Początkujące:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Buziulka moja kumpela z pracy wczoraj miała wyrywany ząb mądrości.. miała nacinane dziaslo i skończyło się na 3 szwach. 4 stowy nie jej a ząb miał 4 cm.. massakra!
EP!C ja też trzymam kciuki za pozytywEP!C lubi tę wiadomość
-
Wyrywałam wszystkie 4 ósemki, zakładałam aparat na zęby i musiała zrobić miejsce dla zębów. Miałam rozcinane dziąsło, zakładane szwy, przez tydzień wyglądałam jak chomik, tak miała spuchniętą buzię. Ale warto było, teraz mam proste, ładne zęby
[*] 14.09.2014 r.
[*] 08.01.2015 r.
[*] 11.10.2015 r.
[*] 22.12.2015 r. -
nick nieaktualnyBrrr, nie mówcie nic o dentyście... Na mnie lidokaina (znieczulenie dentystyczne) nie działa. Tzn. działa, ale w potrójnej dawce dopiero... Kiedy 3 lata temu rwałam 8mkę, mój dentysta od razu dał mi podwójną dawkę i jakie było jego zdziwienie, kiedy wydarłam się przy rozcinaniu dziąsła - wszystko czułam, normalnie ciał na żywca. Sam nie wierzył, dopóki mu nie opisałam dokładnie co i gdzie boli. Dał trzecią dawkę i dopiero po 15 min od podania trzeciej ból prawie przeszedł. Prawie, bo przy rwaniu nadal troszkę go czułam, ale już niewiele. Ja mam chyba mocno unerwioną paszczę, bo wszystkie działania dentysty mnie bolą, nawet wkładanie tego haczyka, a ogólnie raczej mam wysoki próg bólu i mogę wiele znieść. NIENAWIDZĘ nic robić u dentysty
-
ja bym strachem tego u siebie nie nazwała, zwyczajnie jestem poddenerwowana, sam dźwięk maszyn i zapach panujący w gabinecie powoduje, że sztywnieję i napinają mi się wszystkie mięśnie.
[*] 14.09.2014 r.
[*] 08.01.2015 r.
[*] 11.10.2015 r.
[*] 22.12.2015 r. -
ja po wyrwaniu zęba kiedyś tak się zraziłam że 4 lata mnie dentysta nie widział niestety miałam jak się potem okazało 9 dziur!!!! i kupę kasy na to wydałam, teraz chodzę co pół roku na kontrole idę teraz 30 i 31ego bo mam dwa zęby do zrobienia a chce przed ewentualną ciążą mieć zęby wyleczone. Ja bez znieczulenia wszystko robię. Mam 6 tatuaży więc żaden ból mi nie straszny oprócz okresowego i anginy
dziewczyny jak wy się takiego małego małego znieczulenia boicie to co ja miałam powiedzieć przy laparoskopii jak miałam ogólne? myślałam że się zesram ze strachu!! ale parę sekund i spałam -
olusia ja sie nie boje bolu samego w sobie. ja jestem zrazona do dentysty. ja siadam na fotel i automatycznie zaczynam sie dusic. kiedys za malolata trafilam na taka wredna kurw... co nie chciala mi dac znieczulenia i darla na mnie morde jak wilam sie z bolu szarpala mna o malo mi koncikow ust nie ponadrywala. moja mama sie wtedy na nia ostro wqrwila i wiecej do niej nie poszlysmy ale od tamtej pory mam uraz. igiel ze znieczuleniem moze mi i milion wbic tego sie nie boje byleby mnie nie bolalo. a tatuaz tez chce sobie zrobic zbieram sie i nie moge sie zebrac tego sie nie boje