plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na Twoim miejscu poczekalabym do dnia najdłuższego cyklu i następnego dnia zatestowala. Wynik powinien być wtedy wiarygodny.
a te torbiele to się lubią nawracac? nie znam sięWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2012, 16:32
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
czyli jeżeli jutro jest 34 dzień to zatestować w niedziele?
tylko nie pasuje mi długość mojej fl w tym cyklu za zwyczaj mam tak 14-15 dni...a już na dzień dzisiejszy to jest 16dzień...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2012, 16:31
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
Fedra ładny wykres tylko mnie zastanawia ta twoja owulacja, bo niby Ovu ci wyznaczyl na 17 dc ale 18 jeszcze mialas sluz płodny, wiec ja bym raczej tego nie brałą pod uwage, a ta wyzsza temoeratura to moglby byc ten skok przed owulacja lub w czasie, dokladie nie pamietam jak to sie nazywa ale jest cos takiego według rotzera wiec jakby tak dzien wzyszych temperatur liczyc od 19 a własciwie 20 dc to juz faza lutealna wygladałby inaczej, ale mam nadzieje ze ten twój wykres bedzie sie tak łądnie ciągnął i @ sie nie przypląta
-
Amicizia wrote:Fedra ładny wykres tylko mnie zastanawia ta twoja owulacja, bo niby Ovu ci wyznaczyl na 17 dc ale 18 jeszcze mialas sluz płodny, wiec ja bym raczej tego nie brałą pod uwage, a ta wyzsza temoeratura to moglby byc ten skok przed owulacja lub w czasie, dokladie nie pamietam jak to sie nazywa ale jest cos takiego według rotzera wiec jakby tak dzien wzyszych temperatur liczyc od 19 a własciwie 20 dc to juz faza lutealna wygladałby inaczej, ale mam nadzieje ze ten twój wykres bedzie sie tak łądnie ciągnął i @ sie nie przypląta
powiem tak jak dla mnie to owu nawet miałam wczesniej o dzień niż wyznacza mi to ovu na pewno nie później (tj 19-20) bo ten śluz płodny w ten ostatni dzień to tak jakby była ale go nie było może inaczej nie było go tak dużo jak wczesniej...
ale i tak będe czekać jeszcze kilka dni choć znowu nie działo się nic szczególnego żeby owu miała mi się przesunąć zważywszy że zazwyczaj jest około 17 dnia cyklu...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
a ja znowu przejrzałam sobie wszystkie moje wcześniejsze cykle i wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią że owu była 17dc, ale miałam taki wykres gdzie owu miałam 17dc a cykl trwał 33 dni więc jeszcze sobie zrobie kilka dni czekania17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Amicizia wrote:Fedra ładny wykres tylko mnie zastanawia ta twoja owulacja, bo niby Ovu ci wyznaczyl na 17 dc ale 18 jeszcze mialas sluz płodny, wiec ja bym raczej tego nie brałą pod uwage, a ta wyzsza temoeratura to moglby byc ten skok przed owulacja lub w czasie, dokladie nie pamietam jak to sie nazywa ale jest cos takiego według rotzera wiec jakby tak dzien wzyszych temperatur liczyc od 19 a własciwie 20 dc to juz faza lutealna wygladałby inaczej, ale mam nadzieje ze ten twój wykres bedzie sie tak łądnie ciągnął i @ sie nie przypląta
teraz są zignorowane dwie temp które pierwotnie były ignorowane pierwsza bo pies sąsiadów w nocy szczekał cały czas więc noc nie przespana a druga ta z piatku ignorowana bo w nocy wróciłam około 2 i do tego wypiłam piwo więc mój sen też nie był za dobry... i z tego wychodzi teraz że owu była 16dc...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra nie znam dokładnie przebiegu twojego cyklu, ale widzę,że masz zignorowaną "strategiczną" tempkę 17dc. Nie wiem jaki jest tego powód, ale mi się wydaje,że ta owulacja była jednak 17dc u Ciebie, więc miałabyś dziś 16dpoWitamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualnyHej Miryndaa hej LuSiA
pozwolisz Lusia, że nie będę zachowywać dokładnej pisowni w nicku? Miło mi poznać nowe staraczki na ovu forum autorstwa zosinego;-) Później poczytam i nadrobię zaległości...teraz MOGĘ TYLKO NAPISAĆ, ŻE MAM CHORĄ PSINKĘ W DOMU...
Misia zrobiła się w ciągu 3 dni szkielecikiem...od dwóch gdzieś tygodni chudła...poszło 2 kg z 10ciu z haczykiem...jest smutna, uszka klapnięte, wet pobrał krew na badania i jutro mocz bo złapałam...była razem z Mafią w pokoju, Mafia jest starsza troszkę, to jej mamcia w sumie...
Jak szukałam dla niej domu, to trafiła do znajomych mojej mamy na Pomorze...ale źle trafiła jak się okazało...szczupła, wychudzona prawie, w kojcu, na dworzu, jak ją zobaczyłam z takim podkulonym ogonem, to jakoś nie mogłam myśli pozbierać gdy ją zabierałam od mamy po roku...mama zabrała ją od tych ludzi...to jakaś masakra...podobno jadła korpusy z kurczaka i piła tylko mleko...u nas nauczyła się pić wodę...
Jak ją zabieraliśmy to za chwilę okazało się, że po pierwszej cieczce jest szczenna...była słaba, zrobiliśmy jej aborcję i sterylizację od razu, bo nie przeżyłaby porodu...żal nam było ale zdrowie Miśki było na piedestale...teraz znów wychudła...nie wiem co się dzieje...czy może Mafia jej do misek nie dopuszczała...miała każda swoją ale już nie wiem sama...jestem przerażona...od dziś zaczęłam jej gotować...bo nawet startera z caniona nie chce...co się z nią dzieje...do tego wygląda na to, że z kikuta po macicy chyba jako jedna na 1000 suczek ma wycieki...tzn jakby żel z krwią albo podbarwiony na brązowo troszkę...jest ten glucik...
Dostawała witaminki ale nie miała za bardzo na nie chęci...nawet o smaku czekoladowym...tak bardzo się martwię...w morfologii wyszedł stan zapalny jakiś, bo limfocyty o 50% w górę poszły...temperatury nie ma podwyższonej.
Przydałby się weterynarz jakiś na forum.
Jutro biochemia coś wykaże ale trzeba dalej badania robić.Ech...najgorsze, że zwierzak sam nie powie, że coś mu jest i co konkretnie mu jest... -
Dora wrote:Fedra nie znam dokładnie przebiegu twojego cyklu, ale widzę,że masz zignorowaną "strategiczną" tempkę 17dc. Nie wiem jaki jest tego powód, ale mi się wydaje,że ta owulacja była jednak 17dc u Ciebie, więc miałabyś dziś 16dpo
jest zignorowana dlatego że noc wczesniej prawie w ogóle nie spałam pies od sąsiadów wył całą noc
więc jak widzisz ja wiem ze nic nie wiem17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi