Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Płyn w zatoce Douglasa
Odpowiedz

Płyn w zatoce Douglasa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • aleksandra Debiutantka

Wysłany: 26 stycznia 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam prośbę o zerknięcie na mój wykres. https://ovufriend.pl/graph/05aa5a4c81be56934cd8b045fbf299e5

Byłam dziś u gienia bo te objawy, które umieściłam na wykresie nie dawały mi spokoju. W badaniu okazało się, że macica rozpulchniona, ale na usg pęcherzyka brak.
    Pomyślałam - w sumie wcześnie , może za wcześnie... Ale co ciekawe lekarz wspomniał że w zatoce znajduje się płyn... Hm.. i tu pojawiła się lekka dezorientacja - i lekarza i moja :) Jutro b-HCG

Czy ktoś tak miał lub wie o co chodzi ? :)

• darijka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi się,że pęcherzyk pękł i masz owulacje jak jest płyn w zatoce.

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płyn w zatoce Douglasa świadczy o dopiero co przebyej owulacji.

• aleksandra Debiutantka

Wysłany: 27 stycznia 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sie zastanawiam czy istnieje inna przyczyna pojawienia sie płynu... Owulacja raczej była wcześniej ...

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2013, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w zależności jak dużo tego płynu masz

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam stwierdzony płyn w zatoce jakieś 4 dni po owulacji zwieńczonej ciażą i nie umiem tego wyjaśnić.

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 17 dnia cyklu byłam na moitor sprawdzic czy pecherzyk pekł i były pozostałości pecherzyka ciałko żółte i płyn w zatoce powiedziała mi ze owu była teraz tylkom czekac 50 na 50:)

event.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też na USG widoczny był płyn w zatoce Douglasa, a że byłam po @ i zdecydowanie przed ovu lekarz zapytał czy pływałam :) Okazuje się, że płyn może być po prostu wodą która dostała się podczas pływania- dziwne, ale to słowa lekarza

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 16 dc miałam robione usg. Nie miałam płynu w zatoce douglasa, a byłam po owu - potwierdził to gin i testy owulacyjne.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i potwierdziło się to co pisałam wyżej (woda w zatoce może pojawić się z kąpieli), bo jak kilka dni później poszłam na USG okazało się, że płynu już nie ma.

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kiedyś płyn w zatoce Douglasa i było to w więcej niż 40dc (nie pamiętam dokładnie bo dawno to było, ale wtedy wylądowałam w szpitalu z silnymi bólami podbrzusza i łącznie brak okresu trwał jakieś 4 m-ce). Nie wiadomo co to był za płyn i co było jej przyczyną, wiadomo jedynie że wylał się ze mnie i to w takich ilościach, że całe łóżko było mokre jakby mi wody odeszły...kilka dni później znów się polało i od tamtej pory spokój

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ciekawy wątek! Ja właśnie też miałam taki przypadek że na usg wyszedł płyn w zatoce. Pan dr. w opisie zaznaczył że to jest stan po przebytej owulacji, a to było na parę dni przed miesiączką. No zdziwiło mnie to bardzo, taka zagadka trochę :-/

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę się przyznać że jak zobaczyłam temat forum to w pierwszej chwili myślałam że o czymś z geografii tutaj przeczytam :-P
    Pierwszy raz się z czymś takim spotykam, ciągle się czegoś od was uczę

Elinn, Aga_Andzia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus1985 wrote:
    A ja muszę się przyznać że jak zobaczyłam temat forum to w pierwszej chwili myślałam że o czymś z geografii tutaj przeczytam :-P
    Pierwszy raz się z czymś takim spotykam, ciągle się czegoś od was uczę

hahahha ot widzisz, też jesteś szczęśliwą posiadaczką owej pięknej zatoczki :-)

Jus1985 lubi tę wiadomość

• Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w 16 dniu cyklu miałam śladowe ilości płynu, a w 21dc już brak dodam, że u mnie do owulacji nie doszło i już w tym cyklu nie dojdzie

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • amela Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na usg w 24 dc widać było pęknięty pęcherzyk, lekarz stwierdził, że owulacja była a płynu w zatoce nie miałam. Pozdrawiam

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Lili Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wczoraj miałam bardzo dużo płynu. Jestem świeżo po owu, ale płynu było aż za dużo. Gin się zmartwiła, ze to może po hsg jeszcze został.

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a czy płyn w zatoce douglasa może pojawić się jeśli owu nie było,a pęcherzyk zaczął się wchłaniać, czy to nie jest możliwe. Jak wygląda pęknięty pęcherzyk na USG?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 16:32

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak miałam płyn w zatoce douglasa to nie miałam wtedy owulacji wcale. Mi owu zdarza się jedynie raz w roku i wtedy na 100% jej nie było a płynu miałam strasznie dużo

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż z ciekawości poszłam sprawdzić opis USG z poprzedniego cyklu i w 19 dc miałam śladowe ilości płynu i pęcherzyk 17 mm :/

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ