Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Zafasolkowanym zdrowych fasolek a tym niezafasolkowanym hmmm też fasolek :) oby 2015 był każdej z nas.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej w Nowym Roku, jak Wasze samopoczucie? :)

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny - najlepszego w Nowym Roku. Wierzę, że 2015 będzie dla Wszystkich pomyślny i niedługo wątek zmieni się w 100% ciążowy. Trzymam za Was kciuki, niepowodzenia niech odejdą razem z 2014! Pozdrowienia :-)

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Sówka :) ja nie mierzyłam od początku cyklu tempki więc nie bardzo się orientuje kiedy miałam ovu. Był skok 5 kresek i teraz tempka idzie w górę. Będą jaja jak się uda w tym cyklu co nie powinno. Ale co tam, będę się cieszyć :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka może właśnie w takim cyklu jest najłatwiej ;D

madlenka lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 dc miałas owu jak nic ;)

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    Dzięki Sówka :) ja nie mierzyłam od początku cyklu tempki więc nie bardzo się orientuje kiedy miałam ovu. Był skok 5 kresek i teraz tempka idzie w górę. Będą jaja jak się uda w tym cyklu co nie powinno. Ale co tam, będę się cieszyć :)

Dzięki Sowa28, ja już od ponad tygodnia mam ciągle wysokie temperatury, więc coś się szykuje. 7 dni to nawet sporo i nigdy tak nie miałam. Ostatnio bardzo mnie piersi ciągną, aż po pachwiny i mam ciągłe mdłości połączane z dużą sennością. Pewnie to wina pogody. Mam przeczucie fasolki

Czy któraś tak miała tyle dni podwyższoną temperaturę, dodam że jestem zdrowa jak bóbr. A czy miałyście wodnisty śluz połączony z grudkowatym kremowym? Bo mam lada dzień dostać @, a ciągle mam bieliznę mokrą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 14:04

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo86 ciężko coś na ten temat powiedzieć, bo nie mierzysz temp o stałej porze. Ale kciukam by była z tego fasola :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu tak cicho? :)

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, przed świętami był tutaj ruch. Może urlopuja się dziewczyny?

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak reszta, ale ja zakuwam do sesji i byłam dziś na badaniach. W poniedziałek będą pewnie wyniki. Najbardziej boje się o progesteron i Prolaktynę..

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Nie wiem jak reszta, ale ja zakuwam do sesji i byłam dziś na badaniach. W poniedziałek będą pewnie wyniki. Najbardziej boje się o progesteron i Prolaktynę..

3mam kciuki żeby wszystkie badania wyszły dobrze. Ja też powinnam może jakieś badania porobić. No nic, jak w tym cyklu nie będzie fasoli to się za to zabiorę porządnie.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    13 dc miałas owu jak nic ;)

Też obstawiam 13 a może nawet wcześniej. Pamiętam, że miałam wtedy dużo śluzu. Jak nigdy. Pamiętam, że myślałam sobie : takie objawy ovu a ja odpuszczam cykl. Ale nie do końca go odpuściliśmy więc może coś z tego będzie. Kalendarzyk okresu w komórce całkiem inaczej zaznacza mi dni płodne. Tak jakby nie przed ovu tylko 5 dni po. Czysta loteria. Dzis ovufriend zaznaczyl mi ovu ale tylko dlatego, że wcześniej nie mmiersyłam temperatury.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Tygrys, nie stresuj się, bo prolaktyna niestety od stresu wzrasta/ Trzymam kciuki za sesję i wyniki :)

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose- właśnie dlatego mam z nią problemy, nie umiem sobie poradzić ze stresem. Madlenka serduszek było sporo, więc kto wie...

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys, no to ja Ci życzę odstresowania i dużo spokoju :)

tygrys73 lubi tę wiadomość

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • oleczkaa Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys73, Madlenka, Garderoblanka, Izoleccc,Kot_bury - na którą teraz kolej? Która czuje fasolki w brzuszku? Chyba tylko my zostałyśmy :). Wszystkim nam życzę dużo zieloności! :). Niedziela,a ja sama w domu, mąż został wezwany do pracy, a ja w rozpaczy piekę piernik, a co mi tam! nawet mi się nie znudziły od świąt :). Co u Was kobietki? :) Jak mija niedziela?

f2w3hqvkyl5xc8tn.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys73 to prawda, serduszen nam w tym cyklu nie brakuje. Aż mój mż mówi, że wykorzystaliśmy limit i widzimy się w czerwcu :) taki z Niego żartowniś.

Oleczkaa ja to widzę, że chyba kolej na Ciebie - ładny ten wykresik. Chciałabym, żeby też była już moja kolej. Jak to mówia - do trzech razy sztuka :)

To prawda, coraz mniej tutaj Nas, ale oznacz że po fioletowej stronie mocy zbiera się już niezła ekipa :)

Co do niedzielki to ja się obijam przed tv i zagldam regularnie na forum. Łazienka mnie wzywa do sprztania, ale przecież w niedzielę trzeba odpoczywać więc jutro się za to zabiorę.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • oleczkaa Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obyśmy przeszły w fiolety jak najszybciej :). Nie wiem właśnie, co z tym moim wykresem, coś czuję że @ nadchodzi, ale poczekam jeszcze kilka dni. Tak, podobno niedziela od odpoczywania, a ja się za pieczenie wzięłam :). Leż, odpoczywaj, póki praca nie wzywa :). Pozdrawiam i życzę, miłej i leniwej niedzieli :)

f2w3hqvkyl5xc8tn.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczkaa pieczenie to nie praca - to przyjemność. A jeszcze większa przyjemność to zajadanie się tym piernikiem :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ