Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
Odpowiedz

Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣

Oceń ten wątek:
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conte zawsze możesz olewać moje testy zreszta po to jest ten wątek wiec nie wiem po co te nerwy staraczko

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Bambi4 Debiutantka

Wysłany: 14 grudnia 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Wiem jestem nienormalna ale dziś kupiłam 4 testy, 3 wisikalam, każdy miał kreskę ale bobo najbardziej różową :D jutro facellek mi został :)
    Ja zrobilam ponowny test facellek i kreseczka bardziej wyrazista:)❤

Ani0nka lubi tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conte i wiem ze może to wynikać z faktu iż starasz się już jakiś czas ale emocje takie nie są fajne w żadna stronę także spokojnie :) z nikim tu w wojny wchodzić nie chce i nie będę :)

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi super 😍😍🥰 gratulacje!

Chyba o to tutaj chodzi tez prawda??

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Nie kolejna tylko kolejne. Też mnie to jakoś mierzi... pojawiło się tu chyba 3 dziewczyny, 2 w ogóle nie kojarzę a jedna tylko z tego, że dziś wrzuciła chyba 17 zdjęć swoich testów 🤦‍♀️

Po 1 - jak już wspomniałam, kojarzę tylko z dzisiejszego wrzucania zdjęć i doszukiwania się cień w 9dpo
    Po 2 - tak ja nie widzę tam cienia 🤷‍♀️
    Po 3- wrzucając do internetu zdjęcie, trzeba być świadomym i gotowym na to co się przeczyta bo nie wszyscy muszą miec takie samo zdanie.
    Po 4 - próba przekonania mnie do swojego zdania kiedy mam odmienne, skutkuje mocna frustracja po mojej stronie.

Ja rozumiem, ze to jest wątek miesięczny do wsparcia itp ale ja nie będę wspierać kogoś, ktoś ma wywalone na resztę dziewczyn a uruchamia się na wątku dopiero jak nasika na patyk. No nie 🥴

BTW. Tak wiem, że testy wychodzą przed terminem miesiączki ale może właśnie takich jak ja, kobiet, które już jakiś czas się starają ( jak sama zauważyłaś 👏👏) takie testy osób, których tu się nie zna, no sory ale nie napawają entuzjazmem i może byc to frustrujące i dołujące 🤨

Chyba mowisz o 'Anionka' ale ja ja kojarzę juz jakos z początku miesiąca wiec nie wparowała tutaj z testem i tyle, tylko udziela sie jakis czas juz :p
    Jeszcze udzielała się chyba na wątku listopadowym cos kojarzę. No ale nie zawsze każdy musi wszystkich pamiętać 😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 19:10

13.06.22 - 20:15 córeczka 3490g i 55 cm ❤️

Qn6yp2.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abrakadabra dziekuje za obronę, troszkę się udzielałam ale nie chwaliłam się testami, a to kogoś mogło zaboleć nie wiem czemu. Przecież to taki wątek jest ;-)

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Blondynko odniosę się do Twojej wypowiedzi bo trochę mnie ona dotyczy i wcale Ci się nie dziwie, a nawet trochę rozumiem:) nie jestem świeżakiem tu na ovu (spójrz ilość postów i łapek w górę), ale w sumie wiedza o mnie tylko moje dziewczyny, z którymi się zżyłam już jakiś czas temu :)

Jestem Anionka ale mam na imię Alicja
    29lat, jestem nauczycielka na wychowawczym i hmmmm suwaczek widzicie, synek z 2cs.
    Ogólnie bardzo ale to bardzo kibicuje wszystkim stateczkom, jestem mistrzem kontrastów wiec jeśli macie wątpliwości czy jest kreska czy nie to ja je rozwieję :)

Mam nadzieje ze będę tu pisać systematycznie ❤️
    Ja nie mówię tylko o Tobie ale o kilku innych przypadkach tylko w ciągu tego miesiąca a tak jest co miesiąc...
    Wpisanie się na listę i powrót z cieniem na teście to nie jest uczestniczenie w wątku..
    Jest wiele dziewczyn co się zapisują i wracają z 🐵 ale rzuca się w oczy jak ktoś test wrzucą i tylko po to przychodzi. U Ciebie jak widzę tak jest co miesiąc

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Conte zawsze możesz olewać moje testy zreszta po to jest ten wątek wiec nie wiem po co te nerwy staraczko
    No właśnie i chyba się nie zrozumiemy... staraczko... 🤦‍♀️ zajść w ciążę i chwalić się na wątku gdzie dziewczyny starają się miesiącami lub latami. No nie życzę Ci, żebyś to kiedyś poczuła. I tu nie chodzi o frustrację z powodu długich starań a z samego wtryndalania się na wątek takiej świeżaczki i próbującej tu wprowadzić jakiś nowy huraoptymizm. Ale oczywiście, pogratuluje jeśli zobaczę 2 kreski na tescie.

btw. Rozumiem, że te testy tak wrzucasz bo czekasz na "lubię to"? 🤣 skoro piszesz, że jesteś stara wyjadaczka bo masz tyle postów i łapek 😁 przykro mi ale ja mam z Tobą doczynienia pierwszy raz od początku moich staran 🤷‍♀️

I najważniejsze WATEK JEST DO WSPARCIA A NIE CHWALENIA SIE TESTAMI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 19:13

DeLaCruz, Blond27, Blondyna.B, Paulina1994, Ola-Ola1992, MałaMi* lubią tę wiadomość

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Miałam się nie wypowiadać ale muszę... Prowadzę w końcu wątek i kolejny raz to samo.

Kolejna dziewczyna wpada tu ze wspaniałą informacją o pozytywnym teście czy po pozytywnej becie. Dziewczyny starają się tu miesiącami albo i nie ale jesteśmy tu ze sobą zżyte.

Jeśli chcecie się chwalić to przede wszystkim wypada najpierw się przedstawić i opowiedzieć coś o swoich staraniach i uczestniczyć w życiu wątku - na tym polegają miesięczne wątki.

Nikt tu nie będzie gratulował jak dziewczyna wpada się pochwalić i znika 🤬

Mam podobne odczucia, mimo, ze jakoś często się nie wypowiadam, to dało się odczuć pewien zgrzyt.

Blondyna.B lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Abrakadabra dziekuje za obronę, troszkę się udzielałam ale nie chwaliłam się testami, a to kogoś mogło zaboleć nie wiem czemu. Przecież to taki wątek jest ;-)
    🤣🤣🤣🤣🤣 przecież to taki wątek jest

Made my day Honey 🤣

Blondyna.B lubi tę wiadomość

• Anuszka28 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja padam, jestem mega zmęczona...
    Postaram się was nadrobić ale nie jest to łatwe,po całym dniu w pracy.

😇02.02.2015💔
    😇 08.07.2015💔
    🧑 31.10.2016 ❤
    👱‍♀️ 30.05.2018 ❤
    👱‍♀️ 09.08.2022 -27.06.2023😇💔💔
    🩵 czekamy na Ciebie 🩵2024r.

preg.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMimi wrote:
    Udało mi się dzisiaj zapisać do ginekologa na NFZ 🤪

Ale nadzwoniłam się bardzo dużo, chodziło mi głownie o to, abym miała skierowania na badania, przynajmniej te pierwsze czyli wszystkie wirusowe bo jak pytałam w alabie to pakiet kosztuje około 500 zł.

Więc 30.12 idę drugi raz (głównie po skierowanie) 😀

Aleee uwaga hitem jest to, że w jedenej przychodni zaproponowali mi termin na maj (zaznaczałam, że to wizyta potwierdzająca ciążę) w drugiej było już lepiej bo luty/marzec 🤣🤣🤣

Czy, któraś też tak praktykuje??? Jakie macie doświadczenia?

Przyznam, ze mi się nie chce chodzić w dwa miejsca 🤪

MMimi lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena1402 wrote:
    Część, mam pytanie odnośnie bety HCG. Czy jak już wyjdzie test ciążowy pozytywnie jest konieczność wykonywania badań bety? Chodzi mi dokładnie o to czy jest to niezbędne na początku ciąży? Czy może Wasi lekarze rekomendują te badania?
    Nie ma konieczności :) czasami lekarze kierują na betę a czasami nie. W sumie zależy też kiedy w ogóle pójdziesz na pierwszą wizytę - ja polecam iść w ok 6+4 bo wtedy już powinno być widać ♥️

Dziewczyny często robią bety na własną rękę dla samych siebie, sprawdza się w wtedy przyrost po 48h żeby sprawdzić czy na wczesnym etapie ciąża się w ogóle rozwija zanim będzie się dało coś dostrzec na usg, ale nie nie ma obowiązku wykonywania tego badania :)

Dodam też ze prawidłowy przyrost na początku nie daje żadnej gwarancji że ciąża się utrzyma. Ja w drugiej ciąży miałam piękny przyrost a rozwój ostatecznie zatrzymał się w 7tc

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMimi wrote:

Ale nadzwoniłam się bardzo dużo, chodziło mi głownie o to, abym miała skierowania na badania, przynajmniej te pierwsze czyli wszystkie wirusowe bo jak pytałam w alabie to pakiet kosztuje około 500 zł.

Aleee uwaga hitem jest to, że w jedenej przychodni zaproponowali mi termin na maj (zaznaczałam, że to wizyta potwierdzająca ciążę) w drugiej było już lepiej bo luty/marzec 🤣🤣🤣

Ja chodzę na usg prywatnie a na badania na nfz 😋 Tylko ja chodzę do jednej i tej samej babki 😋

MMimi lubi tę wiadomość

13.06.22 - 20:15 córeczka 3490g i 55 cm ❤️

Qn6yp2.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki zakończmy tą gównoburzę bo nie widzę sensu jej prowadzić :) nie miałam na celu również nikogo urazić wiec jeśli Conte czujesz się urażona to przepraszam, ale to nie było moim zamiarem :)

Wiec jeśli macie jeszcze do mnie jakieś pytanka to z chęcią odpowiem :)

Wojcinka, Bambi4 lubią tę wiadomość

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I może wrzucę tu dopiero test gdy wyjdą mocne dwie kreski by nikogo nie urazić w żaden sposób ;-)

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Anuszka28 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, mam pakiet medyczny w pracy więc będę z niego korzystać. W tym mam także badania krwi.

😇02.02.2015💔
    😇 08.07.2015💔
    🧑 31.10.2016 ❤
    👱‍♀️ 30.05.2018 ❤
    👱‍♀️ 09.08.2022 -27.06.2023😇💔💔
    🩵 czekamy na Ciebie 🩵2024r.

preg.png
  • KarolinaŚ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny grudzień magiczny miesiąc dla wszystkich zafasolkowanych i też nie... Są cienie i nie ma cieni jedni widzą jedni nie trzeba być cierpliwym...

A tak nawiasem siedzę pod gabinetem 2 babeczki przedemna małą i znajomej zostawiłam i mam i tu i tam myśli haha nie lubię ja tak zostawiać hehehe ale grzeczna jest

U ciociu chociaż

Klaudia24 lubi tę wiadomość

f2w3kw7ixxy6uu22.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam tylko prywatnie do gina ale wiem ze wiele moim koleżanek i znajomych chodzą prywatnie i państwowo :) w sumie pierwszy trymestr można tak pochodzić :)

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Lexia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMimi wrote:

Ja mam taki plan, żeby chodzić podwójnie. Prywatnie już się umówiłam, na NFZ jutro będę dzwonić. Niby mój gin tez na NFZ przyjmuje, ale on to jakoś zawile potem robi, że niby część wizyt tak, a część inaczej, ale nie mam pewności czy da mi skierowanie na te pierwsze badania, a nie będę wywalać 500 zł bez sensu płacąc składki 😉 także planuję na początek stycznia ogarnąć tego nfztowskiego

MMimi lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Rodzeństwo (1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1), z pięknie bijącym ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona🫠
    02.12.24(17+6): Wizyta
    preg.png
‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ