Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula55 wrote:Pisellińi co to znaczy niedomoga lutealna bo ja sie nie znam
Grunt ze jest rozpoznanie.... To juz krok naprzod
chodzi o to że organizm sam produkuje za mało progesteronu...
okazało się to po zrobieniu badań progesteronu w 3,7 i 10 dpo
Guniaczku tu dla Ciebie też odpowiedź:
moje wyniki kolejno: 12,0; 12,3; 7,9
Gin stwierdził, że w 10dpo powinien utrzymać się poziom progesteronu i stąd jego diagnoza : niedomoga lutealna
a wiecie...ja to czułam...miałąm tekie przeczucie że mam niedomogę...dobrze że to się wyjaśnieło -
Ooo to bedzie dobre Guniaczek
jestem za... Nooo on sie obawia ze tak wypiekniejesz i jeszcze cie ktos porwie haha
Kurde.... Ze tez czlowieka sie czepiaja jakies niedomogi i inne paskudztwaale to sie ureguluje po podaniu sztucznego progesteronu???? I teraz bedzie ok??
-
Kurcze no mnie się właśnei wydaje też że mam niedomoge, bo plamię często przed okresem i progesteron 7dpo miałam 10,78 a 10dpo miałam 5,92 i kurna każdy mówi że jest ok
No Paula mój zazdrośnik jest straszny i wiecznie mi głowe suszy "taaak pewnie ci na budowie podrywają?dużo młodych tam jest?":Dubaw mam z neigostarania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
Hej dziewczyny
Ja wróciłam ze zwolnieniem, ale niestety wypisały mi zły nip a ja zakręcona i będe musiała jutro gdzieś doktorki szukać by mi pieczątkę właściwą przybiła, bo tam gdzie ja chodzę ona jest tylko raz w tygodniu
Konwalie taka kropka maleńka a za chwilę już będzie wyglądała jak człowieczek, to jest niesamowite, ja nadal nie mogę uwierzyć
Mój maluszek to już ma koło 15 cm, a jak nóżki wyprostuje to podobno 20. Ja nie wiem gdzie on się mieści
Pisellini tyle dobrze, że niedomogę lutealną szybko można leczyć, więc powinno się wkrótce udać rozwinąć fasolce:)Anastazjaaa, Eweloka84, Saramago lubią tę wiadomość
-
Kurde guniaczek moze skonsultuj z innym ginem to
bo jesli to to, to widzisz mozna szybko zaczac cos z tym robic...
Nie dziwie sie twojemu mezowi jak ty tak piekniejesz kochana
A to naprawde niesamowite z tymi fasolkami.... Zaczyna sie od kropki a konczy na tym ze bardziej to przemadrzale niz ktos by pomyslal
Ciekawa ile nasz kropek juz madowiem sie dopiero 10
Za to dostalam dzis list ze wizyte u endo mam 30.03 musze policzyc czy mi lekow wystarczy do tego czasu...Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Paula to fajnie ze masz l4. Odpoczńiecie.
Ale zawsze ćos... Hehe. Nigdy nie moze byc za dobrze. No nic. Musisz poszukac babki a potem juz lezec i odpoczywac
Cikawe ile ja jeszcze popracuje...
Duzo by mi dala wiedza czy popracuje do maja czy nie... Inaczej bym podchodzila do wszystkiego. Ale nikt mi tego nie powie
-
ja tez kompletnie nie mam pojęcia o przypadłosci Guniaczka
ale dobra diagnoza to połowa sukcesu:-)
wiec pierś do przodu i patrzymy w zafasolkowaną przyszłość -
Paula55 wrote:Paula to fajnie ze masz l4. Odpoczńiecie.
Ale zawsze ćos... Hehe. Nigdy nie moze byc za dobrze. No nic. Musisz poszukac babki a potem juz lezec i odpoczywac
Cikawe ile ja jeszcze popracuje...
Duzo by mi dala wiedza czy popracuje do maja czy nie... Inaczej bym podchodzila do wszystkiego. Ale nikt mi tego nie powie -
Paula55 wrote:Kurde guniaczek moze skonsultuj z innym ginem to
bo jesli to to, to widzisz mozna szybko zaczac cos z tym robic...
Nie dziwie sie twojemu mezowi jak ty tak piekniejesz kochana
A to naprawde niesamowite z tymi fasolkami.... Zaczyna sie od kropki a konczy na tym ze bardziej to przemadrzale niz ktos by pomyslal
Ciekawa ile nasz kropek juz madowiem sie dopiero 10
Za to dostalam dzis list ze wizyte u endo mam 30.03 musze policzyc czy mi lekow wystarczy do tego czasu...
Kurcze pokazywałam moje wyniki chyba 5 ginekologom i każdy mówił że wsio jest w porządeczku, ale ja czuje że jest niedomoga i za wysoka prolaktyna, muszę tu w wawie znaleźć kogoś dobrego, bo no kurde ewidentnie progesteron jest za niski....
Paula ale późny termin , miesiąc ponadstarania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
ja - 2021 wyszło, że:
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
Paula55 Podaje się progesteron, aby cykl za szybo się nie kończył i była możliwość utrzymania ciąży...bo z tego co pamiętam to do 3mc progesteron wydziela matka a póżniej przejmuje to łożysko...
Paula_29...oby :)jaki wielkolud 20 cm ja się wyciągnie! Mega!
Guniaczek, ja bym skonsultowałą się z innym ginem
-
Guniaczek wrote:Kurcze pokazywałam moje wyniki chyba 5 ginekologom i każdy mówił że wsio jest w porządeczku, ale ja czuje że jest niedomoga i za wysoka prolaktyna, muszę tu w wawie znaleźć kogoś dobrego, bo no kurde ewidentnie progesteron jest za niski....
Paula ale późny termin , miesiąc ponad -
No teraz masz wiekse mozliwosci kochana wiec sprobuj w miedzy czasie, moze akurat trafisz na jakiegos kompetentnego lekarza...
Kochana dlugo dosc wlasniea u gp bylam jakos 4 czyli oczekiwanie prawie 2 mies
ciekawa jestem mega co mi powie...
Jak to samo co gp to chyba padne
Poki co to zyje 10 marca zeby kropka zobaczyc
Ok. Lece sie przepizamowac i wracam za jakies pol godz. Moze ktos jeszcze bedzie
-
No muszę coś znaleźć i koniecznie w międzyczasie skoczyć, bo choroba no coś jest na rzeczy...
Laskirozpakowuję całą torbę bielizny własnie, zakopałam się, 25 za małych staników ale nei wyrzucę bo PRZECIEŻ schudnę
Pisellini, Eweloka84, Czarnula87 lubią tę wiadomość
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
ja - 2021 wyszło, że:
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin)