plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
plemniczka wrote:Sylwia zalezy jesli jest placzliwy bo doskwiera mu brzuszek to moze byc wina twojej diety, spróbuj nie jesc takich rzeczy. Owoce mozna, ale nie cytrusy, jakies ciastka zbożowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 21:40
-
Sylwia moze reguly nie ma, bo ja nic z takich rzeczy nie jadlam tzn nic slodkiego, ostrego, smazonego, ciezkiego a Amelka kolke miala ale krotko. Z tego co mi powiedziano ti czekolada najwcześniej w 6 miesiacu. Kazdy robi jak uwaza
Nie moge sie doczekac informacji od Fedrastych
Dawno o tej porze nie bylo tu takiego ruchuWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 21:43
sylwia1985, aisa, plemniczka, Kaja, Selena, kiti, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
dziewuszki moj maly od urodzenia ma katar i ciagle zatkany nosek- biedak w nocy placze bo nie moze oddychac jak ssa cyca i musze mu czyscic 2 razy dziennie nosek. Mamy skierowanie do laryngologa niech mu obejrzy bo dziwne to dla mnie jest choc pediatra mowi ze tak maja dzieci ale ja tam wole sprawdzic bo mi go szkoda
-
sylwia1985 wrote:dziewuszki moj maly od urodzenia ma katar i ciagle zatkany nosek- biedak w nocy placze bo nie moze oddychac jak ssa cyca i musze mu czyscic 2 razy dziennie nosek. Mamy skierowanie do laryngologa niech mu obejrzy bo dziwne to dla mnie jest choc pediatra mowi ze tak maja dzieci ale ja tam wole sprawdzic bo mi go szkoda
-
Effcia28 wrote:Ej nadal cisza ?Dodi sprawdz czy Ci sie tel nie zawiesił?
Ale u Dodi to pewnie nie to.
Może jeszcze czekają a może Małż tak się zakręcił z radości, że zapomniałplemniczka, Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
Selena wrote:Nie
żer Sportsmama
jest super
i ma fajne ćwiczonka
duzo lzejsze niż Chodakowska
podaje linka jakby któraś była zainteresowana https://www.youtube.com/channel/UCm5z_JLrF2fehq3bag8edmQ/videos
Też z Nią ćwiczę i jest faktycznie super!!! Teraz podjęłam wyzwanie 90 dniowe na FB (ale zrobiłam sobie tydzień laby).Selena, Dodi, aisa, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:tak psikam 2 razy dziennie
Dodi, aisa, anka_a, mauysia, Blondi22, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
anka_a wrote:Też z Nią ćwiczę i jest faktycznie super!!! Teraz podjęłam wyzwanie 90 dniowe na FB (ale zrobiłam sobie tydzień laby).
ja też robie to wyzwanie
ale nie robiłam przerwy
zasuwam 3 tydzień
Dodi, aisa, anka_a, mauysia, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
Effcia28 wrote:Przyszlam specjalnie dla Ciebie żeby sie troszku podroczyc
Za to Cie kofam
Aisa ja tez juz tak mialam ze nic mi nie przychodzilo i tez pomogło wyl wl tel. Ale teraz juz zresetowalam i dalej cisza
Moze z wrazenia zapomnial tatusEffcia28, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
plemniczka wrote:mozesz tez spróbowac mu zakroplic wlasnym mlekiem do noska, serio to dziala! ladnie odtyka nosek, sprawdzilam. Chyba małysz sprzedala mi tą intrygującą metode
U nas póki co katarów nie było, sporadycznie gluty na które pomaga polatania trochę na brzuchu a potem odciągnięcie. -
Tutaj dokładne info na temat diety karmiącej ściągnięte z grupy "karmienie piersią"
Dieta mamy karmicej to mit, nie istnieje coś takiego, mam karmiąca powinno się po prostu zdrowo odzywiać, stosować zróżnicowana diete, bez suplementów w kolorowych pigułkach. Tak możesz wszystko, chociaż nie zalecamy fastfoodów i alkoholu.
Tak, nie ma czegoś takiego, mama od początku powinna jesc wszystko, jej diteta powinna byc podobna do tej z okresu ciązy, bogata w warzywa, owoce i nieprzetworzone produkty, powinna byc zgodna z nowa piramida żywieniowa
http://www.apetyt-na-zdrowie.pl/wp-content/uploads/2009/10/piramida.jpg
Tak więc mama odzywia się zdrowo, dostarczając z pokarmu wszystkich niezbędnych składników: witamin, minerałów, oraz składników odżywczych. Cały czas powinna obserwować dzicko. Jeśli niepoki ją zachowanie dziecka:jest niespokojnie, płacze, podkurcza przy tym nóżki, moze zauważyc czy ma to związek z konkretnym produktem, podobnie w przypadku ewentualnej wysypki, lub nieprawidłowego stolca dzicka (zielonkawy, o nieprzyjemnym zapachu, moga pojawić sie pasma śluzu, krew, stolec moze być pienisty) wówczas jest wskazówka ze coś dziecku szkodzi, wówczas taki składnik nalezy wykluczyc z diety mamy karmiącej, ale nie od urodzenia na wszelki wypadek, tylko wówczas kiedy widzimy że coś wyraźnie szkodzi.Pamiętajmy, że pokarm jest niezależny od diety mamy, ale to czego mama nie dostarczy z pokarmem dzicko zabierze z organizmu mamy, dlatego zróżnicowana dieta jest niezwykle ważna dla zdrowia i samopoczucia mamy.sylwia1985, mauysia, Dodi, Blondi22, Strażaczka90 lubią tę wiadomość