plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Plemniczko trzymaj się, oby obyło się bez szpitala. Napiszę Ci jak było u mnie, jak tylko lekarz zdiagnozował poronienie (u mnie było tzw. samoistne zatrzymane) od razu dał skierownie do szpitala na nastepny dzień na zabieg. Oczywiście jeszcze na tej wizycie dostałam "coś" dopochwowo i wieczorem zaczęłam krwawić, rano miałam się zglosic do szpitala na zabieg. Sam zabieg nie był taki straszny bardziej bolała świadomość, w moim przypadku nagłej i zupełnie niespodziewanej, straty tzn. nic nie zapowiadało że z moją ciąża moze byc cokolwiek nie tak a tu na wizycie kontrolej taki policzek od losu. Dosłownie z dnia na dzień. Ale jakby nie było, podejrzewam że kazda tego typu strata boli tak samo.
-
witam wszystkie
paulinka agus wspaniale ze u was wszystko w porzadeczku
plemniczko trzymaj sie jestem z toba serduchem
Rucia taki sluz bezwonny nie jest niebezpieczny,raczej normalny ale pisalas jakis czas temu ze pojawial sie zielonkawy a to juz powazna sprawa, wiec mysle ze warto isc do lekarza bo to moze byc jakas infekcja niestety
-
nick nieaktualny
-
Shagga_80 wrote:I jeszcze to poczytajcie sobie, w wolnej chwili:
http://smykuj.pl/planowanie-ciazy-a-leki
...lepiej myśleć to tym wszystkim na etapie planowania ciąży niż będzie za późno... i już mnie tu nie ma
Shagga bardzo fajna stronka. Dzięki za doedukowanie:)
Wiecie, że ja nawet nie pomyślałam, że mogę na początku cyklu uszkodzić komórkę jajową biorąc niektóre leki:/👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualnygocha04 wrote:Shagga_80 wrote:I jeszcze to poczytajcie sobie, w wolnej chwili:
http://smykuj.pl/planowanie-ciazy-a-leki
...lepiej myśleć to tym wszystkim na etapie planowania ciąży niż będzie za późno... i już mnie tu nie ma
Shagga bardzo fajna stronka. Dzięki za doedukowanie:)
Wiecie, że ja nawet nie pomyślałam, że mogę na początku cyklu uszkodzić komórkę jajową biorąc niektóre leki:/
Hej babeczki, ja już w domku, od jakiejś godziny...dziś puścił mnie Szef wcześniej i teraz zjadłam obiadek i czekam aż Młody wstanie...a w ogóle to mam dziś mega wisielczy humor,bo pokłóciłam się wczoraj i to porząąąąąąąąąąąąąądnie z Mężem...oj będzie ciąg dalszy dziś...i to obawiam się ostrej jazdy, bo dziś ma mieć imprezę w pracy,więc wiem jak się skończy 0 będzie chciał mi na złość zrobić na bank! Najgorsze,że spałam dziś fatalnie,więc dzisiejsze mierzenie temperatury poszło w las
Gosiu, mnie (gdy marudziłam Wam o tych lekach) chodziło o to,że leki nie tyle mogą utrudnić zajście w ciążę, co raczej zaszkodzić płodowi (o którym nawet jeszcze się nie wie) albo nawet komórkę jajową..Tyle...cieszę się,że chociaż Tobie Gosiu się przydało to co wrzuciłam.
A teraz zmykam do roboty,bo wspominałam ostatnio chyba,że zamówiłam dziecku firankę ? No to wczoraj ją odebrałam i okazała się nieco za wąska i muszę taśmę poluzować - uzbrojona w zalecenia krawcowejZmykam...póki mój przeszkadzacz śpi
-
Libra wrote:hej dziewczęta... muszę was nadrobić wieczorem, bo wogóle dzisiaj nie miałam czasu:)
odebrałam wyniki (3dc):
fsh 3,89 (3,03-8,08)
lh 3,07 (2,39-6,60)
estriadol 97,00 (21-251)
progesteron 0,30 (0,1-0,3)
prolaktyna 17,19 (5,18-26,53)
testosteron 43,67 (10,83-56,94)
dodatkowo tsh 0,77 ft3 (chyba 3,39) górna granica normy, ft4 (chyba 1,15) dolna granica normy... (
28.12. wizyta - ciekawe co powie lekarz
a Wy możecie mi coś powiedzieć? zna się któraś na tym... bo nie wiem, czy mam się czymś przejmować...
dodam, że w 21 dc miałam:
progesteron 12,30 (1,2-15,9)
prolaktyna 55,02 (5,18-26,53)
z góry wielkie dzięki:)
do wieczora:)
Libra na moje oko wszystko jest wporządku, stosunek LH do FSH powinien być w granicy 1 jednostki, prolakyna dla starających się ok 15, te wszystkie ft3 i ft4 jak są w normie to nie ma się czym martwić.
Niech mnie ktoś poprawi jak ich lekarze mówią co innego.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualnygocha04 wrote:Libra wrote:hej dziewczęta... muszę was nadrobić wieczorem, bo wogóle dzisiaj nie miałam czasu:)
odebrałam wyniki (3dc):
fsh 3,89 (3,03-8,08)
lh 3,07 (2,39-6,60)
estriadol 97,00 (21-251)
progesteron 0,30 (0,1-0,3)
prolaktyna 17,19 (5,18-26,53)
testosteron 43,67 (10,83-56,94)
dodatkowo tsh 0,77 ft3 (chyba 3,39) górna granica normy, ft4 (chyba 1,15) dolna granica normy... (
28.12. wizyta - ciekawe co powie lekarz
a Wy możecie mi coś powiedzieć? zna się któraś na tym... bo nie wiem, czy mam się czymś przejmować...
dodam, że w 21 dc miałam:
progesteron 12,30 (1,2-15,9)
prolaktyna 55,02 (5,18-26,53)
z góry wielkie dzięki:)
do wieczora:)
Libra na moje oko wszystko jest wporządku, stosunek LH do FSH powinien być w granicy 1 jednostki, prolakyna dla starających się ok 15, te wszystkie ft3 i ft4 jak są w normie to nie ma się czym martwić.
Niech mnie ktoś poprawi jak ich lekarze mówią co innego.
Dzięki Gosia, idę na wizytę 28.12. to Ci napiszę co mi gin powiedział
zastanawiam się tylko czy to normalne, że tydzień wcześniej jak robiłam badania, to wynik prolaktyny był 55,02?!
Na pewno się go o to zapytam:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2012, 14:58
-
Rucia wrote:Amicizia już się zapisałam do ginki mojej, ale dopiero termin mam za miesiąc.
Zmieniając temat ... doczekałam się choinki!
to dobrze ze sie zapisala ale szkoda ze tak daleko masz termin bo jesli to jakas infekcja to im szybciej sie zacznei leczyc tym lepiej
Libra widzisz wychodzi na to ze nie potrzebnie tyle sie denerwowalas bo wszystko wyglada w porzadku
-
wiecie co troszke szkoda ze w tym cyklu juz nie mam tego konta premium bo bym sobie sprawdzila ile punkotw by mi dal w tym cyklu detektor ciazy kiedy wiem ze te wszytskie potencjalne przyszle objawy na pewno nie sa ciazowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2012, 15:12
-
nick nieaktualnyAmicizia wrote:wiecie co troszke szkoda ze w tym cyklu juz nie mam tego konta premium bo bym sobie sprawdzila ile punkotw by mi dal w tym cyklu detektor ciazy kiedy wiem ze te wszytskie potencjalne przyszle objawy na pewno nie sa ciazowe
Kochana, ja mam dalej ten premium...a wiesz co ja zrobiłam, zaprosiłam 10 kobitek do korzystania z ovu...i jak one zalożyły konto to za każdą dostałam 10 pktów a więc w sumie mam 100 i to wystarczyło do przedłużenia na kolejny miesiąc
A firankę poprawiłam i prawie nie widać...bo ja jestem z tych co najdrobniejszy szczególik dostrzegąTak czy inaczej już mi lepiej, teraz firanka zasłania calutkie okno
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny, właśnie odebrałam dwa z czterech wyników moich dzisiejszych badań i jestem w szoku, moje tsh teraz wynosi 3,834 gdzie jeszcze 10 dni temu wynosiło 2,451 (norma 0,55 -4,00 uIU/ml). Moje FT4 wynosi 16,15 pmol/l norma jest 11,5 - 22,70.
Czekam jeszcze na anty TPO i anty TG, będą później.
Kurcze, co jest z tym tsh?
Zapisalam sie juz na kolejna wizyte u endo na 3 stycznia.
P.S. pisalam o tym tez w innym wątku poświeconym tarczycy, ale może któraś z Was się oreintuje w wynikach, dlatego piszę i tutaj. -
Shagga_80 wrote:Amicizia wrote:wiecie co troszke szkoda ze w tym cyklu juz nie mam tego konta premium bo bym sobie sprawdzila ile punkotw by mi dal w tym cyklu detektor ciazy kiedy wiem ze te wszytskie potencjalne przyszle objawy na pewno nie sa ciazowe
Kochana, ja mam dalej ten premium...a wiesz co ja zrobiłam, zaprosiłam 10 kobitek do korzystania z ovu...i jak one zalożyły konto to za każdą dostałam 10 pktów a więc w sumie mam 100 i to wystarczyło do przedłużenia na kolejny miesiąc
A firankę poprawiłam i prawie nie widać...bo ja jestem z tych co najdrobniejszy szczególik dostrzegąTak czy inaczej już mi lepiej, teraz firanka zasłania calutkie okno
ja ntez zapraszalam kobitki ale tylko 1 zalozyla wiec nie mam az tyle punktow, a poza tym wcale mi teraz na tym premium nie zalezy tylko tak z ciekawosci bym mogla sprawdzic jak bedzie teraz naliczac ten detektortakz enie rozpaczam za kontem premium