X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    u mnie w mieszkaniu bułka tarta np. jest schowana w pojemniku po mleku modyfikowanym Bebilon:)

u mnie też :)
    ale mój mąz to wszystko wie bo on częsciej używa :)

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nie kiedyś była taka sytuacja:
    Mój M położył się na dywanie w pokoju bo go plecy bolały i tak leżał leżał aż zasnął ja siedziałam na kanapie i oglądałam tv w pewnej chwili wpada syn sąsiadki 7 letni patrzy na mnie na mojego M i mówi O KRYZYSIK JAK SĄSIAD NA PODŁODZE ŚPI!!!!
    Myślałam że padne ze śmiechu!!!;-)

zosia-ktosia, mauysia, Woseba, muzarcia, Amicizia, a-koczek lubią tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie, niech Nas rozśmiesza:) lepiej sie człówiekowi na duchu chociaż robi:)

Amicizia lubi tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    u mnie w mieszkaniu bułka tarta np. jest schowana w pojemniku po mleku modyfikowanym Bebilon:)

to się nazywa RECYKLING :)

zosia-ktosia, Amicizia lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poczekalni w szpitalu trzech gości czeka na wieści od lekarza. Nagle wychodzi lekarz i mówi do jednego:
    - Urodziły się panu trojaczki.
    - O... To dlatego, że moja żona czytała Trzech Muszkieterów...
    Za chwile wychodzi ponownie i mówi do drugiego:
    - Urodziły się panu siedmioraczki...
    - A to dlatego, że moja żona czytała siedmiu wspaniałych...
    Na to trzeci mówi:
    - Aha... Moja żona czytała Ali Babę i 40 rozbójnikow...

zosia-ktosia, AGA 30, Shagga_80, Amicizia, a-koczek lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    nie nie, niech Nas rozśmiesza:) lepiej sie człówiekowi na duchu chociaż robi:)

jasne że tak ale ja pracuję miedzy ludźmi a nie wybrażasz sobie jak sie śmiałam :)

zosia-ktosia, muzarcia lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka zawsze możesz powiedzieć że w Nowym Roku masz taki dobry humor:) że jesteś życzliwa dla swoich petentów i stąd ten śmiech (uśmiech).

do mnie dzwoniła pani że przyznali mi pożyczkę.. ech.. a wiecie po co? żebym spłaciła kredyt odnawialny.. śmieszne to wszystko a kasy nawet nie zobacze bo wszystko idzie przelewem.. - jednakże to było moje postanowienie, pomału powoli spłacać i wychodzic na prostą także ja się cieszę z takiego obiegu sprawy.

• Dora Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanko do Tych z Was, które przyjmują lek na obniżenie tsh. Jutro idę na badanie krwi, żeby sprawdzić, czy te tabletki działają i nie wiem czy powninnam rano przed badaniem przyjąć codzienną dawkę-znaczy tabletkę??

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pudełku po kakao jest herbata granulowana...do mojego Domina wpadł kolega i na kolację został, to ja zrobiłam w dzbanek herbatę a do smaku daję troszkę granulowanych owoców leśnych...Kevin patrzy na mnie z niedowierzaniem...wsypuję a później pytam po kolacji...i co smakowała Ci herbatka? Tak...była pyszna.

zosia-ktosia, Amicizia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - Jak mężczyźni definiują podział obowiązków ”pół na pół”?
    - Ona gotuje - on je, ona sprząta - on brudzi, ona prasuje - on gniecie...

zosia-ktosia, Beata, Amicizia lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    mauysia wrote:
    Beata wrote:
    HEJ NO WPROWADZIŁAM I NADAL NIC
    ;(

Bo pewnie system czeka na trzy wyższe temperatury (a jedną masz ignorowaną, więc na razie masz dwie).

jakto 2? ja myslałam ze wszystkie sie licza wyższe od tej najniżzeszej czyli 4? a
    nawet jak próbowałam jej nie ignorować to i tak mi nie zanzacza?

Beciu, w sumie to nie wiem (i chyba nikt tego nie wie :D ) jaką zasadą kieruje się tu algorytm Ovufriend, ale wg metody Roetzera pierwsza wyższa temperatura to taka, która jest wyższa od sześciu temperatur z dni bezpośrednio ją poprzedzających. Muszą być przynajmniej trzy takie wyższe z rzędu, żeby móc mówić o tym, że owulacja wystąpiła.

Są niby jeszcze dalsze kryteria: pierwsza wyższa temperatura powinna być przynajmniej 0,05 stopnia wyższa od tych poprzedzających.
    A z tych trzech wyższych przynajmniej jedna powinna być wyższa o 0,2 stopnia. Najczęsciej jest to trzecia z tych temperatur.

Zdarza się, że Ovufriend lub Fertiilty Friend stawiają kreskę zgodnie z powyższymi kryteriami, a czasem w kompletnie innym miejscu.

Ja tam twardo trzymam się metody Rotzera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2013, 09:34

Beata, Amicizia lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    U mnie w pudełku po kakao jest herbata granulowana...do mojego Domina wpadł kolega i na kolację został, to ja zrobiłam w dzbanek herbatę a do smaku daję troszkę granulowanych owoców leśnych...Kevin patrzy na mnie z niedowierzaniem...wsypuję a później pytam po kolacji...i co smakowała Ci herbatka? Tak...była pyszna.

bał sie że już mu nie pozwolisz zostać u kolegi, to sie podlizał, nawet jakby to było prawdziwe kakao:P

• mauysia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Dziewczyny, mam pytanko do Tych z Was, które przyjmują lek na obniżenie tsh. Jutro idę na badanie krwi, żeby sprawdzić, czy te tabletki działają i nie wiem czy powninnam rano przed badaniem przyjąć codzienną dawkę-znaczy tabletkę??

Pytałam o to parę dni temu moją endokrynolog :)

Na badanie idź na czczo i bez tabletki, tabletkę weź dopiero po pobraniu krwi.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - Robiłam dzisiaj zakupy i zabrakło mi pieniędzy - mówi żona do męża. Wstąpiłam więc do Twojego biura. W Twoim pokoju nie było nikogo, wzięłam Ci z marynarki trzysta złotych. Nie gniewasz się?
    - Ależ skąd kochanie. Tym bardziej, że dzisiaj poszedłem do pracy w swetrze.

Shagga_80, Beata, Woseba, Libra, Blondi22, Amicizia, a-koczek lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, jeszcze jedno: podobno w przypadku TSH nie ma to aż takiego wpływu.

Ale jak kiedyś będziesz miała może badanie FT3, FT4, to wzięcie tabletki przed NA PEWNO będzie miało znaczny wpływ.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Beatka zawsze możesz powiedzieć że w Nowym Roku masz taki dobry humor:) że jesteś życzliwa dla swoich petentów i stąd ten śmiech (uśmiech).

do mnie dzwoniła pani że przyznali mi pożyczkę.. ech.. a wiecie po co? żebym spłaciła kredyt odnawialny.. śmieszne to wszystko a kasy nawet nie zobacze bo wszystko idzie przelewem.. - jednakże to było moje postanowienie, pomału powoli spłacać i wychodzic na prostą także ja się cieszę z takiego obiegu sprawy.

Zosiu gdyby to był uśmiech to tak...
    ja śmiałam sie w głos jak łaskotany dzieciak hehehe

Zosiu najważniejsze że powoli zaczynasz wychodzić na prostą
    choć uważaj bo czasem można popaść w jeszcze wiekszą pułapkę

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - To, jakim samochodem będziecie jeździć w raju, zależy od tego, czy byliście wierni swoim żonom za życia! - mówi Bóg.
    Pierwszy facet:
    - O Boże, proszę, bądź łaskaw! Wiem, że zdradzałem żonę, ale na ziemi było tyle pięknych kobiet, a ja chciałem mieć je wszystkie dla siebie!
    Bóg:
    - Wstydź się, synu, za karę dostaniesz dwudziestoletnią Nyskę.
    - Drogi Boże, tylko raz zdradziłem i strasznie tego żałuję, nie bądź zbyt srogi! - mówi drugi facet.
    Bóg:
    - Wstydź się, synu, ale dostaniesz BMW.
    - Drogi Boże, będziesz ze mnie taki dumny - mówi trzeci. - Nigdy nie zdradziłem żony, kochałem ją ponad wszystko, kupowałem jej róże codziennie, sprzątałem cały dom, robiłem zakupy, podróżowaliśmy razem po całym świecie...
    - Wystarczy! - mówi Bóg. - Jestem z ciebie dumny. Dostaniesz każdy samochód, jaki tylko zapragniesz.
    Minęły dwa tygodnie. Pierwszy i drugi mężczyzna widzą, jak trzeci facet zatrzymał się na samym środku skrzyżowania swoim nowym, błyszczącym Ferrari. Podchodzą do niego i pytają:
    - Człowieku, dlaczego płaczesz, przecież masz samochód swoich marzeń! O co ci chodzi?
    Na to on zrozpaczonym głosem:
    - Właśnie widziałem moją żonę na rolkach!

mauysia, Libra, Blondi22, Amicizia, a-koczek lubią tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayusiu wielkie dzięki! nie ma to jak Nasza mentorka podpowie;)

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek, chłopak ze wsi, wziął ślub. Po miesiącu ojciec Antka pyta synową:
    - No i jak wam się, Kaśka układa?
    - Ano miesiąc po ślubie, a Antek mnie jeszcze nie tego...
    - Jak to? Już ja z nim pogadam!
    Jak zapowiedział, tak zrobił.
    - Antek, czemu ty z Kaśką nie tego?
    - Wiesz, ojciec... Nie wiem jak...
    - Jak to nie wiesz? Zara Ci pokażę.
    Zabrał Antka do stodoły, dał mu świecę i mówi:
    - Masz i świeć.
    Sam Kaśkę rzucił na siano i wydmuchał synową. Po wszystkim pyta Antka:
    - Tera wiesz już jak?
    - Wiem.
    Spotykają się znowu za jakiś czas i ojciec pyta synową:
    - No i jak tera?
    - Fantastycznie, cudownie, cała wieś mnie dmucha, a Antek ze świecą stoi i przyświeca.

AGA 30, zosia-ktosia, Shagga_80, Libra, Blondi22, Amicizia, a-koczek lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Mayusiu wielkie dzięki! nie ma to jak Nasza mentorka podpowie;)

Ja tylko przekazuję dalej nabyte informacje... ;)

Dora lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ