plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny bierzecie castagnusa i idziecie sprawdzać PRL? Z tego co się orientuję castagnus troche może obniżyć PRL. Ja chyba we czw pójdę sprawdzić prl, bo już 2 miesiące minęło jak bromka nie biorę, mam nadzieję że się trochę uspokoiła i mam w normie.
WOSEBA ciekawy ten artykuł, ja jak wpadałm na badanie to od razu do zabiegowego i nigdy nie odpoczywałam przed, no i 40min po przebudzeniu od razu robiłam, a tam napisane, że najlepiej z 3h po obudzeniu się. Teraz zastosuje się do zalecień z tego artykułu zobaczymy co z tego wyjdzie.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
a co ciekawego u naszch fasolek słychać... plamniczki chyba dawno nie było, bo u gadgetki widziałam, że maleństwo pięknie rośnie.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
nick nieaktualnygocha04 wrote:Dziewczyny bierzecie castagnusa i idziecie sprawdzać PRL? Z tego co się orientuję castagnus troche może obniżyć PRL. Ja chyba we czw pójdę sprawdzić prl, bo już 2 miesiące minęło jak bromka nie biorę, mam nadzieję że się trochę uspokoiła i mam w normie.
WOSEBA ciekawy ten artykuł, ja jak wpadałm na badanie to od razu do zabiegowego i nigdy nie odpoczywałam przed, no i 40min po przebudzeniu od razu robiłam, a tam napisane, że najlepiej z 3h po obudzeniu się. Teraz zastosuje się do zalecień z tego artykułu zobaczymy co z tego wyjdzie.
ja też się zastosuje... ostatnio wypiłam przed badaniem szklankę wody, bo mi sie pić chciało... niom i zrobiłam godzinę po przebudzeniu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWoseba wrote:a ja chyba teraz jak skoncze brać castagnusa to zbadam prolaktyne:)i zobacze jaka bedzie..:)no chyba że jakims cudem uda mi sie zajsc...
ja też zaczęłam brać castagnusa z nadzieją, że mi obniży prl... ale aż tyle to chyba nie da rady zbić... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWoseba wrote:no Ty masz wieksza niz ja...ja mam 19 z hakiem...ale ja ja badałam z rok temu....a do starań to max 15 powinna być...
to ja mam 3,5 raza za dużo:(
idę do gina, ale już z kompletem badań... po następnej miesiączce... w połowie stycznia -
Ale umilkłyście dziewczyny. Od ponad 2 godzin ani jednej wiadomości
No to ja zapytam. Przeczytałam właśnie o czymś takim jak "corpus luteum dip". Nie mam pojęcia o co chodzi, ze stron anglojęzycznych zrozumiałam tylko, że chodzi o spadek temperatury w 2-5 dnia po owulacji i że ma to związek z ciałkiem żółtym. Ale nie wiem jak szukać czegoś o tym zjawisku na polskich stronach. A chętnie bym się dowiedziała jak to się przekłada na hormony (w sensie jaka jest przyczyna). Może któraś z Was pomoże? -
ja nie wiem Malvinka o co kaman to nie pomogę.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalvinka wrote:Ale umilkłyście dziewczyny. Od ponad 2 godzin ani jednej wiadomości
No to ja zapytam. Przeczytałam właśnie o czymś takim jak "corpus luteum dip". Nie mam pojęcia o co chodzi, ze stron anglojęzycznych zrozumiałam tylko, że chodzi o spadek temperatury w 2-5 dnia po owulacji i że ma to związek z ciałkiem żółtym. Ale nie wiem jak szukać czegoś o tym zjawisku na polskich stronach. A chętnie bym się dowiedziała jak to się przekłada na hormony (w sensie jaka jest przyczyna). Może któraś z Was pomoże?
ciałko żółte (corpus luteum) ale co oznacza "dip"? nie wiem -
Czytając o badaniach natkęłam się na takie info:
"Czy stracie się Państwo dłużej niż poł roku? Podpowiadamy kiedy powinno się skonsultować ze specjalistą:
1. Kobiety poniżej 30 roku życia – po roku nieskutecznych starań
2. Kobiety pomiędzy 30 a 39 rokiem życia - po sześciu miesiącach nieskutecznych starań
3. Kobiety po 39 roku życia – jak najszybciej
4. Pary, w których mężczyzna przekroczył 40 lat – jak najszybciej"
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Libra wrote:Malvinka wrote:Ale umilkłyście dziewczyny. Od ponad 2 godzin ani jednej wiadomości
No to ja zapytam. Przeczytałam właśnie o czymś takim jak "corpus luteum dip". Nie mam pojęcia o co chodzi, ze stron anglojęzycznych zrozumiałam tylko, że chodzi o spadek temperatury w 2-5 dnia po owulacji i że ma to związek z ciałkiem żółtym. Ale nie wiem jak szukać czegoś o tym zjawisku na polskich stronach. A chętnie bym się dowiedziała jak to się przekłada na hormony (w sensie jaka jest przyczyna). Może któraś z Was pomoże?
ciałko żółte (corpus luteum) ale co oznacza "dip"? nie wiem
No właśnie "dip" oznacza w tym przypadku "dół", czy raczej "spadek". Ale pod hasłem "ciałko żółte spadek" google nic nie znajduje. -
nick nieaktualny
-
witajcie
zdrzemnelam sie troszke, temperatura spadla i teraz pora na jakies jedzonko
a u was dzis pokojnie tu:)
Malvinka ja tez ci niestety nie pomoge
Aga to jak to u was jest z tym sprzatenim? oglnie to u nas na terenie parafi ktorej mieszkamy tez sa dyzury dla blokow itd, jest to tu w krk dla mnie strasznie dziwne, w mojej diecezji nie ma za bardzo czgos takiego jest konkretna osoba od sprzatania kosciola oraz siostry lub koscielny co dekoruja i obsluguja zakrystie... dziwne to dla mnie i nie moge sie do tego przyzwyczaic -
nick nieaktualny