X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    Libra to już połowa za wami :D ohh cudne uczucie jak maluszek tak buszuje w brzuszku <3

UWAGA !!!!
    Uprasza się osoby wiadome o publikację aktualnych hoteli maluszków!

;-)

Ja bym dała ale mój sprzęt to lipa na maksa !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti no u mnie też w rodzinie ciężarówka jest !!!ja rodze w czerwcu a ona w sierpniu :-)

aisa, Selena, Selena, kiti, patrycja lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• aisa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Dobry dzień.

Dziś i ja idę do giną. Brr Ale wcale mi się nie chce tam iść.
    Test wczoraj zrobiłam żeby w razie ciąży szczęka mi nie opadła Ale negatywny więc inny powód braku @.
    Wszystko się wyjaśni na wizycie.
    Może poziom hormonów jeszcze za wysoki czy coś w tym stylu. Niczym się nie martw, miejmy nadzieję, że ginu ładnie ogarnie temat ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Dziękuję :) u nas jak na razie wyszliśmy ze wszystkich zagrożeń. Juz od swiat nie plamie i nie krwawię, łożysko się podniosło, a wyniki amniopunkcji potwierdziły zdrowego chłopca (przynajmniej genetycznie). Żeby się jeszcze szyjka nie skracała, a moja macica wytrzymała do co najmniej 34tc. Maluch rośnie i od ponad dwóch tygodni czuje jak buszuje. Poczyniłam juz z tego szczęścia pierwsze zakupy. I oglądam fotki ciuszków, które dostane od koleżanek :) jak tak dalej pójdzie to chyba pozbawia mnie przyjemności kupowania :D
    Super, że po plamieniach i krwawieniach nie ma śladu i że łożysko się podniosło :)
    To teraz kciukamy żeby szyjka ładnie trzymała i się nie skracała :)
    Super, że czujesz ruchy :D
    Macie już typy imion dla synka? A mogę jeszcze zapytać czemu robiłaś amnio?
    Kupuj ciuszki kupuj, najwyżej będzie ich za dużo i się potem sprzeda, ale jaka radość kupowania :D

Libra, kiti, Strazaczka1990, magdzia26, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAGA!!!! UWAGA!!!!! APEL !!!

Zostały wykryte lajki Plemniczki i Seleny, uprasza się o napisanie kilku słów :D

Selena, Selena, kiti, AGA 30, a-koczek, Strazaczka1990, patrycja, Kaja, magdzia26, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Super ,a jaki ona już tc wchodzi 20tc ????
    Tak, juz 20tc. 02.02. Połówkowe

Selena, a-koczek, Strazaczka1990, aisa, Kaja, magdzia26, Fedra, sylwia1985, Dodi lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Kiti no u mnie też w rodzinie ciężarówka jest !!!ja rodze w czerwcu a ona w sierpniu :-)
    Też mam taką sytuację. Brat męża u którego byliśmy na ślubie w lipcu spodziewają się z żoną synka w maju. Termin dokładnie jak Jaśkowy na 6 maja ;)

Selena, Selena, kiti, Kaja, magdzia26, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Aisko wysoki poziom progesteronu powodu mdłości i wymioty mi przy braniu lutinusa jak miałam wynik ponad 150 to miałam mdłości ;)
    A to opinia gina była nie moja :)
    Zgadzam sie! To zalezy od poziomu progesteronu oraz osobniczej reakcji na taki stan. Ja przy progesteronie 150 czułam sie super, ale przy 270 chodziłam do wc na czworaka, bo miałam takie zawroty głowy, ciemność przed oczami i brak tchu, ze bałam sie, ze zemdleje. A wymiotowałam nawet przy myciu zębów. Poza tym jedna nasza koleżanka oświeciła mnie, ze takie poziomy obniżają ciśnienie. Sprawdziłam i racja. Przy migrenach i fatalnym samopoczuciu, omdleniach miałam 100/60. Z okladami wtedy lezalam na podłodze. A pomogla zwykla mleczna slaba kawa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Libra część mamuska! !!!
    uf to dobrze ,że syn grzecznie tam siedzi no ja Ci wróżę 38tc i na porodowka ;-) tylko info daj jak na ten Hotel będziesz nalot robiła :-) czyli jesteś pierwsza na Liście porodowej !!!!!!!!!!!
    Terminy mam różne. Ale jak będzie zależało od macicy, bo jestem wyluskaniu mięśniaka. Teraz jak brzuszek zacznie rosnąć to na każde wizycie bede miec pietra i z szyjka (bo od poczatku krotka), lozyskiem i czy mi sie blizna i loza po mniesniaku nie rozchodzi. Z reszta sobie poradzę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Libra co do ciuszkow to zrób sobie przyjemność ja se zrobię i tylko do szpitala kupię nowe a reszta po Marcelim :-) bo kartony czekają na Maj to będę prala!!!
    Robie sobie przyjemność :) ale kupuje takie, które mi sie bardzo spodobają i wyjść z głowy nie chca ;)

Selena, Selena, Strazaczka1990, aisa, patrycja, Kaja, magdzia26, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    A ja mam już cały karton odłożonych ciuszków ale chyba nie zdążą się zakurzyć bo prawdopodobnie bedziemy miec nastepnego maluszka w rodzinie :D
    Ja bym bardzo chciała przekażą siostrze lub Małej. Nom ale u siostry trzecia procedura in vitro skonczyla sie niepowodzeniem. Oby czwarta byla jak u nas szczęśliwa&&& Bo ciężko sie cieszyć wiedząc przez co ona przechodzi :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Super, że po plamieniach i krwawieniach nie ma śladu i że łożysko się podniosło :)
    To teraz kciukamy żeby szyjka ładnie trzymała i się nie skracała :)
    Super, że czujesz ruchy :D
    Macie już typy imion dla synka? A mogę jeszcze zapytać czemu robiłaś amnio?
    Kupuj ciuszki kupuj, najwyżej będzie ich za dużo i się potem sprzeda, ale jaka radość kupowania :D
    Robiłam test PAPPA... I miałam obniżone parametry przy triasomi 21 czyli zespol downa. Na szczęście ani to ani inne choroby genetyczne wynik nie potwierdził
    Takze w ostatnim czasie duuuuzo sie u nas działo. Akurat jestem przypadkiem ze o ciążę nie bylo łatwo, ani sama ciąża nie przebiegała blogo i szczęśliwie. Ale może teraz juz sie odmieni :)

aisa, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to skoro Aiska tak ładnie prosi to chociaż się przywitam ;) DZIEŃ DOBRY :) i pozdrawiam :)

Strazaczka1990, aisa, patrycja, Kaja, AGA 30, magdzia26, Fedra, sylwia1985, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co nic nowego..mały chory już drugi tydzień..i siedzimy razem u teściowej...kiedy te choroby się skończą...

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra, super że wyniki amnio wyszły dobre :) Pewnie stresu przy tym było, ale najważniejsze że to już za Wami. No łatwej drogi do ciąży nie miałaś, ciąża też do najlżejszych nie należy to może poród i dzieciątko grzeczne wszystko wynagrodzą :) Tego życzę!!
    No i żeby czwarty raz okazał się dla siostry tym szczęśliwym &&&&&&&&&

I ja z tych niskociśnieniowych, dziś np z rana miałam 98/58 :P Tylko że normalnie przy takim funkcjonuje, kawę na śniadanie pije a później już wcale nie sprawdzam.

Selena, ale lubią te choróbska Kacperka :/ Zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia!!

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jest ciąża ale bardzo malutka; ( 2cm ma.Monitor nie potrafił ustalić który to tydzień .Lekarz stwierdził że na jego oko wygląda to na 4,5tydzien

sylwia1985, Dodi lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie są wyniki bety?
    Mówisz o pęcherzyku ciążowym? 2 cm czy mm?

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u innego gina bo moja na urlopie....zadn ch witamin nie przepisał l4 nie dał stwierdził że da jak założy kartę ciąży za 2tyg...na 2lutego umowilam się do swojego gina...co za stary pryk.Jak ją mam w pracy tylko dwiganie..Po l4 jak chce to mam iść do rodzinnego lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 16:53

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta świadczy o 4tyg...2cm tak twierdził

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowil że nie ma pustego pęcherzyka widziałam tam malutki zarodeczek taki tyci tyci

‹‹ 6015 6016 6017 6018 6019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ