plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Dora wrote:Fedra wrote:Dora wrote:No właśnie może się coś tam pokomplikowało po tym zabiegu. Mojej suczce niestety po dwuch latach zrobiło się coś takiego,że przestała jeść z dnia na dzień, wychudła i .... wet nie wiedział co jej jest, a ja żałuję po dziś dzień,że nie zabrałam jej od razu do dobrze wyposażonej kliniki...
czasami wystarczy zrobić albo usg jamy brzusznej albo prześwietlenie... u Nas był taki przypadek że labek zerzarł piłkę tenisową i nikt nie wiedział co mu jest przestał jeść, pić był osowiały no i okazło się ze ta piłka jest w brzuchu i musieli mu ją operacyjnie usuwac oczywiście była w kawałkach ale nie był w stanie organizm sam się jej pozbyć za drugim razem zeżarł msjtki z gumką i też musieli mu operacyjnie usuwac od tamtej pory w ciepłe dni chodzi w kagańcu po lesie śmiesznie to wygląda ale nie ma co ryzykowac...
Za pierwszym razem wet. wysłał nas na usg do innej kliniki i na operację. A za drugim razem chyba nie uważał,ze my przesadzamy martwiąc sie o naszą sunię, bo wywnioskował,że może ona nie chce chodzić bo ją boli kręgosłup i jakieś 1,5 tyg. ładował w nią przeciwbóle a ona potem przestała jeść i było już tylko gorzej... aż w końcu było za późno na leczenie...
no niestety podstawa to mieć dobrego i kompetentnego weta... ze mnie się śmieją że ja po tylu przejściach co miał mój pies to powinnam studiowac weterynarie albo chociaż zrobić sobie technika weterynarii...
ale nic nie poradzę na to ze dla mojego psa zrobie wszystko...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Dora wrote:Fedra spokojnie, po prostu nie da się tego w warunkach domowych wyznaczyc ze 100% pewnością. Musimy czekać.
ehhh no to czekamy... no to kolejna impreza mnie ominie... tak to jest są imprezy ja nie pije bo nie wiem jak to będzie w danym cyklu po czym dzień po imprezie dostaje @ a przy okazji mam takiego nerwa że szok i zawsze musowo musze wtedy wypić butelke wina poto żeby znowu nie pić przez cały miesiąc17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Sandraa wrote:Dobry wieczór dziewczynki:)
Co tam słychać ciekawego w WIELKIM świecie OVU:)
cześć
a dzisiaj tu tak jakby troche ciszej no oprócz tego że mnie wzieło na wene do pisania...
no i się z Dorą zastanawiamy co z moim wykresem
a pozatym chwilową watek zmienił się na wątek weterynaryjnyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2012, 19:57
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra ja mam taką teorię,że ją w wieku 13 lat musiał jakiś już rak zżerać od środka, a do weta trafiliśmy już w końcowycm stadium. A może on już wiedział ten wet.że nic się nie da zrobić tylko jej te przciwbóle dawał..Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Dora wrote:Fedra ja mam taką teorię,że ją w wieku 13 lat musiał jakiś już rak zżerać od środka, a do weta trafiliśmy już w końcowycm stadium. A może on już wiedział ten wet.że nic się nie da zrobić tylko jej te przciwbóle dawał..
to chociaż mógł powiedzieć i żeby się psinka nie meczyła mógł jej dać zastrzyk na wieczny sen...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Sandraa wrote:No właśnie też na niego patrze:) Ja na Twoim miejscu zrobiła bym test:)
Bo szczerze powiem że dla mnie wykresy to ZAGADKA:)
wiesz mi że dla mnie też jest zagadką...
do tego nie umiem sobie sprawdzać szyjki więc nie wiem jaka jest wydaje się zamknięta ale w środku jest tak jakby bardzo pulchna...
coś czuje że mnie to chyba tez by się przydał odwyk od ovu bo zaraz zeświruje...
u mnie szanse na zajście naturalne jest bardzo nikłe więc się nie nastawiam i próbuje nie nakrecać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2012, 20:04
2015 Nati
2017 Suzi -
LuSiA:) wrote:
mnie zawsze od owu do @ boli jak nie janik to podbrzusze więc jak na razie nie ma się co martwić widocznie taka Twoja uroda ze Cię boli...
robiłaś jakieś badania miałaś robione np usg dopochwowe czasem jak są jakieś mięśniaki to tak może boleć...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra a może Cię "rwie" albo "ciągnie" ?
mnie wczoraj coś jakby w dole bolało, ale potem stwierdziłam,że sobie coś wkręcam, bo ostatnio to mi się nawet karmienie piersią śniło, więc zdecydowałam,że będę jednak ignorować wszelkie objawy;)
To jest własnie przechlapane, lekarstw nie wolno, alkoholu nie wolno, nawet sexu nie wolno w terminie@ bo może zaszkodzić...
ps: nie wiem czy wiecie,że IBUPROM MOŻE WPŁYWAĆ NIEKORZYSTNIE NA PŁODNOŚĆ U KOBIET
witaj SandraWitamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
miałam robione w zeszłym miesiacu i wszystko ze mna oki...Ja nie przypominam sobie zeby mnie bolało zawsze na kilka dni przed @ mam bóle ale to mocne, a mam dostac 22@... 18 grudnia mam znów wizytę u ginekologa zobaczymy co mi powie:) Mam nadzieję,że coś pykło:D
-
Fedra wrote:Dora wrote:Fedra ja mam taką teorię,że ją w wieku 13 lat musiał jakiś już rak zżerać od środka, a do weta trafiliśmy już w końcowycm stadium. A może on już wiedział ten wet.że nic się nie da zrobić tylko jej te przciwbóle dawał..
to chociaż mógł powiedzieć i żeby się psinka nie meczyła mógł jej dać zastrzyk na wieczny sen...
w końcu jej dal ten zastrzyk, nawet przyszedł do nas do domu, ale uważam,że o 2 dni bólu i cierpienia za póżno.Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Dora wrote:Fedra a może Cię "rwie" albo "ciągnie" ?
mnie wczoraj coś jakby w dole bolało, ale potem stwierdziłam,że sobie coś wkręcam, bo ostatnio to mi się nawet karmienie piersią śniło, więc zdecydowałam,że będę jednak ignorować wszelkie objawy;)
To jest własnie przechlapane, lekarstw nie wolno, alkoholu nie wolno, nawet sexu nie wolno w terminie@ bo może zaszkodzić...
ps: nie wiem czy wiecie,że IBUPROM MOŻE WPŁYWAĆ NIEKORZYSTNIE NA PŁODNOŚĆ U KOBIET
witaj Sandra
nie wiem jak to opisać czuję się tak jakbym usiadła na szpilce i ta szpilka tak ugrzązła od cipki do środka a czy to rewie czy ciagnie nie umiem określić ale siedzieć jest mi trudno i ten ból w dole brzucha nie jeste fajny...
ja była z psem w lesie to zaczęło mi się w głowie kręcić i na wymioty mnie brało potem mi przeszło zastanawiam sie czy jakaś grypa żoładkowa mnie nie bierze albo coś nie umiem tego wszystkiego wyjąsnić...
ale coś czuje że do rana sytuacja będzie jasna a raczej czerwona
właśnie to chyba było w ajkiejś portadzie więc zaprzestałam przyjmowania ibupromu teraz to już nic nie łykam prócz witaminWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2012, 20:18
2015 Nati
2017 Suzi -
LuSiA:) wrote:miałam robione w zeszłym miesiacu i wszystko ze mna oki...Ja nie przypominam sobie zeby mnie bolało zawsze na kilka dni przed @ mam bóle ale to mocne, a mam dostac 22@... 18 grudnia mam znów wizytę u ginekologa zobaczymy co mi powie:) Mam nadzieję,że coś pykło:D
nie wykluczone ale trzeba uzbroić się w cierpliwość17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Dora wrote:Wiecie co dziewczyny, mnie się wydaję,że im więcej tu czytamy o wszystkim i im więcej obserwujemy, to zaczynamy zauważać, rzeczy na które wcześniej w ogóle nie zwracałyśmy uwagi. Taki syndrom studenta medycyny...
ja staram się nie widzieć róznych "syndromów" i podchodzić do tego wszystkiego racjonalnie ale ten ból teraz jest po prostu nie znośny chociaż zauważyłam ze przychodzi jakby falami... ja się do jutra wykończe a jeszcze jutro mam test z etyki no załamka...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi