Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na razie mam dużo czasu, więc jestem, podejrzewam że jak wyjdziemy do domu, to będę miała mało czasu na forum. A jak wrócę z dzieckiem do pracy to już w ogóle chyba zapomnę co to internet
Obiecuję Was nie opuścić!
Szymek życzy Wam miłego weekendu:
czekaja, Anastazjaaa, Eweloka84, Malenq, Ania_84, Sana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej....
santoocha słodziak, a jaka minka:)
Olu wczoraj miałam pogadankę ze specjalistą w tej dziedzinie...i tak... potwierdziła bradyarytmię, i 20.12 mam kolejną wizytę - i ta wizyta (połączona) z kolejnym usg "powie" czy będzie planowane cc czy jednak nie będzie przeciwwskazań do sn....
mała szaleje w brzuszku, i nie daje do końca "zobaczyć serduszka", bo leży zwrócona buźką do moim pleców, czyli swoimi opiera się o brzuch.....
może jakoś się przekręci do tego 20.12...zobaczymy...swojego gina mam na poniedziałek i na 15.12...więc grudzień minie mi pod znakiem wizyt u lekarzy...
ps. a jak tam u Ciebie??? Sana no właśnie - ciążowe zachcianki już są?
Buziaki i miłego wieczorkuWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 16:31
-
Czekaja ja dziś jestem totalnie zmarznięta i mam jakiegoś doła. Brzuch mnie boli i żołądek i jakoś tak mi źle... nos mnie z zimna swędzi i wygrzać się nie mogę.
Malenq ciążowych zachcianek brak tylko kołderkę chcę, nic więcej mi dziś do szczęścia nie trzeba
Miłego wieczorku :*
Julia 07.2015 -
Ja a od jutra przechodze na diete lekkostrawna. jeszcze zostaly mi 3 miesiace do porodu a coraz gorzej pracuje moj uklad pokarmowy. nie mam problemow z toaleta cale szczescie bo chodze nawet po 3 razy dziennie ale od poludnia zaczyna sie straszne zgaga codziennie cofa mi sie kwas zoladkowy mam mega wzdety brzuch i strasznie mi sie odbija. zamowilam dzis parowar i bede na nim przygotowywala sobie obiady. zadnego smazenie pieczenia. zadnych slodyczy mocno przyprawionych potraw i wszystkiego co ciezkostrawne i wzdymajace. bedzie ciezko ale za kazdym razem jak chce siegnac po cos' ciezkiego' i przypomne sobie co mnie czeka to skutecznie mnie to zniecheca.
Malenqu trzymam kciuki zeby mala sie odwrocila tak aby badanaie bylo jak najbardziej dokladne.
Ewelinka jak bedziesz miala chwile wstaw zdjecie gwiazdy:)
Sana jest weekend wiec korzystaj i siedz pod kolderka:)
-
Czekaja, ja też miałam okropną zgagę od 6 miesiąca.
Rennie trochę pomagało neutralizować pieczenie w gardle.
Ale ulewało mi się totalnie, cofki w nocy to norma, spałam pod kątem 45stopni, przez co kręgosłup mi wysiadał.
Zdecydowanie mniej męczyła mnie zgaga jak byłam w pracy, pewnie to że się ruszałam, więcej stałam niż siedziałam robiło swoje. W domu, leżąc przed tv, siedząc- masakra....
No i zgaga nasilała się po słodkim, bananach i mleku. -
zgaga jest do wytrzymania. najgorszy ten ucisk na zoladek ciagłe odbijanie i wlasnie cofki. no musze jakos wytrzymac nic nie poradze wiem ze pewnie bedzie jeszcze gorzej. musze jesc malymi porcjami zeby gora nie wychodzilo:) co bedzie w wigilie i siwieta juz sie boje ale to chyba beda pierwsze swieta podczas ktorych nie bede objedzona. nie moge sobie na to pozwolic bo wtedy chyba umre;)
dzis na obiad pulpeciki gotowane z indyka i ryz:)
-
Witam sie i ja...tez ze złym samopoczuciem
Nie spałam cała noc, czuje sie i wygladam jak zombie
cos mi sie dzieje dziwnego, nie wiem jak to nazwać medycznie mianowicie nie moze mi sie odbić
Czuje mega duzo powietrza w przełyku, w gardle jakby kula z powietrza i ni hu hu..nawet jak popije gazowanca to odbije mi sie tak z "wierzchu" a w środku nadal mam powietrze i jak oddycham to słysze takie bulgotanie i wszystko mi podpyływa do gardła, przełykam śline i wraca..i tak cała noc, do tego tak mnie w nocy gardło/przełyk zaczał piec od tego zatrzymanego tam powietrza...
masakra, co za noc....sto pozycji, spałam na górze poduszek, potem znów na samym przescieradle...nic nie pomagało...i teraz nadal to czuje..i za cholere sie nie odbije! helppppp -
Rudasek pomasuj brzuch zarz pod zebrami. tak jakbys glaskala watrobe i zoladek od prawej do lewej i zjedz w dol bokiem. najlepiej rob to nadgarstkiem. mi to pomaga jak czuje powietrze i w przelyku i w jelitach. napij sie naparu z rumianku jest bardzo dobry na dolegliwosci ukladu pokarmowego. jeszcze inny sposob poloz sie na lwym boku i przyciagnij kolana jak najbardziej sie da do klatki piersiowej(wiem brzuch ale tak jak sie uda)
powodzenia moze cos pomoze i wspolczuje