plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Plemniczko współczuję 3 tygodniowego maratonu ja nie wiem jak bym sobie dala rade sama
chyba Niko zdarl by gardło od płaczu
bo czasem to mi już ręce opadaja i nie mam siły na niego...ale wiem co to znaczy moja siostra sama wychowuje swoją córeczkę praktycznie od poczatku
jest mega ciezko...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 12:19
-
sylwia1985 wrote:oj tez bym tak chciala- moj usypia przy cycu a jak go odstawiam to w ryk
No chyba że naprawde musisz. A jak akurat nie musisz, usadow się w miękkim fotelu przed TV i obejrzyj zaległe seriale lub filmy
Uwierz mi, że to są "leniwe" chwile, które za pare tygodni odejdą w niepamięć i prawie przez cały dzień będziesz musiała być megaskoncentrowana, bo mały będzie broił
aisa, plemniczka, Selena, Rucia, sylwia1985, anka_a, Dodi, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:Ktos mi dziecko normalnie podmienil albo ma "gorszy czas" od wczoraj zje trochę i idzie w kime poza "akcja" nocna to bardzo dużo śpi do tej pory to max 2 drzemki zaliczal w dzień i to i tak musieliśmy cuda wianki wyprawiac żeby zasnął a teraz sam idzie w kime i nawet jak go przekłada to się nie budzi... aż zaczynam się martwić czy to normalne
Małe dzieci są zmienne i jeszcze nie ogarniają kiedy dzień a kiedy noc. Jeszcze trochę i się to unormuje.
Selena, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:Ktos mi dziecko normalnie podmienil albo ma "gorszy czas" od wczoraj zje trochę i idzie w kime poza "akcja" nocna to bardzo dużo śpi do tej pory to max 2 drzemki zaliczal w dzień i to i tak musieliśmy cuda wianki wyprawiac żeby zasnął a teraz sam idzie w kime i nawet jak go przekłada to się nie budzi... aż zaczynam się martwić czy to normalne
NormalneSpodziewaj się takich diametralnych roszad raz na pare tygodni (a nawet dni)
Tak w kazdym razie było u mnie w obu przypadkach.
magdzia26, Selena, aisa, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:To go nie odstawiaj
No chyba że naprawde musisz. A jak akurat nie musisz, usadow się w miękkim fotelu przed TV i obejrzyj zaległe seriale lub filmy
Uwierz mi, że to są "leniwe" chwile, które za pare tygodni odejdą w niepamięć i prawie przez cały dzień będziesz musiała być megaskoncentrowana, bo mały będzie broił
Selena, mauysia, Fedra, Rucia, magdzia26, Dodi, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZanim Gocha się pojawi to mata się rozluźnijcie trochę
Przychodzi niedźwiedź do zająca i rozpaczliwym tonem mówi:
- Zając, ty się mnożysz jak nie wiem co, a ja nic, pomóż przyjacielu.
Zając na to:
- A marchewkę żresz???
- Nie!!!
- No staaaaaaary!!!!!
Pół roku niedźwiedź je marchew no i nic nie pomogło. Znowu przychodzi do zająca i mówi:
- Zając, pomóż, nie bądź taki.
A zając na to:
- A marchewkę żresz???
- Tak!!!
- A tartą????
- Nie!!!
- No staaaaaaary!!!!!
Więc kolejne pół roku niedźwiedź je tartą marchewkę i nic. Znowu przychodzi do zająca i błaga go o pomoc.
Zając:
- A marchwkę żresz?
- Tak!
- A tartą?
- Tak!
- A z groszkiem?
- Nie!!!
- No staaaaaaary!!!!!
No i znów kolejne pół roku niedźwiedź je tartą marchewkę z groszkiem i nic. Przychodzi do zająca i mówi:
- Zając, ja cię bronię przed wilkiem i lisicą, a ty mi się tak odpłacasz. Pomóż mi bo lata lecą, a ja dzieci nie mam.
- A marchewkę żresz?
- Tak!
- A tartą?
- Tak!
- A z groszkiem?
- Tak!!
- A dupczysz???
- Nie!!!
- No staaaaaaary!!!!!zbikowa, magdzia26, Selena, mauysia, Fedra, Rucia, aisa, anka_a, Pismak, Dodi, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
No to mnie uspokoilyscie czyli dzisiaj mogę prawie cały dzień przespać
nie mogę w swoje szczęście uwierzyć
aż nie wiem co z tym czasem zrobić
juz zapomniałam jak to jest mieć dwie ręce wolne
i do tego bloga ciszaaaa...
Selena, aisa, Dodi lubią tę wiadomość
-
kurcze dziwne ze wasze noworodki taki mają problem ze spaniem, generalnie takie male dzieci to jedza, spia i sraja i tyle... a raczej w takiej kolejnosci jedzenie, kupa, spanie
. Mauyś dobrze gada Sylwia, mąż teraz ebdzie to wykorzystaj go do domowych robót, a ty z malym usadow sie wygodnie z cycem na wierzchu i daj mu to co potrzebuje, ten pierwszy miesiąc moze i nawet powinien tak wyglądac, dzieki temu mlody zaspokoi potrzebe bliskosci, zpozbedzie sie strachu i wyobcowania, no i jak laktacja pieknie sie rozkreci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 12:25
mauysia, Fedra, Rucia, aisa, magdzia26, Dodi, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
Plemniś, no to nie masz teraz lekko. Też zaczęłam doceniać matki samotnie wychowujące dzieci. A jak pomyśle o mojej mamie, która miała to samo x2 to w ogóle wielki szacun dla Niej!
Ps. Zdrówka życzę!
Miałam iść na spacer z Małym bo tak zazwyczaj wychodzimy, ale chyba jeszcze chwilę poczekam...
Gocha, nie padnij nam po drodze! &&&&&&&&&&
Ciekawe kto upoluje lajka numer 7000 ....Selena, AGA 30, zbikowa, Fedra, plemniczka, Kfjatus, Kfjatus, magdzia26, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość
-
Fedra wrote:Mayusia tak się pytam bo w sumie na szczepienia będziemy mieć odłożone...
Ja tyle na leki wydałam i na wizyty więc na pewno nie będe oszczędzać na zdrowiu mojej MałejFedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rucia wrote:Plemniś z tym spaniem u noworodków, to różnie bywa. Kinga spała, nie płakała, Leo nie spał i się wiecznie darł.
Jaki z tego wniosek?
.
.
.
.
zróbcie sobie trzecie, to będzie jadło i spało w końcuAGA 30, Kfjatus, mauysia, Selena, Fedra, magdzia26, aisa, Pismak, Dodi lubią tę wiadomość
-
Rucia wrote:Plemniś z tym spaniem u noworodków, to różnie bywa. Kinga spała, nie płakała, Leo nie spał i się wiecznie darł.
Selena, Rucia, plemniczka, magdzia26, aisa, anka_a, Pismak, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny