X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach ciekawe jak u mnie będzie z tym ubieraniem i rozbieraniem :)
    Na początku pewnie wszystko będzie się zle ubierać zanim człowiek do wprawy dojdzie !!
    Przy drugim dziecku już lepiej będzie :)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Dziewczyny !!!!
    Potrzebne kciuki dla Zosi i małego lokatora .. trafiła do szpitala z plamieniem :( zrobili bete i usg..dali lutka i czekamy co dalej... oby było dobrze :)
    Kurdeeee, trzymam mocno kciuki...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siostra tez juz zrobila pierwsze zakupy ;) ach jak ja tesknie za tym ;) Iza ma duzo ubran bo podostawala wiec narazie nic nie musze kupowac

aisa lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Selena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam eska do Zosieńki :) Dziękuje nam za pamięć o Niej :) i czeka na wynik bety :) po wieczornym obchodzie da znać co i jak :) kurde musi być dobrze :) nie ma innej opcji :)

zosia-ktosia, aisa, plemniczka, Blondi22, mauysia, Strażaczka90, Fedra, anka_a lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Przeceny były na stronie smyka, chyba jeszcze są. Odbiór w empiku gratis wiec mi (znaczy się mojej siostrze ;) pasowało. Nie wiem ile by taka zwykła dostawa kosztowała.
    Powiem Wam, że nie cierpię ciuchów ze Smyka... Szczególnie koszulek z krótkim i długim rękawem. Defasonują się po kilku praniach no i spiera się biała farba z nadruku (a po dłuższym czasie i inne farby). Never again.
    Za to parę dni temu kupiłam młodym parę ciuszków z C&A przez internet (promocja 70%), paczka przyszła, ubrania są bardzo dobrej jakości, mięsista bawełna - to lubię.

Dodi lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hejka Wam... Leżę w szpitalu i czekam na wynik.. To co wiem to że mam zapalenie szyjki, dostałam dwie lutki dopochwowo i póki co czekam na rozwój wydarzeń. To co dobre to widac w macicy zagniezdzonego cosia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 13:37

Selena, Blondi22, aisa, magdzia26, Strażaczka90, a-koczek, kiti, Fedra, gocha04, Dodi, anka_a, Effcia28 lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    mi za to dużo sprawniej szło zakładanie przez główkę niż zapinanie tych wszystkich nap i wiązanie sznureczków noi Niko sie nie zdążył zdenerwowac ;) ale myslę że co mama to opinia ;)
    Też tak miałam :) Może miałyśmy dobrą strategię ubierania przez głowę :) A może po prostu niektóre dzieci nie cierpią tego sposobu ubierania.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Powiem Wam, że nie cierpię ciuchów ze Smyka... Szczególnie koszulek z krótkim i długim rękawem. Defasonują się po kilku praniach no i spiera się biała farba z nadruku (a po dłuższym czasie i inne farby). Never again.
    Za to parę dni temu kupiłam młodym parę ciuszków z C&A przez internet (promocja 70%), paczka przyszła, ubrania są bardzo dobrej jakości, mięsista bawełna - to lubię.
    O to kicha może być, ja wzięłam body z długim rękawem i 3 pajace a`la piżamki. Wszystko na później bo zanim dotrę do Pl to by Jasiek wyrósł. Opinie będę mogła wystawić gdzieś dopiero na jesieni. Choć mam nadzieje że body będą lepsze niż koszulki i bluzki.

Co do ubierania to nie tyle Jasiek nie chciał bo On był i jest cierpliwy przy ubieraniu. Przyzwyczaiłam się do rozpinanych a że większość takich miałam to te szły. Choć kilka przez głowę też miałam i też strasznie nie było ;)

Aga, już przy pierwszym dziecku po dość krótkim czasie sprawnie idzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 13:46

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Też tak miałam :) Może miałyśmy dobrą strategię ubierania przez głowę :) A może po prostu niektóre dzieci nie cierpią tego sposobu ubierania.
    Ja tez wolałam te przez głowe ;)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    No hejka Wam... Leżę w szpitalu i czekam na wynik.. To co wiem to że mam zapalenie szyjki, dostałam dwie lutki dopochwowo i póki co czekam na rozwój wydarzeń. To co dobre to widac w macicy zagniezdzonego cosia.
    Lubie ostatnie zdanie :) odpoczywaj teraz :) a na pewno wszystko będzie dobrze :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Ach ciekawe jak u mnie będzie z tym ubieraniem i rozbieraniem :)
    Na początku pewnie wszystko będzie się zle ubierać zanim człowiek do wprawy dojdzie !!
    Przy drugim dziecku już lepiej będzie :)
    Może sprzedam Ci dwie złote zasady :)

1) przekładanie rączek przez rękawki: maksymalnie zroluj rękaw (żeby zrobił się z niego "pierscień"), przełóż przez niego swoje palce do chwytu (włóż palce przez wylot rękawa, aż będą wystawać na początku rękawa tzn. przy paszkach, chwyć swoimi palcami dłoń malucha i przeciągnij ją delikatnie przez zwinięty rękaw.

2) przekładanie głowy przez otwór na głowę ;)
    Też maksymalnie zwiń ubranko (zrób "pierścień" i poszerz maksymalnie rękami otwór na głowę. Podłóż pierścień leżącemu malujdkowi pod głowę (żeby tył głowy maksymalnie był w tej dziurze). Chwyć górną część pierścienia (cały zwinięty materiał, a nie tylko krawędź, bo się rozwinie i przykryje całą twarz dziecka, a tego chcemy uniknąć), możliwie mocno rozciągnij (powiększ dziurę) i szybko przełóż dziecku nad twarzą. I gotowe :D

Kurczę, te opisy są dość mętne, ale przynajmniej próbowalam :D

Blondi22, AGA 30, aisa, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez wolałam te przez głowe jakos szybciej szło ;)
    ale teraz juz z pajacy i spiochów do spania zrezygnowalismy bo mloda ciagle nogi miala poplątane he i spi w piżamce

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Hej Zośka, no to dalej kciukamy! Będzie OK. Zapraszamy w częstsze odwiedziny tutaj :*

Selena lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a sie pochwale moja Izka ostatnio nauczyla sie zdejmowac bluzke sama ;)

mauysia, Selena, aisa, patrycja, magdzia26, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    O to kicha może być, ja wzięłam body z długim rękawem i 3 pajace a`la piżamki. Wszystko na później bo zanim dotrę do Pl to by Jasiek wyrósł. Opinie będę mogła wystawić gdzieś dopiero na jesieni.
    Może takie malutkie ciuszki będą OK, bo ja się nacięłam dopiero na T-shirtach z długim/krótkim rękawem.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha teraz siedze z wami odwracam sie a Izka zalozyła moja torebke i chodzi z nia ;) młoda dama mi rosnie ;)

Selena, AGA 30, patrycja, magdzia26, aisa, Strażaczka90, zbikowa, Fedra, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście to wam powiem że nie boję się ubierac małych maleńkich dzieci przewijanie rozbieranie i ubieranie kiedyś miałam opanowane bo w końcu prawie pół roku zajmowalam się moim maleńkim bratem a i często opiekaowalam sie dziecmi sasiadów lub w rodzinie :)
    A wiadomo że ze swoim dzickiem łatwiej i lepiej niż z cudzym :)
    Ale zawsze jakaś obawa jest chociaż czasem wcale nie potrzebna :)

Zośka kciukam i czekam na wieści !!

• aisa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Może takie malutkie ciuszki będą OK, bo ja się nacięłam dopiero na T-shirtach z długim/krótkim rękawem.
    Oby :)
    Póki co moja mama i siostra obmacały i mówią, że fajne. Ale jak będzie po kilku praniach to się okaże. Dam znać jak nie zapomnę do tego czasu :P

Chłopaki zdrowi? Rozumiemy, że są w przedszkolu/żłobie i masz chwile dla ovu? :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:

Chłopaki zdrowi? Rozumiemy, że są w przedszkolu/żłobie i masz chwile dla ovu? :)
    YES :D

Powiem więcej, przed chwilą rozmawiałam przez pół godziny z Gadgetką, wszystkie Was pozdrawia!

AGA 30, aisa, Blondi22, Selena, Strażaczka90, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, zdolniacha z Izy i mała modnisia :)

Zosia, super że jest mały ktosik umiejscowiony tam gdzie trzeba!! :) Trzymam kciuki!

Blondi22, Selena, patrycja, Strażaczka90, Fedra lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
‹‹ 5751 5752 5753 5754 5755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ