plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dopowiem,ze tak jak Ty Beata miewam śluz przeźroczysty, szklisty, który ze mnie wyplywa i rozciaga sie na 8 cm. Mialam taki 10-14dc. Mnie uczono, zeby zapisywac wtedy oduczcie MOKROSCI= WODNISTY
Widac niefartowna jest ta TERMINOLOGIA owu, bo dla mnie sluz WODNISTY jest jednoczesnie NAJBARDZIEJ ROZCIAGLIWY.
a "rozciagliwy" zaznaczam jak mam go mniej i jest bardziej jak glut niz jajko kurze.
A zla terminologia rozwala nam cale wykresy- niestety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2013, 10:47
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualnyBeata wrote:ehh ale ja bystra jestem
aż wstyd sie przyznać
okazuje sie ze to co badałam i to co bylo otwarte to nie szyjka ale jak mam ją znaleźć? boże u mni ejest tak wysoko cały czas że jej ni emogę wymacac?
oglądałaś zdjęcia szyjki? jak w chwili obecnej jest wysoko to możesz mieć problem (ja czasami ledwo sięgam jej), ale w którymś momencie sie opuści i nie powinnaś mnieć problemu -
Dora wrote:Ja dopowiem,ze tak jak Ty Beata miewam śluz przeźroczysty, szklisty, który ze mnie wyplywa i rozciaga sie na 8 cm. Mialam taki 10-14dc. Mnie uczono, zeby zapisywac wtedy oduczcie MOKROSCI.
Widac niefartowna jest ta TERMINOLOGIA owu, bo dla mnie sluz WODNISTY jest jednoczesnie najbardziej ROZCIAGLIWY. Tylko rozciagliwy zaznaczam jak mam go mniej i bardziej jak glut niz jajko kurze.
A zla terminologia rozwala nam cale wykresy- niestety.
no włąsnie jak sie kiedyś uczyłam to były takie terminy i było jakoś jaśniej a te tutaj? za mala skala i przez to nie ma jasnościOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Libra wrote:Beata wrote:ehh ale ja bystra jestem
aż wstyd sie przyznać
okazuje sie ze to co badałam i to co bylo otwarte to nie szyjka ale jak mam ją znaleźć? boże u mni ejest tak wysoko cały czas że jej ni emogę wymacac?
oglądałaś zdjęcia szyjki? jak w chwili obecnej jest wysoko to możesz mieć problem (ja czasami ledwo sięgam jej), ale w którymś momencie sie opuści i nie powinnaś mnieć problemu
no tak teraz przeglądałam te z linku
ale to co ci pisałam ze ogladałam w lusterkuehehe jaka ja głupia !
to co to było wejśxcie do pochwy?Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualnyBeata wrote:ehh ale ja bystra jestem
aż wstyd sie przyznać
niom, ale skoku na 0,5 nie mam... kolejne trzy wyższe temeperatury mam opadające zamiast roznące... hmmm... -
nick nieaktualnyBeata wrote:Libra wrote:Beata wrote:ehh ale ja bystra jestem
aż wstyd sie przyznać
oglądałaś zdjęcia szyjki? jak w chwili obecnej jest wysoko to możesz mieć problem (ja czasami ledwo sięgam jej), ale w którymś momencie sie opuści i nie powinnaś mnieć problemu
to co to było wejśxcie do pochwy?
moim zdaniem tak:) -
aż wstyd sie przyznać
niom, ale skoku na 0,5 nie mam... kolejne trzy wyższe temeperatury mam opadające zamiast roznące... hmmm...
oj tam oj tam
te 0.5 to tylko dodatkowa interpretacja chyba...
ale teraz odbio i rośnie wiec jest ok
no i z jakiegos powodu owvu Ci zaznaczyło czyli jakieś tak kryteria spelniachOliwka 2006
-
Beata wrote:ehh ale ja bystra jestem
aż wstyd sie przyznać
ja w tym cyklu też ktoregoś dnia mialam tak wysoko że nie mogłam jej siegnąć
-
Libra wrote:Beata wrote:Libra wrote:Beata wrote:ehh ale ja bystra jestem
aż wstyd sie przyznać
to co to było wejśxcie do pochwy?
moim zdaniem tak:)
phi no bystrzak z emnie nie powiem
ja myślalam że toż to samo
myślałam że jak wejście to wejście że szyjka jest odrazu w pochwie wiec to to samo
..........
załamkaOliwka 2006
-
aż wstyd sie przyznać
niom, ale skoku na 0,5 nie mam... kolejne trzy wyższe temeperatury mam opadające zamiast roznące... hmmm...
Eee, coś mi się chyba pochrzaniło więc piszę raz jeszcze: pierwsza wyższa (powiedzmy, że to będzie "TEMP 1") musi być wyższa zaledwie o 0,05 stopnia od sześciu poprzednich (wcześniej napisałam że o 0,5 - to byłą literówka).
A któraś z pierwszych trzech wyższych (najczęściej trzecia, ale oczywiście to nie jest reguła) powinna być o 0.2 stopnia wyższa od sześciu poprzedzających TEMP 1. -
Wychodzi na to,że najbardziej obfity, szklisty, wyplywający, przeźroczysty śluz,rozciągliwy i podobny do jajka kurzego, który powoduje uczucie mokrości trzeba tu zanzaczać jako - zgaduję: rozciągliwy?!
to czym jest wodnisty- wodą?
Beata zaraz Ci pokieruje w badaniu;) musze pomyśleć..
jak już włożysz palec do środka, to tam jest tylko jedna rzecz- właśnie szyjka macicy. Zwisa sobie z góry, tak jak "języczek" w garde.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2013, 11:00
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Dziękuję wam wszystkim za wsparcie i dobre słowo choc wiem, że musze to przeżyć niestety sama i sama sie musze z tym uporać. Dzisiaj mam wizytę i USG genetyczne wiec poproszę chyba lekarza o jakies uspokajacze, bo póki co sama sobie z tym nie umiem poradzić.
-
nick nieaktualnymauysia wrote:Libra wrote:Beata wrote:ehh ale ja bystra jestem
aż wstyd sie przyznać
Eee, coś mi się chyba pochrzaniło więc piszę raz jeszcze: pierwsza wyższa (powiedzmy, że to będzie "TEMP 1") musi być wyższa zaledwie o 0,05 stopnia od sześciu poprzednich (wcześniej napisałam że o 0,5 - to byłą literówka).
A któraś z pierwszych trzech wyższych (najczęściej trzecia, ale oczywiście to nie jest reguła) powinna być o 0.2 stopnia wyższa od sześciu poprzedzających TEMP 1.
oooo.... to pocieszające... teraz się chyba łapie;)Dora lubi tę wiadomość
-
Blondi22 wrote:Beata wrote:a masz jakiś link albo mozesz mi opisać co powinnam czuć i co po drodze* mam mijać heheh
jak chłop krowie.. ?
e tam po drodze nic nie ma;) ja ide do przodu aż poczuje oprór i taka jak by górke he;)
HEHE któraś kiedys pisała że tam jakies twarde fałdki ?Oliwka 2006