Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruda27, Paula55, Czarnula87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia ale slodki kociak super ze jestescie z lozka zadowoleni!
Ja sie dzisiaj w ogole nie wyspalam.. Ciagle sie wiercilam i spac jakos nie moglam..
No moj tez mowil do brzuszka zawsze itd, a teraz zaczyna czytac dzieci juz zaczynaja zapamietywac glosy. Moj juz zaczyna otwierac oczka, to musi byc niesamowity widok na usg ale pewnie nie bede miec takiego szczescia
Dalej nie czuje sie zbyt dobrze, gardlo boli..
Dzisiaj jedziemy do ginekologa. Chce dostac papiery zeby juz nie pracowac i boje sie tego.. Nie wyobrazam sobie w maju lazic do pracy trzymajcie kciuki od 17 plisssssAnia_84, Paula55 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kupujesz sol fizjologiczna w aptece.. akie male ampulki i normalnie robisz inhalacje jesli masz inhalator to dajesz sama sol fiziologiczna do inhalatora- choc mi dala babka jesczze mucosolwan- niby powiedziala z ejakby byla w ciayz to nie zaszkodzi i kaza to mieszac z sola fizjologiczna a jak nie to sama
druga opcja jesli nie am inhalatora to do garczka ciepla wode tylko wteyd nie wiemile tych ampulek na ile wody -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry
Ojj my tez mielismy srednia noc,,. Juz druga noc z rzedu budze sie nie wiem... Kolo 4 rano i tak mnie zoladek boli i mi nie dobrze ze szok... Zasnac ńie moge a boje sie wstac zeby nie zwymiotowac. Myslalam ze wczoraj to tylko raz bylo bo z nerwow przed usg a dzis to samo
Ale teraz wstalam i juz ok... Dziwne.
Daria trzymamy mocno mocno kciuki... musisz dostac papiery i zostac juz z nami
Kurde ja wczoraj wyczytalam w mojej ksiazce ciazy ze papiery ktore nam sa potrzebne powinnam juz moc dostac od 20 tyg a polozna sie upiera ze przed 22 tyg prawnie nie moze tego zrobic pipa
-
nick nieaktualny
-
Tak wczesniej. Wczoraj tez wczesńiej wstalam ale dolezalam w lozku bo balam sie zeby nie zwymiotowac a wzielam leki...
Kochana chodzi o dokument mat b1 czyli potwierdzajacy ciaze i date porodu. To jest dokument ktorym sie posluguje tak jak w pl karta ciazy
Potrzebne nam to do starania sie o kredyt
-
nick nieaktualny
-
Kochana to jest tak ze dziecko tu urodzone ma miejsce urodzenia Szkocja.
Ale wbrew temu co mowia wszyscy szkoci nie bedzie prawnie szkotem bo ani ja ani moj narzeczony nie mamy obywatelstwa
Jestesmy jedynie rezydentami
Wiec dziecko bedzie Polakiem.
Co do meldowania w pl nie bede go narazie meldowac bo jesli bym to zrobila moge miec potem nieprzyjemnosci z powodu takiego ze bedzie on w rejestrze a nie bedzie mial wizyt u lekarza, szczepien obowiazkowych w pl i innych.
I beda mnie za to scigac
Ale jeszcze sie dokladnie dowiem jak to wyglada jak bedziemy wracac do pl
-
nick nieaktualnyPaula aha.. Ja wlasnie nie wiem jak to jest.
Tzn my bedizemy rodzic w polsce, pierwsza opieke bede miala w polsce, ale z ubezpieczenia autriackiego bedzie szlo..
W urzedzie tez bedzie w polsce zameldowany..
A nie jest tak w szkocji ze mozecie wybrac obywatelstwo? Wiem ze na terenie ue mozna wybierac, tam gdzie sie urodzilo albo po rodzicach.. Ale nie wiem jak jest teraz. Keidys mozna bylo miec dwa obywatelstwa a teraz juz tylko jedno.. -
Dokladnie. Czytalismy kiedys bardzo duzo o tym i okazalo sie ze nie mozna sobie od tak wybierac bo kazda kobieta by sobie jezdzila rodzic za granice i miec dla dziecka obywatelstwo hehe
Teraz jest tak ze obywatelstwo ma sie po rodzicach
Jesli jedno z nas by mialo obywatelstwo gb to wtedy mogla bym wybrac czy chce po mnie czy po jego tacie. A ze oboje nie mamy to z urzedu bedzie mialo pl
U was jest inaczej bo ty rodzisz w pl wiec nie ma problemu. I musisz w pl zarejestrowac bo tam dostaniesz akt urodzenia
Ja dostane w szkocji
I od razu jak dostane chcemy wyrobic malemu paszport lub dowod