plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwia1985 wrote:dziewuszki moj maly od urodzenia ma katar i ciagle zatkany nosek- biedak w nocy placze bo nie moze oddychac jak ssa cyca i musze mu czyscic 2 razy dziennie nosek. Mamy skierowanie do laryngologa niech mu obejrzy bo dziwne to dla mnie jest choc pediatra mowi ze tak maja dzieci ale ja tam wole sprawdzic bo mi go szkoda
Na pewno niech obejrzy, bo to nie jest normalny objaw. Dzieci często mają katary, w sensie, że zdarzają się przerwy między przeziębieniami. A chroniczny katar by mnie zaniepokoił... -
i jeszcze...
KP nie wyklucza normalnej diety. Można jeść wszystko (w granicach zdrowego rozsądku)
Orzechy, miód, mięso i ryby także surowe (a wiec tatar i sushi także), sery i szynki dojrzewające, sery pleśniowe, pestki, owoce małostkowe, bezpestkowe, i drobnopestkowe (jagody, borówki, truskawki, czereśnie, wiśnie, śliwki, gruszki, jabłka i nektarynki etc), można smażona cebulkę, kapuchę, fasolkę, kiełki, kiszonki, grzyby leśne i pieczarki, można jeść czekoladę i cytrusy i nawet można to wszystko popić gazowana wodą.
Mleko robi się z krwi, a nie treści jelitowej.
Mama powinna się dobrze odżywiać, mieć zdrowa i zróżnicowana dietę.
Ryby zwłaszcza surowe są bardzo zdrowe, polecam rodzimego śledzia, a także szprotki i makrele wędzone
Owoce i warzywa dostarczają witamin, mięso białka, orzechy i nabiał wapń a cytrusy wit C, kiszonki maja właściwości probiotyczne. Kasze dostarczają minerałów.
Pestki dyni, słonecznika, tłuszczy nienasyconych (są lepsze niż oleje)
A wiec mamy jedzcie na zdrowie co chcecie.
Obserwować dziecko. Czasem coś alergizuje i wtedy się wyklucza dany produkt, czasem nie śluzy w pierwszym miesiącu, czasem w pierwszym półroczu, ale warto sprawdzać co jakiś czas.
A i dietę eliminacyjną wprowadza się ze wskazań medycznych a nie na wszelki wypadek.sylwia1985, Dodi, Blondi22, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
anka_a wrote:Też z Nią ćwiczę i jest faktycznie super!!! Teraz podjęłam wyzwanie 90 dniowe na FB (ale zrobiłam sobie tydzień laby).
Myślałam o tym, żeby ćwiczyć z tych filmików "8 minutes". Kiedyś tak zrobiłąm i (przy odpowiedniej diecie) udało mi się zrzucić parę kg.anka_a, aisa, Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:Na pewno niech obejrzy, bo to nie jest normalny objaw. Dzieci często mają katary, w sensie, że zdarzają się przerwy między przeziębieniami. A chroniczny katar by mnie zaniepokoił...
-
Selena wrote:Anka
ja też robie to wyzwanie
ale nie robiłam przerwy
zasuwam 3 tydzień
Zrobiłam przerwe bo w pon się uczyłam na obrone, wtorek obrona i się rozleniwiłam cholerka.... spinam poślady i od pon znów zaczynam walczyć
Ja jedynie na brzuch ćwiczeń nie mogę -
patrycja wrote:Co to za sezon na odchudzanie?
Chcecie latem w bikini się pokazać?
, ale generalnie w stroju kąpielowym, tym bardziej, że jedziemy nad morze
patrycja, anka_a, Dodi, aisa, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
anka hmm wiesz to zalezy, na innych stronach sa inne wytyczne co do diety karmiącej mamy, zgodze sie z tym ze nie nalezy sie glodzic i trzeba jesc zrózniocowanie, zdrowo. Ale nie powinno sie surowego mięsa, ryb... i ja przychylam sie do teorii ze jednak nalezy unikac w pierwszych miesiacach pewnych produktów