Początkujące:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRobaczek89 wrote:Gratulacje! To wspaniała wiadomość. Jak się czujesz, czy miałaś jakieś objawy?
Czuje się normalnie bez większych zmian, nadal niewierze.Objawy ? Hmm 2-3 dni po dniach płodnych czułam dziwny ból w jajnikach jak coś sie w nie wbijało i tyle. No i 3 dni temu czułam się jakby moje piersi ważyły tonę.
Powiem Wam że ten test pierwszy wpadł mi w ręce przez przypadek. Bo byłam wręcz pewna że w 1 cyklu nic nie wyjdzie i że okres będzie a tu niespodzianka dopiero teraz powoli do Nas dociera.
Robaczek89 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny.
Jestem tutaj "Nowa". Może zacznę od tego że mam 28 lat i w przyszłym roku w maju wychodzę za mąż. Z aktualnie narzeczonym chcielibyśmy mieć jak najszybciej bobaska ale oczywiście po ślubie, więc starania zaczynamy w lutym. Napiszcie mi czy jest sens żebym teraz robiła wykresy, mierzyła temperaturę itp? Czy nie za wcześnie?
Z góry dziękuję Wam za rady i trzymam bardzo mocno kciuki żeby się każdej z nas udało . -
nick nieaktualnyKasia1986 wrote:Hej Dziewczyny.
Jestem tutaj "Nowa". Może zacznę od tego że mam 28 lat i w przyszłym roku w maju wychodzę za mąż. Z aktualnie narzeczonym chcielibyśmy mieć jak najszybciej bobaska ale oczywiście po ślubie, więc starania zaczynamy w lutym. Napiszcie mi czy jest sens żebym teraz robiła wykresy, mierzyła temperaturę itp? Czy nie za wcześnie?
Z góry dziękuję Wam za rady i trzymam bardzo mocno kciuki żeby się każdej z nas udało .
myślę ze obserwacja na pewno Ci pomoże, poza tym idac do ginekologa w razie problemow dobrze mieć przy sobie wykresy żeby gin mógł sprawdzić jak przebiega twój cykl.
Ponadto po ślubie bedziecie mogli bardziej "celować w te dni". -
Pewnie, że warto obserwować. Może (odpukać) zauważysz coś niepokojącego i będzie można wcześniej zadziałać. Tak było u mnie- chcę się starać od jesieni, ale obserwacje zaczęłam w lipcu i dzięki zrobionym badaniom wyszło kilka usterek, które teraz mogę regulować
-
Kasia1986 wrote:Hej Dziewczyny.
Witaj Kasiu, zawsze to lepiej mieć oko na to co się dzieje na wykresach:) ja tez już kilka miesięcy wypełniam a dopiero od następnego cyklu zaczynamy serduszkowanie w jednym konkretnym celu:) -
Z całą pewnością na dobre Ci wyjdzie obserwowanie swojego organizmu i mierzenie temperatury Mnie to idealnie wyznacza @. W dniach kiedy wiem, ze może ona przyjść następuje gwałtowny spadek temperatury, od razu można iść do łazienki i przywitać się z @.
W moim przypadku prowadzenie wykresu było w zasadzie od razu związane ze staraniami, ale Twoja opcja też jest całkiem rozsądna -
Mi też wydaje się, że obserwowanie organizmu to dobry pomysł, pytanie tylko czy widząc owulację nie będzie kusiło Cię żeby starania zacząć wcześniej. Nie wiem jak długie masz cykle, do lutego zostało ich pewnie z 5-7. Ja na Twoim miejscu zaczęłabym prowadzić obserwacje na 3 cykle przed staraniami.
Dziewczyny, chyba dołączę do Waszych starań we wrześniu, dziś u mnie spadek temperatury, wzrost wagi i widzę, że organizm zaczyna zatrzymywać wodę. Poza tym śluz od kilku dni zabarwiony, najpierw był jasno różowy i to dawało nadzieję, ale teraz nie jest już taki jasny i kremowy. Pewnie okres zacznie się jutro i zaczynamy kolejny cykl . -
nick nieaktualny
-
Niusia wrote:Witam "Nowe" Staraczki ♥
Ja także zaczęłam nowy cs.... Niechętnie niestety i niespodziewanie
Wracam do rzeczywistości po urlopie Postaram sie powoli Was nadrobić i zaglądać regularnie of course
Hey gdzie ty tyle byłaś kochana?? widzę że zaszyłaś się na urlopie:) -
nick nieaktualnyTruskaweczka250 wrote:Hey gdzie ty tyle byłaś kochana?? widzę że zaszyłaś się na urlopie:)
Odpoczełam MEGA od wszytskiego dosłownie i w przenośni
Zresetowałam się
Za to teraz musze nadrabiać zaległości we wszystkim
Alorrene
Wykresy możesz zacząć robić dla siebie samej i poznania własnego organizmu Zawsze to później łatwiej okreslić datę porodu hehe
Miscele nie obczajam sie w wynikach ale jak mówisz, że jest dobrze to znaczy, że to prawda Znaczy, że trzeba działac
Truskaweczka250 lubi tę wiadomość