Początkujące:)
-
WIADOMOŚĆ
-
lilirose wrote:Cześć Dziewczynki
Ja też sprzątam a potem zabieram się za naleśniki. Robię z farszem pieczarkowo - szpinakowo - serowym + sos czosnkowy Oby tylko ciasto na naleśniki wyszło, bo robię pierwszy raz z mieszanki mąk: razowej i amarantusowej.
A potem totalne lenistwo z książką i filmami -
nick nieaktualnyŚwięta... A my nadal nie zdecydowaliśmy się, gdzie chcemy je spędzać. Ostatnie 2 lata spędzaliśmy sami, tu w Lublinie - i było trochę smutno bez rodzinnego gwaru, obiecywaliśmy sobie, że teraz pojedziemy na Śląsk do rodziny. Tylko im bliżej, tym mniej mi się chce... Mamy psa i kota, które trzeba wziąć ze sobą, czekałaby nas długa podróż i 3 kolacje wigilijne do obskoczenia... Święta na Śląsku to zawsze trochę chaos, po godzinkę z każdą rodziną i dalej do następnej, nie ma jak usiąść, odpocząć...
-
Sigma, to my jesteśmy na miejscu (do rodziców 15 min drogi pieszo, do drugich 15 min samochodem) i tak samo - chodzenie od jednych do drugich. Do tego jeszcze babcie, ciocie i urodziny siostry w drugi dzień świąt. Nie ma czasu na leniuchowanie.
Zuzzi, ależ ja mam ochotę na fetę! Niestety czytałam, że w ciąży nie powinno się jej jeść A tak uwielbiam ten ser. Podasz przepis? Zapiszę sobie na później, albo zrobię na imieniny męża.
Madalenka, łap A pracy na popołudnie nie zazdroszczę. Wołałabym rano i potem mieć spokój.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 13:02
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualnyU mnie na Śląsku to wygląda tak... Póki żyły ciotka i babcia, to spędzały święta z moją mamą razem (rodzice są po rozwodzie), ale teraz obie już nie żyją i mama jest na święta sama, więc z nią kolację muszę zjeść, żeby nie była całkiem sama... Razem z ojcem jeździmy do dziadka, który ma 93 lata i nie ma siły nic robić - żeby miał wigilię, bierzemy kilka gotowych potraw i wczesnym wieczorem urządzamy erzac wigilii... Jedyna prawdziwa wigilia jest u teściów, tam się zbiera kilka osób, śpiewa się kolędy, jest miło... ale to już 3-cia wigilia w jeden dzień, ja już jestem obżarta i zmęczona i tyle z zabawy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny