plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondi22 wrote:Shagga_80 wrote:Blondi22 wrote:a ja w dniach plodnych mam tylko wodnisty sluz żadko w ktorym cyklu jest rozciągliwy ostatnio mialam ale przed sama @
Przezroczysty? Bo ja wczoraj też miałam rozciągliwy ale biały a jestem przed @. Możliwe,żeby przed @ był płodny śluz (przezroczysty rozciągliwy)?Czy ja coś mieszam?!
Ja gdzieś wyczytałam prostą interpretację - biały śluz=niepłodny, przezroczysty = płodny.
tak rozciagliwy i przezroczysty miałam przed @ ja słyszłam i czytałam gdzieś kiedyś że przed @ moze byc taki sluz płodny ale dlaczego to nie wiem. widac kazda z nas inna;)ten wodnisty co mam teraz też nie jest i ngdy nie był przezroczysty tylko jest biały
a no wlaśnie a u mnie jak wodnisty to tylko przezryczystyOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
mauysia wrote:Shagga_80 wrote:Blondi22 wrote:a ja w dniach plodnych mam tylko wodnisty sluz żadko w ktorym cyklu jest rozciągliwy ostatnio mialam ale przed sama @
Przezroczysty? Bo ja wczoraj też miałam rozciągliwy ale biały a jestem przed @. Możliwe,żeby przed @ był płodny śluz (przezroczysty rozciągliwy)?Czy ja coś mieszam?!
Ja gdzieś wyczytałam prostą interpretację - biały śluz=niepłodny, przezroczysty = płodny.
Shagga, przed @ mogą być wszelkie rodzaje śluzuCo kobieta, to inaczej.
A z tym śluzem to jest zbytnie uproszczenie, bo ponoć nie ma śluzu niepłodnego. Jeśli owulacja dobrze się zbiegnie ze współżyciem, to nawet z lepkim śluzem można zajść w ciążę.
Różnica jest taka, że w takim śluzie zbyt długo plemniory nie wytrwają w oczekiwaniu na jajo
a w takim wodnistym też szybko gina plemniory prawda? -
Beata wrote:no bo wyszło mi taki wiele tych dni śluzu rozciągliwego że aż nie możliwe
zmieniłam teraz trochę..
pierwsze dni to był takie jakby prosto białko jajka wylane ze skorupki czyli dokładnie wielki glut który sie nie chciał urwać
a potem rozciagliwy jak wzięlam między palce to robi;la sie taka żyłka ale nie leciąl mi juz sam
a teraz 2 ostatnie dni niby ogólnie cały czas lepki
ale jak wezme w palce to tez sie rozciąga...
więc o co kaman?
k™óry to w końcu jest ten najbardziej płodny? bo kazdy z nich zdecydowanie zasługuje na miano rozciągliwego (mom zdaniem) ale jednak są zupełnie różne
Beata mam dokładnie tak samo i tez właśnie próbuję to ustalićWitamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Beata wrote:Blondi22 wrote:Shagga_80 wrote:Blondi22 wrote:a ja w dniach plodnych mam tylko wodnisty sluz żadko w ktorym cyklu jest rozciągliwy ostatnio mialam ale przed sama @
tak rozciagliwy i przezroczysty miałam przed @ ja słyszłam i czytałam gdzieś kiedyś że przed @ moze byc taki sluz płodny ale dlaczego to nie wiem. widac kazda z nas inna;)ten wodnisty co mam teraz też nie jest i ngdy nie był przezroczysty tylko jest biały
a no wlaśnie a u mnie jak wodnisty to tylko przezryczysty
no wlasnie i weź tu traf wcale to takie proste nie jest
-
mauysia wrote:Beata wrote:no bo wyszło mi taki wiele tych dni śluzu rozciągliwego że aż nie możliwe
zmieniłam teraz trochę..
pierwsze dni to był takie jakby prosto białko jajka wylane ze skorupki czyli dokładnie wielki glut który sie nie chciał urwać
a potem rozciagliwy jak wzięlam między palce to robi;la sie taka żyłka ale nie leciąl mi juz sam
więc o co kaman?
k™óry to w końcu jest ten najbardziej płodny? bo kazdy z nich zdecydowanie zasługuje na miano rozciągliwego (mom zdaniem) ale jednak są zupełnie różne
Najpłodniejszy jest ten najbardziej szklisty i najbardziej ciągnący się.
Przepraszam za zdawkowe odpowiedzi, ale mam sporo roboty
czyli niby u mnie ten potem którego było mniej?
ok to zmykamy do roboty bo ja tez juz się trochę zakopałam
dzięki mayuśOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Blondi22 wrote:mauysia wrote:Shagga_80 wrote:Blondi22 wrote:a ja w dniach plodnych mam tylko wodnisty sluz żadko w ktorym cyklu jest rozciągliwy ostatnio mialam ale przed sama @
Shagga, przed @ mogą być wszelkie rodzaje śluzuCo kobieta, to inaczej.
A z tym śluzem to jest zbytnie uproszczenie, bo ponoć nie ma śluzu niepłodnego. Jeśli owulacja dobrze się zbiegnie ze współżyciem, to nawet z lepkim śluzem można zajść w ciążę.
Różnica jest taka, że w takim śluzie zbyt długo plemniory nie wytrwają w oczekiwaniu na jajo
a w takim wodnistym też szybko gina plemniory prawda?
nie moim zdaniem wlasnie nie wodnisty jest dobry dla plemnikówBlondi22, Dora lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
-
Dora wrote:Beata wrote:no bo wyszło mi taki wiele tych dni śluzu rozciągliwego że aż nie możliwe
zmieniłam teraz trochę..
więc o co kaman?
Beata mam dokładnie tak samo i tez właśnie próbuję to ustalić
heheh to co Doruś jaką zasadę przyjmujemy?
ale tez tak miałas ze najpierw taki a potem ten delikatniejszy?Oliwka 2006
-
nick nieaktualnyBlondi22 wrote:Shagga_80 wrote:Blondi22 wrote:a ja w dniach plodnych mam tylko wodnisty sluz żadko w ktorym cyklu jest rozciągliwy ostatnio mialam ale przed sama @
No to ja już nie wiem nicGrrrrrrrrrr
Ja najbardziej to sugerowałam się tymi fotkami:
http://apt.republika.pl/Tajemnica1.html
Ja interpretuję tak:
- białko jajka (a więc przezroczysty) - Rozciągliwy
- wodnisty przezroczysty (i nie rozciągliwy bo za płynny) - Wodnisty
- jak białko jajka ale biały (a więc rozciągliwy a nie przezroczysty) - Lepki
- jak krem a więc nierozciągliwy (i biały) - kremowy.
Mayusia, coś czuję,że Ty możesz pomóc, dobrze myślę,czy namieszałam
PS. Wszystkie inne babeczki też zapraszam do komentarzy -
Blondi22 wrote:mauysia wrote:"a w takim wodnistym też szybko gina plemniory prawda?"
No właśnie piszą, że nie, że wodnisty jest drugi w hierarchii po "białku jaja", że tak powiem
o a myslam na odwrót;)
Białko jaja jest niekwestionowanym KRÓLEM ŚLUZÓW!Shagga_80, Beata, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
Doruś ale Ty chociaz wiesz że miałas owulke kochana a ja?
tyle śluzu szyjka wydawało mi sie że prawidłowo badam, była otwarta i miękkka bóle owulacyjne a tu co okarze sie że jej wcale nie było
to skandal!!!
zrozumiałabym i tak nie rozpaczała gdybym nie miała żadnych objawów a tak...
zawsze byłam pewna ze jak mam takie objawy to jest wszystko ok
zaraz zamawiam testy!Shagga_80 lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
-
nick nieaktualnyMayusia,wybacz,że męczę Cię...ja tu obijam się w domu (od godziny ubrać się nie mogę i z doskoku składałam łóżko
) I dziękuję za odpowiedź...i tej wersji będę się trzymała...tyle,że wtedy wychodzi,że nie miałam tym razem śluzu R lub W...trudno, hehehe
Od nowego cyklu będę obserwować dalej
A tymczasem uciekam,bo dziecko mi chyba z 4 raz ogląda Doktorcię a trzeba zbierać się do sklepu...swoją drogą to nie wiem po co, zaczął śnieg padać!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2013, 10:36
-
nick nieaktualny
-
ehh ale ja bystra jestem
aż wstyd sie przyznać
okazuje sie ze to co badałam i to co bylo otwarte to nie szyjka ale jak mam ją znaleźć? boże u mni ejest tak wysoko cały czas że jej ni emogę wymacac?Oliwka 2006
-
nick nieaktualny