Początkujące:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pierwsze staranka w tym cyklu za nami, mąż stanął na wysokości zadania, mimo przeziębienia ❤❤❤ ps. siemię lniane działa!!! Śluz jeszcze nie całkiem płodny a już jest go sporo. Z żelem Conceive jest bajka
Dobrej nocy Kochane :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 00:35
olusia24, Anutka lubią tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Sigma wrote:Kurcze, to jak Wy (kobietki w Danii) sobie radzicie bez ginekologa? Przecież lekarz pierwszego kontaktu nie jest w stanie zbadać ginekologicznie kobiety poprawnie... W ogóle nie jesteście badane? A co jak się pojawi nadżerka, torbiel?
Niestety tu jest problem z lekarzami specjalistami, żeby sie do mich dostać trzeba byc umierającym. Nie radzimy sobie ja jeżdzę co jakiś czas do Polski, a dunki zapewne juz przyzwyczajone do takiego systemu. Klops! Lekarka kazała mi sie zgłosić jak nie bedzie nam sie udawało zajść w ciąże, tzn co ? Po pierwszym razie czy po 10tym cyklu ?? -
qska wrote:Margotka, a gdzie w Danii mieszkasz? Ja pracuję w galerii sprowadzającej duńskie wzornictwo lat 50 i 60. Jeździmy do Danii po meble, lampy itp. i poddajemy renowacji. Uwielbiam duńską kulturę ich styl życia i bornholmskie twarde herbatniki no ale z ginekologiem to kiepsko.
Ostatnio jedna klientka (Polka mieszkająca w Danii) opowiadała mi że zachorowała na boreliozę a tam w ogóle nie uznają tej choroby i co 2 miesiące przylatuje po antybiotyk.
Hehe to nie tylko z ginekologiem moja lekarka ostatnio w Google medycznym sprawdzała co mi dolega, haha na tyle to ja i sama moge byc lekarzem w Kopenhadze mieszkam -
nick nieaktualny
-
katie88 jeśli chodzi o te dwa negatywne testy które zrobiłaś to nie przejmuj się! zobacz czasem na wykresy na tablicy, często jest tak że jednego dnia jest negatywny a np następnego jest beta dodatnia:) głowa do góry i czekaj do dnia spodziewanej@.
-
dziewczyny! Czy praktykujecie coś takiego jak trzymanie pupy w górze po serduchowaniu przez kilka minut???? czytałam raz że ponoć to pomaga w tym żeby nasienie trafiła tam gdzie ma trafić ale dość śmiesznie to wygląda mój D wczoraj śmiał się wniebogłosy:) praktykujecie coś takiego?
-
Truskaweczka250 wrote:Tak to brzmi i wygląda śmiesznie ale ja tak robiłam, miednice do góry i tak z 5 min..czekałam i tak miałam wrażenie że wszystko wyleciało hehe:)
Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki
Ja też praktykuję leżenie z nogami do góry, bo inaczej od razu wszystko wylatuje. Chociaż podobno co ma wpaść to wpadło z siłą wyrzutu nasienia
Miłej niedzieli :*olusia24, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
olusia24 wrote:no właśnie ja też mam wrażenie jakby wszystko wyleciało. hehe Truskaweczka to jak Tobie się udało to ja też będę leżeć z tyłkiem do góry:) jak się czujesz kochana? jakieś objawy doszły?
Tak mam wyczulony wech i śmierdzi mi dużo rzeczy, i dzisiaj miałam lekkie mdłości jak wstałamWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 12:04
-
olusia24 wrote:no to teraz się zacznie:) zazdroszczę tych mdłości;)
Kochana ty będziesz tez tak miała na pewno sie uda w tym cyklu bo dostałaś ode mnie wiruska;)trzymam kciuki:)olusia24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMargotka, o matko! Dobrze, że masz możliwość przyjeżdżać do Polski, sprawdzać czasem co i jak... no i Biedne Dunki!
Jednak nie taki zły ten nasz system medyczny - na NFZ psioczymy, ale kurna przynajmniej boreliozę leczą ))
Ja też trzymam nogi w górze, oparte o ścianę, a pod pupą trzymam poduchę. U mnie się to o tyle sprawdza, że dopóki leżę - nic nie wypływa. Ale na październikowym wątku dziewczyny miały wątpliwości, nawet któraś pisała, że podniesienie nóg do góry może uniemożliwić poczęcie - dla mnie to bzdura (z anatomicznego pkt widzenia), ale każdy musi rozważyć sam jak woliMargotka lubi tę wiadomość
-
lilirose wrote:Truskaweczka, Twój wirusek musi zadziałać, nie ma innej opcji ))
Kiedy wybierasz się do gin?
W środę jadę, tylko nie wiem jak ma wyglądać taka pierwsza wizyta czy któraś już była w ciąży u lekarza? dodam że pierwszy raz idę do faceta nie wiem czy się nie będę denerwować bo zawsze chodziłam do babki.. -
nick nieaktualny