plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez sie witam z Wami
u mnie zaczal sie tydzien codziennego wstawania o 5 wrrr wiec podpisuje sie pod JAK JA NIE LUBIE PONIEDZIALKOW!
ale mimo poniedzialku zycze Wam milego dnia i szybujacych w gore temperaturmauysia, Beata, Fedra lubią tę wiadomość
-
Witajcie kochane nadrobiłam więc mogę sie przywitac
p.s. był wczoraj fajny film, na koniec trochę sie bałam..
oman ..czy coś takiego oglądała któraś? dziecko było szatanem..Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
иιєиσямαℓиα wrote:Zadałam juz to pytanie na innym wątku, ale tam mało kto się udziela , więc zadam jej tutaj.
Skok temperatury na wykresie jest potwierdzeniem na to, że owulacja nastąpiła.Rozumiem, że najlepszy czas na współżycie to najpóźniej dzień przed skokiem temperatury? Zbliżenie po skoku temp. raczej nie zaowocuje zapłodnieniem , dlatego iż według różnych źródeł komórka jajowa po uwolnieniu jest zdolna do zapłodnienia przez 12-24h, a plemniki przechodzą proces kapacytacji 6-7h. W związku z tym po wystąpieniu skoku temperatury na wykresie współżycie prawdopodobnie nie zaowocuje ciążą. Dobrze rozumiem?
Drugie pytanie czy rzeczywiście skok temp. potwierdza wystąpienie owulacji?
i trzecie: od czego zależy "wysokość" tego skoku? Czasem skok jest wyraźny czasem mniej. Od czego to zależy? Czy może to zależeć od stężenia jakiegoś hormonu?
HEJ DZIEWCZYNKI z rana,
na razie robię sobie na bieżąco notatkiale Tobie, иιєиσямαℓиα, odpowiem w formie cytatu.
Zbliżenie w dniu skoku (a nawet, w ekstremalnych fuksowych sytuacjach nawet drugiego dnia wyższych temp) może zaowocować ciążą, bo nie ma gwarancji, że owu występuje dzień przed skokiem. Ponoć zdarzały się nawet ciażę trzeciego dnia skoku, dlatego np. wg metody Roetzera dni niepłodne zaczynają się wieczorem trzeciego dnia wyższych temperatur (jeśli został spełniony warunek 0,2 stopnia, o którym pisała dobrych kilka stron wcześniej).
Skok temperatury generalnie potwierdza owulację, choć oczywiście zdarzają się wyjątki od reguły, ale bardzo sporadyczne.
Dobra, czytam dalej...Amicizia lubi tę wiadomość
-
Witaj Doruś
ja byłam zbadac z rana prolaktynę i progesteron (tym razem naczczo)
ciekawe czy bedzie różnica?
chyba coś mnie bierze...w gardle drapie (a moja córuś chora ma gorączkę i wymioty dziś nie poszła do szkoły wiec możliwe że i ja coś załapięOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Hej dziewczyny
Beatko ja Omena oglądałam jako młodziutka siksa. Od zawsze pasjonuję się horrorami i wszelkimi dowodami na istnienie zjawisk paranormalnych- cóż no... tak już mam. Tak samo interesuję się zaciekle religią i wszelkimi objawieniami (bodajże od 12 r.ż.). Miałam nawet iść na teologię a w przyszłości się dokształcać i być demonologiem, ale za bardzo zawsze się bałam demonów, więc to byłby bardzo głupi wybór niestety... ehhh te dziecięce marzenia
mauysia, Beata, Fedra, Amicizia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aktualizuję tabelkę:
BellaRosa.........1......................24lata.......FASOLINKA......Lubelskie.......(2.07.2013)
she...................6......................35lat.........FASOLINKA......pomorskie .....(27.06.2013)
Paulina1986.....4......................26lat.........FASOLINKA......wielkopolska...(2.08.2013)
gadgeta...........13.....................32lata.......FASOLINKA......kuj-pom..........(4.08.2013)
Mona................5......................29lat.........FASOLINKA......malopolska
Mamuśka..........5......................27lat.........FASOLINKA......podkarpacki....(3.08.2013)
agga84a ...........1.....................28 lat........FASOLINKA......śląskie
Kasiulek215........5...................25lat..........FASOLINKA......małopolskie (09.09.2013)
Amicizia ............2(chwil.przerw)26 lat.......05.01................małopolskie
patik....................1...................24lata......06.01................śląskie.
kiti..........................4................24lata.....06.01................małopolskie
anusia84.............7...................28lat........09.01................dolnośląskie
ewela84..............6...................28lat........09.01................świętokrzyskie
Libra...................3...................30lat........10.01.................łódzkie
zosia-ktosia........6....................30lat.......11.01..................łódzkie
AGA30...............25..................30lat.......12.01.................opolskie
Dora...................2...................30lat.......13.01..................pomorskie
gocha04.............7...................27lat.......14.01.................mazowieckie
Beata.................6...................29lat.......14.01.................mazowieckie
aneczkaaa1985...30................27 lat......15.01................warm-mazurskie
Fedra..................53.................28lat......16.01.................małopolskie
Mała29.............89...................29lat.......17.01................Wielka Brytania
samira.............17...................37lat.........19.01..............śląskie
anna_w...............9...................30lat.......20.01................lubelskie
blondi22.............2....................22lata......25.01................mazowieckie
Kleopatra............6...................29lat.......25.01..............pomorskie
Rucia ..............15....................26lat........30.01................mazowieckie
kopciuszek126....14..................29lat........31.01...........łódzkie
Shagga_80........3.....................32lat...... .31.01.................łódzkie
иιєиσямαℓиα.... 4(po poronieniu)... 31lat.... 31.01.......dolnośląskie
mauysia.............5.....................31lat.......31.01.................wielkopolskie
natusia...............3.....................27lat.......??.01................kuj-pom
LuSiA:)...............4.....................22lata......??.01...............Niemcy
Malvinka.............4.....................25lat.......??.01...............dolnośląskie
muzarcia............1.....................30lat.......?????................opolskie
Wsk...................8....................23lata......??.01.................
Woseba...............13(odwołane)......24lata......02.02................południe Polski
Sandraa.............8.....................22lata.....04.02...............wielkopolska
klamka...................4................35lat........????................mazowieckieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2013, 08:00
-
Rucia wrote:Dora wrote:Miłego dnia Wszystkim:-)
Zaraz luknę na Wasze wykresy..
Kochana czyżby fasolka się szykowała?Temperatura piękna!
Nawet się boję pomarzyća moj m. już wczoraj chciał mnie namówuć na test;-)
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualny
-
Ale nas dziś tłumek z rana!
Mam nadzieję, że jednak zostaniemy w tym wątku, bo dwóch naraz o tej samej tematyce to raczej nie ogarnę. Więc w ogóle nie będę tam wchodzić.
Co do horrorów - też lubię! Ale naprawdę trudno mi znaleźć takie, które naprawdę mnie przestraszą. Głównie boję się takich o nawiedzeniach, egzorcyzmach itp... Chyba ostatnim takim, którego bardzo się bałam był film "Egzorcyzmy Emily Rose"... brrr...
Ale i "REC" (i "REC 2") mnie konkretnie wystraszył.
Niestety te japońskie, amerykańskie remake'i japońskich i "horrory" o grupie młodzieży więzionej i torturowanej w domu na odludziu (pełno jest takich!) nie robią na mnie większego wrażenia...
No ale wracając do meritumWidzę, że z "weekendowych testerek" szansę mają jeszcze Amicizia (choć widzę, Ami, że temp Ci spadła, ale kto wie?), patik, no i kiti. W Was nadzieja
A już za parę dni zapowiada się kolejna fala. -
nick nieaktualny
-
BellaRosa wrote:Aga no mnie przyszły tydzien czeka w samotnosci, bo mój maż na poligon jedzie
Przekichane!
Wytłumaczcie mi jak to jest... 2013r. XXIw., TV cyfrowa a kanałów ponad 100 I KURDE NIE MA NIC CIEKAWEGO DO OGLĄDANIA!!!
o tym samym wczoraj myślalam;) -
Mayusia No Egzorcyzmy Emily Rose to świetny film. Ja oglądałam dokument o dziewczynie, która była "pierwowzorem" Emily Rose. Nazywała się Analise Michel bodajże (na youtube jest ten film). Właśnie film o Emily przedstawia jej historię.
Z podobnych filmów polecam "Demony" (z 2012r) i "Rytuał"- w roli głównej Anthony Hopkins. -
muzarcia wrote:Ja nie znoszę horrorów odkąd u babci oglądałam jako dziecko spod kołdry jednym okiem...nie nie nie...nigdy więcej...dwa obejrzałam...o takim robolu co do mózgu wchodził...i zjadał mózg i o dziecku szatana...trzeba mu było wbić ileś tam sztyletów i zabrakło jednego...rodził się następny potomek szatana...ech...dzieciak nieznośny ze mnie był, to mam...nerwy za słabe na to wszystko...zbyt emocjonalnie do tego podchodzę....
ja tam z moim P ogladamy przynajmniej raz wtyg jakis horrorek;) -
BellaRosa wrote:Mayusia No Egzorcyzmy Emily Rose to świetny film. Ja oglądałam dokument o dziewczynie, która była "pierwowzorem" Emily Rose. Nazywała się Analise Michel bodajże (na youtube jest ten film). Właśnie film o Emily przedstawia jej historię.
Z podobnych filmów polecam "Demony" (z 2012r) i "Rytuał"- w roli głównej Anthony Hopkins.
hej Belluś!
Ja też widziałam ten dokument, czytałam tez książkę o Anneliese Michel. Ja w ogóle wierzę w takie nawiedzenia i w egzorcyzmy, więc tym bardziej mnie to przeraża
"Sierociniec" widziałam, nawet w kinie. Też był niezły. Lubię filmy z pomysłem na zakończenie, a on właśnie taki był.
Ostatnio w kinach była "Kronika opętania" i zebrała bardzo dobre recenzje. Chyba sobie skombinuję i obejrzę -
BellaRosa wrote:Hej dziewczyny
Beatko ja Omena oglądałam jako młodziutka siksa. Od zawsze pasjonuję się horrorami i wszelkimi dowodami na istnienie zjawisk paranormalnych- cóż no... tak już mam. Tak samo interesuję się zaciekle religią i wszelkimi objawieniami (bodajże od 12 r.ż.). Miałam nawet iść na teologię a w przyszłości się dokształcać i być demonologiem, ale za bardzo zawsze się bałam demonów, więc to byłby bardzo głupi wybór niestety... ehhh te dziecięce marzenia
heheh ja tez zawsze uwielbiałam horrory
i dopóki nie zaszlam w ciąze to były nasze najczęstsze filmy
ale w ciązy bałam sie wplywu na dziecko
bo to jednak cały czas napiecie w brzuchu i wogóle.. bałam sie ze dziecko sie wystarszyOliwka 2006