X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • MaDalenkA Ekspertka

Wysłany: 25 października 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Cześć Dziewczynki :)

Ja też sprzątam a potem zabieram się za naleśniki. Robię z farszem pieczarkowo - szpinakowo - serowym + sos czosnkowy <3 Oby tylko ciasto na naleśniki wyszło, bo robię pierwszy raz z mieszanki mąk: razowej i amarantusowej.

A potem totalne lenistwo z książką i filmami :)
    Lili to podrzuc pare naleśniczków. Moj Ł. je uwielbia a ja juz dawno nie robilam takich.. ;) ja niestety cale weekend pracuje na popoludnie. Ktoras chce sie zamienic..? w zamian oferuje codzienne sprzatanie i pyszne obiadki :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta... A my nadal nie zdecydowaliśmy się, gdzie chcemy je spędzać. Ostatnie 2 lata spędzaliśmy sami, tu w Lublinie - i było trochę smutno bez rodzinnego gwaru, obiecywaliśmy sobie, że teraz pojedziemy na Śląsk do rodziny. Tylko im bliżej, tym mniej mi się chce... Mamy psa i kota, które trzeba wziąć ze sobą, czekałaby nas długa podróż i 3 kolacje wigilijne do obskoczenia... Święta na Śląsku to zawsze trochę chaos, po godzinkę z każdą rodziną i dalej do następnej, nie ma jak usiąść, odpocząć...

• lilirose Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, to my jesteśmy na miejscu (do rodziców 15 min drogi pieszo, do drugich 15 min samochodem) i tak samo - chodzenie od jednych do drugich. Do tego jeszcze babcie, ciocie i urodziny siostry w drugi dzień świąt. Nie ma czasu na leniuchowanie.

Zuzzi, ależ ja mam ochotę na fetę! Niestety czytałam, że w ciąży nie powinno się jej jeść :/ A tak uwielbiam ten ser. Podasz przepis? Zapiszę sobie na później, albo zrobię na imieniny męża.

Madalenka, łap :D A pracy na popołudnie nie zazdroszczę. Wołałabym rano i potem mieć spokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 13:02

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • MaDalenkA Ekspertka

Wysłany: 25 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie tez nie zazdroszcze :) ale w listopadzie sobie odpoczne jest malo godzin do wyrobienia wiec bede zaledwie 15 dni pracowala w sumie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na Śląsku to wygląda tak... Póki żyły ciotka i babcia, to spędzały święta z moją mamą razem (rodzice są po rozwodzie), ale teraz obie już nie żyją i mama jest na święta sama, więc z nią kolację muszę zjeść, żeby nie była całkiem sama... Razem z ojcem jeździmy do dziadka, który ma 93 lata i nie ma siły nic robić - żeby miał wigilię, bierzemy kilka gotowych potraw i wczesnym wieczorem urządzamy erzac wigilii... Jedyna prawdziwa wigilia jest u teściów, tam się zbiera kilka osób, śpiewa się kolędy, jest miło... ale to już 3-cia wigilia w jeden dzień, ja już jestem obżarta i zmęczona i tyle z zabawy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to też macie nad czym myśleć... :)
    Myślę, że dobrym wyjściem jest spędzenie wigilii z jedną rodziną, a 1 dnia świąt z drugą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak... kurcze, to niełatwa sprawa :) a nie da się tych 3 osób od męża (mamy, babci i siostry) dołączyć do imprezy w świętokrzyskim? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha i to jest opcja! :P Zajdź w ciążę, będzie problem z głowy :D

Maczek lubi tę wiadomość

• monia91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas tego problemu nie ma bo zawsze na wigilię jezdzimy do mnie, u teściowej byliśmy raz na pierwszy dzien i ja podzekowalam :P A w tym roku chyba wigilia u nas :)

20140607580117.png
  • MaDalenkA Ekspertka

Wysłany: 25 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie problem chyba sam się rozwiąże.. Najprawdopodobniej będę pracowała w święta, wiec ani ja nigdzie nie pojadę ani do mnie nikt nie będzie miał po co przyjeżdżać. :/

• kusiczka Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny- dziś zrobiłam znowu betę:

czwartek 23.10.14, g. 8:28 - 103,60 mlU/ml
    sobota 25.10.14, g. 10:25 - 345, 00 mlU/ml

Rośniemy :)

Maczek, truskavvkowa, Buziulka, Sigma, mallinka, Toxey lubią tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie pewnie czekają dwie Wigilie. U moich rodziców, gdzie będę musiała ją zrobić bo rodzice pracuja i nie mają kiedy i u teściowej albo rozłąka., każdy u siebie. :(

• kusiczka Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziulka- u mnie podobnie, albo dwie albo rozłąka...

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusiczka :D ale rośnie! To ile Was jest w sumie? Dwupak czy trójpak? :D

Buziulka lubi tę wiadomość

• EP!C Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu, Boziu...toaleta to moj drugi dom :D ciagle chce mi sie sikac! :D

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No troche :D wlasnie ogorki kiszone wcinam :D

20150530650113.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie smarujesz nutellą? :P

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie :D ale nigdy nie lubilam kiszonych, zawsze korniszone :D

20150530650113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa dziewczyny, a ja nadal nie mam @ i brzuch mi nadal rośnie! A ja nigdy nie tyłam w brzuchu, zawsze w dupie, udach i na twarzy. Chyba mam ciąże urojoną ;/

• lilirose Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, może jednak fasolka :)

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ