X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti u relacja z porodówki dziękuję :-) dawno tu nie było takiej akcji :-) niech rośnie zdrowo wam

kiti lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• aisa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti, super opis i super, że udało się sn i że pokarmu masz jak dla bliźniaków ;)
    Kikutek na pewno niedługo odpadnie.

Magdzia, zdrówka dla Niko!

Sylwia, jesień nadchodzi wielkimi krokami to i różne dołki i pagórki jesienne mogą się trafiać. Głowa do góry.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Kiti super opis :) ja żałuje że nie było mi dane rodzić sn..no ale zdrowie i życie Kacpiego były najważniejsze :)

Fajnie że masz tyle pokarmu :) niech Mała wcina i rośnie :) <3

U nas Kacpi dalej chory..w czwartek miał gorączke w żłobku..poszliśmy do doktora -zapalenie gardła...dostał antybiotyk...który nie pomógł :( w niedziele gorączka ponad 40 stopni..wizyta na pogotowiu..i zmiana antybiotyku...teraz już lepiej..temperatury nie ma..ale kaszle i gile lecą litrami z nosa...i cały tydzień siedzi w domku..a już tak fajnie w żłobie było..i znowu będzie płacz :(

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kicha, że tak się choroby Kacpiego trzymają :(
    Oby tym razem minęło już na dobre i przez długi czas nie wracało!!
    Co do sn to może kolejny poród taki będzie ;)

Selena lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Ale kicha, że tak się choroby Kacpiego trzymają :(
    Oby tym razem minęło już na dobre i przez długi czas nie wracało!!
    Co do sn to może kolejny poród taki będzie ;)

Oby :) dziś nawet cała noc przespał wiec idzie ku dobremu :)
    Niestety Aisko jak już by była ta druga ciążą..to niestety u nas z automatu w szpitalu każdy kolejny poród przez cc :/ ..

aisa lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Niko to ewidentnie trzydniowka bo dzisiaj cały wysypany jakby ospę miał :( mój mały króliczek tak się nameczy :(

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • aisa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Oby :) dziś nawet cała noc przespał wiec idzie ku dobremu :)
    Niestety Aisko jak już by była ta druga ciążą..to niestety u nas z automatu w szpitalu każdy kolejny poród przez cc :/ ..
    Szkoda, że z automatu już tak robią..
    Tutaj z automatu próbują sn. Jedna znajoma miała cc w Pl przez wysokie ciśnienie, potem tu rodziła sn i tez miała wysokie ale dostawała leki na obniżenie i wszystko było ok.
    Inna też wysokie ciśnienie, pierwszy poród, też lekami ogarnęli i był poród naturalny.
    Czasami chyba za szybko jest podejmowana decyzja o cc choć wiadomo że lepiej wcześniej niż by miało być za późno...

Ale fajnie jeśli jest możliwość spróbowania sn jeśli pierwsze było cc

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam jak będzie mi dane być drugi raz w ciazy nawet nie zamierzam próbować sn wole cc przynajmniej wiem ze nic mojemu babelkowi się nie stanie i ze od razu go zobaczę bo drugiej takiej sytuacji jak z Niko bym nie przeżyła :(

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Aisko niestety w Polsce mocno cisną na poród sn i znam wiele przypadków kiedy skończyło się to tak jak u mnie ze dziecko ladowalo w inkubatorze pod respiratorem bo juz ledwo żywe wyciagal z brzucha wiem ze u mnie gdyby zrobili cc 3-4 h wcześniej kiedy już położna wiedziała że nie ma szans u mnie na poród sn to Niko nie musiałby tego wszystkiego przechodzić :(

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie już 8 dzień @ ja się pytam o co cho? W sobotę idę na usg w związku z tą moją blizna po cc to się podpytam gina co ta moja @ odpiernicza :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Selena Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Magdzia w Twoim przypadku to się wgóle nie dziwie ze chcesz cc..u mnie niby tez było duże ryzyko..dlatego to cc przedwcześnie..no ale najwazniejsz eże nasze szkraby zdrowe i są z nami :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisko to ja na drugi raz jakby się udało jadę do Ciebie rodzić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 11:37

aisa, kiti, Fedra lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą mi lekarz powiedział ze przez moją bliznę po cc i tak drugie czeka mnie cc wiec nawet nie mam możliwości wyboru

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • aisa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim przypadku gdy jest sn i położna widzi, że coś jest nie halo to bez mrugnięcia powinno być cc a nie głupia nadzieja, że może się uda.

Tu też jest nacisk na sn ale chyba taki bardziej rozsądny, choć nie znam ani statystyk ani wielu przypadków bo tylko jeden. Poród ładnie szedł, ale chyba już za długo bo ciśnienie dziecka zaczęło za mocno szaleć więc decyzja o cc. Wszystko na szczęście w porę i z dzieckiem wszystko ok.

Taki poród gdzie jest sn a kończy się cc to ciężkie przeżycie, no ale najważniejsze żeby z dzieckiem było ok. Przy drugim też pewnie bym od razu chciała cc żeby nie przeżywać tego raz jeszcze.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na wrzesniowkach kilkoro dziewczyn miało tak jak ja :/ ze o mały włos a stałoby się nagorsze przez głupie naciski lekarza na poród sn bo szpital więcej kasy za taki poród dostaje :/ powinnam ich zaskarżyć :(

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • aisa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród sn wiadomo, że lepszy dla dziecka i matki, ale głupi upór i ślepa nadzieja, że "a nóż widelec" się uda jest bez sensu.
    Takie sytuacje powinno się zgłaszać i zaskarżać żeby lekarze nie czuli się bezkarni. Tyle, że pewnie takie coś trwa potem latami i kosztuje czas, kasę i nerwy.
    Jak np było w przypadku Bąków, tam do tego była ciąża bliźniacza, w ogóle jakaś paranoja że lekarz upierał się ślepo przy sn gdy w czasie porodu sn matka zgłaszała, że coś jest nie tak.

Ja się bałam cc jako operacji i potem tego czy z blizną będzie wszystko ok. Choć w trakcie sn nie powiem, że nie myślałam o tym, że szkoda że nie miałam cc. No ale Młody się odwrócił i w sumie fajnie, że wyszło jak wyszło.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti dochodz do siebie :) ja po sn mialam 3 mce takiego baby bluesa ze hoho...
    zdrowka dla Was :)

oj u mnie tez mowili ze jak do 21 nie urodze to na bank cesarka ale polozna stwierdzila ze poprobujemy jeszcze i tak o 00:10 przyszedl na swiat Nikos choc o 21 miala byc cesarka - czemu nie zrobili do tej pory nie wiem no ale tak polozna zdecydowala z lekarzami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 16:22

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello laski

Madziu buzaki dla Niko biedak sie męczył! !!
    Selena zdrówka dla was
    Kiti karm matka ile sie da :-)
    Asia ja nie stety nie miałam wyboru co do rodzenia z resztą wiecie co u mnie było ,a z drugą ciąża nie mówiono mi czy cc czy sn będziemy sie nad tym zastanawiać jak juz będę w ciąży i bliżej porodu na ta chwile trzeba pracować sesese ,aby byc w ciąży

kiti, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps hehe u mnie 17dc i chyba mam przesilenie jesienne bo nie chce mnie się tarmosic m bo zasypiam na stojąco :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    U nas na wrzesniowkach kilkoro dziewczyn miało tak jak ja :/ ze o mały włos a stałoby się nagorsze przez głupie naciski lekarza na poród sn bo szpital więcej kasy za taki poród dostaje :/ powinnam ich zaskarżyć :(

Debilizm totalny z tym sn i co z tego ,ale jak dziecko ur sie z niedotlenieniem tak jak ostatnio slyszalam dziewczynka 4 miesiące i roślinka i pytam sie i po jaki h nacisk na sn jak mozna zrobic cc i obie strony zdrowe i zadowolone wszędzie ta je.... kasa az mnie to wkurza :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 5912 5913 5914 5915 5916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ