X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Dora Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopowiem,ze tak jak Ty Beata miewam śluz przeźroczysty, szklisty, który ze mnie wyplywa i rozciaga sie na 8 cm. Mialam taki 10-14dc. Mnie uczono, zeby zapisywac wtedy oduczcie MOKROSCI= WODNISTY

Widac niefartowna jest ta TERMINOLOGIA owu, bo dla mnie sluz WODNISTY jest jednoczesnie NAJBARDZIEJ ROZCIAGLIWY.
    a "rozciagliwy" zaznaczam jak mam go mniej i jest bardziej jak glut niz jajko kurze.
    A zla terminologia rozwala nam cale wykresy- niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2013, 10:47

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • Beata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pa shaggus

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    ehh ale ja bystra jestem :(
    aż wstyd sie przyznać

okazuje sie ze to co badałam i to co bylo otwarte to nie szyjka ale jak mam ją znaleźć? boże u mni ejest tak wysoko cały czas że jej ni emogę wymacac?

oglądałaś zdjęcia szyjki? jak w chwili obecnej jest wysoko to możesz mieć problem (ja czasami ledwo sięgam jej), ale w którymś momencie sie opuści i nie powinnaś mnieć problemu

• Beata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Ja dopowiem,ze tak jak Ty Beata miewam śluz przeźroczysty, szklisty, który ze mnie wyplywa i rozciaga sie na 8 cm. Mialam taki 10-14dc. Mnie uczono, zeby zapisywac wtedy oduczcie MOKROSCI.

Widac niefartowna jest ta TERMINOLOGIA owu, bo dla mnie sluz WODNISTY jest jednoczesnie najbardziej ROZCIAGLIWY. Tylko rozciagliwy zaznaczam jak mam go mniej i bardziej jak glut niz jajko kurze.
    A zla terminologia rozwala nam cale wykresy- niestety.

no włąsnie jak sie kiedyś uczyłam to były takie terminy i było jakoś jaśniej a te tutaj? za mala skala i przez to nie ma jasności

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Beata wrote:
    aż wstyd sie przyznać

okazuje sie ze to co badałam i to co bylo otwarte to nie szyjka ale jak mam ją znaleźć? boże u mni ejest tak wysoko cały czas że jej ni emogę wymacac?

oglądałaś zdjęcia szyjki? jak w chwili obecnej jest wysoko to możesz mieć problem (ja czasami ledwo sięgam jej), ale w którymś momencie sie opuści i nie powinnaś mnieć problemu

no tak teraz przeglądałam te z linku
    ale to co ci pisałam ze ogladałam w lusterku :) ehehe jaka ja głupia !
    to co to było wejśxcie do pochwy?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    aż wstyd sie przyznać

niom, ale skoku na 0,5 nie mam... kolejne trzy wyższe temeperatury mam opadające zamiast roznące... hmmm...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Libra wrote:
    Beata wrote:
    aż wstyd sie przyznać

moim zdaniem tak:)

• Beata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a masz jakiś link albo mozesz mi opisać co powinnam czuć i co po drodze* mam mijać heheh
    jak chłop krowie.. ?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Libra Ty to wykres masz bardzo ładny i gdyby nie to z emówisz że nic z tego to ja bym obstwaiała że jednak

tez tak uważam

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Beata wrote:
    aż wstyd sie przyznać

niom, ale skoku na 0,5 nie mam... kolejne trzy wyższe temeperatury mam opadające zamiast roznące... hmmm...

oj tam oj tam
    te 0.5 to tylko dodatkowa interpretacja chyba...
    ale teraz odbio i rośnie wiec jest ok
    no i z jakiegos powodu owvu Ci zaznaczyło czyli jakieś tak kryteria spelniach :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    aż wstyd sie przyznać

ja w tym cyklu też ktoregoś dnia mialam tak wysoko że nie mogłam jej siegnąć

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Beata wrote:
    Libra wrote:
    Beata wrote:
    aż wstyd sie przyznać

moim zdaniem tak:)

phi no bystrzak z emnie nie powiem :)
    ja myślalam że toż to samo
    myślałam że jak wejście to wejście że szyjka jest odrazu w pochwie wiec to to samo
    ..........
    załamka

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Beata wrote:
    aż wstyd sie przyznać

Eee, coś mi się chyba pochrzaniło więc piszę raz jeszcze: pierwsza wyższa (powiedzmy, że to będzie "TEMP 1") musi być wyższa zaledwie o 0,05 stopnia od sześciu poprzednich (wcześniej napisałam że o 0,5 - to byłą literówka).
    A któraś z pierwszych trzech wyższych (najczęściej trzecia, ale oczywiście to nie jest reguła) powinna być o 0.2 stopnia wyższa od sześciu poprzedzających TEMP 1.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    a masz jakiś link albo mozesz mi opisać co powinnam czuć i co po drodze* mam mijać heheh
    jak chłop krowie.. ?

e tam po drodze nic nie ma;) ja ide do przodu aż poczuje oprór i taka jak by górke he;)

a.png
    a.png
  • Dora Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to,że najbardziej obfity, szklisty, wyplywający, przeźroczysty śluz,rozciągliwy i podobny do jajka kurzego, który powoduje uczucie mokrości trzeba tu zanzaczać jako - zgaduję: rozciągliwy?!

to czym jest wodnisty- wodą?;)

Beata zaraz Ci pokieruje w badaniu;) musze pomyśleć..

jak już włożysz palec do środka, to tam jest tylko jedna rzecz- właśnie szyjka macicy. Zwisa sobie z góry, tak jak "języczek" w garde.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2013, 11:00

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisałam, od tych reguł też są wyjątki zależne od kontekstu, ale nie mam książki pod ręką, więc nie mogę ich przytoczyć. No i nie chciałoby mi się przepisywac całej książki :P

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Wychodzi na to,że najbardziej obfity, szklisty, wyplywający, przeźroczysty śluz,rozciągliwy i podobny do jajka kurzego, który powoduje uczucie mokrości trzeba tu zanzaczać jako - zgaduję: rozciągliwy?!

Tak bym to interpretowała...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam wszystkim za wsparcie i dobre słowo choc wiem, że musze to przeżyć niestety sama i sama sie musze z tym uporać. Dzisiaj mam wizytę i USG genetyczne wiec poproszę chyba lekarza o jakies uspokajacze, bo póki co sama sobie z tym nie umiem poradzić.

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Libra wrote:
    Beata wrote:
    aż wstyd sie przyznać

Eee, coś mi się chyba pochrzaniło więc piszę raz jeszcze: pierwsza wyższa (powiedzmy, że to będzie "TEMP 1") musi być wyższa zaledwie o 0,05 stopnia od sześciu poprzednich (wcześniej napisałam że o 0,5 - to byłą literówka).
    A któraś z pierwszych trzech wyższych (najczęściej trzecia, ale oczywiście to nie jest reguła) powinna być o 0.2 stopnia wyższa od sześciu poprzedzających TEMP 1.

oooo.... to pocieszające... teraz się chyba łapie;)

Dora lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Beata wrote:
    jak chłop krowie.. ?

e tam po drodze nic nie ma;) ja ide do przodu aż poczuje oprór i taka jak by górke he;)

HEHE któraś kiedys pisała że tam jakies twarde fałdki ?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ