X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Selena Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Strażaczko :) no u nas też wypełnia się zaświadczenie o dochodach tyle że u nas to pic na wode..i tak każdy tyle samo dostaje...w zeszłym roku było 500 zł..w tym niby ma być podobnie :) i obym tyle dostała :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka90 wrote:
    hej;D

Blondi Izunia potwierdzam podobna do Ciebie a jakie ma długie nożki;D będzie wysoka;D

Selenko nie wiem jak to u Was jest ale moje koleżanki są teraz na macierzyńskim i normalnie bony dostają a rok już ich nie ma.Tylko że My zawsze musimy we wrzesniu zaświadczenie wypełniać...bo to zalezy u Nas od zarobków kto ile dostanie.Ja dostałam 700 zł.W bonach do swojego hipermarketu.fAKT LEPSZA BY BYŁA KASA bo nie lubię robić zakupów w swoim markecie..ale dobre i to.Mam nadzieje że będzie dobrze u Ciebie:*

U mnie brzydka pogoda..chyba zima powoli idzie...Musze jakąs kurtke zamówić na allegro bo u mnie sa ale nie podobaja mi się ;/

do później..ide poćwicze troche;D
    nom noi ma długasnie bo spodnie wieksze musi nosic niz bluzki rozmiarowo ;)

teraz ma 75cm i z 9kg wazy

Strażaczka90, Selena, aisa lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, Ty to jesteś mega krejzol ;)

Blondi, całuski dla Izy na te 10 miesięcy. Mi się od razu rzuciły w oczy Jej długie nóżki.

Selena, mam nadzieję że uda się rozwiązać problemy finansowe. Na ofertach w necie się nie znam zupełnie. Oby w pracy dali bony tak jak zawsze.

My mamy łóżeczko drewniane, dostane od znajomych. Na razie się dobrze sprawdza bo póki co Jasio nie jest wędrowniczek ;)

U mnie @ szła ale nie doszła. Wczoraj lekkie plamienia i ból typowy, w nocy szybka akcja 2 w wc i teraz nic się nie dzieje. Może to jakaś przymiarka do pierwszej małpy po porodzie a może jakaś anomalia organizmu. Zobaczymy..

Selena, Blondi22, anka_a, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam jeszcze jaki zonk z komputerem. Przyplątał się jakiś wirus i zjada miejsce na dysku. Nie dało się nic zainstalować a usunięcie czegoś nic nie dawało bo pojemność dysku i tak się zmniejszała. Wczoraj komp "poszedł" do czyszczenia. Dobrze że są smarkfony!

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • patrycja Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Kaja ależ się naśmiałam :D
    Blondi Izunia przesłodka :) Wszystkiego dobrego na te 10 miesięcy :)
    Selenko mam nadzieję, że to tylko przejściowe kłopoty i oby szybko minęły.

A u mnie nic się nie dzieje :P A przepraszam rozjaśniłam sobie włosy i na górze są białe jak mleko, a końcówki rudawe :D

Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość

bfarljmzlmrs7kj3.png

Jeśli wiara czyni cuda, musisz wierzyć, że się uda :)
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po bilansie ;)
    ciemiaczko zarosniete
    wzrost 75cm a waga 8660g wszytsko ok

a malo wazy ale dlatego ze strasznie ruchliwa jest ;)
    w centylach ladnie idzie bo z waga 50 centyl a wzrost 75 centyl ;)

aisa, patrycja, sylwia1985, kiti, Yuly, anka_a, magdzia26, Selena, mauysia, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Yuly Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech Ci dzieciaczki rosna zdrowo :)

Blondi22 lubi tę wiadomość

lfd8poqni64bfdt5.png
    Problemy: nieregularne cykle, rzadka owulacja
    Próbowaliśmy: naturalnie, akupunkturę, femarę, inseminację, zioła ojca sroki
    Aktualnie: zioła baby&mama med
    Nie poddajemy się!
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć forumowe ciocie :)

1343094_niki.jpg

anka_a, AGA 30, magdzia26, Kaja, patrycja, plemniczka, Selena, mauysia, gocha04, Fedra, aisa, Blondi22 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to na dziewczęco - piersze ubranka ,, Niny,, która okazała się Nikusiem

1343111_roz.jpg

anka_a, AGA 30, magdzia26, Kaja, patrycja, plemniczka, Selena, mauysia, Fedra, Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczny Niko Sylwia !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• anka_a Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!

Sylwia Nikoś jest słodki :D :D Ja szczepie na NFZ i to moja decyzja. Wy musicie podjąć tą decyzje.

Fedra dobrze, że jest z Wami lepiej. Ja mam laktator elektryczny Medeli i bdb się sprawdza.Ładnie ściąga mleko i jest mega wygodny w użytkowaniu. poprzednio miałam ręczny i strasznie się namęczyłam a mleka ściągałam mało. Fajna jest wanna mała tak jak pisały dziewczyny bardziej poręczna.
    Kaja sto lat, wkręt męża rewelacyjny!!
    Blondi Izunia to długonoga piękność! Piękne wyniki i oby tak dalej.
    Selenko powinnaś dostać bon. U nas była dziewczyna na macierzyńskim i normalnie na święta paczkę dostała. Niech problemy szybko prezejdą.
    Zbiku powodzenia na wizycie w klinice.

U nas choroba zawitała ale to co zawsze= katar, kaszel i temperatura. Jutro wizyta u promotora i mam nadzieje mało poprawek. Julek zaczął mieć kolki ale espumisan na szczęście podziałał. cdn...

mauysia, Fedra, Selena, aisa, Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość

• patrycja Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Niko przesłodki, aż się zakochałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 19:51

bfarljmzlmrs7kj3.png

• mauysia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    my po bilansie ;)
    ciemiaczko zarosniete
    wzrost 75cm a waga 8660g wszytsko ok

a malo wazy ale dlatego ze strasznie ruchliwa jest ;)
    w centylach ladnie idzie bo z waga 50 centyl a wzrost 75 centyl ;)
    To super :)

Jest na 50 centylu wagi, więc wcale nie waży mało. Henio ma 14 miechów i waży 9 kg - ten to jest dopiero szczuplaj. Ale na siłę go nie pasę :)

Blondi22, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    Ja mam laktator elektryczny Medeli i bdb się sprawdza.Ładnie ściąga mleko i jest mega wygodny w użytkowaniu. poprzednio miałam ręczny i strasznie się namęczyłam a mleka ściągałam mało.
    Anka, a jaki masz dokładnie? Medela Electric? Miałam z nim styczność dwa razy po urodzeniu Henia i jedno wiem - hałaśliwy jak czołg :P A po drugie - za bardzo się nim nie naściągałam, bo w ogóle nie chciał zasysać :/ A miałam dwa z różnych źródeł i problem był ten sam.

Przy Leo używałam Medela Swing i był super, ale cenę też ma niezłą... (miałam pożyczony).
    Przy Heniu, jak pisałam, używałam ręcznego Aventu i było ok.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia - Niko przefajny! I nosek chyba ma po mamie :)

Kaja, sylwia1985 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Ale Iza ma długaśne nogi, fajna mała. Na centylach się nie znam, ale widzę, że wszystko ok.

Jaki nosek ma zadarty Niko. Słodki jest i w czerwonym mu do twarzy :)

Fedra ja bym brała łóżeczko turystyczne, a wanienkę mniejszą tak jak dziewczyny radzą. Widzisz i problem z głowy ;)

Ups, Selena to kicha jak kasy brakuje, ale poradzicie sobie nie zamartwiaj się, bo bony dostaniesz :) trzeba być dobrej myśli. No i @ niedługo odpuści to też bez bólu człowiek inaczej myśli.

Anka odpędzaj choróbsko.

Mauysia a jak u Henia zdrowie? Byłaś w końcu u lekarza z wątpliwościami.

Strażaczka ja już po ćwiczeniach jestem pełna energi :) A ty w końcu co znów zaczęłaś ćwiczyć?

Kaja chcialabym zobaczyć mine Twojego M hehehe

Aisa ciekawe co się do kompa przyplątało.

A co u mnie? A nic dziś 10 dzień brania Dupka i czekamy na krwawy finał, bo raczej nic na pozytywy nie wskazuje. Ale w tym cyklu solidnie wykresik tempkowo uzupełniony :) Pozatym okazało się, że z pracy nie chcą nas wywalićntylko jeszcze szkolić, niech to szlak. A miało być tak pięknie.

Tum optymistycznym akcentem idę się położyć, bo od tego zgięcia nad tabletem garb mnie boli.
    Kolorowych. Do następnego :)

Fedra, magdzia26, Selena, aisa, Kaja, Blondi22, AGA 30, Strażaczka90, Dodi, mauysia, anka_a lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry jestem wykonczona...

Po wizycie wszystko ok choc zapomnialam zapytac gina ile mloda wazy bo sie zagadalam o szczepieniach i innych takich...
    Tak wiec bede szczepic w szpitalu na gruzlice i wzw typ b potem skojarzona 6w1 i co tam jeszcze bedzie...
    W niedziele idziemy ogladac porodowke choc na sama mysl paralizuje mnie strach...
    Dzis pidpisalismy tez umowe z krwia pepowinowa :)

Dziekuje za rady laktatorowo-lozeczkowo-wanienkowe :)
    Laktator kupie reczny TT, lozeczko juz ogladalam drewniane i takie zakupimy w obwodzie bedzie turystyczne ;) wanienke chyba wezmiemy duza Natka bedzie kapana w swoim pokoju bo w lazience nie ma miejsca a ze wanna jest duza to chba prosciej bedzie wanienke do niej pozniej wkladac :)

Nikus w ciuszkach dziewczecych boski :)

Gocha wiesz jak jest czasem w najmniej spodziewanych momentach zdaza sie soprajs :)

Selena wspolczuje sytuacji finansowej :/

A i dzisiaj mialam swoj pierwszy silny skurcz taki ze az maz sie wystraszyl...

magdzia26, Selena, gocha04, aisa, patrycja, sylwia1985, Blondi22, AGA 30, Strażaczka90, Dodi, mauysia, anka_a lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Selena Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Dziękuje dziewczyny za słowa otuchy :) <3 trzeba wierzyć że bedzie dobrze i zła passa się skończy :) Dołek jeszcze mam :( ale wierze ze po dzisiejszych bonach będzie lepiej ;)
    Fedra fajnie że z dzidzią ok :) ja miałam ręczny laktator i męczyłam sie nim strasznie :/ .. jakby było drugie bobo :) to kupie elektryczny :) łóżeczko mam drewniane :) i jak był Kacpi mniejszy było ok..a teraz...sama niewiem..ile razy już walnął twarzą w szczebelki to jego ...a wanienke mam większą i jest super :)
    Gocha ja tam cały czas za Ciebie trzymam kciuki :) &&&& Ale racja lepiej sie nie nastawiać i mieć piękną niespodziankę :)
    Blondi ładnie Izunia rośnie :) mój Kacpi ma 10 kg :) i ciuszki niektóre to już 86 nosi :)
    Sylwia śliczny Nikuś :)
    Patrycja a może byś tak pokazała fotke nowej fryzury ? :)
    Anka :) oby choróbska szybko poszły :)no i trzymam kciuki za wizyte u promotora :) oby wogóle poprawek nie było :)i buziaczki dla Julka :) <3 niech sobie kolka idzie i nie wraca :) niech sie maleństwo nie męczy :) moja chrześnica bidulka to dopiero ma kolke :( nic praktycznie nie pomaga :(
    Miłego dnia Wam życze :) i oby widoki za oknem były lepsze niż u mnie...mega mgła... :/...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 07:30

aisa, Blondi22, Fedra, AGA 30, Strażaczka90, magdzia26, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Przez tą pogodę (też mam mgłę) i tego bromka wogle nie mogę się dobudzić. Dopiero się podniosłam, a nadal z chęcią bym usnęła.

Fedra dobrze, że decyzja zakupowa zapadła. Daj znać jak na porodówce było. A zaskoczenie to nie w tym cyklu, temp delikatnie ale ku dołowi.

Selena dzięki za kciuki :)

Fedra, Strażaczka90, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • patrycja Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Pogoda nie najlepsza zimno i pochmurnie.
    Selenko musi być lepiej, zdjęcie może bym pokazała, ale zrobiłam tylko 1 i włosy nie są w centum :D. A może i pokażę w sumie chyba, żadna z was nie wie jak wyglądam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 14:37

Selena, Kaja, aisa, AGA 30, Strażaczka90, magdzia26 lubią tę wiadomość

bfarljmzlmrs7kj3.png

‹‹ 5691 5692 5693 5694 5695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ