X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Serduszka były 14 i 15 dc. Z tym śluzem to mam trochę problem bo mam dużo rozciągliwego, że tak powiem. Nawet wczoraj niespodziewanie na papierze(sory za szczegóły) rozciągliwy na 4cm conajmniej...

Za to ja mam z kolei inny problem w tym cyklu (i szczerze cieszę się,że będę miała jeszcze jeden cykl by przyjrzeć się temu dokładniej), że ja rozciągliwy miałam w tym cyklu (nawet wczoraj!) ale nie był ani jednego dnia przezroczysty a biały,więc zaznaczam go w każdym przypadku jako lepki...a w ogóle to gdzieś ostatnio doczytałam,że śluz powinno obserwować się na koniec dnia,więc ja dopiero wieczorem sprawdzam, rano tylko szyjkę badam sobie ...a i to jeszcze nie do końca precyzyjnie umiem okreslić...ale jest już lepiej...a w tym trzecim cyklu to dopiero będę znawcą swojej szyjki,heheheh

• Beata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shagga bo to własnie o to chodzi we wszystkim i wnaszych cyklach i malżeństwach żeby podchodzić na spokojnie i z dystansem wyciągać wnioski
    uczyć sie na błędach i przede wszystkim myślec pozytywnie!!!

Shagga_80, a-koczek lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Justi ma rację :)
    Też sądzę, że to dlatego, że zaznaczyłaś śluz rozciągliwy (i na dodatek szyjka WMO). Nie wiem oczywiście, jak to wygląda z perspektywy tego ovufriendowego algorytmu, ale u tego Roetzera to wyższe temperatury można wyznaczać dopiero po dniu najlepszego śluzu / najlepszej szyjki, krótko mówiąc gdy objawy płodności już słabną.

Najlepszą szyjkę miałam 13dc (na ręcznym wykresie sobie to rysuję)a najlepszy śluz 13 i 14dc. To jak to interpretować? Chcę to w końcu opanować:)

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • Beata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a macie może jeszcze ten link o obserwacji szyjki bo ja chyba nie to badam.... :O)
    bo u mnie widze to gołym okiem tzn. otwarta szyje ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2013, 10:10

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszy śluz 13 i 14 dc? A nie czasem 15 dc (zaznaczyłaś rozciągliwy, a on jest lepszy od wodnistego)?
    Ja bym obstawiała pierwszą wyższą na 16 dc. Jest po dniu "szczytu" (czyli najlepszego) śluzu i szyjki, a do tego jest wyższa od sześciu poprzedzających.

Okres płodny zaczyna się w chwili zauważenia płodnego śluzu, a kończy się ok. drugiego dnia wyższych temperatur. Dokładnego dnia owulacji oczywiście nie da się wyznaczyć bez USG (co powtarzam do znudzenia ;) )

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    dziewczyny a macie może jeszcze ten link o obserwacji szyjki bo ja chyba nie to badam.... :O)
    bo u mnie widze to gołym okiem tzn. otwarta szyje ?

Beatko, na forum "Starając się - ogólne" jest wątek "Linki", albo coś w tym rodzaju. Na pierwszej stronie tam jest ten link.

Beata lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz dopiero dochodze do wprawy w badaniu szyjki przy 3cyklu;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w dniach plodnych mam tylko wodnisty sluz żadko w ktorym cyklu jest rozciągliwy ostatnio mialam ale przed sama @

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki mayusi azaraz zerknę
    mogę jeszcze zadac bardzo sczególowe pytanie odnosnie śluzu?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    dzięki mayusi azaraz zerknę
    mogę jeszcze zadac bardzo sczególowe pytanie odnosnie śluzu?

Dawaj! :D

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:

Ja chyba się w tym nigdy nie wprawię... Wysokość i twardość jeszcze ujdzie, ale jeśli chodzi o otwarcie... To ja zawsze mam tam taki rowek, szparkę czy cuś ;) Pewnie dlatego, że już rodziłam. I nie jestem w stanie ocenić kiedy szyjka jest otwarta/zamknięta...

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Najlepszy śluz 13 i 14 dc? A nie czasem 15 dc (zaznaczyłaś rozciągliwy, a on jest lepszy od wodnistego)?
    Ja bym obstawiała pierwszą wyższą na 16 dc. Jest po dniu "szczytu" (czyli najlepszego) śluzu i szyjki, a do tego jest wyższa od sześciu poprzedzających.

Okres płodny zaczyna się w chwili zauważenia płodnego śluzu, a kończy się ok. drugiego dnia wyższych temperatur. Dokładnego dnia owulacji oczywiście nie da się wyznaczyć bez USG (co powtarzam do znudzenia ;) )

U mnie z tym śluzem jest tak,że zaznaczam WODNISTY jak jest on bardzo rozciągliwy(na 5-8 cm) lekko przeźroczysty- przypominający białko kurzego jaja i dosłownie ze mnie wyplywa jak woda..uczucie mokrości miałam taki od 10dc do 14dc.
    15 dc rozciagał się na max 4 cm i było go mniej- taki zaznaczam jako ROZCIĄGLIWY. Może żle zaznaczam, ale mało jest tu opcji do wyboru.

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    a ja w dniach plodnych mam tylko wodnisty sluz żadko w ktorym cyklu jest rozciągliwy ostatnio mialam ale przed sama @

Przezroczysty? Bo ja wczoraj też miałam rozciągliwy ale biały a jestem przed @. Możliwe,żeby przed @ był płodny śluz (przezroczysty rozciągliwy)?Czy ja coś mieszam?!
    Ja gdzieś wyczytałam prostą interpretację - biały śluz=niepłodny, przezroczysty = płodny.

• Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Blondi22 wrote:

Ja chyba się w tym nigdy nie wprawię... Wysokość i twardość jeszcze ujdzie, ale jeśli chodzi o otwarcie... To ja zawsze mam tam taki rowek, szparkę czy cuś ;) Pewnie dlatego, że już rodziłam. I nie jestem w stanie ocenić kiedy szyjka jest otwarta/zamknięta...

ja też mam takie minimalne otwarcie zadko kiedy mam całkowicie zamknieta na amen ;) i też pewnie po porodzie

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo wyszło mi taki wiele tych dni śluzu rozciągliwego że aż nie możliwe
    zmieniłam teraz trochę..

pierwsze dni to był takie jakby prosto białko jajka wylane ze skorupki czyli dokładnie wielki glut który sie nie chciał urwać :)
    a potem rozciagliwy jak wzięlam między palce to robi;la sie taka żyłka ale nie leciąl mi juz sam
    a teraz 2 ostatnie dni niby ogólnie cały czas lepki
    ale jak wezme w palce to tez sie rozciąga...

więc o co kaman?
    k™óry to w końcu jest ten najbardziej płodny? bo kazdy z nich zdecydowanie zasługuje na miano rozciągliwego (mom zdaniem) ale jednak są zupełnie różne

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Blondi22 wrote:

Przezroczysty? Bo ja wczoraj też miałam rozciągliwy ale biały a jestem przed @. Możliwe,żeby przed @ był płodny śluz (przezroczysty rozciągliwy)?Czy ja coś mieszam?!
    Ja gdzieś wyczytałam prostą interpretację - biały śluz=niepłodny, przezroczysty = płodny.

tak rozciagliwy i przezroczysty miałam przed @ ja słyszłam i czytałam gdzieś kiedyś że przed @ moze byc taki sluz płodny ale dlaczego to nie wiem. widac kazda z nas inna;)ten wodnisty co mam teraz też nie jest i ngdy nie był przezroczysty tylko jest biały

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Blondi22 wrote:

Mam podobnie z tym otwarciem...

• mauysia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Blondi22 wrote:

Shagga, przed @ mogą być wszelkie rodzaje śluzu ;) Co kobieta, to inaczej.
    A z tym śluzem to jest zbytnie uproszczenie, bo ponoć nie ma śluzu niepłodnego. Jeśli owulacja dobrze się zbiegnie ze współżyciem, to nawet z lepkim śluzem można zajść w ciążę.
    Różnica jest taka, że w takim śluzie zbyt długo plemniory nie wytrwają w oczekiwaniu na jajo :)

gocha04 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    mauysia wrote:

U mnie z tym śluzem jest tak,że zaznaczam WODNISTY jak jest on bardzo rozciągliwy(na 5-8 cm) lekko przeźroczysty- przypominający białko kurzego jaja i dosłownie ze mnie wyplywa jak woda..uczucie mokrości miałam taki od 10dc do 14dc.
    15 dc rozciagał się na max 4 cm i było go mniej- taki zaznaczam jako ROZCIĄGLIWY. Może żle zaznaczam, ale mało jest tu opcji do wyboru.

no własnie i tu sie można pogubic

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    no bo wyszło mi taki wiele tych dni śluzu rozciągliwego że aż nie możliwe
    zmieniłam teraz trochę..

pierwsze dni to był takie jakby prosto białko jajka wylane ze skorupki czyli dokładnie wielki glut który sie nie chciał urwać :)
    a potem rozciagliwy jak wzięlam między palce to robi;la sie taka żyłka ale nie leciąl mi juz sam
    a teraz 2 ostatnie dni niby ogólnie cały czas lepki
    ale jak wezme w palce to tez sie rozciąga...

więc o co kaman?
    k™óry to w końcu jest ten najbardziej płodny? bo kazdy z nich zdecydowanie zasługuje na miano rozciągliwego (mom zdaniem) ale jednak są zupełnie różne

Najpłodniejszy jest ten najbardziej szklisty i najbardziej ciągnący się.
    Przepraszam za zdawkowe odpowiedzi, ale mam sporo roboty ;)

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ