SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    ja przejmę od Ciebie z miłą chęcia!! ;) wczoraj było mi niedobrze 30 min huraaaa i zmiałam zgage :D ale to chyba po mielonym z musztrada :P
    Ojj Ewelcia to maluch sie rozpycha pełna para :D

Eweloka84 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Ojj Ewelcia to maluch sie rozpycha pełna para :D
    oby, oby :D

Ania_84 lubi tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probowalam juz wszystkiego :(
    Przedtem mialam mdlosci i moze ze dwa razy wymiotowalam. A teraz od razu kibel :( aniu nie chce szczegolow zdradżac ale to co wkladam ostatnie do zoladka przed wizyta w wc laduje tam z takim impetem ze o malo klopa nie rozwali haha :)

Ewela ja ci oddam wszystko. Wymioty, bole glowy, bol plecow po 8 godz stania w pracy :) chcesz cos jeszcze Kochana??? W gratisie dozuce haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj a Olga co ucichla???? Dzwonia kurka do niej czy nie?!!!! :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLGAAA!!!!!!!!!!

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Probowalam juz wszystkiego :(
    Przedtem mialam mdlosci i moze ze dwa razy wymiotowalam. A teraz od razu kibel :( aniu nie chce szczegolow zdradżac ale to co wkladam ostatnie do zoladka przed wizyta w wc laduje tam z takim impetem ze o malo klopa nie rozwali haha :)

Ewela ja ci oddam wszystko. Wymioty, bole glowy, bol plecow po 8 godz stania w pracy :) chcesz cos jeszcze Kochana??? W gratisie dozuce haha :)
    wymioty dawaj :P bóle pleców ma swoje hahahaha

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    oby, oby :D
    Na pewno :)
    włąsnie gadałam z siostra moja :)
    pyta sie czemu ciotka nie odwiedza malucha.. i poryczalam sie jej do tel nie wytrzymałam..i wszytsko opowiedzialam.. powiedziala zebym sie nie martwila ze nawet jesli cos jest nie tak to cos zdziałamy- druga siostra jest lekarzem w szczecinie mowi ze jak wyjda zle wyniki to pogaamy z nia moze podpowie i polecila mi klinike w Kielcahc ktora ma refundowane in vitro.. razem z nia rodzila dziewczyna ktora tam sie poddala in vitro :) a pozniej zaszła w naturalna ciaze :) ale na koniec powiedziala ze rozumie mnie teraz.. ale zebysmy sie nie zamykali sami bo nie ma to sensu i ze rodzina trzyma sie w kupie i zawsze cos sie wymysli .. :) poprosilam ja zeby naarazie nie wspominala przy M o tymbo nie wiem jak on by sie czul.. choc raczej nie mialby nic przeciwko ale mi mo wszytsko moze nie poiwnnam jej o tym mowic ale nie wytrzymałam musialam miec osobe ktora wiem ze jak cos to nam pomoze .. obiecałam ze przyjdziemy do nich w weekend.. w sumie to strasznie mnie ciagnie zeby ich odwiedzic mały ma juz 2 miesiace.. ale przynajemnij my juz nie chodzimy zasmarkani :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj Paula.. mam nadzieje ze sie juz niedługo to wszytsko uspokoi :)

podobno meczy tak do 12 tyg chyba góra :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 10:16

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wracając do tematu wesel, ja też bym bardzo chciała ale finansowo nie damy rady u nas w Łodzi to jest ok 130-200 zł za talerzyk - w takiej sali jak mnie by interesowała to 170 ;/ Moja mama na rencie i dorabia tak samo tata mojego K a jego mama jest szwaczką tak więc nikt nam nie pomoże a sami nie uzbieramy. Mogliśmy wybrać odkładamy na auto, dziecko i mini remont u mnie albo wesele . Wybraliśmy to pierwsze :)Myśleliśmy żeby mój tata nam pomógł ale on pracując w Holandii ma wielki problem z wysłaniem mi 600 zł alimentów i uważa że alimenty go zwalniają z jakiejkolwiek pomocy ;/ ;/ ;/ Co do remontu, robiliśmy teraz łazienkę i kibelek w zwykłym 64m mieszkaniu w wieżowcu i pochłonęło to koło 20 tyś !!! A teraz jeszcze przed nami przedpokój i sypialnia mamy, odświeżyliśmy kuchnie i nasz pokój będziemy musieli odświeżyć. Remonty to jest masssakra. U mnie dzisiaj dobrze, nawet bardzo :) Nastrój lepszy mam ! :D

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie mnie z j e b a ć jak łysą kobyłę. Nie dałam rady :( no po prostu nie wytrzymałam... :(

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Dziewczyny możecie mnie z j e b a ć jak łysą kobyłę. Nie dałam rady :( no po prostu nie wytrzymałam... :(
    nooo nie mow ze testa robilas???!!! :O

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Test ? O.o

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek..gadaj co wiesz :P
    jak robilas test nie z I moczu to zara ci kopacza zasadzimy :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że piszecie o weselach. Ja mam troszkę odmienne zdanie (jak zawsze) i uważam, że wydawanie kasy po to by inni pojedli i pobawili się jest dla mnie mało rozsądne - delikatnie mówiąc. I takie wydarzenie wolałabym uczcić w inny sposób, np. jakaś magiczna podróż daleka, albo jak wymyślił ostatnio mój J. podróż dookoła świata - znalazł jakąś mega ofertę za uwaga ok. 4000zł loty + noclegi. Ale to moje zdanie, po prostu uważam, że ludzie zjedzą, pobawią się i po temacie, a taka podróż zostanie na całe życie. Oczywiście pewnie wesele także się wspomina, niemniej jednak we mnie jakiś cholerny praktycyzm się pojawia. Być moze za dużo wesel w życiu organizowałam i stąd takie podejście, chociaż jak sięgam pamięcią do swojej 18stki to wybrałam podróż do Grecji z moim już EX :)

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziusz, Ania, tak Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :( jestem żałosna
    zrobiłam dwa owu i pepino 10.
    Owu - dwie kreski, choć ta jedna słabawa. ale widoczna
    Pepino - nic. K U R W A nic, ani cienia.....

jezu jak ja nienawidzę czekać. zawsze ze wszystkim tak mam. To mnie gubi.ale znowu tak jak poprzednio intuicja moja mówi, nic z tego.

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka..u nas nie powiem sporo nam pomogli rodzice ale prawie wsyztsko im oddalismy po weselu :) sami tak zdecydowalismy choc rodzice nie chcieli za to rodzice te pieniazki przechowuja i jak nam cos potrzeba to podejrzewam ze nam wtedy z nich daja :) bo juz sporo od nich dostalismy :)

golnie "nasz" dom - bo de fakto nie jest nasz.. był budowany jakies 60 lat temu jak nie wiecej :) kanalizacja..to jedno wielkie bagno.. elektryka to samo..komin do poprawki.. piec do wymiany.. długggaa lista.. grzyb o usuniecia, okna zle osadzone.. po prostu jedna wilka skarbonka..moja siosra rchitekt jak weszla do tego domu to sie za głowe złapała.. i powiedziala mi jedno..Ania jelsi wiazecie z tym domem przyszłosc to rdze wam zburzcie go i postawcie od nowa :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka spokojnie :D jestem, śniadanko jadłam..... niestety jeszcze nie dzwonili :/ podejrzewam, że dupki żołędne zadzownią jak już będę w pracy i nie będę mogła odebrać :/

Eweloka84, Saramago lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Madziusz, Ania, tak Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :( jestem żałosna
    zrobiłam dwa owu i pepino 10.
    Owu - dwie kreski, choć ta jedna słabawa. ale widoczna
    Pepino - nic. K U R W A nic, ani cienia.....

jezu jak ja nienawidzę czekać. zawsze ze wszystkim tak mam. To mnie gubi.ale znowu tak jak poprzednio intuicja moja mówi, nic z tego.
    Wiec nalezy ci sie klaps;P

Spokojnie..jeszcze ni straconego..zaspokoiłas juz ciekawosc i mam nadzieje ze nie masz juz zadnych estow pod reka to teraz grzecznie czekaj :)
    bo jedyne co to mzoesz sie milo zaskoczyc :) juz zobaczylas I kreske wiec juz gorzej byc nie moze co nie ??
    wiem ze to nie jest nic przyjemnego.. ale jesli nie teraz to na ewno sie uda zobaczysz :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ale mam testy :) ale poprosze o solidne lanie. Nie wiem musze coś robić, wiedziałam, że tak będzie. najpierw utrata pracy a teraz dostaje do głowy. świruje. sfiksuje. I zobaczycie mnie w kaftanie

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Madziuszka..u nas nie powiem sporo nam pomogli rodzice ale prawie wsyztsko im oddalismy po weselu :) sami tak zdecydowalismy choc rodzice nie chcieli za to rodzice te pieniazki przechowuja i jak nam cos potrzeba to podejrzewam ze nam wtedy z nich daja :) bo juz sporo od nich dostalismy :)

golnie "nasz" dom - bo de fakto nie jest nasz.. był budowany jakies 60 lat temu jak nie wiecej :) kanalizacja..to jedno wielkie bagno.. elektryka to samo..komin do poprawki.. piec do wymiany.. długggaa lista.. grzyb o usuniecia, okna zle osadzone.. po prostu jedna wilka skarbonka..moja siosra rchitekt jak weszla do tego domu to sie za głowe złapała.. i powiedziala mi jedno..Ania jelsi wiazecie z tym domem przyszłosc to rdze wam zburzcie go i postawcie od nowa :D
    No my już mamy w całym mieszkaniu elektryke nową , hydraulika też nowa, jedno okno mamy do wymiany... A teraz zamiast robić wesele na autko polujemy bo poprzednie rozwaliliśmy w stłuczce...

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ