Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
conte wrote:Dziewczyny pomocy 😭 złapałam infekcje pęcherza... Ja oczywiście często je łapie i wspomagam się urofuraginem ale kurka, czy to jest bezpieczne przy staraniach?
Wcześniej lekarz przy pojawieniu się infekcji kazał zrobić posiew ale w nocy wstawałam na siku i teraz z rana do kubeczka, jest gobardzo mało. Mam ceroxim ale też nie chce brać bo boję się, że zepsuje cykl... a biegam do łazienki jak szalona na 3 kropelki😭
Conte mam ten sam problem. Jak jestem przed owu to biorę furaginum a jak po ovu to duomox. Na codzień wspomagam się urosept i urozax, zurawina i probiotyk to można nawet w ciąży. Wiem co czujesz. Trzymaj się mam nadzieję że szybko przejdzie, ✊conte lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Dziewczyny dzisiaj po pracy zrobilam test dzien przed przewidywanym dniem @. Zastanawiam sie czy widze mroczki czy cos prześwituje?https://zapodaj.net/f10f73954e1ff.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 16:11
Ani0nka, Kira, Nati94, Weromika, Milixx, Aneta2506 lubią tę wiadomość
-
Bambi4, Domi_naturelover, Blondyna.B, Natka2, Lexia lubią tę wiadomość
-
Aneta2506 wrote:Dziewczyny czy któraś starajaca się ma problemy z żołądkiem i jelitami??
Ogólnie jestem po gastroskopii.. Aż tak nic tam nie wyszło strasznego - gastroskopia rumieniowa z lekkim zapaleniem i trochę zółci w żołądku.
Problem zaczął się rok temu. Lekarz przepisuje leki IPP, pobiore trochę i mam spokój na 3-4 miesiące. Ale nie chce brać tego szitu przy staraniach .
Pije teraz siemie lniane...
Zaczęły mi się też okropne problemy jelitowe . Jutro idę do lekarza.
Do osób, które mają też problem. Coś bierzecie na to? Żeby trochę lżej było
Spróbuj z probiotykiem. IPP zobojętniają kwas zoladkowy, który chroni przed bakteriami, dlatego może dochodzić do rozrostu bakterii i problemów z jelitami.Aneta2506 lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Bambi4 wrote:Dziewczyny dzisiaj po pracy zrobilam test dzien przed przewidywanym dniem @. Zastanawiam sie czy widze mroczki czy cos prześwituje?https://zapodaj.net/f10f73954e1ff.jpg.html
-
Ja Ci prawdę powiem! To piękna ciążunia i po terminie miesiączki idź na betę sprawdzać przyrosty 😘
Bambi4 lubi tę wiadomość
-
Widzę cień cienia na obydwu testach. Trzymam mocno kciuki żeby kreska ciemniała 🤞 i po ciuchu gratuluję
Co do płatności za ovu to mi też się ta promocja jakoś w maju wyświetliła i za cały rok zapłaciłam 12zl. Pamiętam tylko ze była inna cena przez aplikację i inna przez przeglądarkę więc może sprawdźcie obydwie opcje -
Domi_naturelover wrote:Apropos konta premium - ja biorę udział w jakimś eksperymencie naukowym OvuFriend i zauważyłam, że sami przedłużają mi Premium np o pół roku :o Czy któraś z Was bierze w tym udział?
Ja biore i mam tak samo, mialo mi sie kończyć już jakiś czas temu a ze względu na ciążę przedłużyli mi 🙈 -
Bambi4 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
kanna wrote:Ciężko bywa z tym żelazem. Ja po operacji miałam spora utratę krwi, ale nie był to stan krytyczny. Dostałam jakiś lek na podbicie żelaza i było strasznie... Zaparcia, bóle brzucha. Zdenerwowałam się na to niesamowicie, przemęczyłam się zalecany miesiąc i dałam spokój. Dopiero potem rozmawiałam z panią farmaceutką, która mi powiedziała, że jest pełno suplementów w aptekach, które nie są znane (bo ich nie widziałyśmy w reklamach), w bardziej dostępnych formach i wtedy kupiłam Sideral - i to w kroplach. Ulga niesamowita, bo w porównaniu do tego wcześniejszego to był dzień do nocy - żadnych ubocznych skutków. Z tego, co wiem jest z tej serii produktów też żelazo z kwasem foliowym. Więc ja bym postawiła na coś bezpiecznego, z dobrym składem. Warto pytać, samemu szukać, bo nie jesteśmy skazane na męki
Wszystko pięknie, tylko zależy jaki kto ma niedobór. Przejrzałam ten sideral i jest super bo ma i Wit c dzięki której żelazo się lepiej wchłania i Wit B12 też bardzo ważną przy niedokrwistości. Z tym, że żelaza jest tam 14 mg a w lekach na receptę 60 lub 80 mg. Więc to się nawet nie da porównać do 14. -
Nie mówiłaś że już nie masz testów aż do czwartku? 🤣 😉🤭😂Widać widać, nie czekaj do żadnego czwartku tylko rano znowu sikajNati94, Ani0nka lubią tę wiadomość
-
Anionka, właśnie, sikaj 🙂 jeden dzien w tą czy w tą 🤗 ja nie wiem dziewczyny, ja widzę kreski. Po poronieniu robiłam testy w celu kontroli spadku bety, bo oczyszczałam się długo po tabletkach i takie kreski miałam przy becie ponad 10 🙂 jeśli widzicie te kreski w czasie 3-5 minut, to na pewno jest coś na rzeczy. Po czasie niestety mogą być fałszywie pozytywne
Pani Miśka lubi tę wiadomość
-
Gwiazdeczka 93 wrote:Kiedyś też miałam problemy żołądkowe i pomogaly na nie tabletki ziołowe do ssania bianacid.
A jeśli chodzi o jelita to krople iberogast. szwagierka ma problemy z jelitami, na nią bardzo Dobrze działają. A wypróbowała wielu rzeczy i dodatkowo unika pikantnego jedzenia😉
Potwierdzam, iberogast jest mega. Sprawdza się też przy wszelkich jelitówkach i tym podobnych. Tylko on jest na alkoholu. -
Wiem jestem nienormalna ale dziś kupiłam 4 testy, 3 wisikalam, każdy miał kreskę ale bobo najbardziej różową jutro facellek mi został
Bambi4 lubi tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Wiem jestem nienormalna ale dziś kupiłam 4 testy, 3 wisikalam, każdy miał kreskę ale bobo najbardziej różową jutro facellek mi został
Za mało kupiłaś. 9 dni po powiadasz, kusisz 😈Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 17:41
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Wiem jestem nienormalna ale dziś kupiłam 4 testy, 3 wisikalam, każdy miał kreskę ale bobo najbardziej różową jutro facellek mi został