X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beata wrote:
    mauysia wrote:
    Beata, moje BMI to 21,7 - właśnie obliczyłam. Co nie zmienia faktu, że zaczynam "wyrastać" z moich ubrań 36 (góra) / 38 (dół) na 38(góra) / 40 (a nawet 42 - dół). Za ciasna garderoba zawsze dołuje, niezależnie od BMI ;)

hmmm nie umiem policzyć sobie swojego jakto się liczyło...
    masz rację ze jak za ciasne to niedobrze... ale czasem można zmienić na wieksze...

heh a napewno dobrze policzyłaś? ja ze zdjec obstawiałam (tzn. kojarze jedno Twoje zdjecie) to myslalam że ty tak gdzies w przedziale 18-19 max :)

Po prostu umiejętnie pozuję do zdjęć na FB ;D ;D ;D

heheh to powiedz jak to zrobić?
    bo ja to mam wrażenie ze na fotach zawsze 10 kilo więcej

p.s. ale powaznie takie masz? czy na zdjeciach byłaś po prostu chudsza?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba to prawie jak moja siostra!! już 2 miesiąc bez prądu jest bo jej odcieli!! wszyscy są winni tylko ona nie jest winna swojej sytuacji !!!
    Już naprawdę nie wiem kiedy ją trzeżwą widziałam!!! Nawet na święta nie pojechałam tam bo szkoda nerwów!!

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj mały jest ostatnio okropny i codziennie powazna rozmowe musze znim przeprowadzac;) ech ten bunt dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2013, 12:27

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    wzrost * wzrost = 1.73*1.73
    wagę podzielić przez ten współczynnik co wyjdzie ze wzrostu i masz swoje BMI no u mnie wyszło coś lekko powyżej 25 to chyba nie dobrze więc się idę położyć :)

dzięki
    ]a ja liczyłam bez przecinka i wychodziły mi niestworzone rzeczy...
    hej to jak nie dobrze to ruchu kochana a nie leżeć :)

ehh to nie jest jeszcze źle ze mna bo mam nadal ponizej 20 hihi

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Fedra wrote:
    AGA 30 wrote:
    U mnie moja siostra jest alkoholiczką zniszczyła już całą swoją rodzinę i niszczy dalej!!! Ma dwoje dzieci i jak tak pójdzie dalej to zabiorą jej te dzieci a ma dopiero 34 lata!!! mam nadzieje że wkońcu się opamięta i odbije się z tego dna!!!

uwierz mi Kochana że musi dobić do samego dna żeby z tego wyjść (choć nie wszyscy chcą lub nie widzą problemu), ważne by było żeby zapisać rodzinę na terapię żeby się nie bali i nie wstydzili żeby zobaczyli że to nie oni się muszą wstydzić, a wiem ze wsparcie w takich poradniach jest bezcenne...

Moja siostra już niestety jest na samym dnie !! jedynie szkoda dzieci mi !!! W lutym ma iść na odwyk ale czy pójdzie to się zobaczy przez rok się miga od tego już !!! w tamtym roku na studia się zapisała żeby na odwyk nie iść i ani studiów ani odwyku do tej pory!!!
    Ręce opadają normalnie!!

mój ojciec dostał ultimatum z pracy albo wylatuje z roboty albo pójdzie na odwyk był tam miesiąc ale to co opowiadał po przyjściu to włos na głowie się jeżył bo dostęp do alkoholu mieli bo to ośrodek otwarty nie jeden rano wychodził pił trzeźwiał i wracał na wieczór jak to ojciec powiedział brakuje w Polsce ośrodków z prawdziwego zdażenia... ten odwyk pomógł na rok w tym czasie uczestniczył do klubu AA i zaczął chodzić do Kościoła co mnie osobiście zatkało ale niestety była to tylko zasłona dymna...
    a co do pijących kobiet no cóż tak jak męzczyźni i one są tylko ludzmi i mają swoje słabości, normą jest że facet pije a kobiecie nie przystoi ale prawda jest taka ze pije tyle samo kobiet co facetów tylko że kobiety lepiej się z tym kryją...
    i miałam iść spać...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Beata Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Woseba wrote:
    no a moje BMI to 23..niby w normie..ale w górnej granicy..wiec to mnie nie zadowala..a stratowałam z BMI wskazujacym lekką nadwage...

a moje BMI przy taki wzroście jak mam teraz jeszcze z jakieś 4 lata temu wynosiło lekko ponad 16 ładnie się załatwiłam z 16 na 25 ;)

no nieźle kochana
    ale to po jakims leczeniu Ci tak przybyło?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Fedra wrote:
    wzrost * wzrost = 1.73*1.73
    wagę podzielić przez ten współczynnik co wyjdzie ze wzrostu i masz swoje BMI no u mnie wyszło coś lekko powyżej 25 to chyba nie dobrze więc się idę położyć :)

dzięki
    ]a ja liczyłam bez przecinka i wychodziły mi niestworzone rzeczy...
    hej to jak nie dobrze to ruchu kochana a nie leżeć :)

ehh to nie jest jeszcze źle ze mna bo mam nadal ponizej 20 hihi

no właśnie tak myślałam ze mi ruch pomoże tylko co się próbuje ruszyć to mi się w głowie kręci, a jak tak siedze przed kompem to mam wrazenie że opadają mnie siły...
    nie nie nie trzeba się położyć...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Beata Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej nie zdawałam sobie z tego sprawy,
    włos mi sie zjerzył na całym ciele

tzn. wiedziałam że sa takie przypadki ale tylko tam gdzie cała rodzina jest patologiczna... nie wiedziałam ze zdarzają sie takie rzeczy jesli ktos ma normalną rodzinę i wsparcie

smutne to... mam nadzieję że obje się opamiętaja nim będize na to za późno

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tylko kobietą trudniej z nałogu wyjść i szybciej wpadaja w ten nałóg !!
    ja nie powiem żebym nie wypiła sobie!!! Jasne wypije czasami i mam głowę twardą że mogę dużo wypić ale raz w tygodniu albo 2 razy w miesiącu a teraz jak się staram o fasolkę to jeszcze bardziej ograniczam!!!
    Ale dzień od szklanki wódy zacząć to porażka!!!

• Beata Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Fedrus nie ma leżenia!!!
    mi tez kreci sie w głowie i nam już mroczki przed oczami ale to włąsnie z btraku ruchu i od gapienia sie w monitor cały dzień i ruch byłby tu jak najberdzioej wskazany kochana ;) napewno polepszył by samiopoczucie

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    mauysia wrote:
    Beata wrote:
    mauysia wrote:
    Beata, moje BMI to 21,7 - właśnie obliczyłam. Co nie zmienia faktu, że zaczynam "wyrastać" z moich ubrań 36 (góra) / 38 (dół) na 38(góra) / 40 (a nawet 42 - dół). Za ciasna garderoba zawsze dołuje, niezależnie od BMI ;)

hmmm nie umiem policzyć sobie swojego jakto się liczyło...
    masz rację ze jak za ciasne to niedobrze... ale czasem można zmienić na wieksze...

heh a napewno dobrze policzyłaś? ja ze zdjec obstawiałam (tzn. kojarze jedno Twoje zdjecie) to myslalam że ty tak gdzies w przedziale 18-19 max :)

Po prostu umiejętnie pozuję do zdjęć na FB ;D ;D ;D

heheh to powiedz jak to zrobić?
    bo ja to mam wrażenie ze na fotach zawsze 10 kilo więcej

p.s. ale powaznie takie masz? czy na zdjeciach byłaś po prostu chudsza?

Właśnie przejrzałam swoje foty na FB i widzę, że moja główna strategia to dawanie zdjęć, na których widać tylko twarz ;D Ewentualnie jestem zakutana w jakieś kurtki albo luźne spodnie typu szarawary ;)
    A podświadomie chyba jakoś unikam zdjęć, na których widać moje łydy, albo na których mam przedramiona mocno przyciśnięte do ciała, przez co się rozklapciowują i wyglądają niebardzo ;) OTO MÓJ PILNIE STRZEŻONY SEKRET :D

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Fedra wrote:
    Woseba wrote:
    no a moje BMI to 23..niby w normie..ale w górnej granicy..wiec to mnie nie zadowala..a stratowałam z BMI wskazujacym lekką nadwage...

a moje BMI przy taki wzroście jak mam teraz jeszcze z jakieś 4 lata temu wynosiło lekko ponad 16 ładnie się załatwiłam z 16 na 25 ;)

no nieźle kochana
    ale to po jakims leczeniu Ci tak przybyło?

zaczęło się od rzucenia palenia
    wcześniej wazyłam 49 kg po rzuceniu fajek w przeciągu nie spełna 8 miesięcy na wadzę miałam już 62kg nie było to złe bo zawsze byłam chuda jak szkapa i wszyscy myśleli że mam anoreksje (no ale paliłam dużo bo jak tylko miałam nerwa to sięgałam po fajkę) potem to już stopniowo szło w górę bo jak miałam nerwa to po prostu jadłam... i ani się obejrzałam jak we wrześniu zeszłego już roku na wadze stuknęło mi 79.9 przeżyłam szok i wziełam się za siebie zeszłam do 73,5 teraz prezz święta wagę mam tak przed 75kg więc nadal walka przedemną ...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Woseba to prawie jak moja siostra!! już 2 miesiąc bez prądu jest bo jej odcieli!! wszyscy są winni tylko ona nie jest winna swojej sytuacji !!!
    Już naprawdę nie wiem kiedy ją trzeżwą widziałam!!! Nawet na święta nie pojechałam tam bo szkoda nerwów!!

Czyli to rzeczywiście przekleństwo naszego społeczeństwa... Każda z nas ma w rodzinie przynajmniej jednego pijaka :(
    Najgorsze jest to, że jednym z głównych cech alkoholika jest to, że za skarby świata nie chce się przyznać do choroby i nie chce iść na odwyk. Więc, tak jak mówię, ten guz mózgu mojego taty to nam chyba Bóg zesłał, bo tak to by w życiu nie spojrzał na to wszystko z góry i nie zobaczyłby jak bardzo się stoczył...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam BMI noby w normie.. ale to nie o to chodzi. chodzi o to żeby dobrze się czuć 'we własnej skórze" a ja widze że brzuch zaczyna mi sie nie podobać.. stąd hula hop:) przyjemne z pozytecznym. jak zrobi sie ciepło to rowerek:)
    póki co nie mam czasu na fitness cluby, basen itp choc wiem że też by pomogły.. w domu tez można pocwiczyć:)

mauysia lubi tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    No tylko kobietą trudniej z nałogu wyjść i szybciej wpadaja w ten nałóg !!
    ja nie powiem żebym nie wypiła sobie!!! Jasne wypije czasami i mam głowę twardą że mogę dużo wypić ale raz w tygodniu albo 2 razy w miesiącu a teraz jak się staram o fasolkę to jeszcze bardziej ograniczam!!!
    Ale dzień od szklanki wódy zacząć to porażka!!!

ja jak byłam młodsza to potrafiłam wypić bardzo dużo wódki ale z wiekiem jest coraz gorzej wódka mi nie smakuje to piłam drinki dość mocne bo i 0,7 w nich byłam wstanie wypić, potem zeszłam na piwa a teraz to w sumie jestem na winach i to też góra dwie lamki bo od razu źle się czuje...
    starość nie radość he he he :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Beata Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAYUSIA :)
    ja kojarzyłam takie jak jestescie we 3

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    hehe Fedrus nie ma leżenia!!!
    mi tez kreci sie w głowie i nam już mroczki przed oczami ale to włąsnie z btraku ruchu i od gapienia sie w monitor cały dzień i ruch byłby tu jak najberdzioej wskazany kochana ;) napewno polepszył by samiopoczucie

no ja od rana na spacerku byłam z moim psiakiem tak ładnie biało i dużo śniegu, potem troche sprzątania ale niewyraźnie się czułam już od wstania z wyrka...
    więc jak to mój M. mi doradził ide po wodę z malinami i miodem i drzemka...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Beata Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh to ja nie moge sie wam równać w zadnym stopniu
    ja to zwykle w ciągu wesela wypijam 1.5 kieliczka hehehe
    oczywiście cały czas pijąc :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra dziewczynki ja zmykam bo nie wyrabiam :)
    do później jak to mówi Muzarcia buziam :)

Beata, zosia-ktosia, mauysia lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    MAYUSIA :)
    ja kojarzyłam takie jak jestescie we 3

no, to właśnie to w szerokich spodniach :) No i nie widać mojego brzucha (który i tak notorycznie wciągam, ale ostatnio to niestety już nie wystarcza ;) )

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 971 972 973 974 975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ