Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie no Wasze pisanei o ciąży mi jakos nie przeszkadza.. poporstu akurat trafilam na dni kiedy moje hormony buzuja
i datego wszytsko sie skumulowalo
Paula ajk tam sie czujecie ??Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Aniu bo jak my ci sie skumulujemy ro bedzie gorzej haha
Mysza kazdy ma prawo do gorszych dnitrzeba tylko z nich wychodzic z podniesiona glowa
Dobra, ja pojadlam, zbieram dupke i ide myc naczyniaale czytam was wiec sie nie opierniczac
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny , no już ciąża daje we znaki, ciężko się oddycha, plecy bolą, mała budzi w nocy kopaniem i chyba mi coś spojenie łonowe zaczyna nawalać, bo czuje jakiś taki dziwny nacisk, no ale jak bawię się z małą i mi odpukuje takimi kopniakami że brzuch podskakuje to zapominam o bólach
też się boję porodu i coraz więcej o tym myślę
Co do magnezu to Ci Paula nie zaszkodzi, jest szybko wypłukiwany a jak dużo sikasz to jeszcze mocniej
DHA są wskazane w ogóle dla rozwoju mózgu dziecka, szczególnie jak jesz mało ryb a podobno dobrze wpływają też na twoje emocje i przy twardnieniu się przydają
To tylko suplementy więc nie ma się co bać
Szał zakupów trwa, już naprawdę mamy dużo rzeczy, mam wydrukowaną listę z belly i tylko odhaczam:)
A jak u Was?ciążówki i przyszłe ciążówki? -
No u ciebie to juz 25 tydz... Ale to leci szybko. Ja za chwile juz 5 mies zaczynam. SZOK!!!
rosna nam te dzieciaczki
I my rosniemy haha. Zrobie potem zdjecie to wam pokaze
Ja sie z zakupami wstrzymuje tylko do maja az bed w pl i wogole poznamy plec. Dla chlopca mam juz chyba wszystkie ciuszki ale dla dziewczynki nic
Jak sie okaze ze bedzie babeczka (w co watpie) to bede szukac kogos kto sie wymieni
W pl bedziemy jezdzic i wozki ogladac i zdecydujemy ktory kupimy. Reszta wiekszych rzeczy jak sie przeprowadzimy.
Paulinko bede chciala kozystac potem z tw rad co ci sie przydalo, z czego jestes zadowolona, co sie wogole nie przydalo...
I czekam na fotk lozeczka i pokoikumam nadzieje ze sie podzielisz z nami
uwielbiam sie cieszyc czyims szczesciem
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Nie ma problemu Paula jak tylko będę wiedzieć chętnie się podzielę.
Co do ciuszków ja mimo że mamy potwierdzoną płeć staram się kupować w miarę neutralne kolory, wprawdzie mam kilka różowych ale sporo mam bezowych, żółtych, zielonych, kremowych. Głównie kupuje śpioszki, kaftaniki, taką bazę.
Sukieneczki i jakieś wyszukane wyjściowe pewnie będą przynosić rodzina i znajomi więc na razie się z tym wstrzymujemy, poza tym w lecie będą promocje, więc wtedy warto skorzystać. Fajnie, że ta babeczka przynosi Wam rzeczy, sporo zaoszczędzicie
łóżeczka jeszcze nie mamy, ale planujemy kupić przed świętami, jak będzie gotowy na pewno wstawię fotki
Wstaw zdjęcie brzuszka, ciekawa jestem ,
Ty Daria też się pochwal
Ewelka i reszta dziewczyn w I trymestrze pewnie jeszcze brzuszka nie ma -
A ja mam wlasnie takie typowo chlopiece rzeczy. Dzinsy, kurteczk, ogrodniczki...
Ale jest tez sporo bodow z dl i krotkim, czapeczek, niedrapek, pajacykow neutralnych wiec cos napewno w razie czego zostanie
Tez nie bede duzo kupowac bo maluchy szybko rosna
Przed majem sie wyzyje zakupowo bo bede kupowac ciuszki dla corki przyjaciolki wiec sobie ulze hahaha
Z grubszych rzeczy ma nam dac jeszcze wanienke wiec super
Kochana ogarne sie i zrobie fotke. Poki co ogarniam chatke bo masakraw tyg po pracy padam na twarz i nic nie robie oprocz mycia naczyc i ogolnego ogarniecia
Wlasnie. Gdzie reszta przepadla????
Ewela, Ania, Daria, Madziuszka, Rudziaczek?????
A Dorocia jak tam? Buuu nikt nas juz nie lubi???
-
Wiesz to zależy jak często masz te twardnienia
Ja brałam 500mg dziennie, miałam taki magnez o dużej dawce w jednej tabletce(magnezin)
a teraz biorę rano i wieczorem tabletkę 100 mg (polomag b6)a popołudniu 400 mg w jednej tabletce ( magnez firmy doppelherz) także mam dwa rodzaje tabletek na wypadek gdyby któryś się nie wchłaniał. Przy tej jednorazowej dawce 500 mg miałam częściej twardnienia, teraz jak biorę dwie różne to już coraz rzadziej ( gin mi powiedziała, że może być tak, że tamten źle mi się wchłaniał)
Poza tym dużo sikam, więc może jedną tabletkę za szybko wydalałam z organizmu -
Ja mam asmag fore i pisze ze jest 34 mg jonow magnezu czyli 500 mg magnezu w tym. Ćzyli ta duza dawka.
A drugi mam magnez+ b6 z Polski lek s.a i tam jest tylko 56,25 mg magnezu oraz 1,4 mg witaminy B6.
I teraz nie wiem:/ nawet sie nie mam tu kogo poradzic
Twardnienia zaobserwowalam w zasadzie pierwszy raz wczoraj wieczorem a potem po serduszkowaniu. Wczesniej nie zwrocilam na to uwagi...
-
Ok
dziekuje ci Kochana. Tak tez zrobie
Super ze moglam pońownie sie ciebie poradzicjak bede w pl to napewno zadam lekarzowi milion pytan bo tu jest naprawde inaczej
Pozostal tylko problem dhabo chyba tu nie kupie...
Dziekuje jeszcze raz. Wracam do sprzataniaPaula_29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny