X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • she Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie witam z Wami :) u mnie zaczal sie tydzien codziennego wstawania o 5 wrrr wiec podpisuje sie pod JAK JA NIE LUBIE PONIEDZIALKOW!
    ale mimo poniedzialku zycze Wam milego dnia i szybujacych w gore temperatur :)

mauysia, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia Wszystkim:-)
    Zaraz luknę na Wasze wykresy..

Beata, Fedra lubią tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane nadrobiłam więc mogę sie przywitac :)

p.s. był wczoraj fajny film, na koniec trochę sie bałam..

oman ..czy coś takiego oglądała któraś? dziecko było szatanem..

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Zadałam juz to pytanie na innym wątku, ale tam mało kto się udziela , więc zadam jej tutaj.
    Skok temperatury na wykresie jest potwierdzeniem na to, że owulacja nastąpiła.Rozumiem, że najlepszy czas na współżycie to najpóźniej dzień przed skokiem temperatury? Zbliżenie po skoku temp. raczej nie zaowocuje zapłodnieniem , dlatego iż według różnych źródeł komórka jajowa po uwolnieniu jest zdolna do zapłodnienia przez 12-24h, a plemniki przechodzą proces kapacytacji 6-7h. W związku z tym po wystąpieniu skoku temperatury na wykresie współżycie prawdopodobnie nie zaowocuje ciążą. Dobrze rozumiem?
    Drugie pytanie czy rzeczywiście skok temp. potwierdza wystąpienie owulacji?
    i trzecie: od czego zależy "wysokość" tego skoku? Czasem skok jest wyraźny czasem mniej. Od czego to zależy? Czy może to zależeć od stężenia jakiegoś hormonu?

HEJ DZIEWCZYNKI z rana,

na razie robię sobie na bieżąco notatki ;) ale Tobie, иιєиσямαℓиα, odpowiem w formie cytatu.

Zbliżenie w dniu skoku (a nawet, w ekstremalnych fuksowych sytuacjach nawet drugiego dnia wyższych temp) może zaowocować ciążą, bo nie ma gwarancji, że owu występuje dzień przed skokiem. Ponoć zdarzały się nawet ciażę trzeciego dnia skoku, dlatego np. wg metody Roetzera dni niepłodne zaczynają się wieczorem trzeciego dnia wyższych temperatur (jeśli został spełniony warunek 0,2 stopnia, o którym pisała dobrych kilka stron wcześniej :) ).

Skok temperatury generalnie potwierdza owulację, choć oczywiście zdarzają się wyjątki od reguły, ale bardzo sporadyczne.

Dobra, czytam dalej... :)

Amicizia lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Doruś

ja byłam zbadac z rana prolaktynę i progesteron (tym razem naczczo)
    ciekawe czy bedzie różnica?

chyba coś mnie bierze...w gardle drapie (a moja córuś chora ma gorączkę i wymioty dziś nie poszła do szkoły wiec możliwe że i ja coś załapię

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Beatko ja Omena oglądałam jako młodziutka siksa. Od zawsze pasjonuję się horrorami i wszelkimi dowodami na istnienie zjawisk paranormalnych- cóż no... tak już mam. Tak samo interesuję się zaciekle religią i wszelkimi objawieniami (bodajże od 12 r.ż.). Miałam nawet iść na teologię a w przyszłości się dokształcać i być demonologiem, ale za bardzo zawsze się bałam demonów, więc to byłby bardzo głupi wybór niestety... ehhh te dziecięce marzenia

mauysia, Beata, Fedra, Amicizia lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Zimowo!!! tak ładnie na dworze ,drzewa ośnieżone tylko szkoda ze tak w święta nie było i sylwka,ehhhh...
    Miłego Dnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:

Kochana czyżby fasolka się szykowała? :) Temperatura piękna!

Beata lubi tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata oby wyniki byly lepsze. Ja zbadalam tsh w piątek i mam mala poprawe dzieki tabletkom.
    ps: ile płaciłaś za badania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2013, 07:52

Beata lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualizuję tabelkę:

BellaRosa.........1......................24lata.......FASOLINKA......Lubelskie.......(2.07.2013)
    she...................6......................35lat.........FASOLINKA......pomorskie .....(27.06.2013)
    Paulina1986.....4......................26lat.........FASOLINKA......wielkopolska...(2.08.2013)
    gadgeta...........13.....................32lata.......FASOLINKA......kuj-pom..........(4.08.2013)
    Mona................5......................29lat.........FASOLINKA......malopolska
    Mamuśka..........5......................27lat.........FASOLINKA......podkarpacki....(3.08.2013)
    agga84a ...........1.....................28 lat........FASOLINKA......śląskie
    Kasiulek215........5...................25lat..........FASOLINKA......małopolskie (09.09.2013)
    Amicizia ............2(chwil.przerw)26 lat.......05.01................małopolskie
    patik....................1...................24lata......06.01................śląskie.
    kiti..........................4................24lata.....06.01................małopolskie
    anusia84.............7...................28lat........09.01................dolnośląskie
    ewela84..............6...................28lat........09.01................świętokrzyskie
    Libra...................3...................30lat........10.01.................łódzkie
    zosia-ktosia........6....................30lat.......11.01..................łódzkie
    AGA30...............25..................30lat.......12.01.................opolskie
    Dora...................2...................30lat.......13.01..................pomorskie
    gocha04.............7...................27lat.......14.01.................mazowieckie
    Beata.................6...................29lat.......14.01.................mazowieckie
    aneczkaaa1985...30................27 lat......15.01................warm-mazurskie
    Fedra..................53.................28lat......16.01.................małopolskie
    Mała29.............89...................29lat.......17.01................Wielka Brytania
    samira.............17...................37lat.........19.01..............śląskie
    anna_w...............9...................30lat.......20.01................lubelskie
    blondi22.............2....................22lata......25.01................mazowieckie
    Kleopatra............6...................29lat.......25.01..............pomorskie
    Rucia ..............15....................26lat........30.01................mazowieckie
    kopciuszek126....14..................29lat........31.01...........łódzkie
    Shagga_80........3.....................32lat...... .31.01.................łódzkie
    иιєиσямαℓиα.... 4(po poronieniu)... 31lat.... 31.01.......dolnośląskie
    mauysia.............5.....................31lat.......31.01.................wielkopolskie
    natusia...............3.....................27lat.......??.01................kuj-pom
    LuSiA:)...............4.....................22lata......??.01...............Niemcy
    Malvinka.............4.....................25lat.......??.01...............dolnośląskie
    muzarcia............1.....................30lat.......?????................opolskie
    Wsk...................8....................23lata......??.01.................
    Woseba...............13(odwołane)......24lata......02.02................południe Polski
    Sandraa.............8.....................22lata.....04.02...............wielkopolska
    klamka...................4................35lat........????................mazowieckie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2013, 08:00

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Dora wrote:

Kochana czyżby fasolka się szykowała? :) Temperatura piękna!

Nawet się boję pomarzyć;-) a moj m. już wczoraj chciał mnie namówuć na test;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka w idealnej pozycji, temperatura na wysokim poziomie, tfu tfu :D nie zapeszam i trzymam mocno kciuki !!!

Dora, Fedra, Libra, gadgeta lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nas dziś tłumek z rana!

Mam nadzieję, że jednak zostaniemy w tym wątku, bo dwóch naraz o tej samej tematyce to raczej nie ogarnę. Więc w ogóle nie będę tam wchodzić.

Co do horrorów - też lubię! Ale naprawdę trudno mi znaleźć takie, które naprawdę mnie przestraszą. Głównie boję się takich o nawiedzeniach, egzorcyzmach itp... Chyba ostatnim takim, którego bardzo się bałam był film "Egzorcyzmy Emily Rose"... brrr...
    Ale i "REC" (i "REC 2") mnie konkretnie wystraszył.
    Niestety te japońskie, amerykańskie remake'i japońskich i "horrory" o grupie młodzieży więzionej i torturowanej w domu na odludziu (pełno jest takich!) nie robią na mnie większego wrażenia...

No ale wracając do meritum :) Widzę, że z "weekendowych testerek" szansę mają jeszcze Amicizia (choć widzę, Ami, że temp Ci spadła, ale kto wie?), patik, no i kiti. W Was nadzieja :)

A już za parę dni zapowiada się kolejna fala.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysia ja wam polecam hiszpański horror " Sierociniec ". Nigdy w życiu nie oglądałam takiego psychologicznego, trzymającego w napięciu horroru !

http://www.filmweb.pl/Sierociniec

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Aga no mnie przyszły tydzien czeka w samotnosci, bo mój maż na poligon jedzie :/ Przekichane!
    Wytłumaczcie mi jak to jest... 2013r. XXIw., TV cyfrowa a kanałów ponad 100 I KURDE NIE MA NIC CIEKAWEGO DO OGLĄDANIA!!!

o tym samym wczoraj myślalam;)

a.png
    a.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayusia No Egzorcyzmy Emily Rose to świetny film. Ja oglądałam dokument o dziewczynie, która była "pierwowzorem" Emily Rose. Nazywała się Analise Michel bodajże (na youtube jest ten film). Właśnie film o Emily przedstawia jej historię.
    Z podobnych filmów polecam "Demony" (z 2012r) i "Rytuał"- w roli głównej Anthony Hopkins.

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Ja nie znoszę horrorów odkąd u babci oglądałam jako dziecko spod kołdry jednym okiem...nie nie nie...nigdy więcej...dwa obejrzałam...o takim robolu co do mózgu wchodził...i zjadał mózg i o dziecku szatana...trzeba mu było wbić ileś tam sztyletów i zabrakło jednego...rodził się następny potomek szatana...ech...dzieciak nieznośny ze mnie był, to mam...nerwy za słabe na to wszystko...zbyt emocjonalnie do tego podchodzę....

ja tam z moim P ogladamy przynajmniej raz wtyg jakis horrorek;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Witajcie kochane nadrobiłam więc mogę sie przywitac :)

p.s. był wczoraj fajny film, na koniec trochę sie bałam..

oman ..czy coś takiego oglądała któraś? dziecko było szatanem..

ja kiedyś to oglądalam fajne;)

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Mayusia No Egzorcyzmy Emily Rose to świetny film. Ja oglądałam dokument o dziewczynie, która była "pierwowzorem" Emily Rose. Nazywała się Analise Michel bodajże (na youtube jest ten film). Właśnie film o Emily przedstawia jej historię.
    Z podobnych filmów polecam "Demony" (z 2012r) i "Rytuał"- w roli głównej Anthony Hopkins.

hej Belluś!
    Ja też widziałam ten dokument, czytałam tez książkę o Anneliese Michel. Ja w ogóle wierzę w takie nawiedzenia i w egzorcyzmy, więc tym bardziej mnie to przeraża ;)
    "Sierociniec" widziałam, nawet w kinie. Też był niezły. Lubię filmy z pomysłem na zakończenie, a on właśnie taki był.
    Ostatnio w kinach była "Kronika opętania" i zebrała bardzo dobre recenzje. Chyba sobie skombinuję i obejrzę :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Hej dziewczyny :) Beatko ja Omena oglądałam jako młodziutka siksa. Od zawsze pasjonuję się horrorami i wszelkimi dowodami na istnienie zjawisk paranormalnych- cóż no... tak już mam. Tak samo interesuję się zaciekle religią i wszelkimi objawieniami (bodajże od 12 r.ż.). Miałam nawet iść na teologię a w przyszłości się dokształcać i być demonologiem, ale za bardzo zawsze się bałam demonów, więc to byłby bardzo głupi wybór niestety... ehhh te dziecięce marzenia

heheh ja tez zawsze uwielbiałam horrory
    i dopóki nie zaszlam w ciąze to były nasze najczęstsze filmy
    ale w ciązy bałam sie wplywu na dziecko :(
    bo to jednak cały czas napiecie w brzuchu i wogóle.. bałam sie ze dziecko sie wystarszy

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ