X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia sesese 99 dni juz dziś wiec laska wes sie za szykowanko zleci Wam szybko i Nikos szybko wyskoczy !!!!! :-)

magdzia26, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa Marczello miał o 8 rano przymusową kompiel bo tak mu papmers wystrzeli z zawartością pod samą szyję i jeszcze sie z tego śmiał , a od kupy cała bo zkasztanil sie przy jedzeniu .....

Ps .zmiana mleka na ten nutramigen chyba chyba działa bo jeszcze mieszam ze starym wiec wypowiem sie na 100% przy 3 puszce , ale lżej mu to poszło ...., ale mam frajdę z kupy tego jeszcze nie było :-)

mauysia, magdzia26, kiti, plemniczka, Fedra, aisa, Muska, Selena, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra monolog sama z sobą walnelam teraz se ide pa

magdzia26, Fedra lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mauysia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajuś, sorry że zalajkowałam opis tak mało przyjemnej sytuacji, ale przypomniało mi się jak to było u mnie parę m-cy temu i aż się rozrzewniłam ;)

Sylwia - fajnie, że tak sie obłowiłaś :) No i czekamy na relację z połówkowego.

Ruciu - zdrowiej! Sama nie miałam nigdy zapalenia zatok, ale wiem, że to wielce upierdliwa i bolesna przypadłość...

Dziś na 13:00 idę na masaż, a co! Należy mi się! Kupiłam sobie na grouponie z okazji urodzin :)

Miłego dnia!

magdzia26, Kaja, kiti, plemniczka, Fedra, Muska, aisa, Selena, Shagga_80, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Madzia sesese 99 dni juz dziś wiec laska wes sie za szykowanko zleci Wam szybko i Nikos szybko wyskoczy !!!!! :-)
    Niestety wiem a nic nie mam jeszcze i nie wiem kiedy będę miała powili zaczyna mnie już to denerwować bo cały czas czekam na przeprowadzkę a ze do innego miasta to nie ma sensu nic kupować na razie... ehhh juz od jakiegoś czasu siedzę jak na szpilkach :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myusia spoko oko Ty masz to za sobą jesli było lub nie , ale za Tobą

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia kupować możesz tylko w karton pakuj nie do szafy toć frajdę kupowania możesz już teraz robić szybciej ci zleci te 99 dni :-) a jak bedziesz odkładać to ci twój P sam bedzie kupował ..

Fedra lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Madzia kupować możesz tylko w karton pakuj nie do szafy toć frajdę kupowania możesz już teraz robić szybciej ci zleci te 99 dni :-) a jak bedziesz odkładać to ci twój P sam bedzie kupował ..
    chyba w lipcu zacznę już kupować wszystkie drobiazgi zeby tylko te większe rzeczy zostały typu wózek, łóżeczko, fotelik itp

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedrunia ale swietne wiesci :):)

Fedra lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oja pierdziule... weszlam tu dzisiaj by napisac jak bardzo wierze i trzymam kciuki by Fedrula zobaczyla dzisiaj winogronko, a tu takie newsy! Fedri domyslam sie co musialas czuc jak zobaczylas plamienia... pamietam jakby to bylo wczoraj jak na początku ciazy wstalam i normalnie krwią mnie zalało... bylam pewna ze juz po wszystkim...jednak jak widac nawet krwawienia w ciązy mogą sie zdażyc a pomimo tego maluszek rozwija sie dobrze :)
    jak to dobrze ze zobaczylas winogronko i nawet serduszko pieknie bijące!!! cudowna nowina. A teraz jak najwiecej leż, odpoczywaj i nie stresuj sie i mów do swojego dzieciątka silnego :)

Aż łzy mi w oczach staneły.

Co wiecej lekarz powiedzial?

Fedra, magdzia26, aisa, Selena, Shagga_80, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no magdzia faktycznie juz pora na pierwsze zakupy ;)

magdzia26 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi ty juz masz 30 tydzien! kiedy to zleciało...

magdzia26, Dodi lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaju czesto zmiana mleka pomaga... my tez mamy na dokarmianie Nutramigen.
    Rucia współczuje tych zatok :/
    Mauysiu no niech Cie tam porządnie wymasują :) superancki prezent sobie sprawilas.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    switne bluzka muska! ja taką mialam, niesamowicie wygodna byla

f0a7ebd9b9a3e4fdm.jpg

Fedra, magdzia26, kiti, aisa, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze sie wypowiem co do rogala... nie wiem jakby spala w ciązy bez niego! najlepsza rzecz na którą sie zdecydowalam... nawet na dwudniowe wyjazdy jezdzil ze mną. Wkladalam go pomiedzy nogi i no boku super wygodnie sie spalo, jest na tyle dlugi ze sluzyl jednoczesnie jako poduszka, podpórka pod brzuch i cierpnące nogi. Super sprawa! ale juz do karmienia nie uzywam go, bo wygodnie mi bez karmić. Pewnie spowrotem wróci do łask gdy bedzie sluzyl jak zabezpieczanie malej. Ja w kazdym badz razie polecam! idealne rozwiązanie i pomoc szczegolnie od polowy ciązy do konca. I ja nie mialam tego bardzo drogiego firmowego.
    O taki mialam
    http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-i-do-karmienia-rogal-i4261202657.html

Fedra, Muska, magdzia26, Dodi lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super ze warsztaty udane. Sama bylam na takim czyms i tez bardzo mi sie podobało

sylwia1985 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobitki :)
    Fedra, gratulacje po raz kolejny!!!!! Pamiętam jakie to emocje usłyszeć pierwszy raz bijące serduszko :) Ja się wtedy popłakałam...

Wrócę jeszcze na szybko do poduchy. Byłam wczoraj na szkole rodzenia i akureat mieliśmy warsztaty z karmienia maluszka. Położna naprawdę często zaznaczała jak te poduchy ułatwiają życie i karmienie mamom. Były tam wszystkie poduchy i te duże cebuszki i małe rogale/fasolki i nawet normalne (jakby ktoś nie miał w domu innej) i można było poćwiczyć. Pewnie nie wszystkie kobiety tego rodzaju udogodnień potrzebują, ale mi na sucho bardzo pomagało w trzymaniu lalki ;) A taki noworodek i niemowlak są przecież dużo cięższe. Można było sobie wygodnie dzidziusia ułożyć, był podparty, moje plecy też (mimo że to krzesło zwykłe drewniane było) i tak sobie ćwiczyłyśmy z kobitkami, a położna sprawdzała i pokazywała różne pozycje do karmienia. W realu pewnie będzie 5 razy ciężej i dzidzia będzie się wiercić, ale przynajmniej wiem w teorii jak trzymać takiego szkraba. Powtarzała jeszcze, że takie karmienia mogą trwać 20-40 minut (zależy od widzimisię bobasa) i plecy jeśli siedzimy niewygodnie mogą naprawdę boleć... No, ale można tez na leżąco i wtedy problem znika :) Jako, że już jestem posiadaczką takiego olbrzymiego rogala (i jego dużą fanką), to zdam potem relację jak się sprawdza w karmieniu.

Sylwia, ja też byłam na podobnych warsztatach i bardzo mi się podobało :)

Aż się zmierzyłam w brzuchu, a co. Mam 96 cm :) a wydaje mi się że to ogromny balon już ;) Emi strasznie się tam wierci i rozpycha, ostatnio celuje stopami w żebra :/ JA nie wiem czemu piszą wszędzie że w 8 m-cu dziecko ma tam mało miejsca i jest nieco spokojniejsze. MOje w każdym razie prawie wcale nie śpi. Czasem tylko tam delikatnie buszuje, a czasem ćwiczy karate i to nieraz kopie i dźga łokciami w tym samym czasie po obu stronach brzucha. Prawie zabawne to jest, kochane oczywiście też, ale jednocześnie dość bolesne i to mi najbardziej doskwiera. Aż się m ostatnio zdziwił jak trzymał rękę na brzuchu że ona aż tak mocno kopie. Normalnie aż podskoczył razem ze mną jak zasadziła mega kopa gdzieś w talię.

Idę do lodówki po zimne czereśnie :) Ależ mnie wzięło. A po południu jade na przegląd do dentysty tak btw. Przypomniało mi się w końcu, że trzeba zęby poleczyć :P

magdzia26, Fedra, kiti, aisa, Shagga_80, anka_a, Strażaczka90, Dodi lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oto Fedry piękne winogronko :)

f03b0b354bcaa293m.jpg

magdzia26, Muska, gocha04, Fedra, sylwia1985, Blondi22, a-koczek, AGA 30, kiti, Kleopatra, aisa, Selena, Shagga_80, anka_a, Strażaczka90, Dodi, Rucia, Pismak lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruś jakie śliczne maleństwo <3
    też pamiętam swoje pierwsze usg jak zobaczyłam i usłyszałam serduszko to było mega uczucie :) teraz kochana same miłe chwile przed tobą :)

Fedra, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak uslyszalam pierwszy raz serduszko to sie rozplakalam

Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 5492 5493 5494 5495 5496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ