X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PUla fajnie ze poducha przyszla :) daj znac jutor jak Ci sie spalo :)
    Olga duzo zdrowka dla synka.. :( bidulek..

Ja mialam leniwy dzien, w domu caly czas :P

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znac Kochana :)
    Ale tu cichooooo. Tez siedze w domku :) pojadlam polozylam sie i kropek bryka :) tatus tak szybko chcial dac mu buzi ze wywalil miche z lupinakam po sloneczniku na dywan haha :) bedzie odkurzanko :P

Ogladamy kota w butach a ja siedze na necie i szukam gdzie sie oplaca kupic wszystko do albumu i coraz bardziej zastanawiam sie nad produkcja tych zaproszen...

A was gdzie wywialo???

aszka, Eweloka84 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula super ze maluszek juz tak czesto kopie :)
    Moj juz ma stale pory :) dzisiaj udalo mi sie nagrac na telefonie jak rusza sie brzuch, bo za kazdym razem co fikal a ja wzielam telefon to przestawal, zlosnik jeden :P

Ja siedze na allegro i ogladam posciele i inne slodkosci dla dzieci :P

Jak masz talent i checi to zrob sama zaproszenia :) ja bym nie umiala :P
    Jakie bedziecie miec kolory dodatkow na slubie? Wiecie juz?

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ma byc ładny weekend trzeba skorzystac.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dopeiro wrocilam z babskich plot.. fajnie bylo ale czulam sie troche ..nieswojo wsrod kolezanek.. jedna z dzieckiem1,5 roczny m druga w ciazy .. oczywiscie padlo kiedy my.. ta któa jest w ciazy skrzetnie omijala temat bo wie ze mamy problemy ale maz tej drugeij iagle mwol no Ania dotykaj brzusia i zarazajcie sie .. trzeba Ali kolezanki i kolegow sprawic.. najgorszejet to ze mala cay czas do mnei przychodzila..a ja .. miłam ochote zwiac ..;/ ehh chyba mam chwilowy kryzys :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Paula super ze maluszek juz tak czesto kopie :)
    Moj juz ma stale pory :) dzisiaj udalo mi sie nagrac na telefonie jak rusza sie brzuch, bo za kazdym razem co fikal a ja wzielam telefon to przestawal, zlosnik jeden :P

Ja siedze na allegro i ogladam posciele i inne slodkosci dla dzieci :P

Jak masz talent i checi to zrob sama zaproszenia :) ja bym nie umiala :P
    Jakie bedziecie miec kolory dodatkow na slubie? Wiecie juz?

Wiesz co.. Nie czesto :) ale czuje najczesciej jak pojem i sie poloze :) wogole jaka dziwna sytuacja.... W pewnym momencie dotknelam brzucha tak nisko i normalnie macica taka twarda byla ze mozna bylo bez problemu wyczuc gdzie sie konczy i gdzie sie zaczyna.... Za chwile puscilo i wszystko miekkie. Nie wiem czy tak moze byc czy sie martwic...

No nad zaproszeniami pomysle. Moze sprobuje kilka i zobacze. A kolor chcielismy taki ciemny biskupi roz bo takie mialo byc auto... Ale tak nas koles podliczyl ze z samochodu zrezygnowalismy i szukamy innego :) kolor chyba zostanie :) musze pomyslec... Troche teraz sie nazbieralo. Dziecko, slub, dom.. Bede sie zastanawiac jak bede juz na wolnym :)

Ania nie dziwie sie ze sie nie swojo czulas.. Mialam to samo. W pewnym momencie draznila mnie nawet bratowa mojego T ktora tak bardzo lubie... Patrzylam na jej brzuch i swieczki w oczach... A teraz sami czekamy na dziecko...wam tez sie uda :) napewno :)

Lece spac testowac poduche. Do jutra :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania wcale Ci sie nie dziwie :(
    Prawde mowiac ja bym miala duze opory zeby wyskoczyc na takie spotkanie.. Zle bym sie czula w towarzystwie obu, mimo ze to dobre kolezanki..
    Ale wierzymy wszyscy Aniu ze wam sie uda :)

Paulina jak sie spalo?
    Ladny kolor dodatkow na wesele :) my mielismy czarno biale wesele :)

Co do twardnienia macicy, to ja mialam ale na samym poczatku.. Brzuch tez twardnial. Bralam nospe, wit b6.. Na szczescie skurczy jeszcze nie mam.. Narazie sporobuj moze pic magnez moze..

Mialo byc dzisiaj sloneczko, a narazie takie nijakie niebo :( slonca raczej nie bedzie.. Nie wiem co bedziemy robic

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane :-) ja lecę po kawę i zaraz do was wpadne musze się zastanowic co robie dzis ;-) słońce powoli wychodzi ale spory wiatr wiec musze zaplanować ;-)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu tak w ogóle, bo przeoczełyśmy, rozbiłaś 1100 :D

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga jak tam Michaś ?? lepiej juz ??

Aaa faktycznie rozbiłam 1100 str :D

Dziewczynki miałam mega opory małam nawet przed wyjsciem zadzwonic do kolezanek i powiedziec ze nie moge jednak przyjsc.. ale stwierdzilam ze nie moge sie zamykac na ludzi .. ciazy przyjaciółki bardzo sie ciesze bo to ta która poroniła w lipcu. ale kiedy opowiadały o pierwszych objawach.. to az mi sie serce kruszyło .. i dzis od rana mam handre.. na dodatek od kilku dni mam wrazenei jakby moj M sie oddalał..... wiem ze nie moge wymagac zeby zawsze był przy mnie.. i ze on tez potrzebuje rozrywki ..bo ta praca go wykancza juz psychicznie.. ale mam wrazenie ze zamyka sie w swoimm swiecie .... a co ja mam mu pwiedziec ze przykro mi bylo jak mówily o perwszych objawach .. a ja tego nie doswiadcze.. - wiem ze on to odbierze jako przytyk w jego strone.. własnie takich momentow nie umiem jeszcze zniesc.. kiedy potrzebuje zeby sie wygadac..ale wiem ze tym gadaniem moge jego zranic.. i sie powstrzymuje .. ;/
    na dodatek pogoda mnie w ciula zrobila :) ale mam nadzieje ze sie rozpogodzi bo chcialam dzialac w ogrodzie ;)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam dziewczyny ze tak smece.. ale chyba jestescie jedynymi któm moge w 100% powiedziec co mi w duszy gra.. i przynejmnije jak napisz e to mi od razu jest lepiej :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolorystyka a weselu była fiolety rózne oddcienie , srebro, zielen i biel ;)
    zaproszenia były w formie rulonu prypalanego z bordowa wstazeczka :)

Samochód czarny Jaguar..mmm :D tylko pózniej klełam jak miałąm do niego wejsc z suknia .. fuck jak ja sie nameczylam :P a Michal mnie wpychal a pozniej wypychal z niego :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) u nas jak zawsze pogoda ciulata :P

Dziekuje Daria spalo sie dobrze. Ale na poczatku bardziej sie do mojego przytulalam bo zaczal smecic ze kupilam poduche to on pojdzie w odstawke :P ale pozniej jak obudzilam sie w nocy to poduche obejmowalam :P kurde nie umiem sobie tylko poradzic ze spaniem na plecach :/ co sie obudze no tak wlasnie spie :(

My na wesele mielismy miec rozowego (ale taki cieeemny roz) cadillaca z bialymi pikowanymi kanapami.... Ale koles tak sobie policzyl ze za samochod na 5 h wyszlo by nas ze 2500 zl :/ chyba go poje*** jak my moze,y miec auto take jaie mial Lewandowski za 600 zl na caly dzien... Wiec niech si buja :)

Aneczko masz racje. Zamykac tez sie nie mozna. Ciezko jest ale trzeba walczyc. Nie sprawisz ze teraz wszustkie kobiety w ciazy znikna i ich dzieci... To ciezkie ale trzeba sie z tym zmierzyc. Mezowi daj moze chwile oddechu. Jak naprawde zacznie sie oddalas wyedy zareaguj... Dla niego to tez trudne. Ale jak za kazdym razem bedziesz cisnac to tez nie bedzie dobre ;)
    Nam sie zawsze mozesz wygadac kochana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 09:45

Ania_84 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Paula.... tylko nie raz przychoda głupie mysli.. niestety to jest silniejsze ode mnei :) a cieżaróweczki nie chce zeby znikaly chce zeby bylo ich jak najwiecej.. nie przeszkadzaja mi ..ale nie raz po prostu człwoeik czuje sie zagubiony a twedy nawet malutkie kocie które sie urodzilo daje odczucie czegos nieosiagalnego..
    Co do meza to dlatego mu juz nie truje daje mu torche odpoczynku.. ;) choc czuje ze jest mi po porstu potrzebny .. bo przez ostatnie tygodnie stawial jego na pierwszym miejscu i o niego dbalam o to zeby zle sie nie poczul..a teraz zwyczajnie chyba ja potrzebuje wsparcia..

A co do samochodu my zaplacilismy 300 zl od 14 do 22 no i oczywiscie zaprosilismy faceta na obiad i dostal od nas dwie flaszki :D
    Czym byl zszokowany i powiedzial ze rzadko co sie zdarza ze zapraszaja na obiad go . choc on tak naparwde zawsze wraca strasznie glodny i ze jest mu bardzo milo ze go zaprosilismy :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu jasne nie mozesz sie zamekac ja to rozumiem.. Jednak znam Siebie i wiem ze mi by bylo ciezko spotkac sie z obiema naraz.. Bo wlasnie wychodza wtedy takie tematy, ktore sa dla nich wspolne.. Co innego sama przyjaciolka, ona zna wasza sytuacje i was wspiera..
    Kochana nam sie mozesz zawsze wygadac ;) jak ja cos pisze za duzo o ciazy, prosze zwroc mi uwage, moze nie zawsze kontroluje i paplam za duzo, a nie chce nikomu sprawic przykrosci..

Paula co do spania na plecach, mam ten sam problem budze sie i zla na siebie jestem.. Nie umiem przestac w nocy samoistnie sie obracac.. Mysle ze z czasem to przyjdzie.. Bo i tak coraz gorzej sie oddycha na plecach..

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Aniu.... Postarajcie sie wspierac nawzajem. Bo to wy jestescie dla siebie najblizsi na swiecie. Nie ma nikogo blizszego.
    A uwiez mi ze czasem dobrze powiedziec: hej! Pomysl tez czasem o mnie. Ja tez cierpie...
    Nie ma w tym nic zlego... Bo kazdy moze sie tak zatracic w swoim smutku ze przez przypadek moze zapomniec ze jest jeszcze ktos komu jest ciezko.... To take ludzkie..

Daria ja tez tego nie kontroluje :P a tak wspaniale mi sie spi na plecach ze poki co chyba nie ma szans zeby to zmienic :/

Ja ide jesc sniadanko ale zostaje z wami poki co. :) potem jakis obiadek trzeba zmajstrowac i na zakupy bo lodowka pusta :P
    Macie jakies pomysly na obiady??? Moje sie chyba wyczerpuja hahaha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, co słychać
    Widzę, że dyskusja o porodach była
    Ja popieram zdanie Olgi w 100%.
    Najbezpieczniejszy jest poród naturalny, wiadomo, że jak są wskazania do cesarki to nie ma się co opierać, ale to jednak operacja
    dziecko jest wyrwane z brzucha matki, cesarka jest często zaplanowana więc dziecko rodzi się przed terminem, efekt że nie zaczynają działać hormony które przygotowują dziecko do normalnego funkcjonowania, a są chociażby odpowiedzialne za odruch ssania i karmienie piersią , no i dziecko nie wyciska z siebie wód płodowych, muszą mu je odessać itd, itp
    Co do matki to jest mnóstwo powikłań, gronkowce, zakażenia, przecięcia jelit, pęcherza moczowego, zrosty po. Jeszcze pół biedy jak planujecie jedno dziecko, ale jak dwójkę lub więcej to sobie wyobraźcie np. 3 cesarki w ciągu kilku lat, ryzyko ogromne
    Ja też się boję porodu i tak jeśli o to chodzi to wolałabym cesarkę, ale jak się logicznie popatrzy to lepiej naturalnie, takie moje zdanie
    Jest taki film na you tube porodowy biznes, dla zaintersowanych
    To wcale nie tak, że lekarze wolą poród naturalny. Za cesarki im płaca a cesarka to 10 min, lekarz przychodzi na 10 min, dziecko wyjmie i idzie na kawę, więc dla nich jest to lepsza opcja niż co 2 h przez 20 h w nocy do kobiety chodzić, a za cesarkę i tak im płacą, bo nie da się udowodnić czy była potrzebna czy nie, także na tym nie oszczędzają
    uff ale się rozpisałam

Ewelka co do testu Pappa i wolnej jednostki Bhcg ja robiłam
    Z usg różnie bywa, róże sprzęty lekarze mają, nie każdy ma certyfikat
    wiele dziewczyny pisało że u dwóch różnych lekarzy były dwa różne wyniki, a tak masz z krwi i święty spokój, najczęściej zmniejsza się ryzyko więc jesteś spokojniejsza, kosztuje 250zł

Paula co do twardnienia macicy ja też miałam dość wcześnie, lekarka zaleciła przede wszystkim magnez z B6, kwasy DHA dodatkowo, a nospę tylko sporadycznie jak nie puszcza długo bo niestety podobno nadużywanie nospy może prowadzić do skracania szyjki, bo rozluźnia również mięśnie szyjki, tak moja gin powiedziała

Olga śliczny kotek
    Aniu głowa do góry, w końcu muszą przyjść lepsze czasy

Eweloka84 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja tez poprosze jakis pomysl na obiad.. Tylko nic wymyslnego :P

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochana!! Jak mlo cie tu widziec :)

Ja tez jestem za porodem sn. Choc bolu sobie nie moge wyobrazic :/ ale dla dziecka zniose wszystko :) chcialam tylko podac przyklady ze dochodzenie do sibie po cc jest najczesciej (choc nie zawsze) kwestja psychiki i nastawienia :) i jak juz sa wskazania to nie ma co bidowac nad soba bo dziecko na nas czeka :)

Kochana ja wlasnie zapytam o te dha bo do tej pory nikt tu o tym nie wspomnial :/ tu zalecaja tylko kwas i wit d. To wszystko. A jak pokazalam na pierwszej wizycie ze biore magnez (na te delikatne bole na samym poczatku) to polozna oczy zrobila i pytala a co to a po co i ze ona nie rekomenduje i biore to na wlasna odpowiedzialnosc :/
    Jak cos to kupie w pl.

Ja tez uwazam zeby badańia z krwi zrobic. Ja tez robilam. Na usg wyszla mi duza (choc w normie) przziernosc bo 2.0 i teoche sie balam.... Ale przyszly wyniki krwi i jest bardzo mala szansa :) wiec jestem spokojniejsza :)

Paula_29 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u .was Paulinko???
    Jak mala? Jak przygotowania? Zakuoy juz zrobione. Opowiadaj bo tak zadko tu bywasz :)

Paula_29 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1109 1110 1111 1112 1113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ