plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
mam techniczne pytanie dotyczące prania a mianowice zamówiłam sobie rożki żeby było do szpitala i zeby Mała na początku w tym spała i takie tam i moje pytanie jest takie czy takie rozki się pierze wcześniej?
czy w ogóle wszystko się pierze nawet jak jest nowe?
wiem tandetne pytanie ale mój mózg nie funkcjonuje od dawna racjonalnie...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:mam techniczne pytanie dotyczące prania a mianowice zamówiłam sobie rożki żeby było do szpitala i zeby Mała na początku w tym spała i takie tam i moje pytanie jest takie czy takie rozki się pierze wcześniej?
czy w ogóle wszystko się pierze nawet jak jest nowe?
wiem tandetne pytanie ale mój mózg nie funkcjonuje od dawna racjonalnie...
Bezpieczniej chyba jest wyprać. Ja prałam nowe rzeczy.Fedra lubi tę wiadomość
-
Patrycja kuruj sie
Aisa to pomalu stawiaj juz wode na ta inkeodleglosc jaka nas dzieli to moze 25 km
zadna z Was nie wygrala nagrody za zgadywanke
Fedra co dostalas, pochwal sie
Malysz fajny zakupkurde zebym ja miala cierpliwosc do zakupow, tym bardziej ciuchowych
Magdzia ponoc masc majerankowa dobra jest, ale to stary sposob
Gocha dlatego powinni Ci w pracy ulatwic sprawe i Cie wylacprzynajmniej m nie moglby nic powiedziec
Fedra ja pralam wszystko
Ja sie zbieram bo zaraz znowu mamy spotkankoWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 10:58
magdzia26, aisa, Fedra, Pismak, Selena, patrycja, gocha04 lubią tę wiadomość
-
a i jeszcze miałam Wam pisać tydzień temu byłam u gina..i dostałam anty na 3 cykle żeby @ byłą skapsza...na usg wszystko ok
żadnych torbieli miesniaków ani nic podobnego..jedyne do czego gin sie przyczepił to za mały pęcherzyk jak na 12 dc przy 28-dniowych cyklach
być może to jest przyczyna moich obfitych @
także juz wiem ze jak byśmy się z m decydowali na rodzeństwo dla Kacperka to będzie jeszcze większy problem niż był teraz
-
Witam sie i ja
N razie poszła w ruch woda morska i frida zobaczymy czy cos da...a zamierzam kupic taka elektroniczna fride bo moje pluca nie daja rady
Fedra ja prałam wszystko, polecam równiez zabrac taki cienki mieciutki kocyk do szpitala u mnie bardziej sie sprawdzil niz rozek.
Co do laktatora to ja mam avent reczny ale srednio jestem zadowolona z niego, bo cos mi slabo zasysa, a po cc moze ze 2 razy go uzyłam...po pierwsze nie mialam kiedy sie nim bawic, po drugie nie mialam jak(ciagle ktos sie krecił), po trzecie sutki mnie tak bolaly ze nie dawalam rady, wolalam Nikosia jak najwięcej przystawiać do piersi(obowiazkowo przed kazdym karmieniem) i zadziałał lepiej niz jakikolwiek laktator
zazdrosze wam tych spotkan ....mnie to nie ma kto nawet odwioedzicwszystkie kolezanki z małymi dziecmi odpadaja a mama i przyszla tesciowa cale szczescie daleko bo ich zlote rady zniesc to trzeba miec cierpliwosc ...
mauysia, aisa, Fedra, Selena, Kaja, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość
-
Selena wrote:a i jeszcze miałam Wam pisać tydzień temu byłam u gina..i dostałam anty na 3 cykle żeby @ byłą skapsza...na usg wszystko ok
żadnych torbieli miesniaków ani nic podobnego..jedyne do czego gin sie przyczepił to za mały pęcherzyk jak na 12 dc przy 28-dniowych cyklach
być może to jest przyczyna moich obfitych @
także juz wiem ze jak byśmy się z m decydowali na rodzeństwo dla Kacperka to będzie jeszcze większy problem niż był teraz
A można coś zaradzić na te małe pęcherzyki?
-
aisa wrote:Oj tam, oj tam
A tak z ciekawości, jak duża odległość Was dzieli?
Ok 30 kmSelena, aisa, magdzia26, Dodi lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
mauysia wrote:Z drugiej strony, ta wiedza pozwala Ci zacząć coś robić z tym fantem już teraz
A można coś zaradzić na te małe pęcherzyki?
jak nie będziemy myśleć dalej..a czy Waszym zdaniem 14 mm pęcherzyk w 12 dc jest mały ?
-
Dziękuje dziewczyny za wszystkie rady na Was to można zawsze polegać zadałam pytanie na lutówkach atam cisza na moje pytanie ehhh
Dodi pochwale się jak już mi wszystko przyjdzie i będę miała chociaż skrawek powieszchni zeby zrobić temu fotki
Czekam aż pokoik będzie zrobiony to wtedy Wam porobie fotki
Magdzia mnie tez nikt nie odwiedza no moze prócz tego weekendu w postaci nieproszonych gościod początku ciaży to moze u Nas raz byli znajomi a tak to siedze cały czas sama w domu lub z meżem zapomniana przez świat ale spoko już sobie obiecałam ze tez zapominam o niektórych moich koleżankach co to pare kaltek odemnie mieszkają
magdzia26, mauysia, aisa, Dodi lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Selena wrote:Póki co gin nic nie proponował na to.narazie mam wybrać te 3 opakowania anty i zobaczymy czy to pomoze
jak nie będziemy myśleć dalej..a czy Waszym zdaniem 14 mm pęcherzyk w 12 dc jest mały ?
-
Fedra wrote:Magdzia mnie tez nikt nie odwiedza no moze prócz tego weekendu w postaci nieproszonych gości
od początku ciaży to moze u Nas raz byli znajomi a tak to siedze cały czas sama w domu lub z meżem zapomniana przez świat ale spoko już sobie obiecałam ze tez zapominam o niektórych moich koleżankach co to pare kaltek odemnie mieszkają
To Cię nie pocieszę - z dzieciakami w domu się jeszcze rzadziej gdzieś wychodzi a nawet rzadko ktoś wpada w odwiedziny, bo to dzieciaki (nasze lub znajomych) chore, to cośtam... i na maksa trudno jest się zgraćMa-sa-kra.
-
Wosebo 14 mm w 12 dc nie jest mały pamiętaj ze pęcherzyk rośnie około 2 mm na dzień do tego po ciąży mógł Ci sie cykl poprzestawiać i nie jest powiedziane ze owu będziesz miała w 14 dc ja np miałam w 19 dc, a na początku przy pierwszym monitoringu gin to olał i powiedział ze pęcherzyk jest za mały owu nie będzie a tu się okazało ze owulka sie przesuneła dlatego się robi monitoring przynajmniej 3 razy pod rzad...
Mauysia powiem tak jak juz Młoda będzie na swiecie to płakać nie będę z braku odwiedzin będę miała co robićSelena, Dodi, Strażaczka90, anka_a lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Selena wrote:Póki co gin nic nie proponował na to.narazie mam wybrać te 3 opakowania anty i zobaczymy czy to pomoze
Na moim jedynym monitoringu w życiu pęcherzyk miał 24 mm, ovu lada chwila, ale gin pytał czy na clo nie jestem bo wydawał Mu się spory.
EDIT: Ps. Z tego pęcherzyka wtedy ciąży nie było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 12:05
Selena lubi tę wiadomość
-
Kuruję się jak mogę, ale na mnie żadne leki nie działają
Ja właśnie już poodkurzane, podłogi pozmywane i na obiadzik krokiety z farszem z papryki, cebuli i grzybków zrobione
Fajnie macie z tymi spotkaniamiMnie też nikt nie odwiedza, ja do teściowej tylko chodzę, ale ile to można. Wszystkie koleżanki i cała rodzina w PL.
Miałam coś chyba jeszcze napisać, ale dziś mózg nie funkcjonujeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 13:25
-
nick nieaktualny