!Jak miał 9 tyg. wyszła mu ta skaza na policzkach,rączkach,nózkach i brzuszku-czasem na pleckach. pojechałam do innej poradni bo naszej pediatry nie było. Tamta powiedz. ze to skaza i przepisała maść sterydową Afloderm i mleko bebilon pepti na dokarmianie.Bo dokarmiałam raz dziennie bo wydawało mi sie ze mam mało mleka. I tak walczyliśmy z tą skazą-smarowalam tym sterydem,choć wiem że dużo i często nie moza bo potem wychodzą pajączki. Ale co zrobić jak dziecko to swędzi itp.?Na mies. czasu miałam dietę okrojoną i faktycznie trochę jakby poprawy,ale cały czas to wychodziło. Zadzwoniłam do dermatologa i kazała to natłuszczać-kupiłam Elobazę i stosuję do dziś-smaruję całe cialko.Kazała co jakiś czas zmieniać kremy,ale ten nie jest drogi-19 zł i juz uzywamy 2 czy 3 tubkę. No i naczytałam się dużo dobrego o latopiku i pomślałam,ze jak to nie pomoże to juz nie wiem co?Dawałam inne probiotyki,ale nic nie pomagało. I po miesiacu regularnego stosowania nastąpił przełom i skórka wypiękniała :) teraz jest piękna i delikatna,az milo dotykać taka skórkę :) A wcześniej była szorstka. Najpierw buzia wypiękniała, poźniej rączki. Zostawało tylko na nózkach i brzuszku i przed chrzcinami zginęło i z nózek i z brzuszka. Ale u nas nie tylko był/jest problem ze skórą,ale też z kupami. Bo były śluzowe. Do tego ten sluz był barddzo dziwny i różnił się od kupki. A jak po 4 mies. zaczełam dodawać mu kaszke sinlac do mleczka to po 4 dniach jej picia rozchorował się jego brzuszek-dostał biegunki- 7-8 kupek robił i jak juź nie miał co wydalać to wydalał sam śluz o barwie ciemnej zieleni-bałam się okropnie,że sie wyjałowi jego jelitko i będzie jak sitko :( i wtedy do pediatry naszej i dała leki przeciw biegunce,kaszkę kazala odstawić i wrócić do niej za jakiś czas.No i wtedy też ja jej mówię o alergii, a ta na to,ze on nie jest alergikiem bo taak długo by sie nie uchował bez oznak alergii. Moje tłumazenia nic jej nie dawały, ze miał skazę i te sluzowe kupki. I dałam sobie spokój z przekonywaniem lekarza bo ja swoje wiem...I akurat wtedy wyskoczyła mi reklama latopiku i postanowiłam podawać i podaję do dziś :) i rezultaty są :)Dlatego też tak późno wprowadzam stale pokarmy i zaczęłam od samej marchewki-bo podchodzę do niego jak do alergika-wprowadzać stopniowo stałe pokarmy i zaczynać od warzyw-marchewki po 2-3 łyżeczzki, póxniej 4, pózniej 6 itd.I jak niee będzie negatywnych objawów to następne warzywo lub owoc wprowadzzic. Ja kupiłam dziś jabłuszko i banana w słoiczku.najpierw jabłko a potem sie zobaczy. :)

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruś wpadłam na chwile po wieści...ściskam mocno,trzymam jeszcze mocniej kciuki za następną wizytę i lepsiejsze wieści...i chyba tyle :(
    Jestem w kiepskiej formie psychicznej...wyprowadzka do Mamusi to był błąd...ledwo daję radę psychicznie...moja Mam uważa,że to moja wina,że jestem najgorsza itd itp....a wg mnie to Ona zadręcza mnie ciągłymi uwagami (czy pytania z podtekstem),albo non stop mi coś przekłada,poprawia i ogólnie robi by było po Jej myśli.. no i co najgorsze dzieci mi rozberbolili...Igorek nie da się nawet na sekunde zostawić , ba nawet nie da się posadzić na podłodze a jak już siądzie,to musi ktoś siedzieć przy Nim (a On próbuje gramolić się od razu na kolana)...a jak nie to płacze! Więc zaraz ktoś do Niego leci...z Kuba jest inna sprawa, Babcia z dziadkiem wciąż Mu wymyslają wyjścia,wyjazdy a mnie nikt nie informuje,wielokrotnie szukamd ziecka i nie mogę znaleźć ...usiłuję rozmawiać z Mamą, zwracać Jej uwagę,ale efekt jak zwykle ten sam...a więc żaden :( jestem u kresu wytrzymałości a tu dopiero 12 dzień :( za tydzień moi wyjeżdżają i czekam jak na zbawienie :( Co robić :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 00:23

Fedra lubi tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedrus ja w pierwszej ciąży na tym etapie co ty miałam podobnie takze glowa do góry będzie dobrze i zapomnij o tamtym roku. Swoje już przeszlas więc sytuacją się nie powtórzy

Fedra, anka_a, magdzia26, plemniczka, Selena, Dodi lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, wszystko będzie dobrze, musi być! Jest ładny pęcherzyk, płyn zniknął, a na następnej wizycie będzie piękny zarodek i serducho! Nie myśl o tamtym roku, tym razem będzie dobrze :)
    A my tu wszystkie trzymamy kciuki i się modlimy!

Fedra, Kaja, anka_a, magdzia26, plemniczka, Selena, Dodi, Effcia28 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ferdruniu kochana ta twoja perełka będzie pukac z twego brzuszka !!!!Ja jestem pewne , ze tak będzie!!!

Fedra, magdzia26, plemniczka, aisa, Selena, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie baby!!!
    Marczello dzis se pospal kilka godz wiecej niz zwylke ehhh pospalam sobie :-) no , ale nie ma kasztana w papmersie wrrrrr zagazowal p.doktora na wizycie przed szczepieniem boże , ale smierdzialo , a śmiechu z tego jak nic!!!

Fedra, anka_a, aisa, a-koczek, kiti, magdzia26, plemniczka, Selena, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagunio słonko , ale masz Przej..... dosłownie ja też mieszkam z mamą , a mam niebo ehhhh szkoda mi cie słonko!!!!!ale doczekasz sie spokoju !!!!

Fedra, magdzia26, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• anka_a Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra dalej jestem dobrej myśli, kciuki dalej zaciśnięte i modlitwa za Was obowiązkowa. Pozytywne nastawienie przede wszystkim :*
    Shagga nie zazdroszczę przejść z mamą...

Fedra, magdzia26, plemniczka, Selena, Dodi lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Dziewczyny za wsparcie...

obecnie dopadło mnie zoobojętnienie a czas do środy będzie wegetacją...
    nie umiem mysleć co będzie w srode nie nastawiam się na nic, nastawiałam się na wczoraj przez co przepłakałam mnustwo czasu teraz już się nie nastawiam po prostu czekam...

miłego dnia

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    o Selenka tak pozno sie kąpiecie? moja juz spi 0d 19.30.
    moja o 19 kapie i juz o 19.30 spi zawsze i rano wstala dopiero o 7

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    no wlasnie jem moj obiad :P wiesz odkąd mam maly zabieracz czasu jem o rożnych najdziwniejszych porach :)
    a czasem tez jem obiad razem z kolacja ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    właśnie wróciłam z wizyty jak zwykle była godzinna obsuwa...

pecherzyk ciążowy 11 mm bez zarodka jeśli za tydzień nie pojawi się z serduszkiem to koniec, płyn który był w macicy okazało sie ze był w zatoce daglasa jest go już mniej niestety zaczyna przypominać to horror z zeszłego roku...

generalnie powodów do radości nie mam...
    ja mysle ze zarodek pojawi sie. bedzie dobrze

u mnie w 6tyg nie bylo widac jeszcze zarodka a 11dni poźniej juz byl

plemniczka, Fedra, Kaja, aisa, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruniu, trzymam mocno kciuki za to, żeby przy następnej wizycie okazało się, że wszystko w porządku... :********

Dzień dobry dziewczynki.

magdzia26, Fedra, plemniczka, Kaja, aisa, Selena, anka_a, Dodi, jeju lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jednak ochlodzenie slonca nie ma i wiatr zaczyna wiac

a.png
    a.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc/. kopciuszku czyli wychodzi na to ze to ten latopic wam pomógl, my juz podajemy prawie 2 miesiące i owszem jest lepiej ale i tak co chwile plamy na buzi wracają. Przez to tez mam opory przed rozszerzaniem diety malej, chociaz lekarz juz kaze... dzisiaj mam zamiar podac pierwszy raz ziemniaka.
    Mam nadzieje ze u nas bedzie tak jak u was, ze poprostu młoda wyrośnie z tego, zreszta tak twierdzi alergolog i dermatolog.

kurcze Shaggi niedobrze ze tak z mamą nie mozecie sie dogadac :/, no ale pewnie zawsze tak bedzie jesli bedzie sie wtrącala. Musi zrozumiec ze to ty decydujesz w sprawach swoich dzieci i swojego zycia.. znając Ciebie nie poddasz sie temu i dobrze, ale moze warto isc na kompromisy... z tym ze to dwie strony by musialy chcec.

Blondi piszesz ze Iza wstaje 'dopiero o 7', a dla mnie to jest 'juz o 7' ;) Nelka wstaje ok 8.30 ;)

Fedruś moze i dobrze ze sie na nic nie nastawiasz teraz, poprostu poczekasz. Zycze Ci z calego serca by winogronko z seruszkiem sie pojawilo. Zobacz dziewczyny mialy podobnie jak ty masz teraz i wszystko dobrze bylom, wiec szanse są i to spore! trzeba sie modlić i chociaz troszke wykrzesac z siebie pozytywne myslenie, chociaz wiem ze ciezko Ci. juz bety masz nie powtarzac?

Fedra, Kaja, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wszystkie słowa co ma być to będzie suwaczek umieściłam bo jakoś mnie to uspakaja, macie racje trzeba mieć nadzieje i stad suwaczek :D

magdzia26, Kaja, kiti, aisa, gocha04, Selena, kierzynka, anka_a, Blondi22, Dodi, Rucia, Strażaczka90, Effcia28, plemniczka, jeju lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Dzieki dziewczyny za wszystkie słowa co ma być to będzie suwaczek umieściłam bo jakoś mnie to uspakaja, macie racje trzeba mieć nadzieje i stad suwaczek :D

Kochana Tak ma być !!! :-)

Fedra, aisa, magdzia26, anka_a, Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na marginesie gdzie Olka ,Zbiku i inne Laski z Nebraski w kulki se leca czy jak?????

Fedra, magdzia26, Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żbiku się do ślubu przygotowuje...
    Ola to nie wiem...
    Libra, Spero i Pismak odpoczywaja od forum :)
    a co do reszty to nie wiem :/

Kaja, Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Fedruś wpadłam na chwile po wieści...ściskam mocno,trzymam jeszcze mocniej kciuki za następną wizytę i lepsiejsze wieści...i chyba tyle :(
    Jestem w kiepskiej formie psychicznej...wyprowadzka do Mamusi to był błąd...ledwo daję radę psychicznie...moja Mam uważa,że to moja wina,że jestem najgorsza itd itp....a wg mnie to Ona zadręcza mnie ciągłymi uwagami (czy pytania z podtekstem),albo non stop mi coś przekłada,poprawia i ogólnie robi by było po Jej myśli.. no i co najgorsze dzieci mi rozberbolili...Igorek nie da się nawet na sekunde zostawić , ba nawet nie da się posadzić na podłodze a jak już siądzie,to musi ktoś siedzieć przy Nim (a On próbuje gramolić się od razu na kolana)...a jak nie to płacze! Więc zaraz ktoś do Niego leci...z Kuba jest inna sprawa, Babcia z dziadkiem wciąż Mu wymyslają wyjścia,wyjazdy a mnie nikt nie informuje,wielokrotnie szukamd ziecka i nie mogę znaleźć ...usiłuję rozmawiać z Mamą, zwracać Jej uwagę,ale efekt jak zwykle ten sam...a więc żaden :( jestem u kresu wytrzymałości a tu dopiero 12 dzień :( za tydzień moi wyjeżdżają i czekam jak na zbawienie :( Co robić :(

to teraz pewnie Shagusia mnie rozumiesz - ja jestem wymordowana i nerwowa wkoncu mieszkam z non stop trujacymi tesciami :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 5483 5484 5485 5486 5487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ