Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Płyn w zatoce Douglasa
Odpowiedz

Płyn w zatoce Douglasa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • aleksandra Debiutantka

Wysłany: 26 stycznia 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam prośbę o zerknięcie na mój wykres. https://ovufriend.pl/graph/05aa5a4c81be56934cd8b045fbf299e5

Byłam dziś u gienia bo te objawy, które umieściłam na wykresie nie dawały mi spokoju. W badaniu okazało się, że macica rozpulchniona, ale na usg pęcherzyka brak.
    Pomyślałam - w sumie wcześnie , może za wcześnie... Ale co ciekawe lekarz wspomniał że w zatoce znajduje się płyn... Hm.. i tu pojawiła się lekka dezorientacja - i lekarza i moja :) Jutro b-HCG

Czy ktoś tak miał lub wie o co chodzi ? :)

• darijka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi się,że pęcherzyk pękł i masz owulacje jak jest płyn w zatoce.

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płyn w zatoce Douglasa świadczy o dopiero co przebyej owulacji.

• aleksandra Debiutantka

Wysłany: 27 stycznia 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sie zastanawiam czy istnieje inna przyczyna pojawienia sie płynu... Owulacja raczej była wcześniej ...

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2013, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w zależności jak dużo tego płynu masz

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam stwierdzony płyn w zatoce jakieś 4 dni po owulacji zwieńczonej ciażą i nie umiem tego wyjaśnić.

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 17 dnia cyklu byłam na moitor sprawdzic czy pecherzyk pekł i były pozostałości pecherzyka ciałko żółte i płyn w zatoce powiedziała mi ze owu była teraz tylkom czekac 50 na 50:)

event.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też na USG widoczny był płyn w zatoce Douglasa, a że byłam po @ i zdecydowanie przed ovu lekarz zapytał czy pływałam :) Okazuje się, że płyn może być po prostu wodą która dostała się podczas pływania- dziwne, ale to słowa lekarza

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 16 dc miałam robione usg. Nie miałam płynu w zatoce douglasa, a byłam po owu - potwierdził to gin i testy owulacyjne.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i potwierdziło się to co pisałam wyżej (woda w zatoce może pojawić się z kąpieli), bo jak kilka dni później poszłam na USG okazało się, że płynu już nie ma.

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kiedyś płyn w zatoce Douglasa i było to w więcej niż 40dc (nie pamiętam dokładnie bo dawno to było, ale wtedy wylądowałam w szpitalu z silnymi bólami podbrzusza i łącznie brak okresu trwał jakieś 4 m-ce). Nie wiadomo co to był za płyn i co było jej przyczyną, wiadomo jedynie że wylał się ze mnie i to w takich ilościach, że całe łóżko było mokre jakby mi wody odeszły...kilka dni później znów się polało i od tamtej pory spokój

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ciekawy wątek! Ja właśnie też miałam taki przypadek że na usg wyszedł płyn w zatoce. Pan dr. w opisie zaznaczył że to jest stan po przebytej owulacji, a to było na parę dni przed miesiączką. No zdziwiło mnie to bardzo, taka zagadka trochę :-/

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę się przyznać że jak zobaczyłam temat forum to w pierwszej chwili myślałam że o czymś z geografii tutaj przeczytam :-P
    Pierwszy raz się z czymś takim spotykam, ciągle się czegoś od was uczę

Elinn, Aga_Andzia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus1985 wrote:
    A ja muszę się przyznać że jak zobaczyłam temat forum to w pierwszej chwili myślałam że o czymś z geografii tutaj przeczytam :-P
    Pierwszy raz się z czymś takim spotykam, ciągle się czegoś od was uczę

hahahha ot widzisz, też jesteś szczęśliwą posiadaczką owej pięknej zatoczki :-)

Jus1985 lubi tę wiadomość

• Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w 16 dniu cyklu miałam śladowe ilości płynu, a w 21dc już brak dodam, że u mnie do owulacji nie doszło i już w tym cyklu nie dojdzie

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • amela Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na usg w 24 dc widać było pęknięty pęcherzyk, lekarz stwierdził, że owulacja była a płynu w zatoce nie miałam. Pozdrawiam

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Lili Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wczoraj miałam bardzo dużo płynu. Jestem świeżo po owu, ale płynu było aż za dużo. Gin się zmartwiła, ze to może po hsg jeszcze został.

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a czy płyn w zatoce douglasa może pojawić się jeśli owu nie było,a pęcherzyk zaczął się wchłaniać, czy to nie jest możliwe. Jak wygląda pęknięty pęcherzyk na USG?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 16:32

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak miałam płyn w zatoce douglasa to nie miałam wtedy owulacji wcale. Mi owu zdarza się jedynie raz w roku i wtedy na 100% jej nie było a płynu miałam strasznie dużo

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż z ciekawości poszłam sprawdzić opis USG z poprzedniego cyklu i w 19 dc miałam śladowe ilości płynu i pęcherzyk 17 mm :/

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ