Początkujące:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny ja dzisiaj mam wolne po 6 dniach pracy i jestem wykończona jeszcze na dodatek mnie złapało jakieś przeziębienie mam katar i gardło mnie boli:( muszę się podleczyć na własną rękę bo do pracy trzeba jakoś chodzić... a jak tam u Was ile już lasek zielonych??
-
Sigma wrote:Rozsądnie
Ja tam nawet nie posądzam siebie samej o taką cierpliwość, w 10dpo idę na betę i tyle Zresztą zależy mi na wczesnym rozpoznaniu ew. ciąży, bo jestem palaczką
Cześć Wszystkim
Dziewczyny, może głupie pytanie zadam, ale żeby iśc na bete potrzebne jest jakieś skierowanie czy coś ? Trzeba być zarejestrowanym w danej przychodzi ? Bo odkąd się przeprowadziłam to nawet nie mam wybranej przychodni -
nick nieaktualny
-
Ja to sobie powiedziałam że jak w domu wyjdą mi pozytywne oba testy tak na przyszłość to lecę na betę w następnym dniu i potwierdzam bo moja praca jest ciężka fizyczna możne wpłynąć negatywnie na ciążę i wtedy uciekam na zwolnienie
-
A ja zrobiłam pierwszy test... Wiem, wiem, niepotrzebnie, bo za szybko, ale musiałam. Potrzebowałam tego psychicznie, zobaczyć tę jedną kreskę, żeby odpuścić i na spokojnie poczekać do piątku.
Dziwnie się dziś czuję - od rana mam pełno energii, jestem wyspana i podekscytowana. Inaczej niż zazwyczaj przed @. Może to sprawka dzisiejszego słońca i pięknej pogody, która obudziła mnie rano? W każdym razie cieszę się z tego dobrego samopoczucia, które jest odmianą po ostatnim dołku
Monia, nie potrzebujesz. Idziesz z rańca do pierwszej lepszej przychodni do laboratorium i mówisz, że chcesz zrobić betę. Płacisz, pobierają krew i na następny dzień wynik
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
lilirose wrote:A ja zrobiłam pierwszy test... Wiem, wiem, niepotrzebnie, bo za szybko, ale musiałam. Potrzebowałam tego psychicznie, zobaczyć tę jedną kreskę, żeby odpuścić i na spokojnie poczekać do piątku.
Dziwnie się dziś czuję - od rana mam pełno energii, jestem wyspana i podekscytowana. Inaczej niż zazwyczaj przed @. Może to sprawka dzisiejszego słońca i pięknej pogody, która obudziła mnie rano? W każdym razie cieszę się z tego dobrego samopoczucia, które jest odmianą po ostatnim dołku
Monia, nie potrzebujesz. Idziesz z rańca do pierwszej lepszej przychodni do laboratorium i mówisz, że chcesz zrobić betę. Płacisz, pobierają krew i na następny dzień wynik -
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny
Mnie też rozkłada choróbsko, mam nadzieję, że sobie pójdzie tak samo szybko, jak przyszło
Lilirose - dobrze to rozumiem Zanim dowiedziałam się o przesuniętej owulacji, też zrobiłam test, mimo, że do terminu było daleko. I też mi ten negatyw pozwolił spokojnie poczekać bez natrętnych myśli, że może by już coś wyszło -
Truskaweczka, negatyw Ale o dziwo nie czułam rozczarowania ani smutku, a ulgę. Teraz mam głowę wolną od myślenia o testach i czekam spokojnie do piątku, no, może czwartku Wg wyliczeń aplikacji z telefonu, do której wprowadzam cykle od 2010 roku, to @ ma wypaść 20 września, czyli cykl wynosiłby 30 dni.
Sigma, czyli jednak są plusy robienia testu wcześniej, szczególnie dla niecierpliwcówSzczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualnyDla mnie na pewno
Robiąc test przed terminem nastawiam się, że będzie negatyw - no bo racjonalnie powinien wyjść negatyw Więc nie stresuję się i nie rozczarowuję, kiedy faktycznie jest negatyw - za to daję sobie szansę na wcześniejszą radość, jeśli pojawi się choć cień drugiej krechy
Zresztą tak jak mówiłam, jestem palaczką i palę sporo... Także bardzo mi zależy, żeby wykryć ciążę przed 3-cim tygodniem, dopóki dziecko nie ma połączenia z moim układem krwionośnym, żebym czasem nie podawała mu nikotyny we krwi -
Sigma, wiesz, jak ja się dziś dopatrywałam tego cienia cienia Ale wiedziałam, że kurczę, to za szybko
Ja z kolei chcę wiedzieć, żeby już nie pić na tym sobotnim weselu. Tylko jeśli faktycznie wyszłyby dwie kreski to też nie mogłabym rozgłaszać czemu nie piję. To zdecydowanie za szybko. Chyba wymyślę inną wymówkę, tylko jaką?
W sumie, gdyby wyszedł negatyw to też mogłabym nie pić, bo równie dobrze i wtedy może być szybko. Nie raz czytałam, że kreski pokazywały się kilka dni po planowanej @.
-
nick nieaktualnyLilirose - powiedz, że jesteś na antybiotyku i nie możesz pić, bo alkohol osłabia jego działanie W zależności od tego, jak wesele jest zorganizowane, może być też barek z barmanem - i wtedy jemu można szepnąć, że jesteś na antybiotyku i żeby robił Ci drinki kolorowe, ale bez % dzięki temu reszta nie będzie dopytywać
cześć Mallinko! Wiesz, jak się komuś udaje za 1 razem, to jest po prostu fart:) to, że czekasz 3 mce jeszcze nie znaczy, że będą jakieś trudnościWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 14:21
mallinka lubi tę wiadomość
-
Sigma, bardzo dobry pomysł z tym antybiotykiem, dzięki A jak będzie wódka na stole to po prostu będę piła sok - niby drinka
Hej Mallinka powodzenia! Ja też 1 cykl na Ovu i 1 w ogóle.
Kurczę, zaczęły się mi się jakieś małpozwiastujące bóle w podbrzuszu...mallinka, Sigma lubią tę wiadomość
-
Wiem wiem ale jestem chyba za bardzo spanikowana faktem ze nie wyszło za 1 i 2 razem a dni płodne sobie skrupulatnie liczyłam więc nie sposób było nam z mężem ominąć
cykle miałam bardzo regularne do momentu kiedy zaczęliśmy się starać
więc boje się... zbadałam prolaktynę 22,5 i dzis odbieram TSH