plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Dora wrote:Aniu tsh masz do zbicia. Dla staraczek norma to 1-2.
Tak, wiem bo byłam wczoraj u endo i dal skierowanie jeszcze raz na tsh i ft4 oraz anty TPO i anty TG. No i wynik tsh mam jeszcze wyższy niz ten z którym do niego poszłam, ciekawe dlaczego? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ale mnie wkurzyl koles z allegro, jakis miesiac temu chcielismy w prezencie zamoic siostrze mikrofon anglowny do prowadzenia zabawa tanecznych na imprezach, kupilam, napisalam w mailu gdzie i na kogo ma byc wyslany i ze przesykla kurierska zwykla czyli sprzedawca czeka az mu pieniadze wplyną na konto, transakcji dokonalismy kolo północy i wtedy tez od razuw szytskei dane wyslalismy, a facet o 8 rano napisal mail ze nie mial pieniedzy na konce wiec stwierdzil ze chce pobraniowa i wyslal taka paczke do mojej siostry wszystko fajnie tylko raz drozsza forma przesylki a poza tym moja siostra nie miala pieniedzy i ogolnie to ona ich wcale nie ma bo jest studentka pomijajac fakt ze to mialbyc prezent. jak dzownilismy do faceta i mailowalosmy znim to okazal sie skonczonym hamem, po niedoebraniu przesylki przez siostre wystawil nam negatywa, ktorym nas straszyl juz wczesniej a teraz zaczal spor zada zworotw kosztów itd a jak nie to grozi sadem, wkurzyl mnie ten skonczony ham jakim prawem wymusza na mnie rodzaj przesylki itd nic di niego nie docieralo nie dalo sie z nim normalnie rozmaiwac zaluje ze nie mamy nagranej tej rozmowy telefonicznje, ale mam maila w ktorym sam sie przyznaje ze zle zrozumial tylko mi sie tak wydaje ze powazny sprzedawca jak ma watpliwosc to pisze labo dzowni i czeka az odpwiem i bedzie mial pewnosc wkurza mnie, zastanawiam sie czy ktoras z was juz miala tego typu problem na allegro i wiece co robic? ogolnie na razie spor jest w toku i argumentujemy ale ten ham psuje mi siwet i moje zdrowie, bo nie wolno mi sie denerwowaca przez to cala sie w srodku trzese a lekow nie wolno mi brac bo jak znowu zaczne brac leki na serce to i nastepny cykl bede musiala sobie odpuscic staranka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2012, 19:48
-
nick nieaktualny
-
Peonia wrote:Witam !!!1
NA początku bardzo serdecznie Was całuje .
Brak czasu totalnego .
dlatego tych co zauważyłam to napisze . Pleminczko droga !!!
Będę się modlić abyś nie cierpiała .
Amicicia . Miałam podobna sytuację i jest na to sposób.
Peonia jaki? -
nick nieaktualnyDZIEŃ DOBRY!
miłego
spokojnego
przyjemnego
obfitego w radości dnia...
Zaraz się ubieram i lecę na szybkie zakupy...przydałby się komplet lampek dodatkowy i wycieraczka przed drzwiami. dywanik ciemny na buty...później muszę posprzątać w ogrodzie...spalić liści resztę i odetchnąć świeżym powietrzem po prostu...Rucia, Libra, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
cześć lasencje
ja już tak z doskoku podczytuje i piszę. Jakoś w tym cyklu sobie odpuściłam troche, bo już nie mierzę tempki nawet regularnie, pewnie przez to, że prawie tydzień głowa mnie bolała i już nic mi się nie chce.
Jeszcze wymyślili sobie, że muszę siedzieć dziś w pracy jak i tak wszystkich ogarnął zakuposzał przed świąteczny. Na szczęście już bliżej niż dalej do wyjścia. Tylko 3godz 50min i będę pakowac się do wyjazdu:)
LuSia wykres ładny, ale myślę, że trzeba jeszcze poczekać kilka dni i wtedy jak @ nie przyjdzie jeszcze zatestować.
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualny
-
Hej dziewuszki,
ja też z doskoku. Dziś znów pełnię funkcję pomocy kuchennej u mojej mamy, a chłopaki pojechały po choinkę.
Święta coraz bliżej i mniej czasu na myślenie o ewentualnym powodzeniu w tym cykluI oto chodzi!
U mnie dzień pod znakiem piosenki "December Song" George Michaela (uwielbiam go!).
Polecam - posłuchajcie, ta piosenka ma kojący wpływ
http://www.youtube.com/watch?v=0CAIEHNVHkk
-
witam Was, przepraszam że zakłócam wątek, ale już dostaję do głowy. Możecie zerknąć na mój wykres? wg ovu "przewidywany czas owulacji" mam mieć dziś, jutro i w wigiliję. Czy z moich temperatur wynika, że owulacja jest blisko? to mój pierwszy cykl tutaj i nie umiem tego ocenić. Mam śluz mokry, ale na pewno nie ciągnący, zresztą ten mokry to nawet nie wiem czy jest śluz...po prostu jest mokro...trudno to ocenić. Kłuje mnie też lewy jajnik od 2 dni. Dziewczynki pomóżcie ocenić
-
nick nieaktualnyPatik wszystko jest możliwe...trzeba serduszkować i tyle mogę podpowiedzieć...trzymam kciuki za powodzenie i jak tempka pójdzie w kolejnych dniach do góry to jest prawdopodobieństwo wystąpienia owulacji...nigdy na pewno nie wiadomo ale jak boli, to dobry znak i trzeba działać...najwyżej Święta upłyną Wam w łóżku jakby się owulacja przesunęła...Próbować trzeba, my tu nic nie wiemy na pewno ani w swojej sprawie ani w sprawie innych dziewczyn....witaj wobec tego wśród nas i wpisuj się do tabelki jeśli się strasz o maleństwo...
-
nick nieaktualnyBellaRosa.........1......................24lata.......FASOLINKA......Lubelskie.......(2.07.2013)
she...................6......................35lat.........FASOLINKA......pomorskie .....(27.06.2013)
Paulina1986.....4......................26lat.........FASOLINKA......wielkopolska...(2.08.2013)
gadgeta...........13.....................32lata.......FASOLINKA......kuj-pom..........(4.08.2013)
Mona................5......................29lat.........FASOLINKA......malopolska
Mamuśka..........5......................27lat.........FASOLINKA......podkarpacki....(3.08.2013)
agga84a ...........1.....................28 lat........FASOLINKA......śląskie
muzarcia............1.....................30lat........10.12(?)............opolskie
natusia...............2.....................27lat.......18.12................kuj-pom
Mała29.............88.....................29lat........21.12................Wielka Brytania
LuSiA:)...............3.....................22lata......22.12...............Niemcy
anna_w...............8.....................30lat.......24.12................lubelskie
Malvinka.............3.....................25lat.......25.12...............dolnośląskie
Sandraa.............7.....................22lata.....02.01...............wielkopolska..
Rucia ..............14.....................26lat........02.01................mazowieckie
mauysia.............4.....................31lat.......04.01.................wielkopolskie
Amicizia ............2(chwil.przerw)26 lat.......05.01................małopolskie
Woseba...............odwołane......24lata......06.01................południe Polski
Shagga_80........2.....................32lat.......06.01.................łódzkie
Kopciuszek126...13..................29lat........06.01................łódzkie
patik....................1...................24lata......06.01................śląskie.
anusia84.............7...................28lat........09.01................dolnośląskie
Libra...................3...................30lat........10.01.................łódzkie
zosia-ktosia........6....................29lat.......11.01..................łódzkie
AGA30...............25..................30lat.......12.01.................opolskie
Dora...................2...................30lat.......13.01..................pomorskie
gocha04.............7...................27lat.......14.01.................mazowieckie
Beata.................6...................28lat.......14.01.................mazowieckie
aneczkaaa1985...30................27 lat......15.01................warm-mazurskie
Fedra..................53.................28lat......16.01.................małopolskie
Kasiulek215..........5.................25lat.......????.................małopolskie
kiti..........................4................24lata.....????................małopolskie
klamka...................4................35lat........????................mazowieckie
Zrobiłam świąteczne porządki w naszej tabelce;-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2012, 16:28
mauysia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMuszę lecieć jak nie wiesz jak wpisać się,to podaj który cykl się starasz, ile masz lat, datę kolejnej spodziewanej miesiączki i województwo z jakiego jesteś...pozdrawiam i uciekam, dziewczyny Cię wtedy wpiszą w tabelkę...ach i jakby co to ona ma chronologię według dat kolejnej miesiączki....buziam i pa pa
-
muzarcia, dziękuję za odpowiedź:)serduszkować mam zamiar, tylko czekam na męża hehe:) nigdy nie obserwowałam siebie, ale muszę przyznać sprawia mi to wiele frajdy i satysfakcji. A jaki mąż dumny, że jestem taka konsekwentna i codziennie o tej 5.30 robię pomiary:) w ogóle mój ginekolog polecił mi mierzyć temperaturę, po ostatniej wizycie jak mu powiedziałam że chciałabym już być w ciąży. Powiedział, że mam przynajmniej 1 cykl poobserwować i przynieść mu wykres, zobaczymy co z moją owulacją. Wypisał tez skierowanie na badanie tarczycy. Powiedział, że mając te podstawowe dane na początek będzie mu łatwiej mi pomóc zajść w ciąże:) złoty lekarz:)
(sorki nie na temat, ale musiałam się podzielić, tym jak tu trafiłam)a mam jeszcze jedno pytanie - czy jeśli temperatura nie podskoczy, to będzie znaczyło, że mam cykl bezowulacyjny?
a i już podaję dane do tabelki1 cykl, 24 lata, miesiaczka na 6 stycznia, śląskie.
Dziękuje i pozdrawiam Pa:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2012, 11:59
-
Hej dziewczynki
nie nadrobiłam wszystkiego, bo to nierealne
Doszłam do wątku z lekami podczas starań...;> Podany był link z kafeterii- to tak specyficzne forum, że to co tam baby piszą to trzeba 100 razy przefiltrowac a i tak prawdy sie nie dojdzie
Co do samych leków ja myślę (być może subiektywnie, ale takie jest zdanie wielu lekarzy) że nie ma co popadać ze skrajności w skrajnosć. I nie tyczy sie to tylko okresu starań jak i całej ciąży
Wiele kobiet pisze, że boli łepetyna jak piorun, ale te NIC nie wezmą żeby nie zaszkodzić potencjalnemu dziecku badź bedac w ciąży- dziecku. Ja sobie wtedy zawsze zadaje pytanie: a na cholerę sie zarzynac??? Miałam taki przypadek, że jak trafiłam do szpitala z krwawieniem, to byłam pioruńsko przeziębiona- nos zatkany jak nie wiem, glut do pasa i ciągłe smarkanie. Wiecie co mi powiedział ordynator? Że odklejenie kosmówki mogło m.in. byc własnie od smarkania, kasłania i tak jest też przy silnych wymiotach. i mimo, ze np. otrivin jest w ciaży zakazany kazal mi go wziąc i mówi: bedzie go Pani pić litrami? Czy psiknie pani ze dwa razy. Czytała pani tam stężenie leku? To niech pani go weźmie, bo tym smarkaniem to dopiero może pani zaszkodzic
tak samo lekarze mówią z mdłosciami- cola wielce zakazana a pomaga i każdy powie ze lepiej sie napić pół szklanki coli i odetchnąć z ulgą niż w kółko miec odruch wymiotny, który "rwie" brzuch.
Co do uszkodzenia komórki jajowej przez antybiotyk. owszem- moze tak byc, ale wtedy z reguły taka komórka się nie zapłodniNie bedzie na pewno uszkodzona w ten sposób, żeby nieśc z sobą wady genetyczne, bo to nie zależy od antyboli
W najgorszym wypadku dojdzie do ciaży biochemicznej (o ile uszkodzona komórka się zapłodni) w najlepszym będzie niespodzianka w postaci rózowego dracego się w niebogłosy bobasa
a najlepiej takie kwestie ustalać ze swoim lekarzem a nie z nawiedzonymi babami z kafeterii...Amicizia, gocha04, mauysia, Dodi lubią tę wiadomość