X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2012, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, u mnie sprawa jest nietypowa,bo jeśli uda się zajść teraz w ciążę to jeszcze w tym roku muszę dostać zaświadczenie o ciąży a że są święta,to bałam się,że mogę nie mieć kiedy ewentualnie iść do ginki...ale nie wytrzymałam zadzwoniłam do mojej Ginki i w grudniu przyjmuje normalnie i mogłam pozwolić sobie na szczerość i wszystko jej wyjaśniłam, teraz tylko czekać :)

• Beata Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2012, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga
    fajnie by było to koniecznie zatestuj
    mi też jest dziś niedobrze i mnie mdli ale mnie to ze stresu i napięcia
    ja tak mam

Trzymam kpochana kciuki kiedy zrobisz test?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2012, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga, jak chcesz to testuj - wiem jak trudno jest się powstrzymać - tylko nie przejmuj się w razie negatywa, bo weekend to i tak trochę za wcześnie na test.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2012, 11:01

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2012, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Gosiu, u mnie sprawa jest nietypowa,bo jeśli uda się zajść teraz w ciążę to jeszcze w tym roku muszę dostać zaświadczenie o ciąży a że są święta,to bałam się,że mogę nie mieć kiedy ewentualnie iść do ginki...ale nie wytrzymałam zadzwoniłam do mojej Ginki i w grudniu przyjmuje normalnie i mogłam pozwolić sobie na szczerość i wszystko jej wyjaśniłam, teraz tylko czekać :)

i powiedziała że od razu ci wystawi?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2012, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie za oknem snieżek sypie..
    wszyscy jacyś rozleniwieni..
    szef pojechał w delegację:)

sprawdzałam i mam niziutką szyjkę.. niech ta @ się zjawi

chcę już do domciu...

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2012, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Shagga_80 wrote:

Zakładając,że uda się...powiedziała,że musi mieć podstawy,żeby wystawić,więc albo jeśli dojrzy już pęcherzyk na USG (a tu załamała mnie,że jak 2 tyg. się spóźnia @...więc nawet nie mówiłam,że jeszcze nie minął termin @,hehehe),albo jeśli zrobię betę i przyniosę Jej....uspokoiłam się,że JEŚLI sie uda to będę miała szansę w ogóle dostać się jeszcze w tym miesiącu do ginki,bo niestety ale czas ma dla mnie znaczenie olbrzymie :(
    teraz wracam do roboty i już nie myślę....hehehe

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2012, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:

a no tak, pamiętam że masz wymówienie.. Myślałam, że jakieś badanka chcesz robić. Shagga to zaciskam kciuki, żeby się udało.
    Masz tak fajną gin, że na początku ciąży wystawi ci w razie co zaświadczenie? Jak tak, to ekstra by było.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2012, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki mam pytanko:)mogę chwile wam zjać?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2012, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze,uciekam do pracy,bo teraz zaczęłam myśleć,że niepotrzebnie do Niej zadzwoniłam, bo zapeszyłam pewnie :( Szczególnie,że Ona wiedziała z Kim rozmawia...
    A Ginkę mam fantastyczną Babkę i przez całą ciążę (poprzednią) dzwoniłam z byle pierdołą do Niej,bez skrępowania :)
    Uciekam....

• mauysia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2012, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:

chcę już do domciu...

To na pewno przez ten śnieżek!
    Jak ja widzę za oknem śnieżek, od razu myślę o Świętach i się rozleniwiam :)
    Tym bardziej, że między świętami bierzemy urlop i wracamy dopiero 2 stycznia, yes yes yes! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2012, 11:09

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2012, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytaj Wosebciu.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2012, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga, lepiej zrób sobie betę, bo faktycznie może na usg jeszcze ewentualnie nic nie będzie widać. Zrób tak jak my tu robiłyśmy dwa wyniki w odstępie 48 h i z wynikami do lekarza idź.

Shagga_80 lubi tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2012, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:

chcę już do domciu...

ja juz przestałam grzebac bo za każdym razem potem czuję lekkie swedzenie a wczoraj nawet zaczerwienienie chyba sobie podrazniłam

posmarowałam sobie pimafucinem ale czy nie zaszkodzi w razie czego?

Shagga_80 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2012, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Shagga, nie ma czegoś takiego jak zapeszanie:)))!!!
    My wczoraj powiedzieliśmy już o ciąży rodzicom i siostrze. Nie dałoby się tego ukryć, bo widujemy się bardzo często. I uważam, że nawet jak coś pójdzie nie tak, to trudno, na pewno nie będzie to spowodowane tym, że zbyt szybko się pochwaliliśmy.

Beata lubi tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2012, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    zosia-ktosia wrote:

chcę już do domciu...

ja juz przestałam grzebac bo za każdym razem potem czuję lekkie swedzenie a wczoraj nawet zaczerwienienie chyba sobie podrazniłam

nie zaszkodzi.

Beata lubi tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2012, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    zosia-ktosia wrote:

chcę już do domciu...

Ja właśnie w ciąży stosowałam m.in. pimafucin (tzn gdy nie wiedziałąm,że już byłam w ciąży) i potem Ginka powiedziała,że teraz nawet w ciąży zdarza się,że lekarze to przepisują.\
    I teraz spadam naprawdę :)

Beata lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2012, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo tak sie zastanawiam żeby nowu spróbować z castagnusem...po nim miałam owu predzej:)zwykle 11-12 dc...no i wszystkie jej objawy bardzo dobzre odczuwałam..tyle ze boje siez e znowu przytyje po nim...a z racji tego ze waze ponad 60 kg..to bym musiała po 2 tabletki brac..a jakbym jednak brała po jednej..dałyby jakis efekt??..ehh mam dylemat...zwłaszcza ze moja dieta wkoncu zaczeła działac i waga powoli idzie w dół:)nie chce tego zepsuc...

• Beata Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2012, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Beata wrote:
    Shagga_80 wrote:

Zakładając,że uda się...powiedziała,że musi mieć podstawy,żeby wystawić,więc albo jeśli dojrzy już pęcherzyk na USG (a tu załamała mnie,że jak 2 tyg. się spóźnia @...więc nawet nie mówiłam,że jeszcze nie minął termin @,hehehe),albo jeśli zrobię betę i przyniosę Jej....uspokoiłam się,że JEŚLI sie uda to będę miała szansę w ogóle dostać się jeszcze w tym miesiącu do ginki,bo niestety ale czas ma dla mnie znaczenie olbrzymie :(
    teraz wracam do roboty i już nie myślę....hehehe

ah no tak pamietam czemu zależy Ci na czasie, ale rozumiem że on zrozumiała że już jesteś w ciaży?
    mam nadzieję że Ci sie uda bo jakby nie to trochę głupio iść tak do niej

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2012, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    I Shagga, nie ma czegoś takiego jak zapeszanie:)))!!!
    My wczoraj powiedzieliśmy już o ciąży rodzicom i siostrze. Nie dałoby się tego ukryć, bo widujemy się bardzo często. I uważam, że nawet jak coś pójdzie nie tak, to trudno, na pewno nie będzie to spowodowane tym, że zbyt szybko się pochwaliliśmy.

Wiem :)
    Ale do tej pory zakładałam raczej na odwrót, pewnie to byłoby zbyt pięknie by udało się w 1 cyklu zajść, a gdy zaczęła temp. rosnąć, do tego te bóle brzucha i dzisiejsze mdłości zaczęłam myśleć, a może....i może niepotrzebnie zmieniałam nastawienie,bo wiesz że gorzej jest się rozczarować niż pozytywnie zaskoczyć...i teraz spada,hehehe

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2012, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    zosia-ktosia wrote:

chcę już do domciu...

Hmmm może lepiej nie smaruj niczym.

‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ