Początkujące:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Próbuję się do gina zapisać, ale jest zagranicą i czekam aż wróci. Złapałam z nim tylko kontakt meilowy i zaproponował... 27 listopada, a to 10 tydz. ciąży (10 tydz. + 0 dni). To chyba za późno jak na pierwszą wizytę, co nie? Mam tu na myśli głównie becikowe. I sama myśl o czekaniu jeszcze miesiąc do pierwszej wizyty... A nie chcę iść do mojej ginki, do której dotąd chodziłam, bo nie odpowiada mi jej podejście do sprawy ciąży. Poza tym moja mama poradziła, że częste uciskanie brzucha (i macicy) może skończyć się plamieniami (u niej tak było i potem musiała brać leki). Dlatego chcę iść od razu do lekarza, który będzie całą ciążę prowadził.
Mallinka, dziękuję za wsparcie Wiesz, jakieś mikro sygnały są, ale nie bardzo wyraźne. Z jednej strony fajnie, ale z drugiej brakuje mi tego prawdziwego poczucia, że jestem w ciąży. To trochę irracjonalne, no ale tak czuję, że nie czujęWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 18:20
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualnyMallinka - nie łudzę się, że cokolwiek z tego będzie, późne zagnieżdżenia są dość rzadkie, no i źle rokują. Czytałam kiedyś statystyki, z których wynikało, że zagnieżdżenie po 12 dpo znaaacznie podnosi ryzyko wczesnych poronień i wad płodu. Także może lepiej nic na siłę
-
nick nieaktualnylilirose wrote:Toxey, jakie masz objawy?
Wrażliwe sutki, swędzące piersi, zgaga, ból krzyża, pleców, brzucha, kłucie w jajnikach, brak apetytu, senność, zmęczenie i wieeeelkie wzdęcie! Jestem szczupła i dzisiaj brzuchol już naprawdę dał czadu ze swoją wielkością, szłam do miasta i nie dopięłam się w żadne jeansy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 20:03
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylilirose wrote:Próbuję się do gina zapisać, ale jest zagranicą i czekam aż wróci. Złapałam z nim tylko kontakt meilowy i zaproponował... 27 listopada, a to 10 tydz. ciąży (10 tydz. + 0 dni). To chyba za późno jak na pierwszą wizytę, co nie? Mam tu na myśli głównie becikowe. I sama myśl o czekaniu jeszcze miesiąc do pierwszej wizyty... A nie chcę iść do mojej ginki, do której dotąd chodziłam, bo nie odpowiada mi jej podejście do sprawy ciąży. Poza tym moja mama poradziła, że częste uciskanie brzucha (i macicy) może skończyć się plamieniami (u niej tak było i potem musiała brać leki). Dlatego chcę iść od razu do lekarza, który będzie całą ciążę prowadził.
Mallinka, dziękuję za wsparcie Wiesz, jakieś mikro sygnały są, ale nie bardzo wyraźne. Z jednej strony fajnie, ale z drugiej brakuje mi tego prawdziwego poczucia, że jestem w ciąży. To trochę irracjonalne, no ale tak czuję, że nie czuję
Jeszcze poczujesz na pewno I co teraz? Będziesz szukać kogoś innego? Ja idę pierwszego dnia 9 tygodnia, też mi się wydaje późno... Poszłam od razu i teraz trochę żałuję, że za wcześnie, bo nic nie było widać, a z drugiej strony torbiele mi się powiększyły i przynajmniej dostałam luteinę i czuje się jakoś bezpieczniej...lilirose lubi tę wiadomość
-
mallinka wrote:który dzień cyklu?
-
Toxey wrote:Wrażliwe sutki, swędzące piersi, zgaga, ból krzyża, pleców, brzucha, kłucie w jajnikach, brak apetytu, senność, zmęczenie i wieeeelkie wzdęcie! Jestem szczupła i dzisiaj brzuchol już naprawdę dał czadu ze swoją wielkością, szłam do miasta i nie dopięłam się w żadne jeansy!
O kurczé, spora lista mam nadzieję, że nie dokuczają za mocno
Epic, mnie też cycki urosły z jeden rozmiar. W sumie tylko piersi dają sygnał, że coś tam rośnie pod sercem
Toxey, no właśnie mam nadzieję, że wróci w listopadzie na Święto Zmarłych i zapiszę się na 9 tydz. Na pewno 10 to za późno.
Zależy mi na nim, bo to ordynator oddziału położniczego, bardzo chwalony lekarz. Poza tym chcę w przyszłości mieć lepszą opiekę w szpitalu wiesz, zawsze podpowie położną, może zajrzy itd.
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥