Początkujące:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Felicity wrote:hej dziewczyny:) pozwolę się przyłączyć do Was- też jestem początkująca:)
Staramy się z mężem od 4cykli a od miesiąca biorę euthyrox50 na zbicie tsh.
Jutro idę zrobić kolejne badania krwi (anty-tpo i ponownie tsh) Oby tylko coś spadło..
Jak myślicie, jest sens zrobić od razu progesteron i prolaktyne? Zawsze mialam odczuwalną owulację a w tym miesiącu kompletnie nic nie czuje..Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualny
-
a w ogóle jak tam po imprezach sylwestrowych ? ja myślałam, że nie wytrzymam do 24 ! o 22 tak mi się chciało spać, że usypiałam na kolanach mojemu T. ale wstalam, poruszałam się troche i wytrzymałam brzoskwiniowy szampan 'Party Pop' strzelił, fajerwerki pooglądane i spać
-
EP!C wrote:a w ogóle jak tam po imprezach sylwestrowych ? ja myślałam, że nie wytrzymam do 24 ! o 22 tak mi się chciało spać, że usypiałam na kolanach mojemu T. ale wstalam, poruszałam się troche i wytrzymałam brzoskwiniowy szampan 'Party Pop' strzelił, fajerwerki pooglądane i spać
Ep!c ja to podobnie. Tyle, że szampan prawdziwy
-
Madlenka jeszcze poczekam do końca tego tygodnia, bo jakoś tak czuję się dzisiaj jak by miała @ przyjść . Jak do 10ego (sobota) nie przyjdzie, to zrobię test. Ale ja mam takie cudowne (nie)szczęście, że jak robię test, to zaraz wieczorem przychodzi @. Tak jakoś pechowo
-
Rozumiem. Ja w tym cyklu też mam taki plan, że jak w poniedziałek nie dostane @ to dopiero wracając z pracy kupie test. Mam nadzieję, że wytrzymam w tym postanowieniu. I mam nadzieje, że temperatura będzie rosła i będę mogła pochwalić się zieloną kropką.
monika_89 lubi tę wiadomość
-
Felicity wrote:lilirose a Ty jak długo się starałaś z niedoczynnością?
teraz jak już jesteś w ciąży to pewnie musisz zwiększać dawkę euthyroxu?
Dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa
U mnie to było tak, że zanim zaczęliśmy się starać to postanowiłam zrobić wszystkie podstawowe badania, w tym TSH. No i wyszła niedoczynność (TSH 4,7). Lekarze dali zakaz starań, bo przy takim wyniku poronienie było wysoko prawdopodobne. Leczyłam się od czerwca i we wrześniu, gdy wynik wskazał 2,1 postanowiłam więcej nie czekać i zaszłam praktycznie od razu. Pierwszy cykl bez zabezpieczenia stracony, bo kochaliśmy się dwa razy (ciężko nazwać to staraniami ), a w drugim zaszłam.
Jakie masz teraz TSH? Mnie z 2,1 wzrosło w pierwszych tygodniach na 3,3 i lekarz mocno się zmartwił. Dawki praktycznie rosły z wizyty na wizytę. Teraz mam 75 mg x 5 dni i 50 mg x 2 dni i możliwe, że dawka może nawet spaść, bo dziecko ma już swoją tarczycę i samo zaczyna produkować tyroksynę. Moja endokrynolog powiedziała, że nie chce żebym z niedoczynności wpadła w nadczynność, dlatego co miesiąc się badam i mam zmienianą dawkę wg wyniku TSH w danym momencie.
Epic, hej, wreszcie się pojawiłaś ja byłam na imprezie, potańczyłam, popiłam soczku i o 3 do domku.
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualny
-
Sigma, super wieści, właśnie myślałam co u Was
Mój lekarz mówił, że na początku lepiej nie odsłuchiwać bicia, że wystarczy samo miganie na ekranie, bo używanie Dopplera niby nie jest korzystne dla dziecka w pierwszych tygodniach. My w każdym razie usłyszeliśmy na badaniu prenatalnym dopieroSzczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualnyNo, też to słyszałam, chociaż nie wiem czemu dopplerowskie fale sa niekorzystne.
My dzisiaj nawet nie szukaliśmy dopplerem dźwięku, bo nie było sensu tak wcześnie - zwykle serduszko zaczyna bić w 21 dniu po owulacji, dopiero potem je widać, a po kilku dodatkowych dniach słychać, u mnie dziś 24 dpo - więc i tak dość wcześnie było widać Myślę, że to zasługa dobrego sprzętu USG, bo na niektórych USG nawet nie byłoby nic widać - pęcherzyk 8,8 mm, dzieciątko CRL 1,6 mm MEGA malutkie (ale to dobre rozmiary na 5t1d )Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 00:34
lilirose, Maczek lubią tę wiadomość
-
Ja mam wyniki badań no i przynajmniej wiem już, że w ciąży raczej nie jestem...Moje tsh znowu wzrosło do 3,80, a na euthyroxie wcześniej spadło tak ładnie do 1,90..Czy może ten letrox już nie działa? Z wizytą muszę poczekać dopiero do 20 i nie wiem czy sama zwiększyć sobie dawkę do 50. Oczywiście od tego prolaktyna w kosmos- ponad 700... (norma do 500)
Porgesteron jedynie ładny jak na 7 dpo- 18,87. Estradiol bardzo duży jak na 7dpo - 216 (norma do 211) i nie wiem co to oznacza. Mam dość.