plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam poniedziałkowo
Magdzia takie wpadki pewnie często się zdarzają U nas na pewno się też nie obejdzie bez jakiejś wpadki Najważniejsze, że się wszystko udało i jesteście zadowolenimagdzia26, Fedra lubią tę wiadomość
-
Magdzia prinsesso, pięknie wyglądałaś no teraz czas na spełnianie się życzeń weselnych
Pytanie techniczne dla mamusiek zaczełam już tak od 5 miesiaca wprowadzać Małej nowe smaki, narazie słoiczki i kaszke. Chciałabym spróbować BLW tylko nie wiem jak się za to zabrac... tzn kiedy moge zacząć wprowadzac takie stałe pokarmy żeby nie zaszkodzić Małej... ehh nie wiem jak to wszytsko ogarnać, czyatam na ten temat kaizke "|Bobas lubi wybór" ale wiadomo w praktyce to róznie bywa.
Jak to u was było, jak i kiedy wprowadzałyscie nowe pokarmy?magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Kiti zacznij wtedy kiedy Młoda juzsuwania fajnie siedzi i łapie rożne drobne przedmioty aby się nie zraziła:)
Ja mojej poprostu gotowałam warzywa kroiłem na wieksze kawałki by łatwo było jej chwycić w rączkę
A tak z innej beczki poprostu gotowałam jej normalne zupy tylko nie miksowałam by czuła kawałki...
Sama bedziesz czuć co jest dobre dla Amelki
Ja nie czytałam żadnej książki a Młoda je wszystko w praktycznie każdej postaci i chetnie otwiera buzie po jeszcze...
Wieszaczek od zwykłej marchwi w kawałku i ziemniaczki potem mozesz dac kalafior itd... Jakby co pisz na privkiti lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Dzieki Fedra za odp Wlasnie juz fajnie sama siedzi i i chwyt tez ma juz niezly. Strasznie sie już rwie do jedzenia jak widzi jak my jemy i pomalu dajemy jej troche popróbować czegos innego. Dokładnie wszyscy mi mowia o miksowaniu zup a ja chcialam tego uniknac. to jakby co bede pisac na priv
Fedra lubi tę wiadomość
-
Absolutnie nie miksuj jesli chce jesc takie z grudkami lepiej dla Ciebie
I jesli chce jesc z Waszych talerzy zawsze cos mozesz miec dla niej przygotowane bedzie myslec ze je co to wy wiadomo bedzie starsza dostanie co innegokiti lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyU nas Marcel Sam zaczął jeść dopiero jak skończył 9 miesięcy. A do tej pory to tylko zabawa jedzeniem była.
Teraz je praktycznie wszytko. Jak gotuję zupę to bez przypraw tz. Soli itp. Jemu odlewam i nam przyprawiamy dopiero.
Fedra, kiti lubią tę wiadomość
-
Ja używałam przypraw ale mniej soli odrobine ale zioła i inne przyprawy normalnie i przynajmniej jak jesteśmy w terenie to nie mamy problemu z obiadem nie musze brać ze soba
kiti lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
Dzieki dziewczyny za wypowiedzi wlasnie zastanawialm sie jak doprawiac zupy, i zrobie tak jak piszecie pomalutko, po troszke Fedra super pomysl z talerzem, z polski przywozimy krzesełko dla Ameli i zaczną się male bałagany w kuchni
patrycja, Fedra lubią tę wiadomość