Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze staranka w tym cyklu za nami, mąż stanął na wysokości zadania, mimo przeziębienia ❤❤❤ ps. siemię lniane działa!!! Śluz jeszcze nie całkiem płodny a już jest go sporo. Z żelem Conceive jest bajka :)

Dobrej nocy Kochane :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 00:35

olusia24, Anutka lubią tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Margotka Koleżanka

Wysłany: 28 września 2014, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Kurcze, to jak Wy (kobietki w Danii) sobie radzicie bez ginekologa? Przecież lekarz pierwszego kontaktu nie jest w stanie zbadać ginekologicznie kobiety poprawnie... W ogóle nie jesteście badane? A co jak się pojawi nadżerka, torbiel?

Niestety tu jest problem z lekarzami specjalistami, żeby sie do mich dostać trzeba byc umierającym. Nie radzimy sobie :( ja jeżdzę co jakiś czas do Polski, a dunki zapewne juz przyzwyczajone do takiego systemu. Klops! Lekarka kazała mi sie zgłosić jak nie bedzie nam sie udawało zajść w ciąże, tzn co ? Po pierwszym razie czy po 10tym cyklu ??

• Margotka Koleżanka

Wysłany: 28 września 2014, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qska wrote:
    Margotka, a gdzie w Danii mieszkasz? Ja pracuję w galerii sprowadzającej duńskie wzornictwo lat 50 i 60. Jeździmy do Danii po meble, lampy itp. i poddajemy renowacji. Uwielbiam duńską kulturę ich styl życia i bornholmskie twarde herbatniki :) no ale z ginekologiem to kiepsko.
    Ostatnio jedna klientka (Polka mieszkająca w Danii) opowiadała mi że zachorowała na boreliozę a tam w ogóle nie uznają tej choroby i co 2 miesiące przylatuje po antybiotyk.

Hehe to nie tylko z ginekologiem ;) moja lekarka ostatnio w Google medycznym sprawdzała co mi dolega, haha na tyle to ja i sama moge byc lekarzem ;) w Kopenhadze mieszkam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje sobie spokój z tm cyklem :( załamka jakiej dan nie było.

• olusia24 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie88 wrote:
    Ja daje sobie spokój z tm cyklem :( załamka jakiej dan nie było.
    katie88 dlaczego odpuszczasz? co się stało kochana?

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • olusia24 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katie88 jeśli chodzi o te dwa negatywne testy które zrobiłaś to nie przejmuj się! zobacz czasem na wykresy na tablicy, często jest tak że jednego dnia jest negatywny a np następnego jest beta dodatnia:) głowa do góry i czekaj do dnia spodziewanej@.

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • olusia24 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny! Czy praktykujecie coś takiego jak trzymanie pupy w górze po serduchowaniu przez kilka minut???? czytałam raz że ponoć to pomaga w tym żeby nasienie trafiła tam gdzie ma trafić;) ale dość śmiesznie to wygląda mój D wczoraj śmiał się wniebogłosy:) praktykujecie coś takiego?

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to brzmi i wygląda śmiesznie ale ja tak robiłam, miednice do góry i tak z 5 min..czekałam i tak miałam wrażenie że wszystko wyleciało hehe:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • olusia24 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Tak to brzmi i wygląda śmiesznie ale ja tak robiłam, miednice do góry i tak z 5 min..czekałam i tak miałam wrażenie że wszystko wyleciało hehe:)
    no właśnie ja też mam wrażenie jakby wszystko wyleciało. hehe Truskaweczka to jak Tobie się udało to ja też będę leżeć z tyłkiem do góry:) jak się czujesz kochana? jakieś objawy doszły?

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Ja też praktykuję leżenie z nogami do góry, bo inaczej od razu wszystko wylatuje. Chociaż podobno co ma wpaść to wpadło z siłą wyrzutu nasienia ;)

Miłej niedzieli :*

olusia24, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

p19uyx8dp2cbt5uf.png

Wysłany: 28 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olusia24 wrote:
    no właśnie ja też mam wrażenie jakby wszystko wyleciało. hehe Truskaweczka to jak Tobie się udało to ja też będę leżeć z tyłkiem do góry:) jak się czujesz kochana? jakieś objawy doszły?

Tak mam wyczulony wech i śmierdzi mi dużo rzeczy, i dzisiaj miałam lekkie mdłości jak wstałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 12:04

25.png
    Mili <3
  • olusia24 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niby tak ale wole poleżeć 5 minut dłużej dla pewności;) i mam zawsze problem po seruchowaniem z badaniem śluzu:/ jak sobie z tym radzić? jak odróżnić śluz od nasienia?

w4sqdqk3shg1dimh.png

Wysłany: 28 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasienie mas rzadkie i białe a śluz jest przejrzysty, ale jak nasz płodne to i tak masz wodnisty śluz wiec nie ma co się stresować:)

25.png
    Mili <3
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po serduchowaniu najlepiej odczekać kilka godzin. Po wieczornym <3 obserwuję kolejnego dnia wieczorem, gdy praktycznie wszystko wypłynęło.

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • olusia24 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Tak mam wyczulony wech i śmierdzi mi dużo rzeczy, i dzisiaj miałam lekkie mdłości jak wstałam
    no to teraz się zacznie:) zazdroszczę tych mdłości;)

w4sqdqk3shg1dimh.png

Wysłany: 28 września 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olusia24 wrote:
    no to teraz się zacznie:) zazdroszczę tych mdłości;)

Kochana ty będziesz tez tak miała na pewno sie uda w tym cyklu bo dostałaś ode mnie wiruska;)trzymam kciuki:)

olusia24 lubi tę wiadomość

25.png
    Mili <3
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka, Twój wirusek musi zadziałać, nie ma innej opcji :)))
    Kiedy wybierasz się do gin?

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka, o matko! :D Dobrze, że masz możliwość przyjeżdżać do Polski, sprawdzać czasem co i jak... no i Biedne Dunki!
    Jednak nie taki zły ten nasz system medyczny - na NFZ psioczymy, ale kurna przynajmniej boreliozę leczą ;)))

Ja też trzymam nogi w górze, oparte o ścianę, a pod pupą trzymam poduchę. U mnie się to o tyle sprawdza, że dopóki leżę - nic nie wypływa. Ale na październikowym wątku dziewczyny miały wątpliwości, nawet któraś pisała, że podniesienie nóg do góry może uniemożliwić poczęcie - dla mnie to bzdura (z anatomicznego pkt widzenia), ale każdy musi rozważyć sam jak woli :)

Margotka lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 września 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Truskaweczka, Twój wirusek musi zadziałać, nie ma innej opcji :)))
    Kiedy wybierasz się do gin?

W środę jadę, tylko nie wiem jak ma wyglądać taka pierwsza wizyta czy któraś już była w ciąży u lekarza? dodam że pierwszy raz idę do faceta :/ nie wiem czy się nie będę denerwować bo zawsze chodziłam do babki..

25.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci to najlepsi ginekolodzy! :) Są delikatniejsi w badaniu i bardziej rzeczowi, jak chodzi o prowadzenie pacjentki :)

‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ