X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2012, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana;)

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2012, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shagga trzymamy :)

witaj blondi

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2012, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Libra teraz ci nie powiem, bo nie pamiętam, a wyniki mam w domu. Ale coś mi świta że 9,9 czegoś tam. Z tym, że tamten cykl miał 35dni a nie 28-29 jak standardowo, a badałam go w 24dc tak jak przy książkowym.

hej, tak sobie jeszcze wczoraj o Tobie myślałam... może wszystko było ok, bo owulacja była później i dlatego mnie wyszło... szczyt progesteronu jest ok 8dpo... poza tym czytałam gdzieś na którymś portalu medycznym, że progesteron najlepiej badać też 3 dni pod rząd, bo on lubi zmieniać wartość nawet o 50%...

• Beata Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2012, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Libra dziś masz wizytę?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2012, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    dziewczyny a ja mam pytanie do tych co na monitoring chodzą jak to wygląda od strony praktycznej płatne czy refundowane ile i jak się płaci itd. :)

to zależy... jeżeli trafisz na fajnego lekarza z nfz to na każdej wizycie może zrobić Ci to badanie i nic nie będziesz płacić... prywatnie koszt takiego badania waha się od 30zł do 100zł

Beata lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2012, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mam pytanie jeśli jajik boli to znaczy ze owulacja juz była czy bedzie dopiero?

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2012, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Cześć dziewczyny, grypa nadal nie oduszcza, miłego dnia wam życzę ;)

Rucia, ale Cię gnębi to choróbsko... a ja bym teraz mogła się rozchorować choć tak na tydzień... u mnie wszyscy chorzy - szpital domowy mam:) - teściu i teściowa zapalenie oskrzeli, m grypka, która też zaczęła oskrzela atakować... tylko ja jedna zostałam - nawet kataru nie dostałam...

• mauysia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2012, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ruciu, Muzarciu, Shagga, Dora, Beatko, Blondi i Libra :)

Muzarciu, no wpadam wpadam, ale - jak wiadomo - mam teraz urlop i rzadziej wchodzę. Co innego jak jestem w pracy - wtedy forum włączone non-stop :)

Pozwolę sobie wkleić tabelkę, bo została w tyle, a ja jestem mocno nie na bieżąco z tym, co nas czeka w nadchodzących dniach :)

BellaRosa.........1......................24lata.......FASOLINKA......Lubelskie.......(2.07.2013)
    she...................6......................35lat.........FASOLINKA......pomorskie .....(27.06.2013)
    Paulina1986.....4......................26lat.........FASOLINKA......wielkopolska...(2.08.2013)
    gadgeta...........13.....................32lata.......FASOLINKA......kuj-pom..........(4.08.2013)
    Mona................5......................29lat.........FASOLINKA......malopolska
    Mamuśka..........5......................27lat.........FASOLINKA......podkarpacki....(3.08.2013)
    agga84a ...........1.....................28 lat........FASOLINKA......śląskie
    muzarcia............1.....................30lat........10.12(?)............opolskie
    natusia...............2.....................27lat.......18.12................kuj-pom
    LuSiA:)...............3.....................22lata......22.12...............Niemcy
    Malvinka.............3.....................25lat.......25.12...............dolnośląskie
    Sandraa.............7.....................22lata.....02.01...............wielkopolska..
    Rucia ..............14.....................26lat........02.01................mazowieckie
    Amicizia ............2(chwil.przerw)26 lat.......05.01................małopolskie
    Woseba...............odwołane......24lata......06.01................południe Polski
    Shagga_80........2.....................32lat.......06.01.................łódzkie
    Kopciuszek126...13..................29lat........06.01................łódzkie
    patik....................1...................24lata......06.01................śląskie.
    mauysia.............4.....................31lat.......06.01.................wielkopolskie
    anusia84.............7...................28lat........09.01................dolnośląskie
    Libra...................3...................30lat........10.01.................łódzkie
    zosia-ktosia........6....................29lat.......11.01..................łódzkie
    AGA30...............25..................30lat.......12.01.................opolskie
    Dora...................2...................30lat.......13.01..................pomorskie
    gocha04.............7...................27lat.......14.01.................mazowieckie
    Beata.................6...................28lat.......14.01.................mazowieckie
    aneczkaaa1985...30................27 lat......15.01................warm-mazurskie
    Fedra..................53.................28lat......16.01.................małopolskie
    Mała29.............89.....................29lat........18.01................Wielka Brytania
    anna_w...............9.....................30lat.......20.01................lubelskie
    kiti..........................4................24lata.....????................małopolskie
    klamka...................4................35lat........????................mazowieckie
    Kasiulek215..........5.................25lat.......????.................małopolskie

Beata lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2012, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (natusia, Malvinka i LuSIA rozpoczęły nowe cykle, więc teraz czekamy na efekty pracy Sandry i Ruci :) )

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2012, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    witajcie kochane jak tam po świętach widzę że chróbska podopadały... zdrówka życze wszystkim kurującym sie

Libruś dziś masz wizytę?
    Mazurcia testuj choć kurczę... no nie wiem nie chcę Cię zniechęcać ale jakoś mi nie wygląda to na wykres ciążowy, choć cuda sie zdarzaja i różne dziwaczne wykresy, no i nasze objawy jak tak bardzo wyglądamy, wiec uważam że powinnaś zatestować żeby rozwiac wszelkie wątpliwości...

ehh wiem coś o tym bo przy moim cyklu 76 dn. co parę dni testowałam heheh i ciągle miałam nadzieję a przeciez to było bez sensu...

kochana życzę Ci kolejnego szczęśliwego cyklu (choć może ten sie okazać cudem szczęśliwy? :) )

tak, dzisiaj o 18-tej... już pewnie nie będę się mogła na czymkolwiek skupić;) muszę się wziąć za robotę, to jakoś przetrwam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2012, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Beata wrote:
    Shagga trzymam kciuki za pomyśle rozwiązneie Twojego problemu i pozytywnej reakcji szefa na propozycję

Siedzę jak na szpilkach od 8 ...i już bałam się,że coś to zły znak,że nie zagląda do mnie...ale okazało się,że rano był na spotkaniu i dopiero przyjechał niedawno...decyzji nadal nie znam:(
    Trzymajcie kicuki, plissss

trzymam ostro:)

• ewela84 Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2012, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny!!
    Ja również chce się dopisać do waszych statystyk :) mam 28 lat, staramy się 6 cykl, jestem mieszkanką województwa świętokrzyskiego :) termin spodziewanej (niespodziewanej :) ) miesiączki 09.01

ijpb20mmh57zc0cf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2012, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj ewela:) zaraz Cię dopisze do naszej tabelki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2012, 10:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2012, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa.........1......................24lata.......FASOLINKA......Lubelskie.......(2.07.2013)
    she...................6......................35lat.........FASOLINKA......pomorskie .....(27.06.2013)
    Paulina1986.....4......................26lat.........FASOLINKA......wielkopolska...(2.08.2013)
    gadgeta...........13.....................32lata.......FASOLINKA......kuj-pom..........(4.08.2013)
    Mona................5......................29lat.........FASOLINKA......malopolska
    Mamuśka..........5......................27lat.........FASOLINKA......podkarpacki....(3.08.2013)
    agga84a ...........1.....................28 lat........FASOLINKA......śląskie
    muzarcia............1.....................30lat........10.12(?)............opolskie
    natusia...............2.....................27lat.......18.12................kuj-pom
    LuSiA:)...............3.....................22lata......22.12...............Niemcy
    Malvinka.............3.....................25lat.......25.12...............dolnośląskie
    Sandraa.............7.....................22lata.....02.01...............wielkopolska..
    Rucia ..............14.....................26lat........02.01................mazowieckie
    Amicizia ............2(chwil.przerw)26 lat.......05.01................małopolskie
    Woseba...............odwołane......24lata......06.01................południe Polski
    Shagga_80........2.....................32lat.......06.01.................łódzkie
    Kopciuszek126...13..................29lat........06.01................łódzkie
    patik....................1...................24lata......06.01................śląskie.
    mauysia.............4.....................31lat.......06.01.................wielkopolskie
    anusia84.............7...................28lat........09.01................dolnośląskie
    ewela84..............6...................28lat........09.01................świętokrzyskie
    Libra...................3...................30lat........10.01.................łódzkie
    zosia-ktosia........6....................29lat.......11.01..................łódzkie
    AGA30...............25..................30lat.......12.01.................opolskie
    Dora...................2...................30lat.......13.01..................pomorskie
    gocha04.............7...................27lat.......14.01.................mazowieckie
    Beata.................6...................28lat.......14.01.................mazowieckie
    aneczkaaa1985...30................27 lat......15.01................warm-mazurskie
    Fedra..................53.................28lat......16.01.................małopolskie
    Mała29.............89.....................29lat........18.01................Wielka Brytania
    anna_w...............9.....................30lat.......20.01................lubelskie
    kiti..........................4................24lata.....????................małopolskie
    klamka...................4................35lat........????................mazowieckie
    Kasiulek215..........5.................25lat.......????.................małopolskie

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2012, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mam testować? No dobrze ale ja wiem, że nie ma ciąży...wezmę luteinę dziś jak starczy mi odwagi...he he dopiszcie ewelkę a ja lecę po obrus nowy kolędowy, świece i kopertę...obrus nowy, bo od dwóch trzech lat planuję kupić i nigdy nic z tego nie wychodziło...dziś wyjdzie...buziam..papapa

i jest ewelka w naszej tabeli;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2012, 10:16

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2012, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez bym chciała dołaczyc ;) mam 22lata 2cykl zaczelismy jestem z woj. mazowieckiego termin @ cieżko stwierdzić bo co miesiac inny ale koło 25stycznia

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2012, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Hej Dziewczynki...witam się z Wami z pracy...dziś jestem ostatni dzień...a wczoraj przedstawiłam Szefowi moją propozycję i teraz siedzę jak na szpilkach, kiedy wreszcie przyjdzie do biura i co mi odpowie...a tak strasznie dziś nie chciało mi się wstawać - obudziłam się o 5 na tempkę (sama się budzę tak, nawet nie muszę ustawiać budzika 5 - 5:30) i już dziś nie zasnęłam dalej - a po 7 ubrałam się i pojechałam do pracy..a pogoda dziś jakoś taka ponura :( Oby do 16...a potem idziemy z Mężem do kina :) Zresztą dziś w ogóle dużo się dziać będzie,więc jakoś dzień zleci.

Rucia, w radio mówili,że bardzo dużo ludzi choruje na grypę, to już prawie epidemia...dużo zdrówka dla Ciebie - a jak reszta rodziny?

Muzarcia, testuj kobito, bo my tu umieramy z ciekawości - zresztą jak jesteś po spodziewanym terminie @ to możesz test robi o każdej porze dnia nie musisz z porannego moczu :) Trzymam kciuki :)

A co do Teściów i Ich uwag, to szkoda słów...ja chwała bogu,że widuję swoich (a szczególnie Teściową) rzadko - mimo,że mieszkają dwa bloki dalej...zresztą ja i z własną Mamą kiepsko dogaduję się :( Ostatnio to w ogóle najszczęśliwsza jestem jak jesteśmy w 3-kę tylko :)

Shagga reszta rodziny odpukać na szczeście teraz jest zdrowa, w tamtym tygodniu jedynie przechodziliśmy zapalenie oskrzeli.

Gdzie wy dziewczyny mieszkacie, ze u Was tak ponuro? :D U mnie piękne słońce świeci od rana ! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2012, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Rucia wrote:
    Amicizia ja chodze prywatnie do lekarza, płacę miesięczną składkę i monitoring mam w cenie, moja siostra chodzi na NFZ do szpitala.

Rucia masz monitoring medicoverze?

Raz miałam.

Dora lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2012, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Rucia wrote:
    Cześć dziewczyny, grypa nadal nie oduszcza, miłego dnia wam życzę ;)

Rucia, ale Cię gnębi to choróbsko... a ja bym teraz mogła się rozchorować choć tak na tydzień... u mnie wszyscy chorzy - szpital domowy mam:) - teściu i teściowa zapalenie oskrzeli, m grypka, która też zaczęła oskrzela atakować... tylko ja jedna zostałam - nawet kataru nie dostałam...

Libra u mnie w tamtym tygodniu było zapalenie oskrzeli, a teraz grypa. Dla mnie to fenomen, bo taki cuda u mnie zdażają się raz na 10 lat :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2012, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    (natusia, Malvinka i LuSIA rozpoczęły nowe cykle, więc teraz czekamy na efekty pracy Sandry i Ruci :) )

Mauysia jestem wściekła, bo nie mogę mierzyć temki ze względu na gorączkę :( Parę dni do @ a ja nic nie wiem cholera :(

‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ