X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam techniczne pytanie dotyczące prania a mianowice zamówiłam sobie rożki żeby było do szpitala i zeby Mała na początku w tym spała i takie tam i moje pytanie jest takie czy takie rozki się pierze wcześniej?
    czy w ogóle wszystko się pierze nawet jak jest nowe?

wiem tandetne pytanie ale mój mózg nie funkcjonuje od dawna racjonalnie...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    mam techniczne pytanie dotyczące prania a mianowice zamówiłam sobie rożki żeby było do szpitala i zeby Mała na początku w tym spała i takie tam i moje pytanie jest takie czy takie rozki się pierze wcześniej?
    czy w ogóle wszystko się pierze nawet jak jest nowe?

wiem tandetne pytanie ale mój mózg nie funkcjonuje od dawna racjonalnie...

Bezpieczniej chyba jest wyprać. Ja prałam nowe rzeczy.

Fedra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prać zdecydowanie nowe. Czasem te nowe to taką chemią jadą, że szok

Fedra lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra ja tam wszystko dla Kacperka nowe prałam :) a np ze mną była babka na sali co dopiero metki odrywała przed ubraniem dziecka.. :/

Fedra lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja kuruj sie ;)

Aisa to pomalu stawiaj juz wode na ta inke :D odleglosc jaka nas dzieli to moze 25 km ;) zadna z Was nie wygrala nagrody za zgadywanke :P

Fedra co dostalas, pochwal sie :D

Malysz fajny zakup :) kurde zebym ja miala cierpliwosc do zakupow, tym bardziej ciuchowych :-/

Magdzia ponoc masc majerankowa dobra jest, ale to stary sposob ;)

Gocha dlatego powinni Ci w pracy ulatwic sprawe i Cie wylac :P przynajmniej m nie moglby nic powiedziec ;)

Fedra ja pralam wszystko ;)

Ja sie zbieram bo zaraz znowu mamy spotkanko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 10:58

magdzia26, aisa, Fedra, Pismak, Selena, patrycja, gocha04 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze miałam Wam pisać tydzień temu byłam u gina..i dostałam anty na 3 cykle żeby @ byłą skapsza...na usg wszystko ok :) żadnych torbieli miesniaków ani nic podobnego..jedyne do czego gin sie przyczepił to za mały pęcherzyk jak na 12 dc przy 28-dniowych cyklach :( być może to jest przyczyna moich obfitych @ :( także juz wiem ze jak byśmy się z m decydowali na rodzeństwo dla Kacperka to będzie jeszcze większy problem niż był teraz :(

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)
    N razie poszła w ruch woda morska i frida zobaczymy czy cos da...a zamierzam kupic taka elektroniczna fride bo moje pluca nie daja rady :/
    Fedra ja prałam wszystko, polecam równiez zabrac taki cienki mieciutki kocyk do szpitala u mnie bardziej sie sprawdzil niz rozek.
    Co do laktatora to ja mam avent reczny ale srednio jestem zadowolona z niego, bo cos mi slabo zasysa, a po cc moze ze 2 razy go uzyłam...po pierwsze nie mialam kiedy sie nim bawic, po drugie nie mialam jak(ciagle ktos sie krecił), po trzecie sutki mnie tak bolaly ze nie dawalam rady, wolalam Nikosia jak najwięcej przystawiać do piersi(obowiazkowo przed kazdym karmieniem) i zadziałał lepiej niz jakikolwiek laktator :)
    zazdrosze wam tych spotkan ....mnie to nie ma kto nawet odwioedzic :/ wszystkie kolezanki z małymi dziecmi odpadaja a mama i przyszla tesciowa cale szczescie daleko bo ich zlote rady zniesc to trzeba miec cierpliwosc ...

mauysia, aisa, Fedra, Selena, Kaja, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    a i jeszcze miałam Wam pisać tydzień temu byłam u gina..i dostałam anty na 3 cykle żeby @ byłą skapsza...na usg wszystko ok :) żadnych torbieli miesniaków ani nic podobnego..jedyne do czego gin sie przyczepił to za mały pęcherzyk jak na 12 dc przy 28-dniowych cyklach :( być może to jest przyczyna moich obfitych @ :( także juz wiem ze jak byśmy się z m decydowali na rodzeństwo dla Kacperka to będzie jeszcze większy problem niż był teraz :(
    Z drugiej strony, ta wiedza pozwala Ci zacząć coś robić z tym fantem już teraz ;) A można coś zaradzić na te małe pęcherzyki?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Oj tam, oj tam ;)
    A tak z ciekawości, jak duża odległość Was dzieli?

Ok 30 km :D

Selena, aisa, magdzia26, Dodi lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Selena Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Z drugiej strony, ta wiedza pozwala Ci zacząć coś robić z tym fantem już teraz ;) A można coś zaradzić na te małe pęcherzyki?
    Póki co gin nic nie proponował na to.narazie mam wybrać te 3 opakowania anty i zobaczymy czy to pomoze :) jak nie będziemy myśleć dalej..a czy Waszym zdaniem 14 mm pęcherzyk w 12 dc jest mały ?

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Fajnie :) a moze koło mnie ktoś tak blisko mieszka ?? :) chyba Sylwia jak dobrze mi się wydaje :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za wszystkie rady na Was to można zawsze polegać zadałam pytanie na lutówkach atam cisza na moje pytanie ehhh

Dodi pochwale się jak już mi wszystko przyjdzie i będę miała chociaż skrawek powieszchni zeby zrobić temu fotki ;)
    Czekam aż pokoik będzie zrobiony to wtedy Wam porobie fotki :)

Magdzia mnie tez nikt nie odwiedza no moze prócz tego weekendu w postaci nieproszonych gości :/ od początku ciaży to moze u Nas raz byli znajomi a tak to siedze cały czas sama w domu lub z meżem zapomniana przez świat ale spoko już sobie obiecałam ze tez zapominam o niektórych moich koleżankach co to pare kaltek odemnie mieszkają ;)

magdzia26, mauysia, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • aisa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    My ze Żbikiem też coś koło tego drogą lądową ;) plus bajoro bałtyckie :/

magdzia26, mauysia, Fedra, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Póki co gin nic nie proponował na to.narazie mam wybrać te 3 opakowania anty i zobaczymy czy to pomoze :) jak nie będziemy myśleć dalej..a czy Waszym zdaniem 14 mm pęcherzyk w 12 dc jest mały ?
    Ja niestety się w tym w ogóle nie orientuję, Selenko, więc Ci nie pomogę.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Magdzia mnie tez nikt nie odwiedza no moze prócz tego weekendu w postaci nieproszonych gości :/ od początku ciaży to moze u Nas raz byli znajomi a tak to siedze cały czas sama w domu lub z meżem zapomniana przez świat ale spoko już sobie obiecałam ze tez zapominam o niektórych moich koleżankach co to pare kaltek odemnie mieszkają ;)

To Cię nie pocieszę - z dzieciakami w domu się jeszcze rzadziej gdzieś wychodzi a nawet rzadko ktoś wpada w odwiedziny, bo to dzieciaki (nasze lub znajomych) chore, to cośtam... i na maksa trudno jest się zgrać :( Ma-sa-kra.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebo 14 mm w 12 dc nie jest mały pamiętaj ze pęcherzyk rośnie około 2 mm na dzień do tego po ciąży mógł Ci sie cykl poprzestawiać i nie jest powiedziane ze owu będziesz miała w 14 dc ja np miałam w 19 dc, a na początku przy pierwszym monitoringu gin to olał i powiedział ze pęcherzyk jest za mały owu nie będzie a tu się okazało ze owulka sie przesuneła dlatego się robi monitoring przynajmniej 3 razy pod rzad...

Mauysia powiem tak jak juz Młoda będzie na swiecie to płakać nie będę z braku odwiedzin będę miała co robić :)

Selena, Dodi, Strażaczka90, anka_a lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • aisa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    To jakoś tak chyba było, że pęcherzyk na dobę rośnie 2 mm. Zakładając, że ovu będzie w 14dc to będzie miał jakieś 18 mm albo i 19 a jak dzień później to już powyżej 20. To po mojemu chyba całkiem niezły wynik.
    Na moim jedynym monitoringu w życiu pęcherzyk miał 24 mm, ovu lada chwila, ale gin pytał czy na clo nie jestem bo wydawał Mu się spory.
    EDIT: Ps. Z tego pęcherzyka wtedy ciąży nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 12:05

Selena lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mi też się wydaje że wcale nie taki mały...szkoda ze temp nie mierzyłam..to bym wiedziała co i jak..a teraz z anty nie będzie sensu mierzenia..

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • patrycja Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuruję się jak mogę, ale na mnie żadne leki nie działają :D
    Ja właśnie już poodkurzane, podłogi pozmywane i na obiadzik krokiety z farszem z papryki, cebuli i grzybków zrobione :)

Fajnie macie z tymi spotkaniami ;) Mnie też nikt nie odwiedza, ja do teściowej tylko chodzę, ale ile to można. Wszystkie koleżanki i cała rodzina w PL.

Miałam coś chyba jeszcze napisać, ale dziś mózg nie funkcjonuje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 13:25

bfarljmzlmrs7kj3.png

Jeśli wiara czyni cuda, musisz wierzyć, że się uda :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BIGOS:)
    gotuje bigos dziewczyny i jak otwarlam beczkę z kapustą kiszona to już przy niej zostałam poł godziny :) oj będzie syn jak nic:)

magdzia26, patrycja, Dodi, Fedra, aisa, kierzynka, Selena, anka_a, Blondi22 lubią tę wiadomość

‹‹ 5681 5682 5683 5684 5685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ