X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Selena Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) zapraszam na poranna kawe :) dziś noc była dużo lepsza :) Gugi ładnie spał :) i tak sie zastanawiam czy to nie zasługa nawilżacza który wczoraj wyjęłam z szafy i uruchomiłam :)

Dodi super ze malutka była dzielna :) my tez na pneumokoki szczepiliśmy :) tyle ze my z racji wcześniactwa mamy je za darmo :)

Aga ja co do staników też nie pomoge..ja to teraz mam problem taki że wszystkie moje cyckonosze za duże :( wszystko Kacper z moich piersi wyssał..prawie nic z nich nie zostało...ale w sumie w nosie to mam :) ważne ze miał najlepsze mleczko na początek :)

Koczku samych radości dla córeczki :) <3

Magdzia mi np teraz Kacpra kupy tak bardzo nie śmierdzą ;) jak te co jadł tylko same mleko..także wcale nie musi być gorzej ;)

Gocha jak tam ? :) podziwiam Cie za cierpliwość :) chociaż ja już teraz po pierwszych staraniach wiem że to nie takie proste...

Sylwia stres i zmęczenie to najgorsze co może być dla matki karmiącej... a Twoja teściowa zamiast pomóc to ..ehh szkoda gadać..może faktycznie lepiej by było jak byście sie wyprowadzili...?

Miłego dnia życzę :)

U Was tez tak zimno ? ja dziś buty zimowe musiałam wyciągnąć z szafy.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 07:16

magdzia26, mauysia, Dodi, Fedra, aisa, anka_a lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)

Wosebko, przyłączam się do kawki!

U nas też zimno... Ja musiałam wyciągnąć zimową kurtkę. I dla mnie, i dla Leo jak go odprowadzałam do przedszkola.

Ale najważniejsze jest to, że...

DZIŚ PIĄTEK!!!!!!

... czyli jedziemy dziś do teściów po dłuuugiej przerwie chorobowej :)

Rucia, Selena, Dodi, Fedra, magdzia26, aisa, a-koczek, plemniczka, anka_a lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Dziś to już jakaś przesada, że tak zimno. Ja jeszcze twardo chodzę w płaszczyku wiosenno-jesiennym coby zimy za wcześnie nie prowokować, ale uszy to myślałam, że mi odpadną.

U mnie dalej cisza. W takim sensie, że brak @. Co uważam, że nadal może nic nie znaczyć (przedostatni cykl skończył się właśnie w 33 dniu). A poza tym to myślałam, że się z łóżka nie dźwignę tak mnie kręgosłup boli i to nie krzyż jak przed @ tylko gdzieś w połowie i w nocy ból brzucha mnie budził, ale nie wiem czy nie od pęcherza na siku :)

Dodi dzielna córa :*

Aga poszukaj tej brafiterki tak jak Fedra radzi, bo w sieciówkach to wiesz jak w urzędzie szufladkowo myślą o rozmiarach i ludziach.

mauysia, Dodi, Fedra, magdzia26, aisa, anka_a lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam fajnie Mauysia. Ja dopiero jutro będę miała piątunio :/

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Na wstępie gratulacje dla świeżo upieczonych Mam :)

A teraz idę w miarę nadrobić :)

mauysia, Selena, Dodi, Fedra, magdzia26, aisa, sylwia1985, anka_a, Blondi22 lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszęż, kogo przywiało!

Dodi, Rucia, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że była rozmowa na temat żywienia metodą BLW. Wczoraj wieczorem rozmawiałam z moim P. na ten temat. Oto jak wyglądała nasza rozmowa:

Ja: A wiesz, jest taka fajna metoda żywienia dzieci, nazywa się BLW ( i tu skróciłam mu jak to mniej więcej wygląda ). P. zrobił oczy wielkości księżyca, i mówi tak.

P: Leoś będzie jadł metodą WCJ.

Ja: A co to takiego?

P: Wpieprzaj Co Jest

:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 09:33

mauysia, Selena, Dodi, Fedra, gocha04, AGA 30, magdzia26, aisa, Effcia28, a-koczek, plemniczka, anka_a, Blondi22 lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D

No to generalnie BLW pokrywa się z WCJ :D

Selena, Rucia, Fedra, magdzia26, aisa, a-koczek, anka_a lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koczuć - 100 lat dla córci :)

Magdzia - faktycznie na początku kupki są wręcz pachnące przy tym co czeka cię później. Bywa, że muszę wietrzyć pokój po zmianie pieluchy. Nie idzie wytrzymać.

Sylwia - najlepiej by było, żebyś zamknęła się w pokoju z Nikosiem, nie wpuszczała teściówki, skupiła się na karmieniu, w ciszy, spokoju. Pozytywne myślenie podobno również wpływa na poprawę laktacji. ktoś kiedyś mówił, nie wiem czy tu na forum, że warto podczas karmienia piersią wyobrażać sobie, że z piersi leje ci się mleko litrami.

Aga - nie znam sposobu na ból piersi. Chyba nie ma żadnego. Trzeba te wszystkie dolegliwości przeczekać. Cierp ciało jak się chciało. Uwierz mi teraz to jest luzik.

Gocha - &&& :)

Była wzmianka na temat butelek Tomee Tippe. ODRADZAM! Dostaliśmy kiedyś diwe takie, antykolkowe. No rzesz kurde, ile to było zachodu, żeby je porządnie wymyć. Myślałam, że szlag mnie trafi. Nienawidzę tych butelek.

Widzę, że znowu forum odżyło :D STARE DOBRE CZASY WRÓCIŁY :)

Pochwale się czymś :) skończyły się u nas nocne karmienia :)

mauysia, Fedra, AGA 30, magdzia26, aisa, Dodi, a-koczek, sylwia1985, plemniczka, anka_a, Blondi22 lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Pochwale się czymś :) skończyły się u nas nocne karmienia :)

No to w końcu się wysypiacie! Fajnie.

Rucia lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayuśka już sobie załatwiłam łóżeczko turystyczne. Musze teraz tylko po nie pojechać. Sądzę, że Leoś przesypiałby całe noce gdyby nie te jego wędrówki. Dzisiaj 2 razy był ryk, bo obudził się na środku pokoju. :( Kombinuję jak mogę, żeby ogrodzić go najszczelniej jak mogę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    No proszęż, kogo przywiało!

Przywiało, bo wystarczyło, że wróciłaś do pracy, i ruch się zwiększył :P

• mauysia Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Mayuśka już sobie załatwiłam łóżeczko turystyczne. Musze teraz tylko po nie pojechać. Sądzę, że Leoś przesypiałby całe noce gdyby nie te jego wędrówki. Dzisiaj 2 razy był ryk, bo obudził się na środku pokoju. :( Kombinuję jak mogę, żeby ogrodzić go najszczelniej jak mogę :P

Ha! skąd ja to znam! Mój Leo miał tak samo! Jak jeździlismy do teściów, to robilismy mu posłanie na podłodze i obudowywaliśmy poduszkami, ale i tak często udawało mu się sforsować ogrodzenie i budził się na dywanie :/ Albo i się nie budził.

Heniorx już nie jest taki ruchliwy w nocy (i w dzień też, w porównaniu do starszego brata).

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz, u mnie za to Kinga śpi jak kłoda.
    Mam nadzieję, że uda mi się szybko odebrać to łóżeczko, i hrabiemu się spodoba.

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJO;d

Idę poczytać;D bo dość dużo napisałyście wczoraj;D BUZIAM:*

magdzia26, mauysia, Fedra, Dodi, Blondi22 lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się nie przyznaje chyba co do rózu o-0

Uwielbiam ten kolor.Mam kuchnie różową...Musiałam 3 miesiące Męzą namawiac by przemalował ;D
    Ciuchów pełono też różowyh co do butów to samo same różowe ;p dwie pary mam białe tylko.Mam manie co do tego koloru o-0

Koczu wszystkiego naj dla Mai;D

LECE ogarne chate obiad i do roboty ;/

mauysia, magdzia26, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień :)

Ach u mnie sposób mojego żywienia do niedawna brzmiał MŻ :)

A teraz to już bez sniadania ani jednego dnia hi hi :)Apetyt mi dopisuje :)
    Aż się boję ile mi kg przybędzie przy ciazy i siedzeniu w domu :/

Narazie mam 2 kg na plusie odkąd siedzę w domu :/
    No ale co tam będziemy się martwić w maju co zrobić z kg po porodzie :)

Co do staników to będę szukala typowo ciazowych !! JA już od dawna muszę kupować firmowe staniki bo te z bazarów to na raz tylko :/
    Obym dziś kupiła chociaż jeden :)

Od miesiąca nie rozmawiam z moją matka normalnie bo nawet ciężarną córkę potrafiła od ku.. krowy zwyzywać i drzeć się że na dziecko nie zasługuję itp. nawet mam zakaz spotykania się z moim bratem :/
    No a dlatego ze kurek z kasą zakecony od roku hi hi !!!

Wiecie co !! Czasami mnie przeraza jak jak poradzę sobie sama z maleństwem !!
    Ale będzie dobrze :) :)

Ach musiałam się wygadać hi hi :)

Miłego dzionka dziewoje !!

mauysia, magdzia26, Fedra, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dasz sobie radę. Zobacz ile nas tu jest dziewczyn, które nie mają żadnej pomocy. Ja mam dwójkę dzieci, pomocy z zewnątrz zero, w dodatku co dzień rano o 7, budzę Leosia bo odwozimy Kingę do szkoły. Zakupy też robię z dzieckiem, nawet jak Leo był mniejszy, wkładałam go w nosidełku do wózka sklepowego i tak robiłam zakupy. Ty masz o tyle szczęście, że rodzisz w maju, piękna pogoda, ciepło, idealny miesiąc na rodzenie dzieci. Wszystko jest wtedy jakoś prostsze.

AGA 30, Strażaczka90, Selena, mauysia, magdzia26, Kaja, Fedra, Dodi, a-koczek, aisa, plemniczka, anka_a, Blondi22 lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka90 wrote:
    To ja się nie przyznaje chyba co do rózu o-0

Uwielbiam ten kolor.Mam kuchnie różową...Musiałam 3 miesiące Męzą namawiac by przemalował ;D
    Ciuchów pełono też różowyh co do butów to samo same różowe ;p dwie pary mam białe tylko.Mam manie co do tego koloru o-0

Koczu wszystkiego naj dla Mai;D

LECE ogarne chate obiad i do roboty ;/
    SPoko Strażaczko, to kolor jak kolor! Przecież niektórzy lubią fiolet i mają dużo fioletu w chacie, a Ty lubisz akurat róż. Ale denerwuje mnie to, że sklepach nawet nie ma wyboru i człowiek jest skazany na róż jeśli chce kupic jakies ubranko dla dziewczynki.

gocha04, Strażaczka90, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Ach u mnie sposób mojego żywienia do niedawna brzmiał MŻ :)

Czyli co: "MUSZĘ ŻYGAĆ" ?

PS) rzygać pisze się oczywiście przez "rz" ale wiecie... inaczej nie pasowało...

Fedra, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 5633 5634 5635 5636 5637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ