X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2012, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Hej dziewczynki ;) nie nadrobiłam wszystkiego, bo to nierealne :) Doszłam do wątku z lekami podczas starań...;> Podany był link z kafeterii- to tak specyficzne forum, że to co tam baby piszą to trzeba 100 razy przefiltrowac a i tak prawdy sie nie dojdzie :P
    Co do samych leków ja myślę (być może subiektywnie, ale takie jest zdanie wielu lekarzy) że nie ma co popadać ze skrajności w skrajnosć ;). I nie tyczy sie to tylko okresu starań jak i całej ciąży :) Wiele kobiet pisze, że boli łepetyna jak piorun, ale te NIC nie wezmą żeby nie zaszkodzić potencjalnemu dziecku badź bedac w ciąży- dziecku. Ja sobie wtedy zawsze zadaje pytanie: a na cholerę sie zarzynac??? Miałam taki przypadek, że jak trafiłam do szpitala z krwawieniem, to byłam pioruńsko przeziębiona- nos zatkany jak nie wiem, glut do pasa i ciągłe smarkanie. Wiecie co mi powiedział ordynator? Że odklejenie kosmówki mogło m.in. byc własnie od smarkania, kasłania i tak jest też przy silnych wymiotach. i mimo, ze np. otrivin jest w ciaży zakazany kazal mi go wziąc i mówi: bedzie go Pani pić litrami? Czy psiknie pani ze dwa razy. Czytała pani tam stężenie leku? To niech pani go weźmie, bo tym smarkaniem to dopiero może pani zaszkodzic :)
    tak samo lekarze mówią z mdłosciami- cola wielce zakazana a pomaga i każdy powie ze lepiej sie napić pół szklanki coli i odetchnąć z ulgą niż w kółko miec odruch wymiotny, który "rwie" brzuch.
    Co do uszkodzenia komórki jajowej przez antybiotyk. owszem- moze tak byc, ale wtedy z reguły taka komórka się nie zapłodni :) Nie bedzie na pewno uszkodzona w ten sposób, żeby nieśc z sobą wady genetyczne, bo to nie zależy od antyboli ;) W najgorszym wypadku dojdzie do ciaży biochemicznej (o ile uszkodzona komórka się zapłodni) w najlepszym będzie niespodzianka w postaci rózowego dracego się w niebogłosy bobasa :D
    a najlepiej takie kwestie ustalać ze swoim lekarzem a nie z nawiedzonymi babami z kafeterii...

bella zgadza sie z toba w 100% :) ponadto powiem z eneiktore antybiotyki wcale nie szkodza w staraniu sie o dziecko, a to wiem wlansie od lekarza, bo jak bylam z moim gardlem to od razu powiedzialam ze sie staramy i dala mi taki ktory nie przeszkadza ale ze niestety znowu zatakowal mnie wirus opryszczki to musze go najpierw wyleczyc = uspic i jak juz mowilam sam wirus jest grozny plus heviran jest lekiem z grupy tych co powoduja uszkodzenia genetyczne w pierwszych momemntach po zaplodnieniu albo powoduje poronienie, i w suemi tylko na takie leki trzeba najbardzije uwazac :) ale gdyby nie to to sam antybiotyk nie byl niewskazany, tak smao jak tabletki na gardlo z tych zilowych jak tymianek i podbial

a ta cola na mdlosci to chyba najlepszy lek na swiecie :) na chorobe lokomocyjna tez polecam :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2012, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patik wrote:
    muzarcia, dziękuję za odpowiedź:)serduszkować mam zamiar, tylko czekam na męża hehe:) nigdy nie obserwowałam siebie, ale muszę przyznać sprawia mi to wiele frajdy i satysfakcji. A jaki mąż dumny, że jestem taka konsekwentna i codziennie o tej 5.30 robię pomiary:) w ogóle mój ginekolog polecił mi mierzyć temperaturę, po ostatniej wizycie jak mu powiedziałam że chciałabym już być w ciąży. Powiedział, że mam przynajmniej 1 cykl poobserwować i przynieść mu wykres, zobaczymy co z moją owulacją. Wypisał tez skierowanie na badanie tarczycy. Powiedział, że mając te podstawowe dane na początek będzie mu łatwiej mi pomóc zajść w ciąże:) złoty lekarz:)
    (sorki nie na temat, ale musiałam się podzielić, tym jak tu trafiłam)a mam jeszcze jedno pytanie - czy jeśli temperatura nie podskoczy, to będzie znaczyło, że mam cykl bezowulacyjny?

a i już podaję dane do tabelki :) 1 cykl, 24 lata, miesiaczka na 6 stycznia, śląskie.
    Dziękuje i pozdrawiam Pa:*

to fajnego masz lekarza, niestey o takich jest bardzo trudno.

i witamy wsrod nas

Bella no i super ze u was wszystko jest ok :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2012, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry dziewczynki :)
    przepraszam ze dawno mnie tu nie bylo ale mialam miniony tydzien zawalony nowym zajeciem ;)
    przyjaciolce rozchorowala sie opiekunka do dziecka a ze nie miala skad zalatwic zzastepstwa to poprosila mnie zebym z synusiem ten tydzien posiedziala. nie bylo zle tylko musialam kazdego dnia rano wstawac i w zwiazku z tym po pwrocie od tego chlopczyka padalam juz po prostu z nog... nie mialam na nic sily, nawet nie wchodzilam na kompa, nie robilam pomiarow... :( ale dzisiaj wreszcie odespalam i melduje sie tu u was...
    plemnisiu- tak strasznie mi przykro.... to jest takie niesprawiedliwe.... a tak sie cieszylam ze idziemy ramie w ramie i ze mam taka troche ciazo-przyjaciolke... ale moze i lepiej gdyby dzidzia miala sie urodzic chora... zobaczysz ze niedlugo bedziesz sie ciezyla kolejna zdrowa ciaza :) udalo sie sie zajsc dwa razy pod rzad- to znaczy ze jestes plodna i na pewno sie znow uda... jestem z Toba myslami i mocno Cie przytulam kochana :)

no i witam wszystkie pozostale dziewczynki:)
    stesknilam sie za wami przez ten tydzien :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2012, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoeń dobry wieczór dziewczynki!!!
    Ale miałam dziś dzień zajęty!!! ale choinka już ubrana warsz na pierogi i uszka zrobiony jutro będę kleić!!!
    A dziś choineczki z makaronu robiłam wyszły zawodowo normalnie!!! jutro jeszcze cztery muszę zrobić!!!
    Miłego wieczorku życzę i pozdrawiam wszystkie lasencje~!!!;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2012, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry !!!!!

Moje nowe drogie koleżanki z okazji świąt czego Wam mogę życzyc spełnienia wszystkich marzeń . zdrowia i siły do walki z tym światem , cierpliwości i worki kasy na kolejny rok .

AGA 30, gocha04, mauysia, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2012, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patik wrote:
    muzarcia, dziękuję za odpowiedź:)serduszkować mam zamiar, tylko czekam na męża hehe:) nigdy nie obserwowałam siebie, ale muszę przyznać sprawia mi to wiele frajdy i satysfakcji. A jaki mąż dumny, że jestem taka konsekwentna i codziennie o tej 5.30 robię pomiary:) w ogóle mój ginekolog polecił mi mierzyć temperaturę, po ostatniej wizycie jak mu powiedziałam że chciałabym już być w ciąży. Powiedział, że mam przynajmniej 1 cykl poobserwować i przynieść mu wykres, zobaczymy co z moją owulacją. Wypisał tez skierowanie na badanie tarczycy. Powiedział, że mając te podstawowe dane na początek będzie mu łatwiej mi pomóc zajść w ciąże:) złoty lekarz:)
    (sorki nie na temat, ale musiałam się podzielić, tym jak tu trafiłam)a mam jeszcze jedno pytanie - czy jeśli temperatura nie podskoczy, to będzie znaczyło, że mam cykl bezowulacyjny?

a i już podaję dane do tabelki :) 1 cykl, 24 lata, miesiaczka na 6 stycznia, śląskie.
    Dziękuje i pozdrawiam Pa:*

Kup sobie najlepiej na allegro testy owulacyjne, będziesz miała pewność kiedy nastąpiłą owulacja. Mi detektor wyznaczył najpierw 8dc owulację, ze względu na skok temperatury, ale był on spowodowany chorobą. Owulację mam 15dc, potwierdzoną i testami i monitoringiem u gina.
    Jeżeli to twój pierwszy cykl, to długa droga przed tobą odnośnie obserwacji itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2012, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle cześć dziewczynki :) Dzisiaj bawie się w kucharkę, więc mnie nie będzie na forum. Poza tym jestem sama z mężusiem <3 Dziecko sprzedaliśmy do babci, i trzeba ten czas jakoś rozsądnie wykorzystać :D Miłego dnia wam życzę !

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2012, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki życzę wam wesołych, spokojnych świąt oraz odpoczynku od pogoni za tym malutkim marzeniem, oraz owocnych staranek dla owulujących:)

mauysia lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2012, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki...wpadłam tylko uzupełnić wykres no i nieco się zdenerwowałam, bo wyszło mi,że 11 dnia miałam owulkę...nijak mi to nie pasuje (i nie zgadzam się z tym)...wciąż mam nadzieję,że to nie prawda no i ,że może namieszałam z tymi obserwacjami szyjki , bo o ile tempki jestem pewna, czy śluzu o tyle z szyjką nadal mogę się mylić (aczkolwiek już znacznie więcej umiem rozpoznać niż w poprzednim cyklu ).
    Zerknijcie w wolnej chwili na mój wykres, pliiiis....a teraz zmykam,bo przyszliśmy z kościoła i jak zwykle czeka robota :)

• Dora Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2012, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Wpadam tylko aktualizować wykresik. Dziś z mężem buszujemy w kuchni:-)

Shagga pamietaj o tym, ze ovu lubi zmieniac zdanie i przestawiac te kreski ..;-)

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2012, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Witajcie
    Wpadam tylko aktualizować wykresik. Dziś z mężem buszujemy w kuchni:-)

Shagga pamietaj o tym, ze ovu lubi zmieniac zdanie i przestawiac te kreski ..;-)

Oby przestawił na późniejszy termin ;)
    PS. swoją drogą to wg testu ovu nijak nie pasuje na tego 11 dc...zresztą tylko chyba ta tempka potwierdza ich teorię, wszystkie inne objawy przeczą temu!

• Dora Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2012, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga owu patrzy gl. na tempki. Ja mialam pozywny test owu 14dc i tempki ignirowane przez chorobę a kreche mi owu postawil na 21dc;-)

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2012, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ruciu, Gosiu, Shagga i Doruś :)

Ale się lajtowy, świąteczny klimat u nas zrobił... Fajnie :)
    Ja dziś w końcu odnotowałam pozytywny test owulacyjny - dwa dni później niż zwykle :-O , więc cykl pewnie będę miała 27, a nie 25-dniowy. Czekam na skok temperatury.

Gocha, Peonia - wielkie dzięki za życzenia świąteczne :)

Ja złożę Wam wszystkim jutro, bo jeszcze jutro będę klikać z pracy - chyba sama do siebie, bo pewnie żadna z Was jutro nie idzie już do roboty.

plemniczko - mam nadzieję, że dziś okaże się, że nie będziesz musiała iść do szpitala... Tylko niepotrzebne stresy :(

Pa kochane i do skrobnięcia jutro.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2012, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam laski jak tam dzionek mija ?

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2012, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualizacja

BellaRosa.........1......................24lata.......FASOLINKA......Lubelskie.......(2.07.2013)
    she...................6......................35lat.........FASOLINKA......pomorskie .....(27.06.2013)
    Paulina1986.....4......................26lat.........FASOLINKA......wielkopolska...(2.08.2013)
    gadgeta...........13.....................32lata.......FASOLINKA......kuj-pom..........(4.08.2013)
    Mona................5......................29lat.........FASOLINKA......malopolska
    Mamuśka..........5......................27lat.........FASOLINKA......podkarpacki....(3.08.2013)
    agga84a ...........1.....................28 lat........FASOLINKA......śląskie
    muzarcia............1.....................30lat........10.12(?)............opolskie
    natusia...............2.....................27lat.......18.12................kuj-pom
    LuSiA:)...............3.....................22lata......22.12...............Niemcy
    anna_w...............8.....................30lat.......24.12................lubelskie
    Malvinka.............3.....................25lat.......25.12...............dolnośląskie
    Sandraa.............7.....................22lata.....02.01...............wielkopolska..
    Rucia ..............14.....................26lat........02.01................mazowieckie
    mauysia.............4.....................31lat.......04.01.................wielkopolskie
    Amicizia ............2(chwil.przerw)26 lat.......05.01................małopolskie
    Woseba...............odwołane......24lata......06.01................południe Polski
    Shagga_80........2.....................32lat.......06.01.................łódzkie
    Kopciuszek126...13..................29lat........06.01................łódzkie
    patik....................1...................24lata......06.01................śląskie.
    anusia84.............7...................28lat........09.01................dolnośląskie
    Libra...................3...................30lat........10.01.................łódzkie
    zosia-ktosia........6....................29lat.......11.01..................łódzkie
    AGA30...............25..................30lat.......12.01.................opolskie
    Dora...................2...................30lat.......13.01..................pomorskie
    gocha04.............7...................27lat.......14.01.................mazowieckie
    Beata.................6...................28lat.......14.01.................mazowieckie
    aneczkaaa1985...30................27 lat......15.01................warm-mazurskie
    Fedra..................53.................28lat......16.01.................małopolskie
    Kasiulek215..........5.................25lat.......????.................małopolskie
    kiti..........................4................24lata.....????................małopolskie
    klamka...................4................35lat........????................mazowieckie
    Mała29.............89.....................29lat........18.01................Wielka Brytania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2012, 14:56

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2012, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nikogo nie ma więc nie wiem czy mi się uda jeszcze dziś tu zajrzeć jak nie to teraz składam wam życzonka

Kiedy jasna gwiazdka błyśnie
    Niech Ci serce radość ściśnie
    Niech choinka jasno świeci
    Niech nadziei płomień wznieci
    Niech kolęda zabrzmi w koło
    Niech świat śmieje się wesoło
    Będzie miło i serdecznie
    A Twe szczęście niech trwa wiecznie.
    _/|_ ..¸.¤°“˜¨¨
    >,"< .´¨`˜“°¤.
    ......... ⋯ ✰ ⋯
    .......... ⋰ ⋮ ⋱
    ……… ...*•♥•*
    …… ... *♥♫♫♥*'.
    … .... *♥•♦♫••♥*
    ..... *♥☺♥☺♥☺♥*
    .....*♥•♥#♠*♥#♥•♥* '
    ....*♥♫♥♥♫♥♥♫♥♫* '
    ...*♥♥☺♥♫♥♫♥☺♥♥*'
    ..*♥♥♣♫♥♣♥♥♣♥♫ ♣♥♥*'
    '*♥♥♣♥♫♥♥♫♥♥♫ ♥♣♥♥*'
    *~~**~~**~***~~**
    ♥ .........╬╬╬╬╬......♥
    Składam najserdeczniejsze życzenia
    z okazji Świąt Bożego Narodzenia:
    Zdrowia,Miłości,Radości i Spokoju.
    Nadzieja niech trwa cały rok,
    uśmiech i dobroć niech króluje codziennie,
    a wiara niech kruszy skały.
    Niech następne święta będą w powiększonych rodzinkach :)
    Wesołych, Zdrowych, Pogodnych Świąt ! w serdecznym gronie Rodziny i Przyjaciół.
    Tego wam życzę z całego serduszka :)

Dodi lubi tę wiadomość

• anna_w Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2012, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualizacja......
    BellaRosa.........1......................24lata.......FASOLINKA......Lubelskie.......(2.07.2013)
    she...................6......................35lat.........FASOLINKA......pomorskie .....(27.06.2013)
    Paulina1986.....4......................26lat.........FASOLINKA......wielkopolska...(2.08.2013)
    gadgeta...........13.....................32lata.......FASOLINKA......kuj-pom..........(4.08.2013)
    Mona................5......................29lat.........FASOLINKA......malopolska
    Mamuśka..........5......................27lat.........FASOLINKA......podkarpacki....(3.08.2013)
    agga84a ...........1.....................28 lat........FASOLINKA......śląskie
    muzarcia............1.....................30lat........10.12(?)............opolskie
    natusia...............2.....................27lat.......18.12................kuj-pom
    LuSiA:)...............3.....................22lata......22.12...............Niemcy
    Malvinka.............3.....................25lat.......25.12...............dolnośląskie
    Sandraa.............7.....................22lata.....02.01...............wielkopolska..
    Rucia ..............14.....................26lat........02.01................mazowieckie
    mauysia.............4.....................31lat.......04.01.................wielkopolskie
    Amicizia ............2(chwil.przerw)26 lat.......05.01................małopolskie
    Woseba...............odwołane......24lata......06.01................południe Polski
    Shagga_80........2.....................32lat.......06.01.................łódzkie
    Kopciuszek126...13..................29lat........06.01................łódzkie
    patik....................1...................24lata......06.01................śląskie.
    anusia84.............7...................28lat........09.01................dolnośląskie
    Libra...................3...................30lat........10.01.................łódzkie
    zosia-ktosia........6....................29lat.......11.01..................łódzkie
    AGA30...............25..................30lat.......12.01.................opolskie
    Dora...................2...................30lat.......13.01..................pomorskie
    gocha04.............7...................27lat.......14.01.................mazowieckie
    Beata.................6...................28lat.......14.01.................mazowieckie
    aneczkaaa1985...30................27 lat......15.01................warm-mazurskie
    Fedra..................53.................28lat......16.01.................małopolskie
    Kasiulek215..........5.................25lat.......????.................małopolskie
    kiti..........................4................24lata.....????................małopolskie
    klamka...................4................35lat........????................mazowieckie
    Mała29.............89.....................29lat........18.01................Wielka Brytania
    anna_w...............9.....................30lat.......20.01................lubelskie

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2012, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że @ nadal zbiera żniwa..
    dziękuję również za życzonka, chociaż ja świętuje dopiero za 2tygodnie, ale pewnie wtedy już nikt nie będzie o świętach pamiętał:)
    oby 2013 był bardziej szczęśliwy:)

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2012, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany, mój dzisiejszy wykres spędza mi sen z powiek...nic nie mogę przez to robić, hehhe, chwała Bogu,że wczoraj praktycznie ze wszystkim się obrobiliśmy..zostały krokiety wg przepisu przyniesionego przez M...dziś przypomniało mi się, że wczorajszy pomiar temperatury był "problematyczny" no bo obudziłam się wcześniej o godzinę a gdzieś czytałam,że można dodać do wyniku 0,1 stopnia i wtedy będzie dobry wynik i tak też zrobiłam...ale czy ja wiem,czy to dobry był pomysł? bo kurcze przez to pokazywało mi,że owulkę miałam dzień po tym gdy test był z całą pewnością negatywny...dlatego wpisałam tempkę taką jak pokazał termometr o ter 4:30 i wtedy ovu uznał mi ją za ignorowaną i teraz już nie pokazuje mi owulki na 11dc :) Dziś też znalazłam kolejne informacje na temat śluzu (bo dziś zaczęło mnie i to zastanawiać) i teraz wydaje mi się,że teraz dane na ovu mam prawidłowo wprowadzone...tak więc starań ciąg dalszy,nie poddaję się dalej ;) Zapraszam do obejrzenia i komentowania mojego wykresu,może coś wyczytacie stamtąd ;)
    Jakby któraś chciała zobaczyć stronkę o której pisałam to podaję link, są tu real foto,więc nie każdej może się podobać...a już na pewno nie każdy facet chciałby to oglądać...jednakże mnie przydało się :)
    http://apt.republika.pl/Tajemnica1.html
    Zmykam teraz do moich chłopaków...po calutkim dniu myślenia, zamartwiania się itd przyszedł czas uspokojenia...może jeszcze nic straconego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2012, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczęta:)
    po forum od razu widać, że każda z nas ma kupę roboty przed świętami:)
    pozdrawiam:)

‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ