Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
trzeba mieć nadzieję, że ten jeden jedyny na kilka milionów przeżyje
, dziewczyny trzeba myśleć pozytywnie, nasze nastawienie psychiczne ma ogromne znaczenie, ja wierzę, że nadejdzie ten dzień, kiedy zobaczę dwie kreski, póki co trzeba się zrelaksować i pozwolić ciału przygotować się na ten szczególny dzień, w którym bliskość z tym, którego się kocha da najwspanialszy owoc
Kochane moje bardzo mnie cieszy, ze trafiłam na tą stronę i Was poznałam, jest mi łatwiej, bo któż zrozumie nas lepiej od nas samych-kobiet, które wiedzą, czego chcą i trenują cierpliwość, wytrwałość w oczekiwaniu na też ważny moment
ściskam Was mocno -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czarnula87 wrote:Nie wiem tylko co zrobić jak mi się @ pojawi wcześniej niż skończę lutkę brać.... czy dokończyć do tych 10 dni? czy odstawicć?
Jeśli miesiaczka przyjdzie to trzeba odstawić -
nick nieaktualnykonwalie86 wrote:słuchajcie mam pytanko dziś 3 dzień cyklu jak myślicie kiedy zacząć robić testy owulacyjne?
Długość cyklu Początek testowania.
21 dni dzień 6
22 dni dzień 6
23 dni dzień 7
24 dni dzień 7
25 dni dzień 8
26 dni dzień 9
27 dni dzień 10
28 dni dzień 11
29 dni dzień 12
30 dni dzień 13
31 dni dzień 14
32 dni dzień 15
33 dni dzień 16
34 dni dzień 17
35 dni dzień 18
36 dni dzień 19
37 dni dzień 20
38 dni dzień 21Dorotucha lubi tę wiadomość
-
Kiedy wykonać test owulacyjny:
Wykonywanie testów owulacyjnych powinnaś rozpocząć w dniu, kiedy zaczyna się okres największej płodności, czyli kilka dni przed owulacją (jajeczkowaniem).
24 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 7 dniu cyklu
25 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 8 dniu cyklu
26 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 9 dniu cyklu
27 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 10 dniu cyklu
28 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 11 dniu cyklu
29 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 12 dniu cyklu
30 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 13 dniu cyklu
31 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 14 dniu cyklu
32 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 15 dniu cyklu
33 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 16 dniu cyklu
Pierwszy test owulacyjny możesz wykonać o dowolnej porze dnia, a każdy kolejny następnego dnia o tej samej godzinie co robiłaś pierwszy test.
Nie rób testu z pierwszego porannego moczu ponieważ jest on zagęszczony i może przez to dać fałszywy wynik pozytywny (dodatni).
Nie zaleca się picia płynów 2 godziny przed wykonaniem badania. Przyjmowanie dużych ilości płynów może rozcieńczyć mocz i uzyskany wynik może być fałszywie ujemny.
Czarnula87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nie ale bylam u innego gina bo skonczyla mi sie ta lutka .. a mojego nie bylo
facet starszy ale bardzooczytany i z duzym doswiadczeniem
i z teketsm do mnie a po co pani ta luteina- no to mu tłumacze a ten mi tak w ktorym dc jest pani ja mowie 35 ile dni pani ma normalnie mu mowie ze 30-33 a ten ..a test pani robila mowie nie bo doepiro z temp skok mialam 8dpo a ten do mnie z tektesm.. pani niech sie nie sugeruje testami tempka.. bo jedynym pewniakiem owulacji jest ciaza.. temperatura moze byc mierzona jesli pani sie wysypia 8 h , nie ma pani stresow, i jest pani w palni zdrowa.. mnie wryklo
drugga sparawa. mowie mu ze w 22 dc mialam progesteron 0,58 a on do mnie Pani Aniu cialko wysyla progesteron pulsacyjnie mogla pani zrobic w momencie obnizony progesteron..
a luteina nawet nie podwyzsza temperatury bo raz ze musialaby pani bvrac po 5 tabl na dzien bo czesc sie wydala ..
i po 3 luteina i duphaston nie maja udopwodnionych badan ze podtrzymuja lub pomagaja w zagniezdzeniu..
przepisal jmi lutke ale kaza zrobic test bo mowi ze skoro jestem 3 dni po tersminie to calkiem moelizwe ze sie udalo ..
Dorotucha, Czarnula87 lubią tę wiadomość