X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia sesese 99 dni juz dziś wiec laska wes sie za szykowanko zleci Wam szybko i Nikos szybko wyskoczy !!!!! :-)

magdzia26, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa Marczello miał o 8 rano przymusową kompiel bo tak mu papmers wystrzeli z zawartością pod samą szyję i jeszcze sie z tego śmiał , a od kupy cała bo zkasztanil sie przy jedzeniu .....

Ps .zmiana mleka na ten nutramigen chyba chyba działa bo jeszcze mieszam ze starym wiec wypowiem sie na 100% przy 3 puszce , ale lżej mu to poszło ...., ale mam frajdę z kupy tego jeszcze nie było :-)

mauysia, magdzia26, kiti, plemniczka, Fedra, aisa, Muska, Selena, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra monolog sama z sobą walnelam teraz se ide pa

magdzia26, Fedra lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mauysia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajuś, sorry że zalajkowałam opis tak mało przyjemnej sytuacji, ale przypomniało mi się jak to było u mnie parę m-cy temu i aż się rozrzewniłam ;)

Sylwia - fajnie, że tak sie obłowiłaś :) No i czekamy na relację z połówkowego.

Ruciu - zdrowiej! Sama nie miałam nigdy zapalenia zatok, ale wiem, że to wielce upierdliwa i bolesna przypadłość...

Dziś na 13:00 idę na masaż, a co! Należy mi się! Kupiłam sobie na grouponie z okazji urodzin :)

Miłego dnia!

magdzia26, Kaja, kiti, plemniczka, Fedra, Muska, aisa, Selena, Shagga_80, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Madzia sesese 99 dni juz dziś wiec laska wes sie za szykowanko zleci Wam szybko i Nikos szybko wyskoczy !!!!! :-)
    Niestety wiem a nic nie mam jeszcze i nie wiem kiedy będę miała powili zaczyna mnie już to denerwować bo cały czas czekam na przeprowadzkę a ze do innego miasta to nie ma sensu nic kupować na razie... ehhh juz od jakiegoś czasu siedzę jak na szpilkach :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myusia spoko oko Ty masz to za sobą jesli było lub nie , ale za Tobą

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia kupować możesz tylko w karton pakuj nie do szafy toć frajdę kupowania możesz już teraz robić szybciej ci zleci te 99 dni :-) a jak bedziesz odkładać to ci twój P sam bedzie kupował ..

Fedra lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Madzia kupować możesz tylko w karton pakuj nie do szafy toć frajdę kupowania możesz już teraz robić szybciej ci zleci te 99 dni :-) a jak bedziesz odkładać to ci twój P sam bedzie kupował ..
    chyba w lipcu zacznę już kupować wszystkie drobiazgi zeby tylko te większe rzeczy zostały typu wózek, łóżeczko, fotelik itp

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedrunia ale swietne wiesci :):)

Fedra lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oja pierdziule... weszlam tu dzisiaj by napisac jak bardzo wierze i trzymam kciuki by Fedrula zobaczyla dzisiaj winogronko, a tu takie newsy! Fedri domyslam sie co musialas czuc jak zobaczylas plamienia... pamietam jakby to bylo wczoraj jak na początku ciazy wstalam i normalnie krwią mnie zalało... bylam pewna ze juz po wszystkim...jednak jak widac nawet krwawienia w ciązy mogą sie zdażyc a pomimo tego maluszek rozwija sie dobrze :)
    jak to dobrze ze zobaczylas winogronko i nawet serduszko pieknie bijące!!! cudowna nowina. A teraz jak najwiecej leż, odpoczywaj i nie stresuj sie i mów do swojego dzieciątka silnego :)

Aż łzy mi w oczach staneły.

Co wiecej lekarz powiedzial?

Fedra, magdzia26, aisa, Selena, Shagga_80, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no magdzia faktycznie juz pora na pierwsze zakupy ;)

magdzia26 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi ty juz masz 30 tydzien! kiedy to zleciało...

magdzia26, Dodi lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaju czesto zmiana mleka pomaga... my tez mamy na dokarmianie Nutramigen.
    Rucia współczuje tych zatok :/
    Mauysiu no niech Cie tam porządnie wymasują :) superancki prezent sobie sprawilas.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    switne bluzka muska! ja taką mialam, niesamowicie wygodna byla

f0a7ebd9b9a3e4fdm.jpg

Fedra, magdzia26, kiti, aisa, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze sie wypowiem co do rogala... nie wiem jakby spala w ciązy bez niego! najlepsza rzecz na którą sie zdecydowalam... nawet na dwudniowe wyjazdy jezdzil ze mną. Wkladalam go pomiedzy nogi i no boku super wygodnie sie spalo, jest na tyle dlugi ze sluzyl jednoczesnie jako poduszka, podpórka pod brzuch i cierpnące nogi. Super sprawa! ale juz do karmienia nie uzywam go, bo wygodnie mi bez karmić. Pewnie spowrotem wróci do łask gdy bedzie sluzyl jak zabezpieczanie malej. Ja w kazdym badz razie polecam! idealne rozwiązanie i pomoc szczegolnie od polowy ciązy do konca. I ja nie mialam tego bardzo drogiego firmowego.
    O taki mialam
    http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-i-do-karmienia-rogal-i4261202657.html

Fedra, Muska, magdzia26, Dodi lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super ze warsztaty udane. Sama bylam na takim czyms i tez bardzo mi sie podobało

sylwia1985 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobitki :)
    Fedra, gratulacje po raz kolejny!!!!! Pamiętam jakie to emocje usłyszeć pierwszy raz bijące serduszko :) Ja się wtedy popłakałam...

Wrócę jeszcze na szybko do poduchy. Byłam wczoraj na szkole rodzenia i akureat mieliśmy warsztaty z karmienia maluszka. Położna naprawdę często zaznaczała jak te poduchy ułatwiają życie i karmienie mamom. Były tam wszystkie poduchy i te duże cebuszki i małe rogale/fasolki i nawet normalne (jakby ktoś nie miał w domu innej) i można było poćwiczyć. Pewnie nie wszystkie kobiety tego rodzaju udogodnień potrzebują, ale mi na sucho bardzo pomagało w trzymaniu lalki ;) A taki noworodek i niemowlak są przecież dużo cięższe. Można było sobie wygodnie dzidziusia ułożyć, był podparty, moje plecy też (mimo że to krzesło zwykłe drewniane było) i tak sobie ćwiczyłyśmy z kobitkami, a położna sprawdzała i pokazywała różne pozycje do karmienia. W realu pewnie będzie 5 razy ciężej i dzidzia będzie się wiercić, ale przynajmniej wiem w teorii jak trzymać takiego szkraba. Powtarzała jeszcze, że takie karmienia mogą trwać 20-40 minut (zależy od widzimisię bobasa) i plecy jeśli siedzimy niewygodnie mogą naprawdę boleć... No, ale można tez na leżąco i wtedy problem znika :) Jako, że już jestem posiadaczką takiego olbrzymiego rogala (i jego dużą fanką), to zdam potem relację jak się sprawdza w karmieniu.

Sylwia, ja też byłam na podobnych warsztatach i bardzo mi się podobało :)

Aż się zmierzyłam w brzuchu, a co. Mam 96 cm :) a wydaje mi się że to ogromny balon już ;) Emi strasznie się tam wierci i rozpycha, ostatnio celuje stopami w żebra :/ JA nie wiem czemu piszą wszędzie że w 8 m-cu dziecko ma tam mało miejsca i jest nieco spokojniejsze. MOje w każdym razie prawie wcale nie śpi. Czasem tylko tam delikatnie buszuje, a czasem ćwiczy karate i to nieraz kopie i dźga łokciami w tym samym czasie po obu stronach brzucha. Prawie zabawne to jest, kochane oczywiście też, ale jednocześnie dość bolesne i to mi najbardziej doskwiera. Aż się m ostatnio zdziwił jak trzymał rękę na brzuchu że ona aż tak mocno kopie. Normalnie aż podskoczył razem ze mną jak zasadziła mega kopa gdzieś w talię.

Idę do lodówki po zimne czereśnie :) Ależ mnie wzięło. A po południu jade na przegląd do dentysty tak btw. Przypomniało mi się w końcu, że trzeba zęby poleczyć :P

magdzia26, Fedra, kiti, aisa, Shagga_80, anka_a, Strażaczka90, Dodi lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oto Fedry piękne winogronko :)

f03b0b354bcaa293m.jpg

magdzia26, Muska, gocha04, Fedra, sylwia1985, Blondi22, a-koczek, AGA 30, kiti, Kleopatra, aisa, Selena, Shagga_80, anka_a, Strażaczka90, Dodi, Rucia, Pismak lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruś jakie śliczne maleństwo <3
    też pamiętam swoje pierwsze usg jak zobaczyłam i usłyszałam serduszko to było mega uczucie :) teraz kochana same miłe chwile przed tobą :)

Fedra, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak uslyszalam pierwszy raz serduszko to sie rozplakalam

Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 5492 5493 5494 5495 5496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ