X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Blondi22 wrote:
    a ja w dniach plodnych mam tylko wodnisty sluz żadko w ktorym cyklu jest rozciągliwy ostatnio mialam ale przed sama @

Przezroczysty? Bo ja wczoraj też miałam rozciągliwy ale biały a jestem przed @. Możliwe,żeby przed @ był płodny śluz (przezroczysty rozciągliwy)?Czy ja coś mieszam?!
    Ja gdzieś wyczytałam prostą interpretację - biały śluz=niepłodny, przezroczysty = płodny.

tak rozciagliwy i przezroczysty miałam przed @ ja słyszłam i czytałam gdzieś kiedyś że przed @ moze byc taki sluz płodny ale dlaczego to nie wiem. widac kazda z nas inna;)ten wodnisty co mam teraz też nie jest i ngdy nie był przezroczysty tylko jest biały

a no wlaśnie a u mnie jak wodnisty to tylko przezryczysty

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Blondi22 wrote:
    a ja w dniach plodnych mam tylko wodnisty sluz żadko w ktorym cyklu jest rozciągliwy ostatnio mialam ale przed sama @

Przezroczysty? Bo ja wczoraj też miałam rozciągliwy ale biały a jestem przed @. Możliwe,żeby przed @ był płodny śluz (przezroczysty rozciągliwy)?Czy ja coś mieszam?!
    Ja gdzieś wyczytałam prostą interpretację - biały śluz=niepłodny, przezroczysty = płodny.

Shagga, przed @ mogą być wszelkie rodzaje śluzu ;) Co kobieta, to inaczej.
    A z tym śluzem to jest zbytnie uproszczenie, bo ponoć nie ma śluzu niepłodnego. Jeśli owulacja dobrze się zbiegnie ze współżyciem, to nawet z lepkim śluzem można zajść w ciążę.
    Różnica jest taka, że w takim śluzie zbyt długo plemniory nie wytrwają w oczekiwaniu na jajo :)

a w takim wodnistym też szybko gina plemniory prawda?

a.png
    a.png
  • Dora Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    no bo wyszło mi taki wiele tych dni śluzu rozciągliwego że aż nie możliwe
    zmieniłam teraz trochę..

pierwsze dni to był takie jakby prosto białko jajka wylane ze skorupki czyli dokładnie wielki glut który sie nie chciał urwać :)
    a potem rozciagliwy jak wzięlam między palce to robi;la sie taka żyłka ale nie leciąl mi juz sam
    a teraz 2 ostatnie dni niby ogólnie cały czas lepki
    ale jak wezme w palce to tez sie rozciąga...

więc o co kaman?
    k™óry to w końcu jest ten najbardziej płodny? bo kazdy z nich zdecydowanie zasługuje na miano rozciągliwego (mom zdaniem) ale jednak są zupełnie różne

Beata mam dokładnie tak samo i tez właśnie próbuję to ustalić

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Blondi22 wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Blondi22 wrote:

tak rozciagliwy i przezroczysty miałam przed @ ja słyszłam i czytałam gdzieś kiedyś że przed @ moze byc taki sluz płodny ale dlaczego to nie wiem. widac kazda z nas inna;)ten wodnisty co mam teraz też nie jest i ngdy nie był przezroczysty tylko jest biały

a no wlaśnie a u mnie jak wodnisty to tylko przezryczysty

no wlasnie i weź tu traf wcale to takie proste nie jest
    ;)

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beata wrote:
    zmieniłam teraz trochę..

pierwsze dni to był takie jakby prosto białko jajka wylane ze skorupki czyli dokładnie wielki glut który sie nie chciał urwać :)
    a potem rozciagliwy jak wzięlam między palce to robi;la sie taka żyłka ale nie leciąl mi juz sam

więc o co kaman?
    k™óry to w końcu jest ten najbardziej płodny? bo kazdy z nich zdecydowanie zasługuje na miano rozciągliwego (mom zdaniem) ale jednak są zupełnie różne

Najpłodniejszy jest ten najbardziej szklisty i najbardziej ciągnący się.
    Przepraszam za zdawkowe odpowiedzi, ale mam sporo roboty ;)

czyli niby u mnie ten potem którego było mniej?
    ok to zmykamy do roboty bo ja tez juz się trochę zakopałam

dzięki mayuś

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "a w takim wodnistym też szybko gina plemniory prawda?"

No właśnie piszą, że nie, że wodnisty jest drugi w hierarchii po "białku jaja", że tak powiem :)

Blondi22, Shagga_80, Dora lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    mauysia wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Blondi22 wrote:

Shagga, przed @ mogą być wszelkie rodzaje śluzu ;) Co kobieta, to inaczej.
    A z tym śluzem to jest zbytnie uproszczenie, bo ponoć nie ma śluzu niepłodnego. Jeśli owulacja dobrze się zbiegnie ze współżyciem, to nawet z lepkim śluzem można zajść w ciążę.
    Różnica jest taka, że w takim śluzie zbyt długo plemniory nie wytrwają w oczekiwaniu na jajo :)

a w takim wodnistym też szybko gina plemniory prawda?

nie moim zdaniem wlasnie nie wodnisty jest dobry dla plemników

Blondi22, Dora lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Beata wrote:
    zmieniłam teraz trochę..

więc o co kaman?

Beata mam dokładnie tak samo i tez właśnie próbuję to ustalić

heheh to co Doruś jaką zasadę przyjmujemy?
    ale tez tak miałas ze najpierw taki a potem ten delikatniejszy?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

No właśnie piszą, że nie, że wodnisty jest drugi w hierarchii po "białku jaja", że tak powiem :)

o a myslam na odwrót;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Blondi22 wrote:

No to ja już nie wiem nic :( Grrrrrrrrrr
    Ja najbardziej to sugerowałam się tymi fotkami:
    http://apt.republika.pl/Tajemnica1.html
    Ja interpretuję tak:
    - białko jajka (a więc przezroczysty) - Rozciągliwy
    - wodnisty przezroczysty (i nie rozciągliwy bo za płynny) - Wodnisty
    - jak białko jajka ale biały (a więc rozciągliwy a nie przezroczysty) - Lepki
    - jak krem a więc nierozciągliwy (i biały) - kremowy.
    Mayusia, coś czuję,że Ty możesz pomóc, dobrze myślę,czy namieszałam :)
    PS. Wszystkie inne babeczki też zapraszam do komentarzy :)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    mauysia wrote:

o a myslam na odwrót;)

Białko jaja jest niekwestionowanym KRÓLEM ŚLUZÓW! :D

Shagga_80, Beata, Blondi22 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doruś ale Ty chociaz wiesz że miałas owulke kochana a ja?
    tyle śluzu szyjka wydawało mi sie że prawidłowo badam, była otwarta i miękkka bóle owulacyjne a tu co okarze sie że jej wcale nie było
    to skandal!!!
    zrozumiałabym i tak nie rozpaczała gdybym nie miała żadnych objawów a tak...
    zawsze byłam pewna ze jak mam takie objawy to jest wszystko ok

zaraz zamawiam testy!

Shagga_80 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagguś, no ja np. też mam problem z interpretowaniem mętnego, ale jednak troszkę rozciągliwego śluzu... Wiem jedno: na pewno nie jest megapłodny ;)

Resztę interpretuję tak jak Ty.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i to chyba z 90 odrazu!

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayusia,wybacz,że męczę Cię...ja tu obijam się w domu (od godziny ubrać się nie mogę i z doskoku składałam łóżko ;) ) I dziękuję za odpowiedź...i tej wersji będę się trzymała...tyle,że wtedy wychodzi,że nie miałam tym razem śluzu R lub W...trudno, hehehe
    Od nowego cyklu będę obserwować dalej :)
    A tymczasem uciekam,bo dziecko mi chyba z 4 raz ogląda Doktorcię a trzeba zbierać się do sklepu...swoją drogą to nie wiem po co, zaczął śnieg padać!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2013, 10:36

• mauysia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niee no, ja tam się cieszę, że po tylu dniach forumowego głodu jestem w końcu z Wami "na cały etat" ;)

Shagga_80, Beata, a-koczek lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jedno już wiem.... że nic już nie wiem:)
    i nie wiem w końcu czy ten mój wykres to w miarę dobry czy nie... tego śluzu rozciągliwego tylko mało...

• Beata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh ale ja bystra jestem :(
    aż wstyd sie przyznać

okazuje sie ze to co badałam i to co bylo otwarte to nie szyjka ale jak mam ją znaleźć? boże u mni ejest tak wysoko cały czas że jej ni emogę wymacac?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam, miłego dnia Babeczki....aaaaaa w sumie,zajrzę zaraz jak wrócę i położę Młodego :)

Beata lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra Ty to wykres masz bardzo ładny i gdyby nie to z emówisz że nic z tego to ja bym obstwaiała że jednak

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ