Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Stokrotko ja mam niedoczynnosc i tez cisnienie.. gora 100/60 i puls czesto tez mam okolo 100, moim drugim objawem byly nie reguarne @, trzecim tycie... bez powodu bo chodzilam na fitnes i bylam na diecie a kg zamiast ubywac przybywalo.. nastepny objaw zimne stopy i rece- kwestia wlasnie tez cisnienia, czesto przez cisnienie bolalal mnie głowa bylam apatyczna nic mi sie nie chcialo, palce u rak mi mo wysokiej temp mialam sine lub biale.. jaku nieboszczyka.. i sztywne bolało to jak cholera...
-
nie,nie robiłam b dopiero teraz będzie około rok jak się staramy no ale w tym są takie przerwy bo teraz np. mój M za granicą więc dwa miesiącestaran z glowy noi w tamtym roku tez byliśmy trochę za granicą w pracy to tez nie zawsze się dało serduszkowac. Byłam ostatnio u gina w sierpniu na ogolnym badaniu , usg dopochwoym i cytologii tylko i tam było wszystko oki
-
sucha cera- tez objaw bardzo czesty przy tarczycy
zrob badania jelsi podejrzewaja tarczce to odrazu zrob TSH, FT3 i FT4 oraz jesli chcesz to anty TPO Anty TG to sa badania ktore diagnoazuja konkretnie tarczyce..5 badan i dadza ci konkretna odp
No i USG tarczycy - ktore powinno sie robic przy kazdych problemach z tarczyca- uu mnie na szczescie nie wykryto guzkow ale za to okazala sie ze mam tak malenka tarczyce ze lekazr az sie dziwil -
Ania no ja tez mam wiecznie lodowate stopy i właśnie w tamtym roku jeszcze na swim slubie wazylam około 10 kg mniej a teraz nie jem kolcji wogole zdrowo się odżywiam dużo owocow i warzyw i waga stoi;/ i wlasnie tamtym roku w lutym miałam miesiaczke jeszcze co 28 dni a później się wydluzyla wiem ze raz czy wa cykl trwal 46 dni a teraz około 32. A powiedz mi odkad już wiesz ze masz niedoczynność i dostalas pewnie jakies leki to dużo po nich przytylas?
-
stokrotko wykorzystaj ten czas kiedy maz jest za granica
i porob te badania
bo jesli faktycznie masz problem z tarczyca.. to wystarcza leki na jej unormowanie
a to zwykle trwa okolo 2-3 miesiecy
-oczywiscie w tym czasie mozesz spokojnie zajsc w ciaze
-
Ja zdiagnozowana niedoczynnosc mialam jakies 10 lat temu brałam najpierw Letrox- genalnie sie po nim czułam stracilam 25 kg
wyniki byly super..niestety moja endo przeprowadzila sie i poszlam do innej ta zmienila mi na euthyrox- po ktorym dosłownie miała stany depresyjne..ogolnie moj organizm tego nie tolerowal.. owszem TSH sie utrzymyswalo mniej wiecej na tej samym poziomie i bylo ok.. ale zaczelam tyc.. endo powiedzialaze skoro mam dobre wyniki to mozna odstawic lek. to byla najwieksz porazka.. po odstawieniu lekow zaczelam gdzies po ol roku tyc na poege , okres mialam 2 razy w roku.. przytyłam po roku 30 kg .. teraz jak poszlam do tej kliniki zrobili mi tsh a tam 5,14 odrazu dali mi Letrox i znowu wszytsko wrocilo do normy
od maja 2013 schudłam prawie 20 kg..i uwierz mi nic nie robie zeby schudnac
poprawila mi sie przemiana materii okres w miare sie wyregulowal do 30-33 dni .. i ogolnie mam wiecej energii
Mówia ze Letrox i Euthyrox to to samo.. ale wg mnie nie ..ja odczułam skutki i wiem ze juz nigdy bym nie wzial euthyroxu- podobno zalezy jak organizm reaguje
-
Juz dziewczynki czytam cos cie tam naskrobały- odp odraz Stokrotce bo jestem w temacie
OLga trzymam kciuki zeby do 12 dali znac i zeby to byla pozytywnaodp
Ewelca trzymam kciuki za wyniki ps- ja nie plakałam od jakiegos czasu juz
KOnwalia, Paula , Daria jak sie czujecie ??
Asia taki spadek nie jest drastyczny spokojnie kochanaEweloka84 lubi tę wiadomość
-
Stokrotka21 wrote:Paula a ty kiedy dowiedzialas się o problemac z tarczycą? Noi ile po tym udało Ci się zajść w ciąże?
Kochana ja sie dowiedzialam 27 grudnia o tym ze mam taki wysoki wynik tsh. Bylam wtedy w pl.
4 stycznia zrobilam test i tak sie przerazilam ze dziecku moze sie cos stac ze polecialam po tyg do pl. Od razu dostalam euthyrox 75 i 50 i jodid do tego. I tak biore do dzis.
Wiec w ciaze zaszlam o dziwo (o cudzie!) w czasie gdy mialam ten wysoki wynik...
Teraz juz sie oodobńo unormowalo ale nie wiem na ile bo tu mi nie chca podac konkretnego wyniku tylko mowia ze w normie...
Ja poki co nic nie przytylam po euthyroxie, czuje sie ok...
-
Stokrotka21 wrote:yhy wiecie co chyba zaraz pojade do przychodni zarejestruje się poproszę o zlecenie badań . trzeba kuć żelazo póki gorace. jutro pojde na krew i w piątek już będę wiedzieć na czym stoje
-
Hej dziewczynki! Wpadam się przywitać i zmykam do obowiązków. Mam dzisiaj dziwny dzień, może przez pogodę...do tego niedobrze mi i jeść mi się nie chce
Zajrzę do Was później, choć pewnie i tak nie będę w temacie.
Olga, trzymam kciuki cały czas za Twój pozytywny telefon
Miłego dnia kochaneEweloka84 lubi tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Czy ja sie w koncu uwolnie od tych porannych wymiotow???????
wczoraj było mi niedobrze 30 min huraaaa i zmiałam zgage
ale to chyba po mielonym z musztrada
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 10:03
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Czy ja sie w koncu uwolnie od tych porannych wymiotow???????