X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Dora Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2012, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już coraz bardziej głupieję, po 2 dniach śluzu kleistego, białego, rwącego"suchego" sprawdzam a tu jeden "glutek" rozciągliwy....przecież to zwariować można (19dc)

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2012, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Rucia a jeśli moge wiedzieć to czemu "warszawianki" maja gorzej w zajsciu w ciążę? wiekszy stres? szybxciej żyjecie? bo nie rozumiem odpowiedzi gin.

Też mnie zaskoczyła jej wypowwiedź, ale chyba dokładnie to miała na myśli. Może te parę lat temu granica starań wynosiła rok, teraz przesunęła się do dwóch lat? Nie wiem.

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2012, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora no ja wcale nie miałam płodnego a skok teraz mam.. ale ja w tym cyklu ewenement to sie nie udzielam:)
    dziś czytałam o tym że może wystąpić śluz płodny 2 razy, w tym po owulacji.. jak znajdę ten artykuł to pokażę

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2012, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Rucia, odnosnie twojej lekarki to wiesz co skoro juz 2 lata wam sie nieudaje prawei to powinna wziac sie zabrac porzadnie za wasza diagnostyke itd a anie tak wam gadac, wszedzie jest napisane ze po roku bezowocnych stran nalezy sie zgłosic, wiec labo na niej wymus zmiane stanowiska albo poszukaj innego lekarza

a co do wykresu to twoj lekarz sie po prostu nie zna na nich i pewnie dlatego tak ci powiedzial, bo wbrew pozorom one duzo nam o nas samych mowia i nawet z tym monitoringiem czy okreslaniem kiedy soe ma isc na bafdanie progesteronu bo wcale nie wtedy co mowia teorie, bo kazda ma w innym dniu owulacje i w zalenzosci ile dni po owulacj sie idzie na badania wyniki sa inne wiec uwazam ze lekarza kiepski skoro odradza prowadzenei wykresu tylko dlatego ze skacze. z tego twojego ciezko cos powiedziec bo nie byl caly czas prowadzony, wiec ciekzoporownac, ale uwazam ze prowadzenie ci pomoze i w nastepnym cyklu na pewno ci tu pomozemy go interpetowac :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2012, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandraa wrote:
    Aga hehe ty to umiesz mnie rozbawić:)

Sandra zawsze do usług !!!:-)

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2012, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia no ja też uwazam że kiepski ten twój lekarz skoro w sumie zniechęca do działań, dopiero od 2 lat można sie leczyć.. głupota jakaś..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2012, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam już tylu lekarzy, że głowa mała. Pierwszy kazał mi się po prostu kochać, jak zajdę w ciąże to mam do niego przyjść. Druga moja aktualna pwoedziała mi ten tekst z dwuletnim staraniem, a lekarz z kliniki leczenia niepłodności kazał mi zostawić w cholerę wykresy. Na razie robię sobie przerwę od lekarzy.

• Dora Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Dora no ja wcale nie miałam płodnego a skok teraz mam.. ale ja w tym cyklu ewenement to sie nie udzielam:)
    dziś czytałam o tym że może wystąpić śluz płodny 2 razy, w tym po owulacji.. jak znajdę ten artykuł to pokażę

U mnie często się pojawiał na kilka dni przed@, ale nie prowadziłem wtedy takich "dogłębnych" obserwacji, zaznaczałam jedynie odczucie wilgotnosći. Teraz to jestesm zaskoczona

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • Amicizia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia granica wieku stran nie przesunelasie do 2 lat dalje jest rok i pół roku jesli ktos z dwojki ma powyzej 35 lat, a czytalam nawet artykul gdzie lekarze sie wypowiadali ze rok to juz bardzo duzo bo im wczesniej sie idzie tym lepiej, bo dobry rok jest potrzebny na diagnostyke wiec juz sie robia 2 lata a dotego praca nauka obserwacji itd takze to wcale nie tak, a stres i tempo zycia to nie tylko do mieszkania w stolicy zalezy, mozna mieszkac na zadupiu a nerwow i stresow np z tesciowka miec wiecej niz w Warszawie ;P

Rucia, gocha04 lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Sandraa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    Sandraa wrote:
    Hej. Mam pytanie, może głupie ale cały czas mnie nurtuje: a mianowicie dlaczego temp.mi tak mocno nie spadała a mimo tego @ przyszła....

a pierwszy raz tak masz?przyczyn moze byc wiele...ja np tez tak mam ...z racji tego ze mi hormony wolno przed @ spadaja..i towarzysza temu plamienia..ale ze u Ciebie plamien nie ma..to raczej pzryczyna jest inna...a zmierz jutro nawet w ustach czy spadła bardziej:)

W poprzednim cyklu było podobnie... A reszta była z wyraźnym spadkiem.

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2012, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia dziekuje za ksiazeczke :*

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2012, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może ja zaskoczyłam wkońcu i dlatego tempka mi tak dziwnie skacze he he!!! zamiast objaw ciążowych to ovu mi owulacje zaznaczyło!! ale jajka normalnie!! :-)
    Już mi głupoty po głowie chodzą co!!?? :-)

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2012, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia to moze wybierz sie do poradni narpotechnologi to sa nie tylko lekarze ale i instruktorzy oni pomoga ci dobrze zrozumiec twoje wykresy itd a skoro wszystkie badania macie dobre a jednak od prawie 2 lat sie wam nieudaje to moze warto sprobowac naprotechnlogie, tutaj znalazlam link do takiej poradni w Warszawie

http://www.instytut-rodziny.pl/

oraz

http://naprofamilia.pl/index.php?id=18

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2012, 12:36

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2012, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    witaj Rucia, odnosnie twojej lekarki to wiesz co skoro juz 2 lata wam sie nieudaje prawei to powinna wziac sie zabrac porzadnie za wasza diagnostyke itd a anie tak wam gadac, wszedzie jest napisane ze po roku bezowocnych stran nalezy sie zgłosic, wiec labo na niej wymus zmiane stanowiska albo poszukaj innego lekarza

a co do wykresu to twoj lekarz sie po prostu nie zna na nich i pewnie dlatego tak ci powiedzial, bo wbrew pozorom one duzo nam o nas samych mowia i nawet z tym monitoringiem czy okreslaniem kiedy soe ma isc na bafdanie progesteronu bo wcale nie wtedy co mowia teorie, bo kazda ma w innym dniu owulacje i w zalenzosci ile dni po owulacj sie idzie na badania wyniki sa inne wiec uwazam ze lekarza kiepski skoro odradza prowadzenei wykresu tylko dlatego ze skacze. z tego twojego ciezko cos powiedziec bo nie byl caly czas prowadzony, wiec ciekzoporownac, ale uwazam ze prowadzenie ci pomoze i w nastepnym cyklu na pewno ci tu pomozemy go interpetowac :)

Po nowym roku umówię się na wizytę i przycisnę lekarkę, żeby w końcu coś ze mną zrobiła, bo dalej tak nie może być.

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2012, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś im dziwniejszy wykres tym LEPSZY:)
    Rucia dobrze robisz, lekarze czasem wiecej złego zrobią niz dobrego. Kochajcie się kiedy macie ochotę (i kiedy masz płodny śluz), he he..

stres zabija wszyastko.. łącznie z poczęciem dzieciątka

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2012, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Dziewczyny a może ja zaskoczyłam wkońcu i dlatego tempka mi tak dziwnie skacze he he!!! zamiast objaw ciążowych to ovu mi owulacje zaznaczyło!! ale jajka normalnie!! :-)
    Już mi głupoty po głowie chodzą co!!?? :-)

W komenatrzu napisałam ci moje spostrzeżenie co do plamienia 18 dnia cyklu. Może to plamienie implantacyjne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2012, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandraa wrote:
    Woseba wrote:
    Sandraa wrote:
    Hej. Mam pytanie, może głupie ale cały czas mnie nurtuje: a mianowicie dlaczego temp.mi tak mocno nie spadała a mimo tego @ przyszła....

a pierwszy raz tak masz?przyczyn moze byc wiele...ja np tez tak mam ...z racji tego ze mi hormony wolno przed @ spadaja..i towarzysza temu plamienia..ale ze u Ciebie plamien nie ma..to raczej pzryczyna jest inna...a zmierz jutro nawet w ustach czy spadła bardziej:)

W poprzednim cyklu było podobnie... A reszta była z wyraźnym spadkiem.

no to ciekawe czemu tak jest...a zmierz jutro..moze juz spadnie..ale z reguły temp spada dzień przed lub w dzień @...ale moze ty jestes wyjątkowa i masz inazcej;)

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2012, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe dzewczynki jeszcze 10 klikniec lubie to i dołącze do zacnego grona autorytetów :D

Dora, AGA 30 lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2012, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Aguś im dziwniejszy wykres tym LEPSZY:)
    Rucia dobrze robisz, lekarze czasem wiecej złego zrobią niz dobrego. Kochajcie się kiedy macie ochotę (i kiedy masz płodny śluz), he he..

stres zabija wszyastko.. łącznie z poczęciem dzieciątka

No właśnie odnośnie stresu rzuciłam w cholerę te wykresy, bo mój mąż dostawał szału gdy w zasadzie kazałam mu uprawiać seks od tego do tego dnia, bo tak wynikało z temperatur.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2012, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Rucia to moze wybierz sie do poradni narpotechnologi to sa nie tylko lekarze ale i instruktorzy oni pomoga ci dobrze zrozumiec twoje wykresy itd a skoro wszystkie badania macie dobre a jednak od prawie 2 lat sie wam nieudaje to moze warto sprobowac naprotechnlogie, tutaj znalazlam link do takiej poradni w Warszawie

http://www.instytut-rodziny.pl/

oraz

http://naprofamilia.pl/index.php?id=18

Słyszałam coś o tej metodzie. Kiedyś lekarz z kliniki lecz. niepłodności zasugerował mi, że mogę być uczulona na nasienie meża. Czyli tzw. wrogość śluzu. Śluz kobiety zamiast pomóc plemnikom, to je niszczy.

‹‹ 636 637 638 639 640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ